Uppföljning

Simon hade ju planterat tomater i skolan. Jag fick så klart ta hand om dom här hemma. Lägger in samma bild som jag hade när han kom hem med dom och sen en bild på hur det ser ut idag.



Tomatplantor

Felix kom hem från dagis med två paprikaplantor. Måste väl erkänna att en av dom dog nästan direkt, men den andra syns här.



Paprika planta

Min lilla oas på altan.

oas

Här ligger jag med min caffe latte och njuter i solen. Eller med en bok i handen.

Kram

Kamera

Igår var jag iväg o köpte mig en ny digitalkamera. Det blev en Olympus.

Olympus sp-510uz

Gillar den som bara den. Lite bilder från gårdagen.



Nu blir det nog mycket kort ett tag framöver. 

Kram

Garderober och golv

Lätt är det inte med snickare. Helt plötsligt så frågar dom om vad man ska ha för garderober i hallen. Vem vet det? Inte jag iallafall. Det vore bra om jag visste det rätt snart och helst inhandlat dom också. SÅ det blir en sväng till IKEA, Henkans paradis, nästa vecka. Som om DET inte vore nog så blev det en fråga om vad vi ska ha för golv i hallen också. Lugn ett tag nu. Ska man verkligen behöva tänka på allt under samma minut. Hårda diskutioner blir det här hemma. Nej, det blir det inte alls. Henkan ska förstås få välja vad han vill ha för golv, måste ju låta honom bestämma någonting också.

Kram


Musik

Inte för att jag är så sen med att komma på att jag gillar viss musik. Ibland tar det bara tid för mig att fixa skivan med den som jag gillar. ÄNTLIGEN har jag fixat Nelly Furtado "Loose". Hon har så härlig röst och musik.
 
Nelly Furtado
 
Efter att sett Allsång på Skansen igår så blev det helt klart att skaffa The Ark "Prayer for the weekend". Som vanligt när det gäller dom så var den skivan jättebra!! Jag bara älskar dom.
 
The Ark
 
Kram

Julia

Felix har hittat en själsfrände. Hon heter Julia (tror hon är döpt efter kompisen Julia). Hon är en gosse-sköldpadda och han påstår att hon är hans husdjur. I går kväll så var hon borta. Han o pappa letade o letade, hon fanns ingenstans. När jag gick in för att pussa för natten så vaknade Felix till och frågade efter Julia. Jag mådde superdåligt och fick leta, leta o leta. Var ut i garaget, tvättstugan, lekstugan och husvagnen. Jag gick runt trädgården o tittade i sandlådan, badtunnan och till o med i regnvattentunnan. Julia var verkligen borta. Idag tror jag att hon inte orkade vara borta längre. För helt utan förvarning så kollade jag under soffan i rummet. DÄR låg hon. Hon måste ju ha ropat efter mig. Är säker på att jag letat där, men så var det nog inte. En lycklig Felix blev det.
 
Julia
 
Kram

Sommarben och bad

Cykla hör ju sommaren till. Det märks verkligen på Simon som spenderar ca 70 % av sin vakna tid med att sitta, stå och framför allt hoppa med cykel. Då blir det ju så klart sommarben med på köpet. Han lyckades med konststycket att åka rakt in i postlådor, flyga av cykeln och skrapa benet i asfalten. Ont gjorde det, men efter ett blås på det onda så drog han vidare med cykeln.
 

sommarben
 
Inskaffade också en pool igår. Vi skulle ta fram den gamla i förra veckan. Just ja, den hade vi ju slängt eftersom den var trasig ifjol. Bidde en ny då. Felix och Julia invigde den idag, med 16 grader i badet. Vad gör kylan när man har en ny pool?!
 
Poolbad
  
Kram

Semesterkänsla

Tog mig en caffé latte i min indiska hängfåtölj ute på altan. Känslan av semester högg till i mig. Värmen i luften och en god latte.
Caffé Latte
Efter det kunde jag fortsätta städa ur husvagnen.

Kram

Telefon

Många i min omgivning säjer "Ja" till telefonsäljare. Det slutar ofta med att jag får ringa o säga ifrån efter första leveransen. Idag var det faktiskt jag själv som hade sagt "Ja" till en sådan. Det var bara att ringa det där samtalet. Det var 31 stycken i kö och tog mig 7 minuter innan jag kunde säga ifrån mig på 15 sekunder. Tur att telefonbolagen tjänar mest på dessa försäljare.

Kram

Böcker

Idag har jag varit slö. Nästan faktiskt ännu slöare än slö. Så jag har läst en bok + lyssnat på en halv talbok. Skönt ibland med såna dagar.

Kram

Köket

Nu har Henkan och Kurt rivit ut väggen i köket på nyhuset. NU kan jag verkligen se framför mig hur jag vill ha det. Hoppas på en tur till IKEA i veckan för att beställa kök.
 
Köket
 
Kram

Midsommar

Det blev en midsommar i Lövskär iår. Det var inte heller så dumt. Farmor Lisa kom och åt med oss, men hon blev inte kvar så länge. Simon var ute med gummibåten en hel del + cyklade som vanligt. Felix han bara pollimasar, grejar för sig själv och det ända man hör är lite prat från honom. Blev en båttur på kvällen innan det var läggdags för kidsen. Felix bad om att få lägga sig när vi kom hem, men Simon drog till grannen och lekte ett tag. En trevlig dag.

Kram

Furuvik

Det blev en dag på Furuvik även iår. Vi åkte dit med Gunnar, Cilla, Jennifer, Julia och Jennifers kompis Matilda. Det är ju så härligt att gå omkring där. Vi träffade Bosse där också. Det är känguru barnet som blev utan sin mamma. Han var supersöt och kom fram till oss för att hälsa.
 
Bosse
 
Sen var det ju höjdpunkten för barnen, karusellerna. Simon som inte fattar vad rädsla är åkte i alla som fanns där. Jag o Cilla åkte Hedenhöslandet, sen räckte det för oss. Henkan fick med Gunnar i flygande mattan efter att han dragit med Jennifer i spökhuset.
 
Mer karusell
 
Karusell
 
En härlig dag!!

Kram

Båten

Så har pojkarna hjälpt farfar att sjösätta storbåten. Härligt att ha den i till midsommar så vi kan ta en sväng om det blir fint väder.

Kram

Serier

Min favorit i hela världen måste ju bara var Lilla My. Hon är elak, snäll, egoistisk, hjälpsam, har ett stort självförtroende och är enormt modig. Hon älskar att vara med där det händer saker och fixar annars själv så det inte blir för långtråkigt. Härlig liten tjej!!


Lilla My  Kram

Åland

Fast som vanligt så såg jag ingenting av Åland. Vi har varit på kryssning med firman. Hade en jättekul helg. Tack alla för den!!!

Kram

Regn

Det är ju iallafall bra för potatisen att det regnar. Fast varför inte bara på natten?!!

Kram

Åska

Vilken smäll det kom imorse vid halv fem. Jag hoppade bokstavligen ur sängen o sprang för att dra ur alla sladdar. Sen blev det inge mer åska, fast jag tvärsomnade så jag märkte inge mer iallafall.

Säger som min kära storebror när han var liten: "Vart är den där Åskar?" När mamma sa till honom att akta sig för åskan.

Kan inte låta bli att lägga ut en bild på min sötnos. Henrik!!!
 

 Sötnos
 
Han blir nog tokig när han ser den här bilden. Men han är sååååååååå go!!!! Felix är verkligen en kopia av sin far.

Kram

Sammanfattning i liten skala...

Fredag kväll hände något hos mig som jag aldrig aldrig aldrig trodde skulle hända. Jag åkte Harley Davidsson!! Vilken känsla!!! Är helt frälst nu och har en ny dröm som bör uppfyllas: Innan jag dör så ska jag ha ägt en sån!!

Var i stugan fredag till lördag. Killarna la i sina småbåtar och var ute en hel del med dom. Framför allt Simon som nu kör runt själv. Fick mig en tur med honom runt öarna. Härligt, skönt och mysigt att sitta o lyssna på honom när han berättar för mig hur man ska tänka på sjön. 
 

Felix ror


 

Simon kör båt
 
Lördag till söndag var vi i Järvsö tillsammans med Gert o Mimmi. Vi snodde svärföräldrarnas husbil helt enkelt och drog en liten tur dit. Blev lite bad där.

Fotbollsskola hela veckan och Simon ska få gå dit själv idag. Låsa efter sig och fixa allt, är lite nervös jag. Undrar hur många gånger jag kommer att ringa för att kolla honom.

Kram

Examen

Simon har slutat ettan. Är några år kvar till studenten, men nog kändes det nervöst iallafall. Han var jätteduktig och sjöng som bara den. Alla var lika duktiga så klart!!! Här är Simon o Rasmus på examen.
 

Simon o Rasmus
 
Sommarlov med myggbett och sena kvällar har äntligen börjat!!!

Kram

Sommaren måste firas

Helt klart är ju att sommaren har kommit. Det syns på alla bara ben som springer runt redan vid åtta på morgonen. Så vi firade in sommaren idag med att ta fram killarnas slide. Det blev åka av i kallt vatten, till Simons stora förtret. När han blir stor o pappa ska hans barn minsann få varmvatten att leka i.
  

Felix
  
Simon 
   

Imorgon är det examen för Simon.

Kram


Städning

Har börjat fundera på det där med flytten. Det är långt kvar tills det är dags, men dock så ska det ske. Måste ju även få vårat nuvarande hus sålt också. För att få det sålt så måste man ju ta hit en mäklare och sen kanske en massa folk som ska springa runt o snoka. Huga för det. Så igår började jag att städa ut mig. Det blev tvättstugan som fick åka först. Har bara det allra nödvändigaste kvar i den nu, resten ligger i det andra huset. Idag blev det källaren som fick sig en omgång. Därifrån kunde jag inte flytta något, men oj vad jag har slängt ner skräp där. Slängas en hel del och sen blev det storskurning av golv, väggar och panna. Väntar med spänning på att det ska torka för att se om det blev nå bättre. Undrar vad som kommer hänest. Kanske garaget som jag faktiskt gruvar mig för.

Kram

Felix

Felix fick en ta en liten motorcykeltur i söndags.

Felix på motorcykel


Kram

Morgon i huset

Den vanliga morgonen som jag förr har skrivit om. Den roliga, härliga stunden på dagen. En mysig Felix kommer krypandes upp i sängen o myser på. TröttSimon lägger sig UNDER täcket OCH kudden på pappas sida.

Idag blev det ett bråk om kläder. Felix vägrade sätta på sig byxor. Solen skiner och det är sommar, klart att det ska vara shorts då. Fast tråkiga mamma tycker nog att det ska vara långbyxor på morgonen och shorts med till dagis. Han satt o surade o vägrade klä sig helt enkelt. Simon ropade att han ville ha shorts med sig till skolan i väskan. DÅ sken lilleman upp och skulle göra lika. Dessa små underverk till syskon. Otroligt hur dom kan styra o ställa med varandra och ibland slåss som värsta fiende.

Godmorgon!!

Helg

Nu så har iallafall sommaren börjat visa upp sig lite. Vädret är så skönt att Felix ville ta fram poolen idag, men så varmt är det ju inte än. Han lärde sig att åka rullskridskor. Jag hade verkligen inte lust att få in en blodig och gråtandes kille. Så klart att han skulle fixa det på en gång. Den killen kan han.
 
rullskridskor
 
Dop i lördags. Linn blev döpt till Linn Emmy. Hon var nöjd hela tiden!! Skrattade när prästen kom fram för att be för henne.
 
Linns dop
 
Grillade på kvällen o satt ute för första gången i sommar och åt. Trevlig kväll.

På söndag eftermiddag efter att ätit mat hos mormor o morfar lämnade vi barnen där och tog en härlig motorcykel sväng.

Så var det vardag igen. Sista veckan i skolan, sen fotbollsskola och sen är det nog sommarlov för killarna.

Kram

Värme??

Härligt säger alla, det är fint väder nu. Är det?? Men herregud, det var ju + 25 grader i skuggan i början på veckan. Man travade runt i bara bikini och drack kalla öl. Klev upp på natten för att duscha av sig lakanen som hade klibbat fast sig runt kroppen. Kallar man då den här blåsten och kylan för värme??  Just ja, jag var ju inte här hemma då när det var så varmt. Känslan i kroppen finns kvar vid värmen iallafall!!!

Kram

Bastu Extrem

Vi hade en mysig kväll tillsammans, gänget på babysim. Vi höll till på Söderala badet. Fruktfat med olika goda uppfriskande frukter, kallt vatten med citron och gurka i och framför allt en hel massa prat, prat, prat. En sak är ju säker, vi kan det där med att prata hela gänget!!! Kul som bara den.
Sedan bar det av in i bastun. "Ta med en liten handduk in" lydde orden från Linda o Sann som var kvällens värdar. Vet inte hur jag ska beskriva ett gäng med lite förväntansfulla tjejer, det var inte tyst iallafall som dom bad oss att vara. Så hällde dom sakta på vatten över bastun. I vattnet var det en lavendel olja som skulle skapa lugn o ro hos oss. Fick lite luftmassage, en handduk som dom svingade runt i luften så det blev som luftvirvlar runt oss. Det häftiga var att sen kom dom in med havssalt, stora korn, så vi fick gni in kroppen med. Häftig känsla. Ett bad i vattnet efter det med mer frukt o vatten på kanten. In i bastun igen. Nu blev det vatten med citronolja i för att pigga upp oss lite, mer luftmassage. Efter det kom det in honung att smörja in hela kroppen med, lent o skönt blev det. Ut i vattnet igen, men den här gången fick vi åka rutchkana i. Mer frukt, vatten och den här gången även lite salta pinnar och det var jättegott med salt nu. En till sväng in i bastun, den här gången med pepparmintolja och luftmassage. Sen fick vi duscha av oss. Häftigt och härligt var det!!!

Tack Linda och Sann för den upplevelsen!!!

Kram


RSS 2.0