Lyskväll!

MMS

Lyskväll! Vår stuga i marchaller. Har åkt med Svartsundsgänget en sväng. Det blev mörkt så det var tur vi hade gps. Barnen somnade i båten. En härlig kväll. Kram


Sen blev det skogen!

MMS

Sen blev det skogen! Vi åkte hem till mamma o pappa för att fika. Dom var inte hemma så jag ringde för att kolla om dom snart var kom. Det slutade med att vi åkte till skogen där dom plockade lingon. Fika i skogen alltså. Riktigt mysigt. Kram


Cross tävlingen!

MMS

Cross tävlingen! Idag är vi på cross tävling. Fast bara tittar. Det blir mycket lek för grabbarna mellan heaten. Kram


Sjukling

Igår och idag är Felix hemma. Han är mycket bättre idag, men tar det lugnt iallafall. Han är förkyld. Snorig, hostig fast inge feber. Märkets igår att han var sjuk för han låg och tittade på film i två timmar utan ett ljud. Själv hann jag med att rensa i grabbarnas rum. Alltså hur mycket kan dom hinna samla på sig?? Två sopsäckar slängde jag. Åkte på Jysk och köpte två skohyllor och ställde i Felix skrubb, så nu har han hyllor att ställa bilar på. Lite ordning blev det iallafall. Farfar har gjort tre fina hyllor som vi ska sätta upp i Felix rum.

Har gjort upp om veckopeng för killarna också. Det är svårt det där tycker jag. Det slutade med att varje fredag ska deras rum vara städade annars får dom inte sina 40 kronor. Dom pengarna ska dom själva sen använda till godis, tidningar och annat som vi vuxna tycker är onödigt. Har dragit in på godispengen när vi åker och badar också, det får dom stå för själv. Köper vi godis hem hit så är det för oss vuxna och gäster. Vi får väl se hur det går.

Redan torsdag. Veckorna springer förbi. Nu ska jag klä på mig lite och kolla vad Felix pollemasar med. Nu ropade han att jag ska leta efter honom.

Kram

Uppdatering:

Här var Felix:

Kurragömma

I tvättkorgen

Kram

Strömmingsleken

Helgen har passerat och sitter nu på jobbet. Barnen hade haft jättekul hos sina kusiner och blev lite sur när vi kom och hämtade dom igår. Det var skönt att det blev så!!!

Henkan och jag då?? Ensamma från fredag kväll. Vi har varit på en resa över lördagen. Åkte med buss till Grisslehamn, över med båten till Åland, guidad tur runt ön och sen hem igen. Hade jättekul!!! Fast om jag ska vara helt ärlig så hörde vi inte mycket av den guidade turen, livat värre längst bak i bussen. Duktig var vi när vi kom hem vid halv elva på kvällen för vi åkte aldrig in till stan och Strömmingsleken utan åkte hem och sov.

När vi kom hem på söndagen med barnen åkte vi in istället. Det blev en hel massa karuseller för grabbarna. Kan berätta att vi somnade skönt allihopa igår kväll efter en fartfylld helg!!

Kram

Vb:

MMS

Fick den här bilden av syrran. Dom är ute o fikar på deras flotte. Gud vad mysigt! Kram


På väg hem från syster.

MMS

På väg hem från syster. Sitter faktiskt tyst nu. Är snart hes av all sång, haha. Det gick jättebra att lämna barnen. Första gången jag bloggar i 120 km/h. Kram


Tur man har bil...

Fredag morgon och jag började med skjutsat barnen till skolan och sen åka till jobbet för att gå lite. Egentligen hatar jag denna maskin men den tar som attan på benen.

Gåmaskin från helvetet...
Orkar bara i 12 minuter också. Gåmaskinen från helvetet!!!

Drog till Bollnäs för att hämta gardiner till Söderala badet. Hem och slängde i mig lunch och snart hämta grabbarna igen på skolan.

Ikväll åker jag med grusarna till deras kusiner i Dalarna. Dom ska sova där hela helgen utan mig så efter en fika där ska jag dra mig hemåt. Funderar på att stanna på IKEA och äta när vi åker ner.

Har någon tråkigt runt sju ikväll och kan mitt bilnummer så ring mig gärna så jag inte får så tråkigt i bilen hem!!!! Annars blir jag nog hes efter allt sjungande.

Nu måste jag åka.

Kram

Skolstart!

Felix o Simon på väg till skolan

Skolstart! Med spänning i kroppen vaknade iallafall Felix i morse. Dags för första dagen på 6-års. Simon ville helst bara sova vidare. Kram


Hösten har intagit Sverige

Inte bara det att skolan börjar imorgon. Nu har alla vinter och sommarsporter blivit till en enda röra av sporter. Simon brottas på vintern och kör cross på sommaren + att nu har han börjat orienterat på sommaren också. SÅ när nu hösten kommit så är det orientering på måndag, brottning på tisdag, cross på onsdag och brottning på torsdag. ALLA sporter samtidigt till slutet av september. Och inte vill vi ta bort något från honom heller. Jag älskar orienteringen, Henkan crossen och brottningen är ju skitkul att åka på under vintern. Det är bara att bita ihop och köra bilen runt halva kommunen varje vecka. Felix då?? Han älskar att orientera, fika på brottningen och fika på crossen så jag tycker han verkar helt nöjd med livet just nu.

Kram

P.s Blåbärspajen blev jättegod!!!!

I stora skogen

MMS

I stora skogen Vi tog en varsin hink o gick ut i skogen för att leta blåbär. Vi kom på att vi vill ha blåbärspaj ikväll. Kram


Simon tog bussen idag.

MMS

Simon tog bussen idag. Sista lediga dagen på sommarlovet. Simon passar på att ta bussen till mormor o morfar igen. Felix o jag åker till jobbet. Kram


Ikea

Idag drog jag och svärmor till IKEA. Jag skulle köpa barnstolar åt babysimmet så då följde hon gärna med. Det blev även lite saker till badrummet uppe, lite ljus och ett par ramar som jag tänkte sätta kort på killarna i. Köpte en magnettavla till Felix rum. Servetter så klart också.

Servetter
Åkte en sväng till Ove Janssons också. Kollade på solstolar att ha på badet.

Det blev en heldag och känner mig rätt slut nu.

Ikväll sätter äntligen brottningen igång!!!

Kram

Helgen har gått

Vilket stormväder det blev igår kväll. Lycklig var vi som hade städat ur poolen och tagit undan den, trimmat runt hela gården och klippt gräsmattan!!! Ibland känns det bara fööööööööör bra!!!

På fredags kväll kom Lotta över en sväng på lite vin. Trevlig eftersom det är så långt mellan gångerna som vi träffas.Slog ihjäl några timmar och Nilla o jag följde med henne en bit när hon skulle hem.

Lördag blev det ett par timmar vid Flosses garage med cross och fyrhjuling. Nilla och jag gick i en halvtimme, vilade en timme och gick i en halvtimme igen sen. Hon var helt slut när vi åkte hem. Mamma och pappa kom och hämtade henne på eftermiddagen och hon var rätt lycklig över att åka hem då.

På kvällen kom Mattias, Pernilla, Jennifer och Josefin på lite mat hos oss. Trevligt så vi glömde tiden helt. Pernilla skulle börja jobba sju dagen efter så dom åkte vid elva som nog var lite i senaste laget. Barnen leker så härligt ihop. Dom bytte kompis mellan varven fast det märktes knappt. Men JENNIFER, nu får du dra ut tanden din!!! Den var ju mer lös en Felix var.

Igår kväll kom Gert, Mimmi, Frida och Chrille hit också. Första gången på hela sommaren som vi träffar Gert. Jag har varit två snabbisar hos Mimmi i Bollnäs i sommar annars var det i fjällen vi sist träffades. Konstigt hur sommaren ibland bara flyger förbi och man inte hinner träffas. Nu bestämde vi att det INTE får ta ett halvår till nästa gång. DET ska vi nog klara av.

Härlig helg har det varit.

Nu är det måndag och Simon och Felix ska iväg på fritids. NU börjar allvarlet!! Ikväll sätter jag igång med babysim också, jo det känns kul ändå. Hade lite ångest förra veckan, men nu när jag gjort iordning pärmen så längtar jag.

Kram

Hål i munnen!!!

MMS


Ser du hålet i tänderna? Första tanden har lossnat! En lycklig Felix kom springande med den i handen idag.
Kram


Lördag morgon!!

Sitter med en kaffekopp i handen bredvid Henkan och Flosse. Inte så ofta som Flosse kommer på mornarna ändå nu för tiden, mer av det förr. Ingen aning om vad som händer idag. Flosse tycker att killarna ska ta med cross och fyrhjuling till hans verkstad och åka runt där. Det skulle så klart vara kul. Får väl se vad som händer. Om det kommer två eller tre inlägg ibland så är det från mobilen. När jag inte ser att det kommit upp på datorn så skickar jag igen och igen. Har alldeles för bråttom med att titta på datorn. Ska skärpa mig.

Kram

Har fått hjälp på jobbet idag.

MMS

Har fått hjälp på jobbet idag. Fast han spelar disney på datorn bara. Kram


Pysselgubbe!

MMS

Pysselgubbe! Felix älskar att sitta för sig själv o pyssla o pratar för sig själv. Kram


Naturlig eller ej

Hittade den här på Yvettes blogg. Tyckte det var kul.



Hur naturlig är du?

Du har:
[X] En plattång
[X] En locktång
[X] Designparfym
[ ] Mascara över 100 kr
[ ] Fondation över 200 kr
[ ] Ögonfransböjare
[ ] Olika borttagningsmedel
[ ] Speciell hårbalsam i en sprayflaska
[ ] Läppglans över 100 kr
[ ] Hårinpackning
[ ] Bodybutter
[X] Bodylotion
[X] Parfym över 300 kr

Totalt: 5

Du .
[ ] Använder locktång/plattång varje dag
[ ] Använder fondation varje dag
[ ] Använder mascara varje dag
[ ] Använder kajal varje dag
[ ] Avänder läppglans varje dag
[ ] Använder bodybutter varje dag
[X] Använder bodylotion varje dag
[ ] Använder ansiktsrengöring varje dag
[ ] Använder hårinpackning varje dag
[X] Använder hårspray varje dag
[ ] Tränar på Gym
[ ] Klipper dig varannan/varje månad

Totalt: 2

Du har.
[X] Tonat håret
[X] Färgat håret
[ ] Hårförlängning
[X] Piercat dig
[X] Tatuerat dig
[X] Tagit hål i öronen

Totalt: 5

Totalt: 12

0-10 Naturligtvis naturliga tjejen !
10-15 konstgjord behandlad blomma
15-20 kanariefågel i nordisk miljö

Jag provar att mobilblogga

MMS

Jag provar att mobilblogga med en bild på en nyklippt Simon. Kram


En hel vecka...

Har gått sen sist. Vi har spenderat den veckan i svärföräldrarnas stuga. Dom drog iväg med husvagnen så då är det bäst att passa på att rå om sig själv där ute. I helgen fick vi besök av David, Pia och Isak. Vi träffade dom på Cypern och hade så trevligt ihop så vi tappade inte bort varandra när vi kommit hem. Barnen blev jätteglada när dom träffades igen.

Åker båt till stan

Sen fick vi främmande av Ebba och Rasmus också. Ebba, Simon och Felix badade i det 18 gradiga havet, huga. Sen åkte dom gummibåt. Mormor och morfar var med dom ut till oss.

Simmat till stenen

Åker båt

Snart ska Simon o Felix åka hem till dom i Dalarna och sova där en helg utan oss.

Fick några härliga dagar!!! Gick åt en tank i gummibåten den här helgen. Det har blivit några mil med den.

Felix har börjat på fritids också nu. Tyckte att han kunde få börja lite ensam där utan Simon först. Felix måste ju få en chans att själv komma in sig. Han stormtrivs!! Liten start med måndag, tisdag och onsdag och sen långhelg.

Ser ut att bli regn och åska även den här dagen. Har ju blivit lite så på kvällar och nätter dom senaste dagarna.

Just ja, Nilla är hos oss några dagar nu. SÅ äntligen blir det lite promenader.

Nilla

Kram

Regn

Är det meningen nu att man ska ta bort barnens pool?? Är det så att hösten har kommit?? Det bästa med dåligt väder är att man hinner göra saker inne. Igår städade jag källaren och satte ihop soffan som vi skulle fixat för länge sen till barnens lekrum där nere. Lek och lek.... Det är nu det officiella spelrummet!!! Där kan dom sitta och spela X-box utan att jag behöver höra dom, bara för mig att stänga dörren.
Har nästan 4 rum i källaren. Det är en liten hall, lekrummet, rummet jag hänger tvätt och själva pannrummet som även är tvättstuga. Städade ur alla utom hallen. Hann inte till den. Dammsugaren gick sönder. Den bara la av när jag skulle dammsuga ur torktumlaren. Sa inte ens poff utan mer bara dööööööööööööd. Så det blev en tur till staden och inhandla en ny. Kan ju säga att dom 2000 kronorna hade jag INTE räknat med den här månaden. Nu blir det lite snålning igen. Henkan var iallafall först med att prova den nya. Kanske inte så konstigt eftersom det faktiskt är han som oftast fixar dammsugningen här hemma. Han påstår att jag fuskar, så då får han göra det själv. Nog om det. Nu är det fredag och jag ska till Ulrika och hämta ost till mamsen. Sen blir det förhoppningsvis tillbaka till Ulrika ikväll för det traditionella pizzan!!!

Kram

Grisslehamn

Det blev en husvagnstripp till Grisslehamn i helgen. Kom iväg sent i fredags så vi fick inte plats på campingen den natten. Ställde oss på en grusplan och det gick lika bra det.

 
Lördag vid tio checkade vi in oss på campingen. Vi var jag, Henkan, Simon o Felix + Mattias, Jennifer och Josefin.

Felix o Jennifer leker vid vattnet.   Simon o Josefin läser tidning på bilen.

Klockan tre åkte vi Ekerölinjen över till Åland. Mycket lek och spel för barnen och vi tog en drink i baren. Av båten på Åland och gå runt till ingången igen. Så var man ombord igen och på väg tillbaka. Åt smörgåsbord och handlade på taxfreen innan vi var framme. Hann inte direkt mycket på båten för turen går så fort. Söndagen blev det Max på vägen hem. Felix fick lite feber på kvällen. En rolig helg med mycket skratt åt Henkan på vägen från båten till husvagnen. Han var i toppform och Simon o Jennifer skrattade så dom höll på att dö.



Kram

RSS 2.0