Sista april

Ikväll är det kase, ropade Felix imorse när han vaknade. Just det. Smällare, smällare och ännu mer smällare är vad det är idag. Felix som är rädd för smällare har inte tänkt på det än. VI har iallafall inte köpt några, vilken Simon kommer att bli ledsen över. Fast jag tycker ju inte själv om smällare heller. Sen är det ju faktiskt inte meningen att barn ska hålla på med såna, fast det tror jag inte någon förälder är insatt i. Det blir dom den dagen det händer något allvarligt. Det blir alltid förändringar efter det hänt något otäck. Hoppas kvällen blir lugn.

Kram

Flytt

Har börjat flytta ut farmor Lisa till hennes lägenhet idag. Det kändes lite nervöst att "slänga ut" henne ur huset. Fast samtidigt så gick jag runt o funderade som vanligt på hur vi kan ha det där. Simon funderade på hur jag hade tänkt att dom skulle få ett varsitt rum när det bara finns två rum uppe lika som vi har. Fick förklara att vi ska bygga om där så det skulle bli tre rum, "bra att farfar fixar det" blev svaret. Tänk att farfar ska alltid få fixa allt, men han ska få slippa snickra faktiskt. Blev smått chockad när jag kom ner till källaren iallafall. Det var visst tre rum där nere, jag som trodde det bara var två. Nu har man lite plats där också tillgodo. Kommer helt klart att lägga upp bilder under tidens gång här på bloggen.
Idag är det jag o Simon till Delfinen, sista gången för vårterminen där.

Kram

Fredag kväll

Åkte till Myskje för att ta ut fåren o lammen. Det är ju rätt kul att vara med på. Fåren springer med glädje ut medans lammen blir livrädda o blir kvar inne. Sen jagar man lamm för att bära ut dom. Smiter dom när man kommit ut så springer dom in. Tre lamm blev kvar på slutet. När vi lyft ut dom tillsammans så hade ju fåren redan stuckit iväg för att äta härligt färskt gräs. Så där stog dom små liven o funderade varför vi hade tagit dom från sina mammor och ut till det konstiga stället. Efter tio minuter så började iallafall en mamma att sakna sin lilla så då kom den farandes och hämtade dom tre.
Blev bjuden på mat hos mamma o pappa, melon o skinka i förrätt, lax i ugn med potatis till varmrätt och glass i efterrätt, mumsigt. 

Kram

Cross, cross, cross

Nu borde denna veckas sjukdomar vara över. Felix kräktes inge mer och var med farfar hela dagen igår. Jag och svärmor åkte till IKEA för att titta på lite kök och handla lite till farmor Lisas flytt. Kvällen gick i crossens tecken. Det blev Lövskär och cross för bägge killarna. Simons crosskompis Daniel kom också dit och körde.
 

Simon och Daniel


Det gick snabbt till på banan. Felix puttrade runt på lilla banan tills det kom en till liten kille o körde där. Då släppte hämningarna i Felix och han gasade på som bara den. Häftigt!!

Fredag idag iallafall. Henkan skulle som vanligt ta ett dubbelskift idag, tack Micke för att du tog det istället!!! Så nu ska vi till Myskje ikväll och släppa ut fåren.

Kram

Sjukling nr. 2

Så har Simon tagit taxin till skolan. Han tyckte det var underbart att få sticka iväg idag. Hoppas att inte näsan får sig ett spratt idag igen och börjar blöda.
Eftersom Simon mår bra så ska såklart inte Felix göra det. Är det något som dom gör upp i förväg det där? Felix kräktes inatt. Hade ju ingen hink uppe så det var att låta honom ta sängkläderna. Slängde ut dom direkt, huga vad äckligt. Han själv ställde sig i en dusch o frös medans jag bäddade om i sängen. Tog själv med sig en hink upp till sängen innan han tvärslocknade igen. Sov sen hela natten och vaknade vrålhungrig. Annars brukar vi kunna ligga o mysa ett tag innan vi ska upp. Idag hann Felix beställa värsta hotell frukosten innan han sprang upp för att äta hårdsmörgås. Fick ringa farmor för Felix påstog att han skulle må mycket bättre om han fick en isglass. Hon skulle ta fram en i väntan på att han skulle komma över. Han rusade direkt.

Det blir ingen dagis idag för honom, men det blir det imorgon om han fortsätter äta så här.

Kram

Näsblod

Bland det jobbigaste som jag vet är blod. Hade verkligen problem med det innan jag fick barn. När man fått barn så har man ju upptäckt att blod hör till vardagen. Lite mer än jag hade trott faktiskt. Det jag vill berätta är iallafall att idag så blödde Simon rätt rejält med näsblod. Det gick inte så bra för mig, tur att Henkan var hemma. Jag fick iallafall Simon att lägga sig ner med en papperstuss i näsan. Henkan höll hårt på näsan för honom och snurrade in pappertussen på honom. Simon var så duktig och låg stilla i saccosäcken o tittade på tv medans det skulle sluta. Till slut så var det över och han hoppade upp och ut så klart. Fick mana på honom att ta det lugnt, han vet ju inte vad lugnt tempo är den killen. Skönt att det slutade.

Blod


Kram

Onsdag

Igår var det bad. Måste bara berätta om en härlig tjej som går på minifirren. Vi tog varandra i handen och då ska man säga sitt namn o bubbla. Jag stog o pratade en massa med föräldrarna så till slut så gav hon upp, sa till oss alla att "Nu ska vi säga vad vi heter och bubbla" så började hon. Man går runt i ringen med det så det slutade hos mig. Då säger hon "Då går vi in mot mitten och bestämmer färg på ballongen". Helt rätt, klart vi gjorde det och blåste upp ballongen så den sprack. Snacka om härlig tjej, tar inte fröken tag i samlingen så fixar hon det. Fick mig ett gott skratt + något att berätta när jag kom hem.

Idag är det tillfriskningsdag för Simon. Imorgon blir det skola. Han läste läxan för mig när jag stekte pannkaka, måste få skryta så där som mammor får skryta om sina barn. Han är såååååååå duktig så det gör nästan ont i mig när han läser. Förstår inte hur han har hunnit lärt sig det när han aldrig är still i skolan.

Simon

Härliga varma väder, fortsätt så här!! Ska bli kul att se hur det är på sista april. Då brukar man få leta vinterkläder i vild panik för det är alltid kallt.

Kram

Sjukling

Första dagen på hela klass 1 som Simon får stanna hemma för att han är sjuk. Helt otroligt. Jag trodde inte honom imorse när han började klaga på magen och huvudvärk. "Då kan du ju inte leka med någon idag" blev mitt spontana svar. Han ville inte ens leka idag, då fattade jag att det här är ju lite allvarligt. Tog tempen och jo visst har han lite feber. Bäddade ner honom i soffan och ringde skolan. "Va, är Simon sjuk?" blev svaret där, stackars grabb som alltid är frisk.

Simon sjuk

Nu ligger han nerbäddad framför tv-n.

Kram

Måndag

Idag har jag lunchat på stan. Det hör ju verkligen inte till vanligheten för mig. Superkul var det att sitta o kolla på folk och bara prata av sig. Tack Petra för den lunchen, vi gör om det!!

Åkte till jobbet i morse för att stöka undan lite, glömde helt o hållet att ta med posten. Så det blev en snabbis där bara. Får göra lite mer imorgon istället.

Simon hemkommen med ännu en lapp från fröken, den killen kan bara inte sitta still i skolan. "Jag tycker inte om skolan ju" säger han, men snälla vännen. Vill förklara för honom att det är i första klass det är roligt, sen blir det bara värre. Fast det kan jag ju inte säga, då vill han nog sluta direkt. 

Kram

Cross

Det som Simon, Henkan, Felix och jag hade tänkt skulle bli en träningsdag på crossbanan blev visst två dagar. Det visade sig att det var ett träningsläger på två dagar som vi blivit inbjudna på. Inte helt fel det heller. Felix leker runt mest och idag var det mycket tjat om vad klockan var eftersom det var kalas hos Linus klockan 13.
Simon var superduktig. Benen hade han lite problem med, fladdrade som två vingar på sidan om crossen. Det blev med lite övning mycket bättre på slutet. Det som mer är bra med såna här dagar är att även vi föräldrar får lära oss lite. Blev påpekad att Simons styra var hemskt stort, jo men visst var det sant. Hade inte ens tänkt på det, men nog var det otroligt långt. Mätte det och det var 80 cm, så vi mätte även Antons styre som bara var 67 cm. Investering på ett nytt styre till morgondagen.

Felix p? cross

Simon p? crossl?ger

Härligt, roligt och tröttsamt var det iallafall, men längtar till morgondagen.

Kram

Foppa skor

Idag har jag gjort det som jag inte tänkte att jag skulle göra. Jag köpte Foppa skor till barnen. Efter att funderat på att skaffa oäkta ett tag så tänkte jag om. Dom här skorna är ju riktigt sköna, sitter perfekt på foten och är helt klart fotriktiga. Har själv både äkta och oäkta Foppa skor och jag tycker dom äkta är mycket skönare. Felix valde ett par röda och tog döskallar på båda skorna medans Simon valde blå med en döskalle på den ena skon o en fotboll på den andra. Blev lite dyrt, men fick två riktigt glada barn istället så det var värt det.
 

Foppa skor

Kram

Regnväder

Berätta när man är helt nöjd med vädret?! Har i och för sig varit det i några dagar nu, men då har man sagt att det är så varmt. Idag så regnar det, INTE kul alls. Vi som hade tänkt ta en cross sväng idag med. Då blir det att ta hela familjen med till affären och handla mat. Kul så det förslår.

Och kul blev det ju inte. Simon o Felix sprang runt o försökte på så kort tid som möjligt plocka på sig så mycket mat som det bara gick. Henkan går bara och drar vagnen medans jag försökte se något vettigt i vad vi skulle äta. Det blev tacos ikväll eftersom Henkan missar fredagsmys imorgon när han ska jobba. Vi lyckades iallafall få bort all godis den här gången. Hittade färska jordgubbar som barnen med glädje fick med mjölk som kvällsfika.

Simon kom hem från skolan igår med solros och tomatplantor som dom hade odlat iskolan. Jag köpte lite blomjord och satte om dom idag, hoppas verkligen att jag klarar av att driva upp dom. Jag är inte känd för att ha gröna fingrar så vi får väl se. Om jag inte lyckas får jag helt enkelt köpa färdiga och låtsas som ingenting. Sätter in ett par bilder på dom så får vi se senare hur det går för mig.

Plantor

Simons plantor

Ska gå och lägga barnen och läsa saga för dom. Nu läser vi "Lasse-Maja och guldmysteriet", bra bok!! Ikväll ska vi lägga oss i Felix säng för han somnar jämnt så då är det nog smartast att redan ligga där han ska vara. Han blir så arg när jag lyfter över honom i sin egen säng.

Torsdagen har alltså gått.

Kram

Crosskörning

Nu har äntligen crossarna kommit fram. Idag blev det premiär för detta år ute på Lövskär. Felix har ju provat sin lite hemma, men för honom var det första gången på en bana. Simon satte igång nästan direkt i sina gamla takter och körde på som bara den. Felix tog det lugnt på den lilla banan. Dom var så duktiga. Vi hade med korv och grillade lite medans dom åkte. Solen lyste och det var jätteskönt. Så nu börjas det med crosskörning varje vecka. Det sämsta/bästa är att dom åker båda två i år. Det gör att både Henkan och jag måste vara med varje gång. Förr kunde jag ta en promenad när det var cross-skolan. Fast det är ju kul att dom vill göra något som vi också gillar. Mycket roligare att stå o titta på alla galningar på crossar än på galningar som springer efter en boll, haha.

Simon o Felix

Simon åker på stora banan så han syns knappt på kortet, men gasar gör han.

simon p? crossen

Felix på den lilla banan.

Felix p? crossen

Kram

Tisdag med lite att göra

Jag är ju en sån som tycker om när det händer lite saker mest hela tiden. Så den här dagen har varit lite för seg. Har varit och tagit cellprov, alla tjejers dröm. Det gick så klart bra, får svar inom tre veckor.

Felix o jag cyklade till dagis i morse, så efter att jag hämtat Simon så tog vi cyklarna för att hämta hem Felix. Blev lite lek o mellis ute. Donna fick nos på att det var mellis på gång så hon kom lunkandes för att kolla om det blev något kvar åt henne.

fika

Donna

Nybörjarna gjorde premiärdyk idag, då är vi alltid två instruktörer. Så jag drog iväg och dök lite med dom härliga barnen. Duktiga var dom också!!

Sen var det städdags i barnens rum. Igår kväll när dom skulle lägga sig så hittade vi en kubik sand i en säng och vi hittade inte cd-sagorna. Så då blev det bestämt att ikväll klockan sex var det städning. Så Simon, Felix och jag tog på stora städhandskarna o satte igång. Eller kanske inga handskar, men vi satte igång iallafall. Det blev röjt rätt rejält. Simon tog bort en bok, satte sig o läste den ett tag innan jag fick säga till honom. Felix tog bort en bil, körandes så klart mot billådan, krockade med några andra bilar och fick ta skördetröskan till hjälp att sopa alla bilar mot lådan. Tills jag sa till honom och han tog dom med händerna. Så var det med nästan allt. Till slut tog jag fram dammsugaren och började köra mot leksakerna som låg överallt i rummet, DÅ blev det fart minsann för inget fick ju hamna i den. Sen blev det skurning av lådor, skåp och golv, tur att jag tog dammet som var i bokhylla och på borden. Sen helt plötsligt så var jag ensam där med Mumin på cd-n. Vi hade iallafall rätt kul och fint blev det till slut.

simon

felix

Kram

Utmanad av Stina

Blev utmanad. Men jag har inte sex stycken att utmana själv. Så, har du en blogg så utmanar jag DIG!!!

REGLER: Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

1. Jag biter mig i underläppen när jag blir nervös. Det syns på filmen från jag hoppade fallskärm, gjorde inget annat i planet på väg upp än att bita. Det var på den filmen som jag upptäckte den saken om mig.

2. Klarar inte av hårbotten. Inte att klia mig själv i hårbotten eller se när andra gör det på sig själv. Om någon tar mig i håret så blir det en ren reflex att slå bort handen. Det går rätt bra när håret är blött, men inte helt okej.

3. Blir kissnödig när jag borstar tänderna. Det går bara inte att sätta igång vattenkranen o stoppa tandborsten i munnen, får alltid sätta mig o kissa då. Har provat att först kissa innan jag fixar tandborsten, men det går inte.

4. Jag tycker det är avkopplande att klippa gräsmattan. Inte gör det saken sämre att vi har en åkgräsklippare, men sätter sig Henkan på den så blir jag riktigt riktigt arg. Han har åkt av den ett antal gånger. Det bästa för svärföräldrarna är att dom inte behöver klippa sin gräsmatta längre, jag tar den och våran.

5. På vinterOS följer jag Curlingen. Det är ju superkul att se. Finns det någon annan idrott att se då???

6. Jag tycker verkligen inte om att flyga. Åker ändå utomlands en gång om året, har hoppat fallskärm och ska till sommaren flyga luftballong. Det sistnämnda har jag en lätt ångest inför.



Det finns, som för er alla där ute, ett antal fler underligheter. Skriv om dom i er blogg så kan jag få läsa om dom sen o skratta åt att jag absolut är helt normal och det är inte DU.

Kram

Lite måndag har det varit

Sköna vår. Idag blev jag klart med krattningen här hemma. Imorgon ska jag köpa lite penséer för att göra lite fint på framsidan. DÅ är det snart sommar känns det som. Vädret var ju underbart idag med så jag hann med en promenad och kratta gården. Grillade här hemma idag för första gången i år, det blev lax i folie med tomat och fetaost. Bjöd även över Cilla ett tag så vi hann prata av oss lite. Simon sa idag när han satt på gungan "Det här kallar jag att vila, solen lyser och jag sitter o gungar utan skor på mig". Det säger väl allt om hur härligt det är med vädret. 

Kram


Smörgåstårta

Söndag. Jo, det var det faktiskt idag. Fick lite krattat här hemma idag, klar kanske vi aldrig blir. Hoppas att gräsmattan växer fort som pappa sa, då måste vi ju klippa den snart o slipper att kratta. Det blev en hel del ute idag med. I värmen som varit hela helgen så kunde man inte göra något annat. Nackdelen med värmen har jag runt om mig för tillfället, myggen. Det surrar rätt rejält runt mig och jag kan inte ens slå ihjäl dom för det är endock dom första myggen för sommaren. Hade kalas för mig idag här hemma. Mamma, pappa, svärmor o svärfar kom hit. Jag hade gjort smörgåstårta på morgonen och den blev riktigt god.
 

sm?rg?st?rta

Delfinen med Simon ikväll. Tur att man inte behöver bada när man är med honom på Hällåsen, det är kallt där. Lyckliga Felix o Henkan som var på Firren, nästa vecka är det min tur med Felix.

Jobbarvecka och skol- och dagisvecka på gång. Det är ju alltid skönt när vardagen blir som vanligt igen.

Kram

Två gårdar

Nu är det faktiskt inte så kul med att farmor Lisa ska flytta. Idag fick vi kratta hennes gård + att vi krattade våran gård. Hann inte med hela våran gård, men det var en början. Det är ju så att nu funderar man hela tiden på vad man ska göra med huset när man är hos farmor Lisa. Satt i köket hos henne o funderade på hur vi ska kunna göra om där. Det är inte lätt, måste ta dit någon som kan rita upp hur vi ska ha det. Har iallafall kommit så långt att vi ska ha en fondvägg där, JAG ska bestämma tapeten på den väggen. Simon o Felix var ute hela dagen o cyklade och lekte. Kvällen blev det kinamat här hemma och satt igång tunnan. Så det slutar med bad för oss alla i den ikväll. Kan bli lite mysigt det.

Kram

Tillägg

Måste tillägga hur kvällen slutade för barnens skull. Det blev mys med kvällsfika o lite tv. Härligt tyckte Simon, han påstod att han inte hade fått något fredagsmys. Det här var den bästa fredagen på länge. Mycket lek hela dagen och sen lite mys innan läggdags. Det är livet det om man ska lyssna på Simon.

mys


Kram

Fredag den 13-de

Ska väl, som dom flesta pratar om idag, skriva om fredagen den 13-de. Det har varit en väldigt bra dag! Fick tag på korten på Felix när han var på garaget. Så här är grabben när han lagar maskiner. Titta noga på näsan, så där såg han ut innan det var klart runt hela ansiktet.

Felix mekar

Felix mekar ?nnu mer

Kvällen blev skön, med bad för Simon, Rasmus o mig. Det var riktigt mycker folk på badet idag. Tänkte att i det här sköna vädret så blir det lugnt, men icke sa Nicke. Sen blev det McDonalds innan vi hämtade Felix i Marma. Han orkade inte hänga med en till sväng med lastbilen. Simon hade köpt godis åt honom på badet, verkligen populärt. Rasmus fick köpa godis till Emil också, ingen orättvisa här inte. Nu är barnen ute o leker med Jennifer, Matilda och Julia. Det gör inget att det blir sent ikväll, dom får sova ut imorgon.

Kram

Fredag eller måndag

Inte lätt att komma tillbaka till jobbet på en fredag. Medans dom som varit där hela veckan tycker att det ska bli skönt med helg så funderar jag på om det är måndag eller fredag. Känns så fel att bara jobba en fredag och sen ha helg igen. Härligt iallafall att sova hemma i sängen igen. Nu älskar jag att sova i husvagnen också, men efter en vecka i en 140 cm säng (två stycken som tar rätt mycket plats med benen när dom sover) så är det skönt att komma tillbaka till sina egna 90 cm.

Felix var med o jobbade idag. Ska försöka få tag i korten som Kurt knäppte på honom när han ligger o lagar på verkstan. Simon stack till Rasmus imorse och kommer nog att sluta leka med honom sent ikväll. Tänkte ta med mig dom två på badet idag. Felix o Henkan ska ta en långtur med lastbilen. Hoppas helgen blir fin så vi kan kratta en hel massa.

Kram

Blås väder

Vilket väder det blev. Natten till onsdag så blåste det upp ordentligt. Jag fick springa upp o ut för att rensa undan tefat o pulkor så dom inte blåste iväg. Sen var det att hoppas på att inte blåsa bort igen. Det gick även en här gången, så när vi vaknade stog vi fortfarande kvar i Hamra. Det blev iallafall en solig men riktigt blåsig dag. Var ute rätt mycket ändå. Tog en skotertur och sen lastade vi på dom på vagnen för hemfärd. Mimmi o jag hittade lite lä att sitta o sola i. Eftermiddagen blev det afterski med Rock Tools. Barnen hade fått spelpengar av farmor o farfar så idag blev det spela av på automaterna där uppe.

AfterSki

Idag är det torsdag och just nu sitter vi i bilen på väg hem. Det är häftigt det här med att sitta online i bilen, det är jag verkligen inte van vid. Barnen spelar Game Boy spel bak och Henkan kör o pratar som vanligt i telefon.

Det blev iallafall en vecka i fjällen. Härligt tycker jag!!! Det blev inte så mycket slalom den här gången, var ju inte rikigt väder till det. Blev lite skoter och mycket umgås iallafall.

Imorgon börjar jobbet som vanligt, men barnen får hänga på så dom får vara ledig hela påsklovet.

Kram

Härlig födelsedag

1 år äldre blev man igår, inte så dumt det heller. Solen strålar och fjället suger, så det blev en skotertur upp och la oss i en grotta. Det blåste lite så det blev inte hela dagen, men hann med att grilla lite hamburgare och en liten tur bara Mimmi o jag på skotrarna.

fj?llet

Tillbaka på campingen la vi oss i grottan här istället. Det var en trevlig eftermiddag i solen med massor av prat och skratt. Dom sjöng o hurrade för mig också, hihi. Joline o Nadine åkte hem. Felix blev lite ledsen, men vi har lovat att åka hem till dom snart o hälsa på. Henkan skulle bjuda mig på pizza, men typiskt så hade värdshuset stängt tidigt så det blidde ingen pizza. Gert o Mimmi fixade mat åt alla.

mat

Kram

Påskafton o påskdag

Nu blir det en snabb resumé. Påskafton var det sillfrukost. Eftersom det blåste så mycket så höll vi till här på campingen. Det grillas sill och potatis o alla samlas ute o äter det, gott o mysigt. Tror det var närmare 85 stycken i år som åt. Det som är nytt för i år är att Gert, Jonny o Henkan ska hålla i det, så det var fullt upp för dom att grilla o se till att alla fick. Bjöd in Gert o Mimmi på fika med muffins, det blev en hit! Inte alls så att vi blev av med grannarna. Supergoda muffins blev det av killarnas bak. Sen var det någon timmes uppehåll innan det var dags för gåbingo. Vi går en liten bana runt campingarna o fyller i bingo. När man kommer i mål så få man ett glas drickbart (cola, vin eller tequila). Det var lite finare väder just då faktist så vi var ute några timmar då och hade skönt. Vi bjöd in Gert o Mimmi på påskmat den kvällen.

Påskdagen blev jättehärlig med sol. Henkan drog iväg o fiskade på Bolagen (det blev ingen fisk). Jag och barnen gick till slalombacken och åkte. Simon fick åka i stora backarna med Erik, Petter o Viktor, det var snällt av killarna!! Felix o jag åkte barnbacken, efter en timme orkade han inte mer så då drog han hem till Mimmi. Simon o jag kom strax efter, så vi hann ifatt honom i backen till campingen. Alla hade kommit ut så vi satte oss i grottan o mös resten av dagen, det hettade i kinderna när man kom in på kvällen. Efter att vi hade grillat hamburgare drog Henkan o skotergänget till Ramundberget en sväng. Barnen lekte inne o ute om vart annat.

Joline o Felix

Viktor, Petter, Simon o Felix spelade lite kubb på eftermiddagen. På kvällen blev vi bjudna på mat av Gert o Mimmi.

Simon

Felix

Kram

Långfredag och påskaftonmorgon

Igår var det en blåsig innesittardag. Som tur var så gick det att gå ut på eftermiddagen. En bra dag blev det för barnen som lekte hela dagen med Joline och Nadine. Joline är 3 år gammal och Nadine är 1 år, Joline och Felix är kär och ska flytta ihop i Arbrå när dom blir stor.

utelek


På morgonen idag så hade påskharen varit in i våran kur till husvagnen. Där låg fyra paket och fyra påskägg. Det blev två var till grabbarna. Dom fick ett varsitt par simglasögon av mormor o morfar + ett varsitt ägg. Av påskharen (mamma o pappa) fick dom ett till påskägg och Felix fick en spindelmannen fyrhjuling och Simon fick en gubbe som hör till turtle. Innan dom åkte hemifrån så fick dom en varsin fin resväska av farmor o farfar och 120 kronor var att handla för här uppe.

presenter i kuren


Kram

GLAD PÅSK



Glad Påsk på er allihopa!!

Jag fick med mig ett bärbart internet till fjällen. Så nu kan jag berätta om vad vi hittar på här.
Blåsigt, blåsigt, blåsigt här minsann. Först så ringde Karin till oss o berättade att strömmen har gått här på campingen. Väl uppe så var strömmen tillbaka. Skönt det, men lite kallt i kuren fortfarande. Efter att ha packat in allt så lagade vi lite mat, när vi satt o åt så gick strömmen igen. Då blev det myspys här i vagnen, tände ljus så det blev riktigt mysigt. Som tur var så varade det inte så länge. Vi la oss rätt tidigt, Trodde helt allvarligt att vagnen skulle blåsa omkull. Det var riktigt otäck hur det tog i och blåste. Låg o funderade på allt som kan hända. Vagnen blåser omkull, kuren blåser omkull och förstör vagnen, kuren på vagnen ovanför oss blåser ner på oss och så vidare. Till slut somnade jag iallafall, av alla andra snarkare i husvagnen. Idag har blåsten avtagit lite, men det blåser för fullt fortfarande. Lyckan igår var i allafall att Felix kärlek var här, Joline. Så nu på morgonen drog han direkt till henne.

Kram

Städdag och muffinsbak

Vilken hemsk dag det blev. Jag tänkte att jag storhandlar idag så slipper jag det imorgon eftersom vi drar till fjällen då. Så det blev stora kassarna till E-center och göra av med stora tusenlappen. Helt okej faktsiskt för jag slapp ha med mig barn o karl. Så började det hemska med dagen när jag klev in genom dörren hemma. Ska lämna Donna hos mor o far i helgen så jag tänkte att golven städar jag av ikväll, ska ju inte var hemma i helgen så jag kan ju bara snabbstäda resten. Snabbstäda ja. Visst. Det blev inte så där jättemycket dammat kanske, eller rättare sagt så blev det jättedammat. Spolade rent ALLA krukväxter, när hände det sist?! Slängde ut ko-mattan och när hände det sist?! Dammade och fejade rätt ordentligt, blev lite rädd för mig själv där ett tag. Hade ju som vanligt mp3-spelaren i öronen och lyssnar just nu på Anne Holt "Blind Gudinna", då är det lätt att bara jobba på. Till Myskje på kvällen och lämnade av en nyklippt Donna där. Klippte henne innan vi drog dit, det blev en liten pudel kvar på vårat köksgolv av hennes hår. Förutom allt hår som satt fast på mina kläder och i munnen på mig. Inte så lätt att klippa henne heller för hon hatar det så hon piper hela tiden och strätar emot. Lätt är hon ju inte heller när hon tar i, men med lite hårda rop och lite drag i svansen så gick det ju. Skönt att få bort lite hår på henne. Efter kramar hos mormor o morfar, vi blir ju borta ett tag. Så var det hem och göra det som jag lovade mina barn i går vid ett sånt där svagt tillfälle. Ni vet när man är snäll och lovar saker som man sedan funderar "VARFÖR". Det blev muffinsbak!!! Kom på det igår att vi skulle nog ha med lite såna till fikat i fjällen. Kunna bjuda våra grannar på där uppe så vi sen blir av med dom. Så det blev storbak av. Det gick så klart gallant, dom kan riktigt bra dom där små grynen när dom sätter den sidan till. Väntan blev ju ENORMT lång innan dom blev klar i ugnen, 10 minuter, så Simon hann läsa saga för Felix och dom hann titta många gånger på om det hände något. Om dom blev goda? Ska nog ta en och smaka när barnen lagt sig och sovit.

Simon l?ser

Muffinsbak

Nu får vi se om jag får tag i ett bärbart internet. Då kommer jag att skriva under fjällenresan. Annars så får ni alla ha en riktigt GLAD PÅSK och vi hörs vidare nästa vecka någon gång.

Kram

Firren

Felix går på Firren på söndagkvällar. Det är den största babysimgruppen på Söderala badet. Vilket gäng!!! Dom har nu varit tillsammans ett tag i det gänget så dom leker mer tillsammans än med oss föräldrar. Och vilka fröknar!! Stina och Karin är otroliga!! Igår så fick barnen trolla sina föräldrar till något djur, sen fick dom rida runt på det djuret i vattnet. Jag blev en isbjörn. Fick hoppa över hinder, simma genom tunnel och dyka under en matta, KUL!!! Stora rutchkanan, dyka genom dykbåge, åka över tuben och dyka under en till dykbåge fixade barnen galant. En lek blev det också, hajen och sillarna. Det är när hajmamman (fick en kommentar av Linda, klart det inte ska vara hajmamman, det är ju sillmamman) står o ropar på sina sillar och sillarna ska simma förbi hajen utan att bli tagen. Om man dyker så kan inte hajen ta en, sista tjejen som var haj fick tag i alla barnen på första försöket. Det avslutar med sången Trollmor, då ska barnen ligga och flyta. Det är det mest otroliga med Felix, han kan ligga helt själv hela låten. Kul att han klarar det. Sen blev det lite fri lek och vilken lek. Hade gjort en koja av en matta och där inne samlades alla barnen, blev lite trångt där. En pappa hittade en handdocka som ser ut som en haj. Den härjade han med in under mattan till barnen så dom skrattade så där så vi vuxna inte kunde låta bli att skratta. Snacka om lyckliga barn!!! Ett härligt sätt att avsluta helgen på.

Kram

Sömn

Det är otroligt vad man sover skönt bredvid ett snarkande barn. Sovit som en stock inatt. Vaknade med en massa mys också för Simon vaknade samtidigt som mig idag så då blev det gosa av.




Kram

RSS 2.0