Studenten...

Full förberedelse för alla studenter för tillfället. Hörde igår när jag satt hos frissan hur det pratades för fullt om nästa vecka. Härlig känsla för dom.

Tycker faktiskt att vi gör det här hemma också. Planerar för student. Felix tar nu studenten från dagis. Jag kommer att gråta floder nästa vecka. Vi börjar redan idag med att fira av honom genom att bjuda hit hela dagisgänget på fika och lek. Åkte i lite vild panik igår till Barnens Hus för att köpa skyddsnät till studsmattan. Har tänkt göra det länge, men det blir ju aldrig av. Nu när det ska komma så många små barn tänkte vi att det är bäst att fixa ett. Nu blev det helt plötsligt roligt att spela boll där i studsmattan, konstigt hur lekar kan ändras.

Hade fel med nerräkningen i ett par dagar här förut. NU ska det var rätt.

9

Kram

Jobbet

Tänkte inte att jag behövde jobba idag. Hoppar över någon dag ibland för att samla till mer jobb dagen efter. Vad jag bedrog mig, idag var det verkligen fullt ös här. Jag som skulle klippa gräsmattan. Ikväll är det cross-skola fast jag tror att jag hoppar över det och fixar hemma istället. Måste baka Felix och jag för på fredag kommer dagis hem till oss på fika.

image419

Kram

Det som försvinner i snö kommer fram i tö....

Trodde vi förra året uppe i Hamra. Vi har 2 uppsättningar nycklar till husvagnen och toaletter/diskhus där uppe. Bra när vi är 4 stycken som springer fram o tillbaka. Just det ja, nu menade jag HADE 2 uppsättningar. Så klart så tappade vi bort ett gäng. Letade, letade och letade ännu mer. Var in i alla vagnar som vi hade varit hos och tittade runt i snön, men den var helt väck. När snön töat bort så letade vi ännu en gång, runt husvagnen, vägen till toa, vägen till diskhuset och till o med ner mot ån, man vet ju aldrig. Dom var helt borta. Hem med husvagnen och städade ur den för kanske om vi hade tur så har den hamnat under någonstans. NOPE, inte det heller. Bara att ge upp hoppet om dom där nycklarna. Så nu lever vi med ett gäng bara. Eller levde. I söndags ringer kära Mimmi. Hon har städat ur deras husvagn. DÄR under dubbelsängen och under bräderna under den låg våra nycklar. Haha, det som försvinner i sängen kommer fram därunder.

TACK för att du städade ur husvagnen i år iallafall så du inte väntade 5 år till, haha. Skoja bara.

11 dagar kvar.

Kram

Måndagkväll

Det blev en fullspäckad måndag kväll. Henkan åkte med traktorn till crossbanan och hjälpte till att städa undan där. Felix och jag åkte till Snäckan på familjekväll och Simon fick skjuts av farfar till Stenö på orienteringsavslutning. Ibland kör allt ihop sig.

Fick ha egen fika med till dagis. Började där med en tipspromenad och så klart hade Felix alla svar så det blev full pott. En fråga var "vad ropar alla barnen när tåget åker förbi?" . Tuta ropade Felix högt när jag läste frågan. Det är inget stortåg typ X2000 som går förbi dagiset utan ett som går med last till en fabrik som ligger en liten bit bort. Kuggfråga var "vad heter han som gör hyss". Det var en ritad bild på Emil i Lönneberga, men ett av alternativet var Jocke och det heter ju fröken på dagis. Så där fick jag hjälpa Felix på traven för han var säker på att det var Jocke. Efter det blev det skattjakt för barnen, dom hittade små påsar med kex i.

Felix med skatt

Sen fikade vi lite och efter det så blev det sång från alla barnen. Väldigt vackert och jag fick tårar i ögonen för det är ju sista dagarna nu på dagis. Skolan väntar för min lilla bebis.

Åkte ner till Stenö sen för att hämta Simon o Rasmus. Där hade dom sprungit en tipspromenad med karta och fått grillad korv. Sommaruppehåll fram till skolan börjar, men Simon och jag kommer att leta på lite träningar att åka på.

12 dagar kvar till vi åker.

Kram

Morsdag = enormt med fika

Vi ska inte fira morsdag. Okej. Men en blomma kan man väl köpa iallafall. Japp, så det blev fika, fika och lite till fika idag då. Är rätt less på kaffe just nu när vi hade varsin mamma och Henkans farmor att åka runt till. Kul iallafall att ta en sväng runt och prata av sig lite med dom.

Igår kväll blev det cruising i stan en sväng. Kom precis hem till Charlotte skulle sjunga, jag tycker hon är bra iallafall. Fast jag höll faktiskt på Ryssland och Henkan o Simon höll på Grekland. Felix slocknade i soffan efter 5 minuter. Simon läskade sig när han kom på att det redan var söndag när han skulle gå och lägga sig.

14 dagar kvar till Cypern!!!

Kram

Orientering

Så blev det ännu en underbar dag med orientering!!! Jag kom på när jag stog och gjorde 7 koppar kaffe till min termos att jag kan kolla med mamma o pappa om dom kommer o tittar på Simon o Felix idag. Det ville dom mer än gärna och vad lycklig jag blev för det!!! Pappa frågade Felix om dom två skulle ta Miniknat tillsammans och det ville han gärna. SÅ då fick jag och Simon springa själva. Underbart att vara i skogen igen och leta sig fram. 2 km till start och sen sprang vi 1,6 km tillbaka till mål. Simon var jätteduktig och utan min hjälp fixade han banan själv!!! Trött blev jag av allt spring, inte van vid det längre. Det roligaste av allt var att det var på samma mark som jag sprang min egna första tävling. Nostalgi utan dess like. Jag var bara 10 år gammal då.

Underbara barn jag har som vill dela mitt intresse med mig, fast det visste ju inte dom när dom började med orientering!!!

Kram

Ibland hatar jag överskrifter....

Igår kväll var Felix med pappa och åkte lastbil en sväng. Det blev bara en resa, Vallvik - Gävle och sen fick farfar hämta honom. Själv var jag och Simon hos familjen Norlund och fikade, pratade och tittade på när dom släppte ut korna.

Hem och lagade mat, dvs värmde en form till mig och stekte schnitzel (men vilket ord, fick googla det) med beasås till killarna. Dom slapp potatis, ris eller något annat till och var hellyckliga. Konstiga killar jag har för dom gillar inte pommes frites ens. Pasta kan dom äta, men inte i mängder. Och ska jag ha i Simon lite extra potatis så får jag göra potatisgratäng för då kan han äta lite. När Felix var liten var han som Håkan Bråkan och kunde mola i sig enbart potatis, någon gång tror jag Simon förstörde det där och berättade att det är äckligt. Det är ju helt otroligt vad dom kan förstöra maten för varandra bara genom att säga ordet "äckligt", då helt plötsligt kom den andra på att det inte var gott alls.

Henkan har dragit till Stockholm över dagen idag för mässa, maskin-expo. Jag och killarna ska åka och orientera i Mohed för det är tävling där idag.

Kram

Syslöjd

Deb här terminen har Simon haft syslöjd. Han längtar redan efter nästa år när han får börja med symaskin. Han har fått ihop en hel del saker. En nalle, en kudde (som han ska ha på flygplanet), ett handspöke och två små fingerspöken som inte kom med på bilden.

Simons verk

Igår blev det storstädning på övervåningen och nu äntligen är fönstrena putsade där. Undrar just när jag blir klar med nedervåningen. Måste shoppa nya gardiner till köket också, har ingen lust.

Kram

Skattjakt och piratfest

Igår hade Simons skola skattjakt. Då är det bäst att hitta många små guldstenar och sen kunna ta sig till bytastället innan det kommer sjörövare och rånar en. Hela skolan var där och lärare och föräldrar som kunde vara med var sjörövare. Simon hade iallafall kunnat byta sina stenar mot frukt, saft, popcorn och godis så han var helnöjd.

Felix hade piratfest med dagis samma dag. Dom var till gamla herrgårn och fick också leta efter guldstenar. Första dom fick tag i kunde dom byta in mot en leksak och Felix valde en vattenpistol. Sen hittade dom fler stenar som dom fick ta hem.

Felix klädde ut sig till pirat, men det gjorde inte Simon.

Piraten Felix

Båda barnen var trötta när dom kom hem.

Hemma tog jag fram vattenslangen för att kunna tvätta av bilen. Så klart att cykeln också var smutsig så Felix fick ta en tvätt av den med.

tvättning

Sen var det cross-skola på kvällen. Hela familjen hängde på dit. Simon var jätteduktig att köra ikväll, tog till och med hoppen fint. Sägs det iallafall för inte vågade jag titta. Ska ta med kameran dit nästa gång. Felix hade cykeln med och efter fikat så gick jag och han cyklade hem. Det är en bra bit och tog oss 50 minuter och lite gnäll att komma hem.

Kram

Underbart härligt!!!

Det blev en otroligt härlig helg!!! Vi gjorde så klart som jag hade tänkt mig. Vi pratade, pratade och faktiskt pratade lite till. Rummet som syns på bilden nedanför är ungefär det som vi hade. Vi hade två sängar istället för dubbelsäng och vid soffan var det som ett trappsteg upp till själva sängdelen. Otroligt fint och mysigt rum. Låg i soffan efter spa-t med täcken på oss. Spa-t ja. Vi började med färska frukter och lite juice. Gott!!! Sen badade vi lite jacuzzi och åt mer frukt. Efter våra behandlingar låg vi i solstolarna och åt ännu mer frukt och drack en härlig fruktsmoothie. Snacka om att våra kroppar fick en vitaminchock, haha. Rödvin på rummet innan 4 rätters middagen. Efter den dagen sov vi sött!!

TACK Cilla för en underbar härlig helg tillsammans med dig!!!!

Kram

Spa

Idag drar jag och Cilla på spa till Mora. Hoppas att det blir så skönt som det låter. Först ska vi bara mysa med pool, bastu och massor av prat.

mora

16.15 har vi varsin behandling. Jag ska ha något som heter "Kurbad med vattenmassage", ska bli intressant att se vad det är. Cilla ska ha en ansiktsbehandling. 20.30 är det dags för en fyrarätters middag, ingen aning om vad det blir. Sen blir det nog sova, sova och sova.

hotellrum

Vi åker vid elva så nu innan är det bäst att jag ser till att tvätten är klar och huset städat, haha. Kunde som vanligt inte sova så jag sitter och tittar lite på tv och läser bloggar. Felix kom som vanligt vid sex imorse, men jag fick honom att somna om. Simon brukar komma vid halv nio tiden så strax är han nog här. Skriver när jag kommit hem.

Kram

Disträ

Men är jag disträ eller är jag disträ??? Glömde helt bort samtalet på dagis i förrgår. Kom ihåg det när jag skulle åka och hämta Felix, och det var vid tre och jag skulle ha varit där halv tio. Jaja, tur att dom är så förstående. Ska försöka att komma ihåg att åka dit nu till nio. Har ställt telefon på larm och så tänkte jag att om jag skriver om det nu 50 minuter före så kan jag väl inte glömma bort det.

Det är ju sista månaden för Felix på dagis. Han längtar till skolan, men det gör inte mamma. Hur kan min lilla bebis hunnit växa sig så stor?? Jag hängde inte med riktigt där så jag fattar det inte än.

Tur att man själv inte blivit äldre.... bara lite kanske...

image412

Kram

Tiden bara rusar...

Det är mycket nu.

Söndag kväll hjälpte jag till med fikat på babysim. Det är kul att träffa föräldrar och barn på land och kunna prata lite mer med dom. Tråkigt med Felix grupp Firren, dom slutar nu på Söderala och alla följer inte med till Delfinen som är på Hällåsen. Ledsamt blev det.

Måndag kväll hade jag babysim i vattnet och Pia fixade fika på land. Även denna gång blev ledsamt med Firren för även här är barnen så stora så dom slutar nu.

Tisdag kväll hade jag ännu en gång fikat på land. Eftersom jag en gång i tiden själv har haft tisdagar så är det kul att prata med alla. Firrengruppen den här dagen ska fortsätta till hösten så förhoppningsvis kommer jag att kunna träffa dom fler gången. Det "värsta" är att dom alltid ska busa med mig. SÅ jag fick visa hur man gör dyket för dom. Japp, jag hade kläder på mig och ställde mig: "Inga barn i närheten nu, jag har inga andra kläder med mig och kommer ihåg hur det gick sist". Klart att barnen ställde sig bredvid mig och lovade dyrt och heligt att inte buta i mig den här gången. Så jag fortsatte: "tårna på kanten, böj på knäna och fram med händerna över huvudet" och PLASK så låg jag i vattnet. Barnen skrattade och även föräldrarna så klart och den här gången satt även en hel del barn på land och fikade så även dom fick sig ett skratt. Jag gjorde en "Melker" sa dom, badade med kläderna på. Riktigt kul och jo jag hade packat med extra kläder, utifall.
Sliten och trött på babysim känner jag mig FAST det är underbart att vara där bland all energi som barn och föräldrar sprider med sig. Fattar inte än idag att jag faktiskt sa NEJ först till att bli instruktör, ÄLSKAR JU DET!!!

Mycket babysim och lite hemmafix har det blivit.

Kram

Blombukett

Måste hålla med Yvette om hennes syn på maskrosor. Dom är ju faktiskt rätt fina blommor och framför allt när barnen kommer hem med en bukett till en. Felix har lekt med Hugo och Emil så dom plockade en liten med fin bukett.

Hugo, Felix o Emil
 
Blommor

Simon var till farmor o farfar och fick farfar att laga den lilla moppen så han kör runt runt där hela tiden. Själv har jag försökt allt med att prata med grannar och alla jag sett för att slippa fortsätta med mitt land som jag håller på att göra iordning. Till slut blev jag iallafall klar och när det är klart så blir man ju nöjd och kan inte förstå varför man gruvade sig så. Nu ska jag iväg på babysim och sköta om fika till alla där. Sista gången för den här kursen så då blir det kaffe, saft, kex och glass till alla.

Kram

Orientering

Vilken underbar dag!!! Solen strålade och alla barnen var på topphumör. I bussen till Gävle blev det en liten frågesport för alla nybörjar barnen och så klart var det pris, alla fick en hamburgare efter tävlingen. Väl på plats så blev det jag och Felix som började att springa Miniknat. Han är ju otroligt duktig på att veta vad tecknen är på kartan. Direkt sa han till mig att vi skulle springa på en stig till en sten, blev otroligt impad.

Felix nr.515
 
Första kontrollen
 
Här spurtar han i mål...
 
målgång

Rasmus, Simon och Wilma sprang tillsammans sen på inskolningsklass som det heter. Dom var lite nervösa när dom skulle ge sig iväg för dom har ju inte hunnit träna något alls i skogen än. Stig var snäll och följde dom, fast han hann inte med.

Före starten:

Rasmus, Simon och Wilma

Starten:

Starten

Målgång:

Målgång

Spurten:

Spurten

Alla barn fick pris när dom kom i mål. Felix tog solglasögon och Simon tog en skrivbok, Wilma tog en dagbok och Rasmus tog en nallebjörn.

Trötta och hungriga var dom direkt när dom kom i mål.

Sluta barn

Hela nybörjargänget!!!

Hela gänget

Underbar dag!!! Underbara barn!!! Otroligt glad att jag hade möjligheten att få följa med dom!!!

Kram

Promenad

Har äntligen tagit mig i kragen och börjat gå lite igen. Har lite problem med mitt knä, men det kanske går bort. Till Simons förtret så går jag ju gärna på mornarna. Det blir alltså en promenad till dagis och skola först och sen går jag vidare en sväng för mig själv och talboken.

Promenad

Vad min telefons kamera är superdålig.

Henkan drar till fjällen i helgen för att hämta hem husvagnen. Simon ska på disco ikväll och imorgon ska vi till Gävle på orienteringstävling. Ska överaska killarna med hallon o blåbärspaj ikväll efter discot. Måste ju passa på att mysa lite tillsammans.

Kram

Jobbet

Idag fick Felix vara hemma också. Hostar fortfarande. Åkte till jobbet redan vid åtta för vi skulle äta frukost där. Första gången för Felix så han längtade, blev pannkaka. Sen blev det jobba av, ja för både honom och mig. Jag fick sköta mitt vanliga jobb och han drog iväg och körde ut bark ur ett förråd med en 22 tons traktor. Som jag sa efteråt, "fick du betalt då"... inget hade han fått. Måste lära honom att förhandla om lön innan han drar iväg på jobb.
 

image397

image398

Kvällen var fin. Så det blev 24 mil motorcykel!!! Jag är överlycklig!!! Fick Henkan att åka ner till Ove Jansson, en affär i Valbo. Ville titta på utemöbler och eftersom vi inte kunde handla så följde han med. Vill ha något utanför dörren och inte bara uppe på balkongen att sitta på. Får se vad vi hittar på. Vägen över Ockelbo tillbaka, den är så kurvig och härlig att åka.

Nu är det L Word innan läggdags.

Kram

Sjukling

Felix hostade rätt mycket igår morse. Jaja, det är ju Mulle idag och om han blir värre så ringer dom. Han fick åka till dagis iallafall. Det gick bra också. Inatt däremot började han hosta igen och som vanligt med honom så kräktes han också. Hemma idag alltså. Nu ligger han i soffan och skriker efter frukost och vatten med is. Måste alltså serva lillkillen nu.

Kram

Babysim

Igår var det meningen att jag inte skulle ha babysimmet, men så hade Pia magsjuka. Vad göra med en hes hals?? Jag körde på utan att sjunga. Jo, dom fick sjunga "bä, bä vita lamm" och "prästens lilla kråka" för det är ju låtar som alla kan. Firrarna som för ett rätt högt liv, fick jag ställa mig på kanten för att få kontakt med. Det gick iallafall, fast jag tror nog att alla tyckte att det var den tråkigaste gång som dom varit på badet med mig. Nästa vecka är det sista gången för den här terminen och som vanligt måste jag säga att det ska bli skönt. Har haft 10 gånger av 9 den här kursen, lite less blir man. 10 gånger eftersom jag hjälp till på andra dagar. Snart sommarlov!!!
 

image396

Kram

Helgen

Den blev verkligen bra!!! En lördag utan att jag handlade någonting, konstigt. Lite vin på Kickis bar blev det innan hem till hotellet och fixade till sig. Kvällen på Golden Hits blev bra. Lite tråkig musik i början men Elvis kopiorna var otroligt bra och roliga!!! Dans och så klart skulle Ingrid, Cilla och jag sjunga kareoke. Det blev diggilo, diggiley låten och säkert lät det helt otroligt bra, haha. Kul hade vi iallafall och jag är fortfarande hes efter kvällen. Söndag hände det inte mycket. Köpte iallafall en girlang med rosor som jag ska ha i husvagnen och två fjärilar att ha i landet ute åt killarna.


Kram

Stockholmsresa

Imorgon drar vi till Stockholm med jobbet!!!! Ska bli härligt att träffa alla och få prata av sig, shoppa och ha roligt. Tåg ner och hem blir det.

image380

Bo på Scandic Hotel Continental, som ligger precis vid T-centralen. Sen blir det lite shopping på stan. Inte för att jag ska ha något direkt, men skulle inte bli ledsen om jag kom hem med något roligt eller snyggt. Kvällen ska vi spendera på Golden Hits!!!! Underhållning, god mat, vin och sen disco på det, vad mer kan man begära?!!!

image381
LÄNGTAR!!!

Kram

Dollar

För en vecka sedan öppnade Dollarstore här i stan. Så nu har nog alla varit dit utom jag. Idag ska Felix och jag åka dit för att inhandla helgens godis. Måste köpa en grill också, en liten vanlig tänkte vi ta nu. Någon gång under sommaren ska vi köpa en ny gasolgrill, slängde vår gamla i flytten för den var inge bra längre. Har inte hittat någon än som känns okej, så vi väntar.

************************************************************************************

Okej, hann inte lägga ut det här innan jag åkte till Dollar så nu kan jag berätta vad det blev handlat för något. Två burkar godis, en keps till Felix, gardiner till Felix och bodylotion. Konstaterade att det var dyrt att ta med Felix. Åkte på ICA sen och köpte en liten grill.

Nu leker Felix med David och Simon är hos Erik. Undrar just om han hör av sig nu klockan ett som vi hade bestämt. Han brukar vara duktig och komma i tid eller höra av sig. Fast idag känner jag på mig att han inte hör av sig, skulle visst spelas playstation.

Ikväll åker vi till Norlund en sväng. Dom fick en kalv i tisdags som vi bara måste titta på innan vi lämnar barnen i Myskje. Här är Laban:

image393

Kram

Fåren

Nu har vi varit till Myskje och tagit ut fåren. Syster med familj från Dalarna kom upp och hjälpte till. Ebba ville hinna med att ge flasklammet mat en gång och idag var det sista gången han skulle få det. Pontus heter han och har ett öra som ligger ner, supergullig. Alla får sprang ut på en gång, men som vanligt blev lammen kvar inne. Förstår dom eftersom dom aldrig varit ute. Det blev att bära ut dom. Gick bra det med. Pelle, baggen, skuttade och hoppade som värsta lammet när han kom ut, hihi.

Barnen är ledig från skola o dagis imorgon. Ingen aning om vad vi ska hitta på. Säkert ska dom leka med kompisar bara hela dagen.

Kram

Paintball

Henkan hittade en plats där man fick skjuta paintball igår vid kasen. När jag gick dit och tittade så såg jag mest till pappor med deras barn runt om där. Jaja. Pojkarna fick skjuta iallafall. Felix hade visst lyckats pricka en burk. Det var visst rätt svårt, men så klart väldigt roligt.

felix

simon

Kram

Morgonen dagen efter kasen

Sitter i soffan med Felix och tittar på Bamse film. Tur att det finns seriefigurer som aldrig går ur tiden och som gillas av både stora o små.

image389

Kasen igår då, hur blev den? Riktigt trevligt att träffa alla, fast nog känns det konstigt att hela tiden säga hej. Skolkören var jätteduktiga och sjöng många fina och roliga låtar. Simon tog i och verkar gilla att sjunga.

kören

simon sjunger

Simon står där i mitten med en svart och orange keps.

Felix o Hugo

Felix hittade på kompisar att leka med. Bästisen Hugo hade vunnit ett pussel, lite avis blev Felix. Det togs lotter i partionde minut. Pappa vann en fruktkorg, Kurt vann en grillbricka (tack för den!!!) och en matkasse och till slut vann Simon en chokladkaka.

image390

När vi gick hem fick vi sällskap av Sandra, Mattias och Linn. Dom blev kvar ett tag tills Linn blev trött och ville hem och sova.

Linn

Blev en bra kväll. Vädret var bra hela tiden. Några regnstänk försökte förstöra kvällen, men det gick inte.

Kram

RSS 2.0