Melodifestivalen

MMS

Melodifestivalen ikväll så klart! Bara jag o Simon i vår husvagn, så det är en mysfaktor på 150. Förutom att han tyckte det var så kul att hälla vin i mitt glas från tetran så han bara vill att jag dricker upp snart, haha. Kram


After ski

MMS

After ski med drinkar så klart! Kram


Vädret är underbart!

MMS

Vädret är underbart! Vi har varit i slalombacken halva dagen o nu är ett skoter som gäller. After ski senare. Kram


Sportlov på ingående

Packas för fullt här hemma för snart är det sportlov!!! Då larmar vi huset och drar mot fjällen ett tag!!

Joline och Nadine är redan där och väntar på Simon o Felix. Som Joline hade sagt i bilen upp igår "Det är kärlek" när hon pratade om Felix. Så nu blir det nog pusskalas ikväll när vi kommer upp.

Nu är det dags igen med min telefon. Tror faktiskt jag hatar den på riktigt och hata är ett ord som inte jag gillar. Kommer ändå ha den över sportlovet, men sen är det dags att ännu en gång lämna in den på lagning. Om det bara hade varit min telefon... Nu är jag säker på att det är den här sorten av telefon eftersom Jennifer har en lika och har också fått lämna in den på lagning. Trött!!!


Skönt att dra ett tag. Ska försöka skicka lite mms-bloggning.


Kram


Lördags

Har fått bilder från David o Pia. Tyvärr så tog batteriet slut när artisterna började på melodifestivalen så jag tänkte att här får ni istället se vad vi gjorde innan.

När vi fått rummen så gick vi i snövädret till relaxen.


Där bubblade vi en massa i jacuzzin och blev lite lek i poolen och en hel massa prat tillsammans med cider och öl. Jo, jag tror att Henkan mös rätt rejält här, haha.


Sen gjorde vi oss klar för Melodifestival.



Fast



Kram

Babysim

MMS

Babysim idag och jag fick en hjälpreda med mig. Felix hängde på för att få en chans att bada med en klasskompis som är hit med sin lillebror. Roligt med lite hjälp. Kram


Tillbaka till verkligheten...

Det var en helt otroligt rolig helg med melodifestivalen. Kan inte beskriva här i ord hur det var, men bättre live än på tv att höra artisterna. Man hade fullt upp med att kolla vad som händer runt om och applådera åt artisterna så jag hörde knappt vad Petra Mede sa. Hoppas jag får bilderna från helgen av David o Pia snart så kan jag lägga ut några till.

Verkligheten är som den är. Felix hittade ingen kompis idag, eller det gjorde han visst det. Han åkte till farfar och lekte. Det blev lite uppfinnarjocke över dom igen, resultat?!! En pepprare!!!


Inte har vi sportlov än heller. Har bytt vecka i år från vecka 9 till 10. Känns lite konstigt eftersom alla vi känner i fjällen har den här veckan. Jaja, vi drar dit till helgen och får se hur många dagar vi blir kvar. Beror helt på väder och vind det där.

Kram

Slut!

MMS

Slut! Det var jättekul att vara här! Men nu är DET slut. Kram


Ser kanske konstigt ut.

MMS

Ser kanske konstigt ut. Men vi ser jättebra o det är full fart fast det är en halv timme kvar tills sändningen börjar. Kram


Nu ä

MMS

Nu är vi där! Massor av gratis saker att få. Var det så här det var? Konstigt?!! Kram


Snart middag

MMS

Snart middag och sen blir det buss till Leksand! Kram


Åkerblads

MMS

Åkerblads heter hotellet som vi bor på. Det ligger i Tällberg och är ett gammalt gästgiveri. Mysigt och jäsigt, haha. Kram


Nu är det dax!

MMS

Nu är det dax! Är på väg till Leksand o Melodifestivalen!! Ska bli så kul att träffa David o Pia, senast var i augusti. Kram


Alirs öga

Det blev en jättekul kväll för barnen på Alirs öga. Vi trodde inte det skulle synas något alls där klockan sex på kvällen när mörkret börjat falla, men där fanns två lampor. Så det åktes snowracer, pulka och madrass för fulla muggar. Både Henkan och jag åkte några gånger. Snacka om bra orienteringsträning, massor av motion för barnen som sprang upp och åkte snabbt nerför backarna hela tiden.


Alirs öga

Kram

Måndag morgon

Första jag gjorde idag var att slänga i en tvätt i maskin. Hatar när jag är för slö så berget av tvätt växer, men det är så lätt hänt. Sen är det panik. Simon som inte gillar vilka byxor som helst blir tokig när jag inte tvättar hans favoriter, som jag bara hinner hänga på tork så ligger dom i tvätten igen. Sällan jag hinner vika dom och lägga i hans hög. Felix är lättare, han tar det som finns än så länge.

Idag måste jag fixa en pulka eller madrass att åka på. Ikväll är det orienteringsträning i Alirs Öga med pulkåkning. Vi har ju alla pulkor, madrasser och tefat i fjällen och här är vädret perfekt för sånt, kanske åker och köper något billigt. Ska bli kul ikväll.

Kram

Lördag

Först blev det fika hos mamma o pappa innan jag åkte iväg på Söderhamns Babysims jubileum. 20 år sen det startades och 5 år sen vi tog över driften av Söderala Simhall. Hade öppet hus på badet och bjöd på fika och lite annat till barnen. Det var riktigt kul, fast inte så mycket folk.

Jag bjöd Henkan på planka från Tasili som en liten alla hjärtans dag middag. Tog hem och åt den. Sen kom Flosse, Gunnar, Cilla, Jennifer, Julia, Kurt och Birgitta för att titta på melodifestivalen.
 



Jag hejade stenhårt på H.E.A.T.

Helt klart blev det lite Sing Star sen.




Till o med Henkan och Gunnar provade att sjunga, haha.



En härlig lördag!!!


Kram


Vilken vecka...

Hugaligen, hur den blev denna vecka. Jag la mig i måndagskväll och vaknade upp onsdag morgon kan man säga. Fick också 39.6 i feber och bara sov, sov och sov i ett och halv dygn. Tur att Simon var den som var hemma av barnen för han kunde fixa sin lunch själv på tisdagen. Jag märkte knappt av honom, han låg ju mest själv också. Henkan lagade mat!!! Det var ju inte sista gången, men nästan den första. Har visst hostat rejält också för nu har jag jätteont när jag hostar och så börjar rösten låta lite hes också. Fast nog är jag på bättringsväg.


Blev ju inge jobb måndag, tisdag eller onsdag. Så igår torsdag åkte jag till jobbet vid tio och hem vid halv tre. Tillbaka vid sex och kom hem halv tolv inatt. Så går det. Jobb idag igen så klart.

Simon provade skolan igår, men efter halva dagen ringde han och farfar fick hämta honom, så han är hemma idag också.

Nu längtar jag efter en ny frisk vecka!!!

Kram

Sjukstuga

Idag är det sjuklingar här hemma. Simon är fortfarande hängig med nästan inge feber. Jag har ont i halsen och är trött i hela mig. Vi har legat i soffan mest hela tiden och tittat på tv, Allrams Höjdarpaket med min favorit Sylvia.



Simon blev sugen på pannkaka och sen blev det full fart i honom. Lite mat i magen så nu är han piggare.



Kram


En härlig lördagskväll!!

Idag vid två kom min syster Helena med Ebba o Rasmus till oss. Då gjorde vi sallader och förberedde potatisgratäng. Vid fyra drog vi ut till mamma o pappa med all mat och barnen. Gjorde klar potatisgratängen, dukade och ställde fram maten. Daniel, Rebecka, Amanda, Anders och Markus kom sen och efter ett litet tag kom Per-Arne och Carina. Mamma o pappa var i stan på Peter Carlsson o dom blå grodorna. Hon visste ingenting. När hon kom hem såg hon bilarna och marshallerna, men hon grät när hon kom in o vi sjöng "ja må hon leva". PERFEKT!!!!
 


Sex barnbarn av sju. Daniel kom inte med på den här bilden.



Största och minsta kusinerna busar:



Hade en jättetrevlig kväll. Riktigt kul att träffas allihopa!!! Kanske inte hann prata så där riktigt med alla, men mycket skoj, skratt och surr var det. Framför allt så tittade vi på melodifestivalen. Vad kan man säga om det då... tja alla har vi olika smaker kan man väl sammanfatta det hela. Tyckte ändå att Nina var bra.

Det ända tråkiga med kvällen var att Simon fick feber. HAN som aldrig är sjuk bara däckade ihop och när vi kom hem vid halv elva så hade han 39,6. Stackarn, men han var jätteduktig och ville inte hem iallafall. Satt mest och kollade på tv.

Kram

Tjejfest

Fredag och badrummet blev klart!!!!!!!!!!!!! Elektrikern och snickarn blev klar vid tre och fem kom första tjejen till festen!!!

Cilla, Maria, Pernilla och Anna kom. Lotta kom förbi en snabbis och sa hej!!!

Började med att äta, jag var så hungrig. Hade skaffat Exotisk planka och vi hade ingen aning om vad vi åt för frukter. Har aldrig suttit tillsammans med 4 tjejer och varit så tyst förr. Tog man en frukt så stirrade alla på en för att se reaktionen om hur det smakade, haha. Gott var det.


Sen blev det lite lamslaget. Vi satt bara och småpratade tills det skreks att NU ÄR DET DAGS ATT HÄNDA NÅGOT. Sing Star åkte igång och det sjöngs så taket lyfte. Anna hade sån inlevelse att man bara tittade på henne!!!

                     

Nu ska Felix på 7 års kalas hos David. Simon skulle varit till Erik på kalas, men han var sjuk och fick ställa in kalaset. Drar en sväng till mormor och morfar senare ikväll.

Kram

Massor med grattis!!!

Bloggade inge igår, inte för att jag glömde utan för att jag inte hann.

Så GRATTIS SYSTER/MOSTER PÅ FÖDELSEDAGEN en dag försent!!!!!! Hoppas det blev lite semlor att mumsa på!!!


Så nästa:

GRATTIS MAMMA/MORMOR PÅ FÖDELSEDAGEN!!!! Idag fyller hon år.


Inte lätt att hitta en bild på mamma. Hon håller på hela tiden på alla bilder. Det fick bli en bild sen pepparkaksbaket till julen.

Annars då?? Jo, ska väl inte klaga. Sägs att hantverkarna ska komma idag. Henkan drar till fjällen med nästa killgäng och ikväll är det brottning som gäller för barnen.

Nämen, här kommer hantverkarna intraskandes med en massa saker. Toalett, dusch, handfat och handduksvärmare.

Nu ska jag skynda mig att göra mig klar och dra till jobbet.

Kram till födelsedagsbarnen från oss alla här hemma!!!

Kram till er andra också

Tisdag som den inte skulle blivit...

Igår var det inte meningen att jag skulle ha babysim, det var Lindas tur. Hon gör visst som många andra just nu, hon ligger i feber. Så det var bara att hämta pärmen hos henne och köra. Gud vad kul jag hade!!! Ibland är det bra att inte vara riktigt beredd. Den här gången fick jag ingen att gråta på nybörjarna heller, skönt. Fast jag gick runt och blåste på alla barnen. Dom var jättehärliga allihopa!! Har några lite större på 6 månader och några som är bara 3 månader och gud vilken härlig blanding. Den minsta nästan flyter själv på rygg, dom gör liksom det när dom är så små. Han tänkte jag nästan sno med mig hem, hihi. Den äldsta vill inte alls ligga på rygg för han vill ju upp och titta på allt som händer. Hur läckert som helst!!!!

Nu ska jag till skolan och följa Felix till skolsköterskan för första gången. Lite vägning och mätning tror jag det blir.

Kram

Godmorgon

Nu sitter jag framför tv-n med barnen. Vi klev faktiskt upp rätt tidigt idag, halv sju. Så då hinner dom med lite tv innan skoldags.

Kallt idag ute, har inte tittat hur mycket men Henkan nämnde något om - 16. Så idag blir det täckbyxor på och långärmat för barnen. Vi är så dåliga på att klä oss varmt, är varma i oss ändå. Så när det blir kallt måste jag tänka till ett par gånger extra.

Det går inge vidare med vårat badrum heller. Igår kom inte en enda hit för att greja. Hoppas att dom kommer idag. Är trött på att inte ha någon dusch här hemma. Dessa hantverkare.... som vår målare sa, haha.

Nu drar vi mot skolan.

Kram

Helg...

Brottartävlingen i lördags gick käpp rätt åt H... Simon gjorde så gott han kunde och var jätteduktig om man tänker på vilket motstånd han åkte på. Två matcher hann han med och då mot två ryska bröder som är fantastiskt duktiga. Riktigt kul var det att se finalen mellan dom två för där kämpades det rejält. Simon tog det bra iallafall och hade en rolig dag ändå.

Kvällen satt vi så klart och hejade på Team Hanna i Körslaget. Ringde och ringde och så klart vann dom!!!! Det blev glädjedans här hemma med barnen. Sen drog vi ner i källaren ett litet tag för att köra lite Sing Star innan vi blev trötta efter en lång dag och gick och natta oss rätt tidigt.

Söndag och en hel massa kompisar att leka med. En latdag för mig.

Henkan kom hem också och det lät som han var riktigt nöjd med helgen. Nu får han vila några dagar för på torsdag drar han upp igen med nästa killgäng.

Har haft heta strump-diskutioner senaste veckan. Riktigt äckligt faktiskt för det började med att jag tog fram min lilla omaka-strumpor-lådan förra veckan för att kolla om det fanns några makar till den lilla hög som jag fått fram då i tvätten. Sen satte jag mig och läste Lindas blogg och då har HON gjort samma sak. I lördags på brottningen började en av tjejerna att diskutera det där med att strumpor försvinner i tvätten. Konstigt att alla vi tjejer hade letat strumpor precis samma vecka. 

Vad kom först ägget eller hönan? Vart slutar rymden? Och vart tar alla strumpor vägen i tvätten? Dessa underliga frågor...

Kram

RSS 2.0