Lastbilen!

MMS

Lastbilen! Det är den här som gjort att vi åkt till Göteborg. Ska flytta den nya lastbilen härifrån till Eksjö. Häftigt att gå runt på Volvo fabriken o se hur en lastbil blir till. Nu åker vi. Kram


Det

MMS

Det blev en bailey's coffee till efterrätt. Kram


madonna

MMS

Vi sitter vid Madonnas vad man ska kalla det, väst?! Kram


NU

MMS

NU sitter vi på Hard rock café!


Scandic Crown

MMS

Scandic Crown heter vårat hotell. Det är jättefint att titta på utsikten. Strax dags för ett glas vin i baren innan vi drar ner på stan. Kram


Göteborg

MMS

Göteborg och vi bor mitt i centrum, 8 våningar upp med uteterass. Badkar finns också så där ska jag ta plats! Kram


Choklad...mums

MMS

Choklad...mums Idag är vi på väg till Göteborg, Henkan o jag. På lunchen kunde jag inte motstå att köpa lite choklad till efterrätt, det såg ju så gott ut. Nu åker vi vidare. Kram


GRATTIS

Idag åker Simon och Felix till Dalarna för att kalasa.

Grattis Rasmus på 7 års dagen!!!!!!!!!!! Hoppas du får en härligt rolig dag!!!!!!!!



Rasmus

Många kramar från oss alla

GRATTIS!!!

Vet att det inte är idag du fyller, men det är idag vi FIRAR dig!!!!!!!!

Grattis på 12 års dagen!!!!!!!!!! Tiden bara rinner iväg.

Jennifer 4 år

Jennifer

Många kramar från hela familjen Sundgren

Redan onsdag

Igår kväll hade jag babysim. Gick riktigt bra och var som vanligt skitkul!!! Var beredd på en jobbig Firre grupp eftersom dom skulle bli så många, men då hade jag glömt bort vilka härliga ungar det är. Gick ju jättebra!!! Trött som bara den när jag kom hem så efter "Housewifes" så somnade jag som en stock.

Idag provade jag att gå på Hällmyra. HERREGUD, vad det var jobbigt att gå på bark. Inte van alls vid det så jag börjar med 2,5 km ett tag så får vi se om jag någonsin kommer att klara 5-an.

Felix har åkte till Söderala för att leka med Jonas idag. Kul att han kom på att leka med honom!! Där hade det hänt mycket sen sista vi träffades. Elin kan gå!! Okej, mest med hjälp av vagnen. Fast ändå, det är stort när dom kommit upp och går!!!


Nu ska jag köra Simon på innebandy. Eller kanske tar en promenad dit med honom?? Jo, det blir det.

Kram

Nu

MMS


Har provat ätit hummer också nu. Kommit på att det är lite roligt att prova skaldjur och nu har vi även testat hummer. Vi hade inge tid att fixa någon häftig maträtt så vi åt den med rostad bröd. Det smakade ungefär som krabba.

Kram


Pyjamasparty

Idag har Felix äntligen pyjamasparty. 8 stycken kompisar kom och det blev disco, följa John och Kurragömma. Glass, maränger, chokladsås, strössel, silverkulor och chokladrån smaskades det på framför tv-n.

Glassdags

Sen blev det skattjakt. För att hitta skatten måste man göra olika saker. Det var kullerbytta, limbo, rita en teckning och hoppa över ett hinder för att sedan leta en varsin skatt i tvättrummet. Alla hittade snabbt sin godispåse.

Skattjakt

En lyckad fest!!!

Kram

Brottning igen

Så har vi varit iväg på ännu en brottar tävling. Den här gången bar det iväg till Sandviken. Upp och iväg till halv åtta på morgonen, Felix sov hos farmor o farfar så han slapp följa med oss. Invägning och frukost, Simon kom med i 29 kg klassen. Det blir lite lång väntan efter invägning och tills tävlingen börjar fast det märker inte barnen av för dom härjar mest hela tiden.

lek innan matcher

Simons första match var han överlägsen i. Fin teknik, men fick kämpa lite.

brottas

Spännande att heja på alla brottare. Svårast är det när två från Söderhamn brottas tillsammans, man vill helst heja på den som är nybörjare men det låter ju inte så bra så då skriker man bara "kämpa" eller "kom igen" så får bägge ta till sig. En av grabbarna blev lite arg också. Vi skrek och hojtade så mycket när han hamna i underläge så det brast för honom och han skrek "håll käften" till oss. Kan ju förstå honom när han ligger där och kämpar och blir helt tokig på själva matchen och så låter vi.  Blir rätt mycket tid över mellan matcherna, då blir det kaffe, smörgås och kycklingsallad mellan allt prat med föräldrarna. Tur att vi tar sallad en sån gång iallafall, annars ökade vi nog rätt kraftigt i vikt efter en sån dag.
mat

Det gick inte så bra för Simon som han själv trodde idag. Han åkte på däng i sina två nästa matcher och tyvärr så blir han såååå arg efteråt att det inte går att prata med honom. Han vill inte förstå att det är bara ett år sen han började med brottning medans killarna han möter kan ha hållit på flera år och kanske tävlat länge också.

inte alltid etta

Jaja, nästa helg blir det två dagars. Hedemora på lördag och Gävle på söndag.

Kram

Skogen

MMS

Skogen blev det för oss idag. Erik, Felix, Simon o jag drog iväg en sväng till Gussisjön. Jag letar svamp utan lycka. Kram


Mums!

MMS

Mums! Vad annat kan man säga. Idag har vi ätit kokt potatis, dillsås och nygjord pepparlax! Kram


Värsta dagen!!!


Tror inte att jag blivit så svettig någon gång av att bara stå still. Börjar från början.

Åkte iväg vid sju på morgonen, mot Matfors. Hade packat ihop massor med frukost, kycklingsallad och drickbart. Direkt när vi kom fram var det invägning och mitt smarta "ät-inget-strunt-mat-eller-godis"-trick sprack, han vägde mer och kom med i 29 kg. Sen blev det äntligen frukost. Aldrig sett så många hungriga samtidigt tror jag, det mumsades smörgåsar och yougurt överallt. Det började med en invigning där alla brottare kom in i rad och presenterades lag-vis.

invigning

Sen satte allvarlet igång. Otroligt kul att se alla brottare. Skrek, skrek och skrek för att heja på våra duktiga Söderhamnare. Otroliga ungdomar!! Simon fick vänta och vänta innan det blev dags för första matchen. Alla hejade på honom och efter liten match så vann han!!!

etta

Sen blev det väntan igen och mer hejande på andra. Så blev det dags för match nummer två. Det var DÅ jag blev så svettig. Det var värsta matchen på hela dagen för alla Söderhamnare. Han fick kämpa och kämpa. Han reste sig flera gånger med den andra grabben på ryggen, trodde inte att Simon var så stark. Bägge grabbarna grät och blödde, men ingen gav sig. Helt otrolig match, kan inte beskriva den. Den andra grabben vann till slut på poäng. Simon blödde och grät och var helt slut.

       

Som tur var blev det lång väntan igen innan nästa match. Han skulle inte köra den heller sa han men ledaren Jari sa till honom att han inte kunde dra sig ur nu, det var bara att köra. Han förlorade även den matchen, MEN fick så pass mycket poäng att det blev den killen som kom utanför pallen.

SIMON KOM TREA!!!


Första RIKTIGA tävlingen, med blod, svett och tårar och han kom TREA!!!!

Kan ju bara säga att jag är världens stoltaste mamma!!!

Hela gänget var otroligt bra och det blev åtta medaljer och tre som kämpade bra, men hamnade utanför medaljpallen.


Nu längtar vi efter nästa lördag när vi drar till Sandviken för tävling!!

Kram

SHIT!!!

Jag är sååååååååå nervös!!! Imorgon är det dags för Simons första RIKTIGA brottar tävling. Tur att hans nerver inte är lika som mina. Jag håller på att svimmar snart tror jag. Både nervös och tycker det ska bli OTROLIGT roligt och spännande.

Usch ja, kanske ska erkänna hur hemsk mamma jag är också. Vägde Simon på brottningen i tisdags, då stog vågen där på 26,2. Om han väger mellan 26,1 och 29,0 så får han brottas i 29 kg klassen. Hmmm, väger han 26,0 och mindre så får han vara i 26 kg klassen. Ikväll fick han inte äta godis eller dricka dricka. Åt frukt till kvällsmat och inge frukost imorgon innan invägningen så kanske kanske han klarar 26 kg gränsen. Hemska hemska mamma!!!! Frukosten blir lätt eftersom han gärna vill vara vaken flera timmar innan, men ikväll var det han själv som var så medveten att han bara åt äpple. Ska jag bli en sån här jobbig mamma? Fast han skulle klara sig bättre i en mindre klass är jag säker på. Haha, nu låter det som jag håller på att övertala mig själv vad bra det är att han inte fått godis ikväll. Fast det är ju bara fredag och det heter ju lördagsgodis för att det ska ätas på lördag. Mitt samvete som nu skriver allt det här har faktiskt köpt en STOR chokladkaka till honom att äta imorgon efter tävlingen!!!

Den här veckan fick inte grabbarna någon veckopeng. Hade sagt till dom att städa rummet i källaren den här veckan, men det fixade dom inte. Ingen veckopeng och det ska städas innan nästa fredag för att få peng då.

Riktigt trevligt att luncha igår. SÅ trevligt att nu är det bestämt att vi ska dricka te och äta scones en torsdag. Dom har öppnat ett mat/fika ställe på Mobackes som vi ska testa teet på.

Kram


Bollnäs

Idag bär det av mot Bollnäs. Tänkte att NU ska jag hitta nya vinterdressar åt barnen. Alla är ju ute i så god tid att det säkert är för sent nu. Jag har inte på alla mina 35 år hunnit vara ute i så god tid att jag bara kunnat välja och vraka. Fattar inte hur folk börjar i augusti att leta efter vinterkläder och i februari leta efter sommarkläder. Knepigt, men inte hjälper det när nu HM har kommit ut med sommarkatalogen för nästa sommar. Redan???

Något som ska hända som inte händer mig ofta alls är att jag ska luncha med Mimmi. Tror faktiskt det ska bli första gången som vi ska göra det tillsammans.

Just ja, GRATTIS FRIDA TILL KÖRKORTET!!!

Kram


Lekplats.

MMS

Lekplats. Idag gick jag o hämtade grabbarna på skolan. Elin fick följa med Felix hem. Simon sprang före hem o vi andra stannade lite vid lekplatsen. Kram


Tisdag

Igår kväll gjorde jag äntligen en äppelpaj. Mattias, Pernilla, Jennifer och Jossan kom på besök så jag slog till stort och fixade en paj. Var helt säker på att det skulle bli torr, såg så ut i ugnen, men om jag själv får säga det så blev det riktigt bra. Den tog slut också, 4 vuxna och 5 barn så vore det nästan konstigt om den inte tog slut.


Har anmält Simon till brottningen på lördag också. Vägde honom i söndags på badet för att veta om Jari hörde av sig. Han är alltså 9 år min långe Simon och han väger nästan 27 kg. Vägde Felix också och han är 6 år och väger 20 kg. Nu är det iallafall klart inför lördagen, har lånat brottarskor utifall vi inte hittar några där. Ska ju vara speciella skor så vi hade tänkt att nu är det dags att köpa ett par åt honom.

Just det. Felix är vänsterhänt. Kanske jag nämnt det någon gång. Vi satt i helgen och skrev lite bokstäver och nu är det konstaterat att han är vänsterhänt. Han skrev jättebra, men han sa själv att han ska byta hand senare. Jag sa till honom att det där kan man inte bestämma och att båda händerna är lika bra. Klart han reagerade när det blev att vi pratade om att han skrev med "andra" handen. Fel man gör som förälder ibland, pratar först och tänker sen.

Kram

Vart tog snön vägen???

Lämnade Hamra vid halv elva i dag. När vi klev ur bilen vid halv fyra, hemma, så fanns det inge snö på marken!!! VART TOG DEN VÄGEN??? Lite häftigt att åka från vinter till höst, har alltid trott att det skulle vara tvärtom. Vintern kommer EFTER hösten. Härligt att fått lite snö. Som jag alltid sagt, vi behöver både sol och snö!!

Nu ska jag sova snart.

Kram

Snögubbe

MMS

Snögubbe har dom gjort några stycken under dagen. Kram


Nadine

MMS

Nadine försöker göra snöslott. Kram


Joline

MMS

Joline ute i snön! Kram


Snö

MMS

Snö är underbart! Kram


Godmorgon

MMS

Godmorgon så här ser det ut där vi vaknade idag. Har åkt till fjällen en sväng. Härligt att se snö, men inte har vi kläder med för sånt. Fast har vi otur så försvinner det under dagen. Kram


HA, idag var det torsdag!!!

Vad kan man säga?? Torsdagen kom och snart har den gått förbi. Vad har hänt idag då?? Jo just ja, jag tvättade på jobbet. Tror att jag slipper göra det någon mer gång nu. Förstörde ett par regnbyxor. Kan säga så här: Tvätta aldrig tunna regnbyxor i 60 grader och kanske inte ens i en tvättmaskin!!! Positiva var att dom blev inte i storlek 130 som jag trodde ett bra tag, negativa var att Kenneth fick göra ren filtret i tvättmaskinen. Ny maskin och nu vet vi vad den INTE klarar. Typiskt mig, tänkte ju bara hjälpa till. Håller mig till kontoret imorgon, där passar jag bäst!! Kanske jag klarar av att diska och skura golven, ska testa det imorgon.

Annars har det gått på som vanligt. Felix åkte till Magda och lekte ikväll medans Henkan och jag åkte med Simon på brottningen. Riktigt kul där nu med en massa nya barn och föräldrar.

Kram

Fortfarande onsdag...

Ikväll sa jag att det redan är torsdag, det fick jag äta upp rätt snart när det vissade sig att det fortfarande är onsdag. Jaja, jag tycker iallafall att veckorna går fort. Tog en rejäl städning på övervåningen idag. Så pass att jag till och med vända på madrasserna i sängen. Det sägs att man spar på madrasserna om man vänder på dom några gånger per år + att jag tycker min är så dålig att ligga i så jag tänkte att kanske det blir bättre nu. Medans jag städade visade det sig att Felix och hans klass hade varit här och gått runt på gården och knäppt kort på hans hus. Är jag döv eller?? Fast jag har ju talbok i öronen och tänkte ju inte på att andra var i närheten så kanske jag kan var döv om jag vill helt enkelt.

Var till mamma och pappa en sväng ikväll också. Rätt kul att komma dit. Det tar oss ungefär en så där 15 minuter innan vi kan prata eller ens röra oss när vi kommer innanför dörren där. Nilla, deras hund, blir som tokig och springer runt, runt oss och ramlar omkull på golvet och beter sig som en toka. En kväll som den här när inte Henkan var med så blir hon ännu värre för då springer hon även till fönstret och letar efter honom mellan all spring runt oss. Inte undra på att vi kallar henne "Draget", det blir rejält med drag där hemma när vi kommer.

Imorgon blir det jobb.

Kram

RSS 2.0