Julbord

Ikväll är det dags för årets julbord med firman. Förfest hemma hos oss och sen ska vi till Tennishallen inne i stora staden för att bli underhållen hela kvällen med en hel massa. Det blir The Boppers, Mikael Rickfors, Lasse Eriksson och dans till Jive (kan ha glömt någon mer) och förhoppningsvis ett gott julbord.
 
Felix ville vara ledig från dagis idag och följer med till jobbet istället, skönt att han än så länge kan välja som han vill. Snart slut med dom tiderna när skolan börjar nästa höst.

Kram


NYA HUSET

Nu heter det inte längre NYA HUSET. Det är "hemma" och det andra huset är nu det "gamla huset". Har äntligen fått internet hit också så livet kan ju bara bli till det bättre. Eller kanske inte. Vi får se.

Snön bara glider ner och färgar backen vit, underbart. Till och med kul att gå ut och skotta lite, det slutar snart vara så där kul.

Ska försöka få upp lite ljusstakar i fönstren tänkte jag.

Kram

Babysim

Hade en riktigt trevlig kväll med babysimgänget igår.

Först var vi och bowlade i en timme, ja jag kom sist av alla... Sen var vi och åt mat tillsamman. Ett nytt ställe som hade grillad mat på menyn, åt en grillmix tallrik med massor av gott på. Blev sittandes där i 4 timmar och bara pratade och hade kul. Roligt att träffa varandra under andra omständigheter än babysim, så nu fick man komma varandra mer under skinnet. Några av oss fortsatte sen vidare och hamnade på Krysset av alla ställen. Röjde järnet på dansgolvet där och hade skitkul helt enkelt. Tack alla som var med och gjorde kvällen SÅ lyckad!!!

Kram

Två hus igen

Så vart det som man hade förkänsla av. Två-hus ägare igen. Dom drog sig ur. Sånt är livet...

Kram

Camilla Läckberg

Håller nu på att lyssnar igenom hennes alster. Eftersom jag är lite av en anti-människa ibland så stog hon sist på min måste-läsa-lista. DÄR hade jag fel igen. Hon är ju jättebra författare. Lyssna eller läs henne böcker!!!

Kram

...

"Man gör inte så mot sin familj" som Felix säger. Henkan har kommit på att han och barnen kan ju åka till fjällen i helgen. Jag ska bort på fredag kväll med babysim så jag kan inte följa med. Tror det är därför som Henkan kommit på den idén. Iallafall så kollade jag upp det med Felix i morse. DÅ kom den meningen, "man gör inte så mot sin familj, man lämnar ingen hemma". Nästan så att han fick tårar i ögonen också. Så Henkan får nog så gott vänta till en helg som hela familjen kan dra iväg.

Hade babysim igår. Det kom ETT barn i första gruppen. Det trevliga var att då hann vi prata destomer, barnets mamma och jag, och att barnet fick rejält med uppmärksamhet på allt hon gjorde. Sen var det full fart i resten av grupperna. Har köpt en ny rutschkana dit så 1,5 - 2,5 års gruppen gjorde inte mycket annat än åkte rutschen, HÄRLIGT!!!

Den här veckan ska gammelhuset plockas ur helt, huga för det sista som ligger kvar. Undrar hur jag ska få plats med allt i det nya och mycket större huset?? Duktiga jag har iallafall slängt en hel drös med saker som jag aldrig använder och kommer nog aldrig att använda.

Ska dra till jobbet nu.

Kram


Fredag

Är ju härligt att det ska bli helg. Ikväll blir det lungt där hemma, tror jag. Trodde jag ju förra fredagen också, sen körde vi hem främmandet vid halv två på natten. Vilken dag det blev på jobbet. Borta alldeles för länge så det hade hunnit bli en rejält stor hög med jobb. Ska hämta barnen nu.

Kram

TJOHO!!!!!

Mitt favvisuttryck!!!

HUSET ÄR SÅLT!!!

Äntligen kan man andas ut och känna att livet börjar nog bli rätt skönt igen. Det värsta är att nu MÅSTE vi ju få ut alla saker härifrån. Lite skönt har det ju varit att tagit två lådor åt gången och ingen panik alls. NU ska vi försöka att få ut så mycket som möjligt i helgen tror jag.

Barnen är på dagis och skola idag. Hoppas att det går bra för dom. Felix var överlycklig att få dra iväg, men den lilla 5-åringen håller på att bli stor för han längtar sååååååååååå efter att börja sexårs. Den dagen, den sorgen. När jag inte längre har något dagisbarn kvar....  NEJ, jag ska inte skaffa fler barn.

Nu börjar livet som vanligt då när barnen är friska. Jobba idag + att jag ska ut till Nilla för att släppa ut henne.

Lyssnar just nu på talboken "Predikanten" av Camilla Läckberg. Ska även se den ikväll på tv 1 kl.21.00. Missa inte den!!! Jag missade totalt Isprinsessan som redan gått på tv, men den kan jag nog fixa att se senare.

Nu ska jag dra till jobbet.

Kram

Still going magsjuk...

Eller hur man ska beskriva det. Nu har även Simon fått sig en släng av magsjukan. Underbara är att det inte drabbade honom lika hårt. Felix har fortfarande inte fått i sig en riktigt måltid och blir även hemma imorgon från dagis. Simon är hemma idag och imorgon. Är en snabbis till gammelhuset för att fixa lite talbok till mig nu ska jag hem och fortsätta gosa med sjuklingar.

Kram

Magsjuka

Den helgen blev ju rolig. Fredag med bad i Söderala, kul som attan hade vi och blev där i tre timmar. Lördag drog vi till Bollnäs för att äta på Max, underbara Chili cheese, och sen hälsa på Gert o Mimmi en sväng. Väl hemma så kom Jennifer och Julia över och det var meningen att Gunnar och Cilla också skulle dyka upp. Det hann dom inte. Felix började kräkas och fortsatte sedan i ett helt dygn med det. Efter att slutat kräkas och äntligen fått i sig ett halvt glas vatten i morse så fick han hög feber och diarré. Livet är ju härligt ibland. Felix och jag har sovit två nätter i soffan nere, så nu är den riktigt insutten. För tillfället så bara sover han och det känns inte så där jättekul, knappt fått ett ord från honom. Får kolla natten och sen imorgon om det fortsätter så blir det doktorn nästa. Måste tillbaka till sjuklingen nu.

Kram

Husvisningen igår

Tror att det gick rätt bra på husvisningen igår. Lät som att paret som kom gillade huset. Får väl vänta ett tag innan vi hört om dom vill lägga något bud.

Kram


Pappa

Min pappa är pensionär.

Skönt för honom att få en massa egen tid som inte har hunnits med förr med jobb och ladugård att ta hand om. Han är verkligen nöjd också. Nu kommer han in på kvällarna för att titta på tv, förr gick han ut till ladugården vid samma tid. Fast det är väl det ända som blivit skillnad tror jag. Än när man pratar med honom så har han fullt upp. Mycket att göra och knappt tid för fika tror jag. Till råga på allt som finns där hemma att fixa så ser han till att börja på jobbet igen. Slut på ledigheten och tillbaka på ruta ett. Med hund hemma och en fru som också jobbar på dagarna. Det slutade med att dom tre dagar i veckan som han jobbar så har jag visst fått en hund.

Nilla

Så nu blir det lite promenader med Nilla. Idag var vi till skogen en sväng för att rusa av henne. Hon är hemma hos oss måndag till tisdag och på torsdagar åker jag ut till henne för att bara ta ut henne. DET har hon ju kommit på minsann, så idag när jag skulle ta in henne så satte hon sig vid min bil och vägrade gå in. Hårdhandskarna på blev det och ta henne i koppel in. Hon är för häftig.

Kram

Visningsdags ännu en gång

Ikväll är det dags för ännu en visning på vårat gamla hus. Har nu döpt husen till vårat gamla och vårat nya hus för att skilja dom åt, bägge husen är ju "nu åker vi hem"-hus. Iallafall så ska det komma en eller ett par och kolla ikväll. Har fixat till det ännu en gång och håll nu alla tummar ni har för att vi ska få det sålt!!!!

Kram


Sömn

I natt sov jag som en stock!! Äntligen!! Märkte inte ens när Henkan drog till jobbet i morse.

Kram


Barn....

Helt klart så kan man aldrig lite på barn, konstaterade jag förra torsdagsnatten. Simon o Felix var supernervösa över att få sova i varsina rum. Dom började tidigt att tjata att dom ville gå och lägga sig, redan då skulle jag nog ha annat ugglor i mossen. Felix valde en kort cd-saga eftersom han var SÅÅÅÅ trött som han sa. Simon tog en lång inne i sitt rum. Simon kom ner en gång för han hade glömt att berätta att man kan ju faktiskt klä ut sig i fjällen (allhelgona). Sen sov dom. HELA natten. Vad tror ni deras mamma gjorde?? Låg och lyssnade efter minsta knyst från deras rum. Jag låg på spänn hela natten och bara väntade på att någon av dom skulle vakna i ren panik och undra var dom var, men inte då. Dom små lammen bara sov. Skönt var ju det, men jag var ju supertrött hela dagen efter.

Fjällen en helg med party. Det blev livat i våran husvagn på fredagen, efter att barnen somnat så hamnade tjejerna där. Erik kom med gitarren också så det sjöngs av fulla muggar. Lördag var det husvagnsfest uppe på värdshuset, väldigt kul där med.

Nu åker man mellan två hus hela dagarna. Igår skulle jag laga mat för första gången i ny huset, kryddorna var kvar i gamla så mitt i lagandet så var det bara att dra iväg. Sen fick Henkan åka och hämta durkslaget till spagettin. Imorse regnade det och Simons regnkläder var så klart i gamla huset. Lite kämpigt ett tag nu. Ska försöka packa över lite mer grejer idag. Nu sover iallafall även jag lite bättre i nya huset, men än känns det inte som hemma.

Kram


Torsdag

Den 1 november, en dag senare än jag sagt, så händer det!!! I natt ska vi sova i nya huset!!! Vår säng satte vi upp igår så idag ska barnens rum och lite annat kanske flyttas över. Vi ska inte flytta allt som vi har utan tar det lite sakta. Huvudsaken är att vi har sängarna där och lite mattor på golven så det inte ekar så hemskt. Barnen längtar trots att dom nu kommer att sova i varsina rum och är lite smått skeptiska över det. Vi skulle nog ha gjort ett till rum och haft deras sängar i så dom sovit tillsammans och bara haft varsina lekrum, haha. Nu kom Felix med sina sängkläder för dom ska visst tvättas innan flytten säger han. Bäst att fixa det då.

Imorgon drar vi till fjällen för stora husvagnsfesten! Då blir det pyttipanna och öl på värdshuset och för en gång skull så skulle det visst bli lite livemusik där så det kan nog bli kul. Jag har varit och shopat en klänning på Gina Trico som jag tänkte ha då. Hittade inte min klänning på deras hemsida.

Hörs om några dagar.

Kram

RSS 2.0