Förklaring

Måste ju förklara hur det var med fyrhjulingen såg jag. Tänkte inte på att det skulle se ut som om jag åkte på Felix lilla fyrhjuling. Det gjorde jag inte. Henkan hade lånat hem Pontus riktiga stora som jag hade kul med.

Kram

Stora killen!!

Igår tog Simon bussen ensam till mormor och morfar. Vi har sån tur att den går hela vägen från oss till dom utan ett enda byte. Mäkta lycklig han var när han ringde och berättade att han var framme.

Efter vi hade ätit kvällsmat hos dom så tog han ännu en gång bussen hem. Den här gången för att vi hade glömt hans hjälm hemma och Henkan åkte motorcykel och jag fyrhjuling ut dit. Han blev överlycklig för att vi glömt den. Även denna gång fixade han det galant.

Vi drog iväg en sväng bakom flyget med fyrhjulingarna så grabbarna fick köra lite. Tror jag läskade mig mest på att få köra. Kul var det!!!

Idag har det blivit bad i stugan. Nu har grabbarna stuckit till en kompis. Tror jag lägger mig framför tv-n o vilar mig från solen ett tag.

Kram


Bröllop

Så har Gunnar och Cecilia sagt JA till varandra. I lördags, den varmaste dagen hittills i sommar, var det bröllop. Cillas pappa förde fram henne till Gunnar i Sandarne kyrka.

Gunnar O Cillas bröllop

Dom var så fina hela familjen.

Gunnar o Cillas bröllop

Sen blev det mat på Östanbogården.

Gunnar o Cillas bröllop


Efter det gick  vi hem till dom för att umgås vidare. Fick gå en tipspromenad med frågor om dom två, inte helt lätta frågor. Efter prisutdelningen på den, som vanns av Cillas mamma, så åkte dom i poolen. Med kläderna på så klart. Ingen möhippa eller svensexa, men ett dopp på bröllopskvällen fick det bli.

Gunnar o Cillas bröllop

När äntligen värmen sjunkit lite så kunde vi sitta på altanen.

Gunnar o Cillas bröllop

Gunnar o Cillas bröllop


Det var en fin dag och riktigt trevlig kväll.

Kram

Sol och underbart!!!

Nu är det härligt ute!! Solen lyser så skönt och äntligen har man på sig shorts och linne hela dagarna. Jobbade några timmar igår och underbart för barnen att dom har farfar att vara med. Dom var i stugan och åkte båt, ring och badade. Själv jobbade jag och åkte sen till tandläkaren. Har haft ont i några dagar i tandköttet och var säker på att nu är det rotfyllning på gång. Döm om min förvåning när tandläkaren och jag kom på tillsammans att jag spänner mig mycket nu för tiden och iochmed det så biter jag mycket. När jag biter så har jag en fyllning i överkäken som är lite för stor och trycker mot tänderna under som gör att jag får ont där. Den slipades ner och nu ska jag lära mig att slappna av i munnen och märker att det är inte så lätt. Stor skillnad idag när jag vaknade iallafall.

I förrgår fixade vi barnvakt av mormor och morfar så vi kunde dra iväg på motorcykeln. Efter mycket letande på otroligt härliga motorcykelvägar, kurviga och fina, så hittade vi fram till familjen Lings hus i Herte. Tur nog så satt dom ute hela familjen. Kul att träffa dom. Dom bodde underbart ensamt (förutom alla som sprang, gick, cyklade och red förbi,hihi) och hade en härlig utsikt över ängar och en sjö. Nästa gång ska barnen få följa dit. Dom blev lite sur när dom hörde att vi hälsat på Erik och Petter (barnen i familjen Ling). Barn och barn, dom är 15 och 17 år och det förhandlades vilt om 15 åring skulle komma hem tolv eller halv ett på natten. Våra barn ska alltid komma hem åtta på kvällen, även när dom är 45!!!

Idag ska vi försöka komma iväg på Bergviks Marknaden för att inhandla renkorv och åka lite karuseller. Om det inte blir för varmt så det blir stranden bara.

Kram

Felix dag

Felix blev lite ledsen när han kom på att han får vänta tills pappa kommer hem från jobbet innan han får present. Gick bra när jag berättade att vi ska åka till Oscarsborg som han velat ett tag nu. Erik hade turen att komma hit och då fick han också följa med oss.

Oscarsborg

Jag är inte så förtjust i att klättra ända upp i tornet, men det är bara att följa med.

Utsikt från Oscarsborg

Efter den klätterturen och skratt åt alla bilar som var som myror så spelade grabbarna upp två teatrar för mig på den stora scenen. Ja, mina grabbar älskar att spela teater!!! När dom tänkte ta ännu en teater så sa jag stopp och dags för fika.

Fikar

Efter fikat blev det minigolf för grabbarna och jag fick tid att sitta med påtåren kaffe för mig själv.

Minigolf

Sen kom pappa hem och presenterna kom. Överlycklig Felix när han fick tre CAT leksaker, dumper, grävmaskin och en sorts truck.

Felix presenter

Dagen slutade inte där. Henkan, jag, Simon och Felix åkte till flygstaden och tittade på dragracing. KUL som bara den. Barnen tittade på alla bilar en gång, men när andra gången skulle köras gick dom och lekte istället. Slutade där med hamburgare och korv.

Felix och Simon tittar på dragrace 

Felix var otroligt nöjd med dagen när han valde film till läggdags.

Kram

GRATTIS




Felix, som hade så bråttom ut att han kom 10 dagar för tidigt, fyller 6 år idag!!!

            Felix

Ha en underbar dag!!!

Kram

Simons dag

Vi spenderade en del av dagen med kusinerna Ebba och Rasmus. Inte ofta vi träffas.

Ebba, Simon, Felix och Rasmus

Vi drog iväg till Växhuset i Mobodarna. Det var fint där och barnen gillade att springa omkring.

Lek

När vi skulle gå tipspromenad började det regna och åska så vi skyndade oss tillbaka och stack iväg till Mo hembygdsgård istället. Där blev det fika och eftersom det fanns en liten scen där så bjöd busbarnen på teater. Dom är för härliga!!!

Fikar

Lovade Leena en bild på mig och min syster Helena. Här är en:

Helena och jag

En bra dag tyckte Simon.

När pappa kom hem fick han öppna vår present. Spännande värre när det kom in en stort brunt paket. Han blev jätteglad fast han inte kan använda den förrän till vintern. Det blev en snowboard!!

snowboard

snowboard

Kram

GRATTIS





Simon, som kom med vindens fart utan mammas närvaro, fyller 9 år idag!!!!

             

Ha en underbar dag!!!

Kram

Födelsedagskalas

Imorgon och på onsdag fyller grabbarna år. Simon blir 9 år och Felix 6 år två dagar efter. Kalaset blev idag och barnkalaset tar vi om ett par veckor. Dagen verkade bli grå och mulen så vi förberedde kalas inomhus fast vi aldrig haft det inne de senaste 9 åren. Vädret bedrog oss riktigt idag. Strålande sol och varmt och skönt. Första gästen blev Flosse, det hade redan grabbarna räknat ut för det var visst alltid han som brukar komma först. Gammelfarmor Lisa kom tillsammans med farmor och farfar. Största paketen kom från farmor och farfar och bägge killarna fick varsina stora radiostyrda monstertrucks.

Paketöppning

Sen kom kusinerna Ebba och Rasmus tillsammans med Helena och mormor och morfar.

Ebba

Rasmus och Simon

Det blev lite lek i studsmattan tillsammans med ballonger.

Lek i studsmattan

När även Gunnar, Cilla, Jennifer och Julia kommit så blev det tårta.

Simon 9 år

Felix 6 år

Vi blev några runt borden som vi dukat upp.

Fikadags

Fika för alla

Underbara vädret gjorde att det blev lek i och vid poolen.

Jennifer och Simon

Julia, Ebba och Felix badar

Kram

Kiitos paljon!!

Har haft en härlig helg i Finland med en hel massa kusiner. Som Felix sa, "är alla dina kusiner??". Träffade hälften av dom, ungefär 15 stycken blev det med respektive och deras barn. Många är dom.

Bröllopet var fint, synd att man inte förstår så mycket när dom pratar bara.
 

Minna och Rami

Simon blev jätteförstjust i Minna. Hon kan ju prata svenska så han var efter henne rätt mycket och pratade med henne. När jag tittade på korten från deras hemsida fick jag syn på att han även dansade med henne. Lyckliga Simon.

Minna och Simon dansar

En helkväll som vi avslutade vid tre för att vi skulle ju vidare dagen efter. Då åkte vi "hem" till Raanujärvi. Fick bo i Veikos stuga som är en jättefin bostad precis vid en sjö. Där bastade och badade vi. Barnen tyckte det var jättekul att basta och springa ner till vattnet och bada. Så dom sprang mest fram och tillbaka hela tiden.

Henkan, Felix och Simon badar

Pappa har en hel massa syskon där uppe. Här är han och Arvo framför Arvos jordgubbsland. Ett av alla land som fanns där. Dom odlade allt som gick, det dom inte odlar är inte värt att äta. Hebret som dom står framför var det enda som fanns kvar efter kriget. Alla andra bostäder var sönderskjutna så dom fick börja om från början och bygga upp allt. Första gången pappa var upp efter kriget när han var  5 år sov dom och alla andra barn i det huset.

pappa och Arvo

Alla vill träffa oss när vi är där uppe. Får åka runt och äta mat hela tiden känns det som. Var till Raili och åt grillad lax och pannkaka. Pappa, Henkan och barnen bastade där också. Här sitter dom framför uterummet (utekök) och bastun. Barnen kommer ut ur bastun i bakgrunden.

Hos Raili

Tisdag blev det Santa Park och Tomteland för oss. Santa Park var under marken där alverna hade sin skola, vi gick där och blev själv alver, hihi. En show bjöd dom också på med julsånger och en massa dans. Åkte ett tåg runt tomtenissarnas verkstad, dockor, supermysigt. Åkte sen till tomteland och där träffade vi riktiga tomten!!! Barnen blev alldeles lyriska och skönt att ge tillbaka tron på tomten.

Alver

Jag på tomteland

Som sagt så blev det mycket mat. Här är vi hos Oiva och nu grillas det efterrätt som är pannkaka. På bilden står 3 av pappas syskon och tre av mina kusiner. Så var det hela tiden, fullt med folk!! Helt underbart!!!

Grillar pannkaka

Längtar tillbaka!!

Kram

keep on jogging....

Det var faktiskt skönt med sol i fredags. Kan inte väderguden förstå det??

Igår var jag ute och sprang. Jo, faktiskt. Hatar att springa. Vad gör man inte när Felix drar iväg med fyrhjulingen, det var bara att springa efter istället för att gå som jag hade tänkt mig. Måste hitta ett bra ställe där han kan köra fort runt runt medans jag bara behöver gå istället för att springa. Vi var till Lövskär så att Simon fick köra cross. Han körde i över en timme utan att stanna en enda gång. Lite feg är han, men han kör inte för att tävla utan för kul. Erik åkte med Felix på fyrhjulingen, det var då som vi drog ut på Lövskärsvägen och jag fick springa.

Idag ska jag färga håret. Är lite nervös. Det är första gången Hanna ska ta sig an mitt hår och jag gav henne lite fria tyglar. Ska försöka knäppa ett kort sen och lägga in för att se hur det blev. Ska kolla om jag har något före kort också. Just nu står håret åt alla håll och jag tänker inte göra iordning det innan heller.

Kram

Bröllop

Det är bröllopstider!!!

Sommar och sol då ska det giftas hit och dit så klart. Fast jag tycker det sett lugnt ut i tidningen. Undrar om trenden har lagt sig lite.

Det jag vill ha sagt är att vi ska på bröllop på lördag.

En kusin till mig i Finland, Minna, ska gifta sig och då passar vi på att åka dit för att vara med på det + att träffa släkten däruppe.

Fredag morgon drar vi upp till Luleå för att sova över där en natt innan vi åker vidare till Torneå där bröllopet ska vara. Sover där över natten och åker sen vidare till Raanujärvi. Det är där pappa är född och har dom flesta syskonen kvar. Vi stannar där några dagar och ett måste är att åka till Tomteland i Rovaniemi.

Ska bli riktigt kul att träffa kusinerna igen. Nu var det 8 år sen sist och då för att farmor där uppe dog. Tänk att det ska hända något särskilt för att man ska åka iväg. Tur att det var bröllop den här gången!!

Kram

Helg

I fredags var det meningen att vi skulle åka hem till mina föräldrar för att äta mat och sova över hos dom. Solen lyste så vi ändrade planerna och tog dom till stugan istället. Mat, vin och mycket prat blev det där. Dom sov över också. Barnen tog sitt första dopp i stugan för i år, 16.5 grader i vattnet. Dom klev i vid stegen och simmade dom 5 metrarna som var till land flera gånger.

Baddags

Självklart så kom gummibåten fram så dom körde runt en hel massa.

Gummibåten

Lördag var vi hem en sväng och då hittade vi en fyrhjuling som var till salu i Norrala. Snabbt dit och köpte den till Felix. Han var hos en kompis och Simon hade en kompis hos sig så vi gömde fyrhjulingen i garaget vid stugan och när dom var ensamma så öppnade vi porten. En överlycklig Felix som tackade oss tusen gånger och körde tusen och en gånger. Han kunde inte äta mat ens för fyrhjulingen kunde ju bli kall. Skönt att hittat en så att även han är nöjd nu. Sålde hans cross för ett par veckor sedan när han hade lagt ner den sporten.

På kvällen kom Flosse och Marie (muslia) till stugan och sov över. Vi tog båten till Svartsundet för att hälsa på Gunnar och Cilla med gäng. Riktigt kul blev det.

Söndag var vi ett par timmar vid Flosses garage. Där går det att köra cross och fyrhjuling i skogen. Barnen hade jättekul.

Felix på fyrhjulingen

Simon på crossen

Imorse när Felix vaknade sprang han direkt ut till garaget för att kolla så fyrhjulingen stog kvar. Tur att den var för stor för att ha i sängen, annars hade han nog sovit med den.

Kram

Sommar

Då orkar man inte blogga FAST jag är inne på datorn minst en gång om dagen. Konstigt. Det är som om hjärnan tagit sommarlov den också.

Igår slog det slint i min hjärna iallafall. Bakade bullar, chokladsnitt och mormors halvmånar. Väldigt duktigt gjort om jag själv får säga det. Så nu tänker jag bara göra chokladbollar då barnen fyller år om några veckor. Ja, tårta så klart ska dom ju ha. Fast det blir en köpt och en hemgjord. Jag klarar inte av att göra prinsesstårta så det får bli att köpa åt Simon medans Felix vill ha jordgubbstårta och den gör jag mer än gärna själv. För den som läser och inte vet om det så fyller dom år med en dag mellan, 21 och 23 juli. Kalas någon gång runt om alltså. Håller med Simon när han tycker att det inte är kul att alltid få paket samtidigt som Felix, jul och födelsedag. Har iallafall deras barnkalas olika dagar så dom får känna av det iallafall. Jobbiga då är för dom barn som bägge killarna bjuder, två kalas under en vecka.

Jag är inte världens plinga när det gäller köks tjänst. Om jag ska laga mat så blir det oftast något snabbt och enkelt. Så döm om min förvåning när jag i förrgår gjorde egen lasange. Det blir såååå gott när man gör själv.

Hmmm, får nog hålla med Ulrika att det är något konstigt med mig nu. Både lagat ordentlig mat OCH bakat under två dagar. Måste nog läggas in för kontroll.

Solen skiner idag!!! Poolen är framme åt barnen. Måste passa på att klippa gräsmattan nu på förmiddagen. Tror jag åker och jobbar ikväll när det är lugnare.

Kram


RSS 2.0