Simon o mammadag

Vilken härlig dag jag har haft. Om jag lyssnar på Simon så säger han samma sak. Då ska jag kanske erkänna att idag så har inte han och jag umgåtts så jättemycket. Morgonen började med att Simon sov till halv tio, jag var vaken åtta. Typiskt när man får sova ut då går det inte alls. Sen blev det färd till mormor o morfar. När vi är själva så brukar Simon få sitta fram med mig, då myser både han och jag.

I bilen

Simon och morfar var till skogen idag. Dom skulle kolla om det hade fallit mycket träd och om det gick att åka fyrhjuling där. Mamma och jag har varit på en "må-bra-dag" på Ljusne badet. Det var härligt. Först var det en tjej som berättade om hennes sockerberoende, och hur hon nu håller på att komma från det. Det var vattengymnastik också, riktigt skönt. Sen fick man ta lite fika och frukt. Vi bastade och simmade lite. Hade jättehärligt tillsammans där, fast som vanligt så pratade jag nog ihjäl min mamma. Det var riktigt kul att få lite ensam tid med henne. Vi avslutade dagen med massage, gud vad det var skönt.
Sen blev Simon o jag bjudna på mat hos mamma o pappa. Det blev lax, älskar vi!!!

Nu längtar vi efter Felix o Henkan, tur att dom kommer hem imorgon!!

Kram

Godmorgon

Idag blir jag gräsänka med ett barn hemma. Henkan och Felix drar till fjälls. Simon och jag blir kvar här hemma. Så det blir väl som vanligt med bad ikväll. Det blir efter badet som det blir extra mysigt när vi ska äta god mat och titta på en film tillsammans bara vi två. Har lovat honom att han ska få sova inne hos mig hela helgen också. Fast det beror nog mest på att jag inte vill sova ensam i den stora sängen. Skriver mer om helgen senare.

Föresten, klart jag glömde lakanen ute inatt. Bättring Marie, idag måste dom in!!!

Kram


Kvällsfika

Det är så kul nu för tiden. Simon har lärt sig att läsa och läser små böcker själv. Så vid kvällsfikan nu så läser han för Felix. Vet inte om Felix är världens bästa lyssnare, men vad gör det. Huvudsaken är att Simon får läsa och tycker att det är kul. Jag älskar att lyssna på honom.

Kv?llsfika


Kram

Onsdag

Idag fick jag rätt mycket gjort. Var till jobbet först och fick lite gjort där. Sen iväg med svärmor för hon ville tvätta sin bil på Preem. Jag hängde på, så nu har jag en glänsande fin bil. Åkte med till svärmor på lite fika sen, där hade vi heta diskutioner om husrenovering. Hem och hängde upp nytvättade lakanen ute, härliga utelukten som kommer bli i dom sen!!! Tror jag kommer att byta lakan i sängen nu direkt.



Tyvärr så hann jag inte ut på någon promenad idag, men vad gör det. Har suttit på altan också en sväng. Provade datorn ute en sväng, om internet skulle funka. Gick till tvättstugan och det funkade. Gick in i tvättstugan o stängde dörren och då slutade internet att funka. Fast varför skulle jag sitta inne i tvättstugan för med datorn. Kvällen får bli lite lugn, kanske ska hämta hem cykeln så jag kan börja cykla nu.

Kram

Vårtecken

Här är ett riktigt vårtecken. Henrik har provkört motorcykeln.
 

Motorcykel

Kram

Så blev dagen

Har varit och köpt märkessköld åt Felix. Det blev en röd. Han blev riktigt stolt över den, så nu sitter den på väggen med två simmärken på.


M?rkessk?

Simon kom hem med bussen. Det är den stora bussen idag eftersom barnen som ska på slöjd åker med.

Buss fr?n skolan

Kram

Sömn

Inatt så tror jag att jag sov igen all sömn som jag har missat sen sommartiden slog till. Efter tre timmar i vattnet igår (babysim) så var jag trött. Somnade före tio och sov som en stock hela natten. Henkan påstår att jag snarkade, tror jag inte ett dugg på, haha. Hörde inte hans klocka imorse, annars är det han som inte hör den. Skönt var det att vakna och känna sig pigg.

Idag blir Felix hemma från dagis. Vi ska åka och köpa en märkessköld åt honom och säkert ta en fika på stan. Tänkte ta en mysdag. Han och Henkan åker till fjällen i helgen tillsammans med Jörgen och hans pojk Niklas. Så jag måste passa på att mysa med Felix nu. Simon blev faktiskt också glad åt att Felix skulle vara hemma idag, då kan han åka bussen hem från skolan. Onsdagar är den bästa dagen att åka buss på för då får han åka storbussen.

Nu ska jag hoppa ur morgonrocken o i kläderna och börja min mysdag!!

Kram

Trötter

Det måste vara omställningen till sommartid som gör mig så trött på morgonen. Jag klarar knappt av att ta mig ur sängen, fast jag har två hoppande ungar över mig. Sen bara går jag som en zombie tills barnen är på skolan o jag kan sätta mig med en kopp te framför den här lilla saken som kallas dator. Måste nog få tag i nåt piller som gör att jag hoppar ur sängen med ett leende på läpparna. Har väl vaknat till när det är dags för vintertid.

Kram

Simmärken och städning

Ännu en helg i mitt liv har dragit förbi. Otroligt hur fort dom springer iväg. Jag hade ju fullt upp och då brukar det gå fort. Firmafesten blev bra. Tror att alla hade kul.

Igår var Felix och jag med Simon på Delfinen, Simons simskola. Han tog järnmärket där. Jätteduktig o flöt i 1 minut. Simon kan verkligen inte flyta, han sjunker som en sten. Såg rätt kul ut för han stog rakt ner med bara ansiktet upp över ytan, men det gick bra. Felix fick ta baddaren, lycklig var han när han kom hem med märket. Måste komma ihåg att jag ska köpa en märkessköld till honom också.

Härliga väder bara fortsätter. Idag kunde man ju inte låta bli att bara stå ute i solen. Fyrhjulingen blev lagad så den gick tom på bensin efter det. Så kom Felix lilla cross fram också, tur att farfar hade lite bensin över. Lek ute hela kvällen, det är ju underbart. Älskar när man får tjata in barnen, dom vill ju hellre vara ute o leka än sitta inne vid tv-n.

Har rensat ur Henkans o mina kläder. Snacka om att man spar sånt som man aldrig mer kommer att använda. Det blev två säckar att slänga. Henkan blev lite orolig när jag började rensa bland hans t-shirtar, men man kan inte spara alla som målartröjor. Helst inte när vi knappt målar någon gång. Ska ta en sväng i barnens kläder också. Lägga undan kläder från Simon som Felix ska växa i och lägga Felix urväxta kläder i en påse och ge bort till den som vill ha. Härliga vårväder som gör att man får mer energi i kroppen!!

Kram


Helg

Hittills har helgen varit underbar!! Igår kväll var vi till grannarna o åt tacos med dom och så klart drack vi lite rödvin till det. Trevligt värre!!! Så blev Simon fin i håret för Cilla klippte honom, tack för det!!!!

Idag har vi ÄNTLIGEN varit till IKEA!! Började med att lämna barnen på lekplatsen sen tog Henkan o jag en fika. Härligt att sitta för oss själva o prata över en kopp kaffe. Sen var det dags att kolla på kök. Vi ska ju ta över Henkans farmors hus och då ska vi renovera det. Dags att börja kolla lite redan nu tycker jag. Vi var inte överens om ett enda, kommer att bli hur kul som helst den här renoveringen. Jaja, vi har tid på oss att slåss över allt som ska göras om. Fast det viktigaste för Henkan var visst vart han ska ställa ölpumpen som han inte ens äger än, haha. Själv vill jag ha mer bänkplats än vad vi har nu.

Ikväll blir det party. Fest med firman. Ska bada och äta smörgåstårta, KUL!!!!

Kram

Lycka

Felix hittade Lilla röda traktorns fyrhjuling idag under tv-bänken. Lyckan var som gjord. Han letade direkt fram Stumpen, gubben som kör fyrhjulingen, sen lekte han i mer än en halvtimme med den. Munnen gick som vanligt på honom hela tiden. Kul att sitta o lyssna på allt. Nu åker vi till morfar, Nu åker vi till farfar. Muuuu, undrar om fyrhjulingen blivit en ko. Sjunger små sånger också för sig själv, "mormor o morfar var ääär ni. Jag är hääär nuuuu".


Simon har som vanligt problem med kompisar. Där är en stor skillnad sen han gick på dagis. Nu ska det alltid lekas med kompisar. Ja ja, jag kommer själv ihåg hur det var. Alltid ville man ha någon att vara med. Det jobbiga är att man alltid måste skjutsa. Eller ha halva huset fullt med barn. Det bästa är nu när cyklarna har åkt fram, då börjar dom kunna vara ute på ett annat sätt.

Jo, det är jättekul att dom har kompisar!!! Det får man ju verkligen hoppas att dom alltid kommer att ha.

Kram

Donna

Jag har inte berättat om Donna. Konstigt. Hon lever sitt liv mitt uppi mitt liv och ändå så har jag inte nämnt henne än. Donna är våran hund. Hon är född 1996-08-10. Hon blir alltså 11 år till hösten om hon klarar sommaren. Kanske bör nämna också att hon är en minst 68 kg Newfoundland. Världens häftigaste hund, så klart att jag tycker det. Hon bestämmer själv vad hon vill göra. Tror hon blivit pensionär. Hon vandrar mellan oss och farfar som bor bara 200 meter bort. När det blir för mörkt kommer hon hem igen. Hon är lite mörkrädd. Imorse släppte jag ut henne vid åtta, strax efter nio ringde farfar och frågade vart Donna var. Haha, klart att hon hade strosat iväg dit bort för att vänta in frukostresterna. Här är vår härliga lilla hund:

Donna


Kram

Solen

Härliga sol har tittat fram igen. Smält snö, smält!

Tog en skön promenad idag. För en gångs skulle så gick jag inte så fort utan tog det lite lungt. Det behövs ibland för att kunna känna luften riktigt.

Tror jag har råkat tagit fel pojke från skolan, både igår och idag. Simon är så otroligt lugn och mysig så jag är säker på att någon har tagit min vanliga lite vilda kille o bytt mot den här lite lugnare killen. Frågade honom om det igår kväll och han bara skrattade, påstår själv att det är rätt pojk jag har här hemma. Nu sitter han framför tv-n och vilar lite och det gör Felix med. Eller rättare sagt så vilar inte Felix, han sover. Låter honom sova en halvtimme så han blir pigg och glad. Sen tänkte vi dra till mormor o morfar. Måste kolla om det kommit fler lamm. Herrn i huset ligger i sängen och sover, han är förkyld. "Ni fruntimmer vet inte hur det är när en karl är riktigt förkyld". Eller hur? haha

vila i soffan

Kram

Frissa

Var o klippte mig imorse. Blev ännu en gång riktigt nöjd. Tog lite kortare i nacken den här gången och håller på att spara ut luggen igen. Så här blev det iallafall.

frissan


Och från sidan blev det så här.

frissa

SNÖ????!!!!

Vad hände?? Vart tog våren vägen??

Typiska mars. Man kan aldrig lita på vädret då. Det var ju så härligt med solen o snön höll på att försvinna. Så kommer snön tillbaka, det är så att man bara vill gå i ide. Det vräker ner också. Jag som tänkte att jag skulle lura ner oss till IKEA, men det försvann ju. Kanske det är därför det snöar, för att jag ska få en tråkig dag här hemma.

BORT MED ALL SNÖ HÄR HEMMA NU!!! I fjällen får det mer än gärna vara kvar.

Kram


Lördag

Idag var det en sån där lördag som känns som en söndag. Blev sent igår kväll och är seg idag. Har iallafall varit en sväng till Bollnäs och tittat lite på husvagnar, mat på Max och sen godis på Dollar.

Eftersom vi ska börja fundera på hur vi vill ha vårat kommande hus så åkte vi runt och kollade färger på hus. Vi ska måla om det husen från vit till kanske en gul färg. Tror inte att vi tittade på samma färger alls, så det där kommer bli ännu ett problem hos oss.

Väl hemma så tänkte kära Han sätta sig vid datorn. HAHA säger jag bara, det blev att hjälpas åt att byta lampa över köksbordet. Så nu har jag en sån som dom flesta har.
lampa
Jag är iallafall verkligen nöjd med den.

Kvällen kommer gå i soffans tecken. Måste kolla in tv-tidningen vad det finns att slumra till.

Kram

Skotercross

Så har årets omgång av Polaris Super Snow Challange varit. Barnen var eld o lågor och det var nog karlarna med. Det är häftigt att se hur dom vågar hoppa så otroligt med skotrarna. Roligast att titta på var nr 1, han gjorde konster med benen varje gång han hoppade. Tyvärr så hände en riktigt otäck olycka, självklart så skulle jag titta precis när det hände. Såg verkligen otäckt ut för en skoter hoppade rakt över en medtävlande, på ryggen på den killen. Han låg där alldeles stilla, trodde han var död. Han var medvetslös. Innan ambulansen åkte iväg så hade han rört på fötter, fingrar och skrek av smärta så det var ju ändå ett bra tecken för då är han vid liv.

Vi satt iallafall underbart bra och såg hela stadion och hela publiken!! Vi satt nämligen i skoporna på två traktorer.
Det blev en lång kväll, så vid halv tio så gav Felix och jag upp och åkte hem. En halv timme senare kom Simon med Julia och hennes mamma. Killarna blev kvar till efter finalen.

Vi hade jättekul!!!

Skotercross

Kram


Café

Igår eftermiddag så kom jag och pojkarna på att vi skulle hälsa på mormor och morfar. Det var ett tag sen vi var där nu. Så in med barnen i bilen och ger oss iväg. Om dom var hemma?? Klart dom är, det är dom ju alltid när jag kommer. Så ringer pappa på min telefon, konstigt. Är du hemma, frågar han. Nej, jag är på väg till er nu. Men pappa var ju inte alls hemma, han var på stan o tänkte komma till mig o få fika. Då kommer världens bästa pappa med en jätteidé: Ska vi träffas på stan o ta en fika? Härligt, mysigt och gott var det. DET gör vi gärna om!!


Utmanad

Jag har fått min fösta utmaning och jag tänkte att Okej jag tar den då.

Ditt fullständiga namn: Anna Marie Sundgren
Vart föddes du: Timrå
Ögonfärg: Tja, lite blå gröna
Hårfärg: Brun
Längd: 1.63
Favoritfärg som äldre: Tja, vet inte riktigt... men gillar lila starkt
Favoritfärg som barn: tror att jag var en som inte brydde mig så mycket
Din första kärlek: Tror att det måste vara Per 
Din nuvarande kärlek: Han med stort H
Barndoms "bästis": Lii
Umgås ni fortfarande: När vi träffs så pratar vi som om vi umgås varje dag, men tyvärr aldrig.
Hur gammal va du när du lärde dig gå: Tror jag var runt nio månader.
Vad är ditt största barndoms minne : 4 årsdagen. Fick öppna mina presenter och sen packa ner dom igen för vi höll på att flytta...
Vart är du uppvuxen: Hos mina föräldrar
Vilket dagis gick du på: Aldrig gått på något dagis.
Vem var din största förebild som barn : Storebror och storesyster.
När fick du din första kyss/av vem: Måste ju skriva Daniel. Det var i femman.
Vad får dig att bli riktigt arg: oj, det kan vara lite vad som helst...
Vad gör du om ett år: Bor i ett annat hus... Jobbar för fullt.... Busar o myser med barnen....
Vad gör du på fredag kl. 19.00?: Tittar på skotercross...

Kram

Längtan

Nu längtar jag till den 23 maj!! Då drar hela familjen en vecka till Rhodos!!! Var och beställde det idag.

http://www.ving.se/sunwing/sunwingResort.aspx?hotelareaid=1529&categoryid=16&itemid=1529

Där kan ni se vart vi ska bo.

Kram

Babysim

Det kommer säkert att handla mycket om babysim på min blogg. Jag är ju instruktör och bara älskar att bada!!!
Så igår var det dags igen. Det var sista gången på den här kursen. Då vankas det glass efter badet för barnen. Igår behövdes verkligen glassen.
Det var 36 grader varmt i vattnet!!
Det kändes nästan som man svettades när man gick ner och efter att jag badat i fyra timmar så var jag mör i huvudet. Barnen blev jättetrötta också. Dom var hur duktiga som helst och gjorde simbanor i massor, men sen deckade dom ihop.

Tur att vi har så duktiga barn på vårat babysim!!!

Det är så underbart att se glädjen i barnens ögon. När 1-åringar åker rutchkana och skrattar hela vägen ner i vattnet o upp igen. När 2-åringar springer på mattan och hoppar vilt ner i vattnet, föräldrarna hann nästan inte med. När 4-åringarna glider över bassängen och dyker efter saker på botten. Framför allt när föräldrarna till våra nybörjare dyker själv med sina barn!!

Hur har jag kunnat leva utan att vara babysimsinstruktör. Konstigt.

Kram

Sanning

Måste bara berätta att fåren inte ljög för mig idag. När jag kom in så ropade jag åt dom "har det kommit några fler lamm". Som alltid svarade dom NÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄ. Den här gången fick jag faktiskt berömma dom för dom ljög ju inte, det var inga nya lamm där. Fast sen bet ett får mig i byxfikan, baggen försökte stånga mig och ett annat får trampade mig på foten, det är inte lätt att vara bonde. Lammen har blivit döpta iallafall. Hade med mig Felix, Simon o Julia igår så då blev det namn på dom. Dom heter nu Helena, Bob och Magnus. Magnus var det Julia som bestämde. Det är iallafall sista dagen idag. Lite vemodigt är det.

Kram

Måndag idag och soligt väder

Jag säger som katten Gustav "jag hatar måndagar". Fast dom är inte så farliga om man tänker efter. Det är bara så långt kvar till helgen.

Vilket väder det blev, soligt och varmt. Dags att kolla vad pojkarna har för galonkläder. Undrar om Simon som går i ettan vill ha galonkläder på sig i skolan? Det vore ju skönast om han inte brydde sig och satte på sig det, men man vet ju aldrig. Felix måste ju allafall ha några ombyten, till dagis och hemma. Dom blir ju genomblöta bara dom sticker ut sina små näsor. Fast det kan ju bero på att dom slänger sig hejdlöst ut i snön och springer genom vatten. Så då vet man vart pengarna ska gå den här veckan också, galonkläder!!!

Kram

Melodifestival

Igår kväll var det melodifesival final på tv-n.
Rätt låt vann!!
Självklart att jag satt klistrad och hejade fram dom bästa av bidragen. Vi var ett litet gäng här tillsamman som kollade, hade ätit tacos tillsammans först. Vi var inte helt ense om att rätt låt vann, killarna skrek rakt ut att det blev helt fel. Det var roligast att höra vad barnen tyckte om låtarna. Simon väntade bara på att The Ark skulle spela så han var inte nå intresserad förrän dess. Han hejade verkligen på dom. Jennifer ville också att The Ark skulle vinna, men det tyckte inte Josefin som hejade på Måns. Julia tyckte också bäst om The Ark. Felix som somnade innan det var klart tyckte att Sonja var bäst. Hon har så vacker röst sa han, men Hanna Montana skulle vinna för hon har etta-vackra rösten. Jaja Felix, hon var ju inte ens med på melodifestivalen. Jennifer skrek rakt ut NEJ när Anna Book kom in på scen, kändes som om Anna inte var hennes favorit. Vi hade iallafall en riktig schlager känsla här hemma med godis, dricka och massor av mingel.


Kram


Bonde

Så var man bonde på morgonen. Jag gick ut till dom o ropade hej, behöver väl inte berätta ens vad dom svarade..... NÄÄÄÄÄÄÄÄ. Så jag tog 3 skopor gröpe i hinken o travade in. Döm om min förvåning när jag såg tre små lamm där som också sa näääää. Det var bara att ge fåren maten o ta hand om dom små liven. Stängde in dom i en egen liten hage. Dom var jättesöta!!!


Nu hoppas jag bara på att inga fler kommer på att dom vill lamma innan tisdag. Jag vet inte om jag klarar fler.

Kram

Fredag = Bad

Så har fredagen kommit och snart gått också. Det blev som vanligt bad i Söderala. För en gång skulle så fick Simon ta med en kompis så det blev Jonas som fick den äran. Dom hade jättekul, spelade mest fotboll på land. Felix o pappa är i Skutskär o kör lastbil och traktor.

Nilla har ju kommit för att bo hos oss till på tisdag, Nilla är mamma o pappas hund. Så redan har jag tagit två långa promenader, lovande det här för att komma i bikinin till den 24 mars. Då har vi firma fest på Söderala badet!!!
Fåren hälsar föresten. Jag frågade dom när jag kom dit om dom ville ha mat, NÄÄÄ svarade dom. Nähä svarade jag, men brukar inte pappa komma ut vid den här tiden o ge er mat undrade jag då. NÄÄÄ svarade dom. Jag gav dom mat iallafall och sa till dom att dom kan ju spara med att äta om dom inte vill ha det nu. Lite jobbigt att förhandla med får, dom vill ju ingenting.  Jag tänker fortsätta ge dom mat hela helgen fast jag vet att dom kommer att säga ifrån igen.

Kram

Morgon

I det här huset är inte en morgon sig riktigt lik. Jo, det är dom på det sättet att alltid är det en av små grusarna som vaknar på dåligt humör. Det bästa är att det är aldrig båda samma morgon. Så idag var det Felix tur att vara surig. Fast han blev glad när han kom på att han skulle åka lastbil ikväll med pappa. Felix och jag hann gosa lite iallafall.


Kram

Ego

Egot i mig kom fram. Fast är man vädur så får man vara ego. Så jag lägger in en bild på mig. Jag är verkligen en vädur. När jag föddes så sparade mamma en lapp om hur en vädur är, otäckt likt mig faktiskt. Ska berätta lite om hur jag... nej jag menade en vädur är:
En ledare med starkt ego och självförtroende.
Har ett oberäkneligt och oförskräckt temperament.
Vädurens översvallande sätt  gör honom till en rolig kamrat och dennes starka drifter gör honom till en bra livspartner.
Om han inte får sin vilja fram kan han bli rätt barnslig.
Element: Eld Kvalitet: Ledande
Positiva karaktärsdrag: energisk, utåtriktad, ivrig och frispråkig.
Negativa karaktärsdrag: självisk och dominerande.



Snacka om att jag föddes på helt rätt tid på året. Jag är en vädur in i minsta cell i kroppen.

Kram


Fåren

Så har man fåren i helgen igen... Inget fel på det, rätt kul att få gå ut till dom o prata lite om hur livet i ladugården är. Sen är det rogivande också. Att höra deras tuggande när man fixar vatten o hö till dom. För att inte prata om höskullen... Där barnen alltid blir kvar för att hoppa på höbalarna. Jo, det ska bli trevligt att vara bonde i helgen. Det är ju ett extra plus när yrvädret Nilla ska bo hos oss. Hon kommer att lätta upp stämningen här hemma. Simon som inte är någon djurälskare kommer att vara lugn i helgen. Men jag kanske kan gå ner nåt kilo på henne också, kan bli långa promenader. Hoppas bara att mamma o pappa sköter om husvagnen lika bra som jag sköter om djuren, hihi.

Kram

Startat en blogg!!!

Härliga tider råder hos lilla mig nu. Jag har, efter att längtat väldigt länge, kunnat skaffa mig en blogg. Har alltid varit fascinerad över alla dessa bloggar. Nu finns min egen lilla minMi blogg!!! Läs o njut eller läs o hat... det är upp till läsaren att själv känna efter.

Har haft ett härligt sportlov med Simon. Det blev fjällen o husvagnen för oss och en hel massa slalom. Vi två drog upp på måndagen så vi hann med tre dagar slalom innan Felix o pappa kom upp med bussen på torsdag kväll. Så fredagen med sol på himlen blev en skoterdag för att sedan avsluta med en härlig lördag i backen med bägge killarna!!

Simon i slalomskogen
Felix i slalombacken

Kram


RSS 2.0