Vilken helg

Fredag kväll blev jättelugn för mig. Stora karl i huset drog på After Work och småkillarna drog till kusin i Ljusne på killfest. Så jag blev ensam några timmar där. Tog en lugn tur till E-center och handlade mat och tittade på lite allting. Sen åkte jag hem och mös med lite rödvin och strykning av gardiner. Har nu fått upp julgardinerna i köket och tv-rummet. Har aldrig varit så tidig med dom förr, skönt.

Lördag åkte jag o småttingarna till mormor för årets pepparkaksbak!! Underbara goda pepparkakor!!! Blev massor även iår. Felix åkte vidare på kalas och Simon o jag hem för att förbereda kvällen. Då kom familjen Byléhn-Olsson över på mat. ÄNTLIGEN fick Jennifer sin present, bara en månad sen hon fyllde år. Vi bjöd på lax i sås och pressad potatis till och jag bakade en god limpa till. Riktigt gott blev det. Senare blev det bad i tunnan, varmt och härligt!! Riktigt rolig kväll!!

Söndag och det hände inte allt för mycket. Felix åkte på bandyträning med Dante och på kvällen åkte äntligen Simon på orienteringsträning. 

Kram

20 november

Den 20 november 2009. Helt sanslöst! Är det så här det kommer bli??

Lupinerna blommar alltså den 20 november!!

Kram

Frukost idag...

0-247ecd9615d9c142dc24ac4dee97e1e2.png

Frukost idag blev en supergod toast på Preem! Kram


Brottarträning med...

0-7d80bbea916e3af3dcae6aa18ecad738.png

Brottarträning med Simon ikväll. Roligt att titta på killarna. Kram


Stora händelsen...

71dc7c7ee4d3b93842ba4ef1755eb75d.png

Stora händelsen på jobbet är nya traktorn. Kram


Morgon

Börjar längta till nästa vecka när julkalendern börjar på morgonen. DÅ kommer man ju iallafall upp i tid. Iår är det visst Supersnälla Silversara och Stålhenrik i "Superhjältejul".



Ska bli kul att se om det blir bra. Brukar ta några program innan man riktigt kommit in i det.

Fast inget går upp mot "Trolltider" för mig!! Bara älskar det programmet och som tur är älskar mina barn också den så ofta i husvagnen i fjällen så ser vi på dom!!



Ska göra ett försök att lyssna på årets radiokalender "Nelly Rapp - en gastkramande jul", låter ju spännande för Felix iallafall.



Kommer ihåg en speciellt radiokalender sen jag var liten. Det var Peter Harrysson som var tomte i "Skäggstölden på Kråkebohöjden" och nu när jag letade den såg jag att det var 1985. Den var så söt att lyssna på så där på morgonen. 


Kram


Tisdag och Fan ta alla datorer!!

Ingen bra dag för mig egentligen!!

Ny dator på jobbet, DET var ju inte helt fel. Måste bara lära mig allt på den och det är ju bara kul!! Problemet var att bokföringsprogramet hade en ny version. Visade sig att det inte var helt likt det gamla. Fick verkligen kämpa för att få det att göra som jag ville. Kruxet så här i efterhand är att jag har ingen riktig koll på hur jag fick ordning på det. Tror ändå att jag fixar det nästa gång också.

Babysim på kvällen och den här gången fick jag ett riktigt rejält skratt. Ett av barnen var helt underbar och skulle inte simma med korven under armarna. Hon skulle ha den mellan benen som om man rider häst. Det gjorde att hon flera gånger ramlade under vattnet, runt runt runt, när hon själv skulle få korven på plats. Jag bara skrattade åt henne för hon är bara fööör härlig!!

Behövligt med massor av skratt!!!

Kram

Shopping idag.

75ee901865670e721cb6ef8273eaf7b6.png

Shopping idag. Var o hämtade vårat köksbord som blivit slipat. Då hittade jag den här ljuslyktan och ljuset. Var sen o hittade dekaration på Coop. Är nu såå nöjd med hur fint det blev med den i vårat tv-rum. Kram


Läxläsning ikväll.

249a830bc571adf7cde10428063248a0.png

Läxläsning ikväll. Matte för Simon och ...


Felix läste...

0-2dbec5547aed85e600701bda34eac200.png

Felix läste bok, han börjar få kläm på det. Kram


Här lagas...

54996ddc5608211518b067208a57a53e.png

Här lagas det lasagne i stora lass! Gott! Kram


Hmmm, där kom jag på det

Har kommit på det där med mamma-rollen. Ja, det tog några år att komma underfund med det, men bättre sent än aldrig. VI mammor håller oss friska så länge dom andra är dålig och behöver all vår kärlek. SEN blir vi sjuk i vår ensamhet när de andra är på skolan o jobb. Fast imorse när jag hostade sa faktiskt Simon att det var synd om mig. Efter det fick jag se till att väskorna var packade, vitaminer tagna, kläder är rätt och skjutsa dom till skolan.

Fast det är bara halsen som spökar än så länge för mig så jag ska inte klaga. Ja, lite snorig också men mest på morgonen tror jag.

Nu ska jag försöka fixa mig för jobb. PÅ med en halsduk och dra iväg.

Kram

Vad göra??!!

Klockan är nu fyra på morgonen och här sitter jag!! Varför kan jag inte sova?? Vaknade vid halv tre och sen var det tji.

Ingen idé att ligga o vrida sig i sängen heller så nu är tv på med någon film med han "Magnum" i. Ni kommer ihåg honom kanske??
 

Beror ju helt på vilken ålder du är som läser så klart. Jag var inte gammal när "Magnum" gick på tv. Jag googlade det och såg att det gick mellan 1980-1988 så jag var alltså bara 7 år när det började. Det jag mest kommer ihåg med det var att min mamma tyckte han var såå snygg. Inte gillades det av mig så jag sa helt enkelt till henne "inte snyggare än pappa", underbara lilla jag!!!

Älskar när man kommer på gamla tv program som man glömt. Nu för tiden har man ju TV 4 Guld där man kan se gamla serier, rätt kul.

Jaja, nu ska jag nog försöka lägga mig ner och sova lite till innan det är dags för riktig morgon!!

Godnattkram

 


Meen hygglo killar!!!

Är nu helt säker på att grabbarna på garaget gjort en voodoo-docka av mig och stuckit in en nål i axeln. Skitont idag!! Hoppas verkligen på att det går över innan morgondagen. Har inskaffat lite Voltaren och smörjt in mig med så det kanske kan bli fart igen.

Den känns rätt skön, men luktar lite konstigt. Står gärnan ut med doften bara jag blir bra.

Fredag idag iallafall och det är ju skönt. Blir nog en lugn kväll. Kanske tar grabbarna till badet, fast det beror på hur dom tänker göra med kompisar. Imorgon ska Simon iväg på brottartävling, nybörjarcup i Gävle. Han behövde inte åka, men så hörde Lukas från Sandviken av sig o ville att Simon skulle komma och köra mot honom så då hänger han på. Riktigt kul det där med kompisar.

Nu kör vi mot helg!!!!

Kram

C-vitaminer

Nu pepprar vi i oss c-vitaminer. Hittade tabletter som barnen bara älskar så dom tjatar om att få mer av dom hela tiden. Apelsinsmak och väldigt god!!

Henkan är på benen igen. Vilken smäll han åkte på. Feber i 7 dagar och sen hosta, världens huvudvärk och ingen som helst aptit flera dagar. Idag fick han äntligen i sig en riktig portion mat!! Så nu kan det bara vända här hemma och bli till det bättre!!

På jobbet idag blev det "stora städdagen". Killarna ute i verkstan hade satt igång att städa när jag kom och sen fortsatte alla av bara farten tror jag. Körde lite med dom också, annars kan dom lätt råka sätta sig för länge o fika.

Känner mig lite tom i huvudet för tillfället. Har ju inte legat dålig själv, men det har blivit lite för mycket av den varan här hemma så man känner sig lite seg i huvudet.

Just ja, jag hade babysim igår kväll fast det var onsdag. Sann o Angelica som har det på onsdagar kunde inte ha det så jag hoppade in istället. Det var jättekul att träffa på barn som jag hade haft som bebisar och nu var 6 år gamla och JÄTTEDUKTIGA!! Vilket gäng dom hade där med stora barnen. Det blev en rolig o mysig kväll och jag körde hårt med största barnens föräldrar också, uppskattades mycket av barnen!! Nu ska jag ha tisdagar som vanligt igen, längtar efter mina små där!

Nu ska jag åka och hämta Felix hos en kompis och sen följa Simon på brottning! Helkväll som vanligt!!!

Kram

Helg med sjuklingar

Hela helgen har killarna i huset varit sjuka. Henkan o Felix blev feberfri igår, söndag, men Simon hade fortfarande lite feber. Hostan har satts sig i Henkan o Felix istället så det är inte helt bra med dom än. Grabbarna Grus slipper skolan idag för att vara helt säker till imorgon.

Själv har jag än så länge klarat mig. Hur många dagar tar det innan det sätter sig på mig?? Eller klarar jag mig nu??

Lördags åkte jag frivilligt till jobbet, skönt att köra lite jobb istället för att lyssna på all hosta hela tiden. Söndag fick jag gården krattad och då tvingade jag ut resten av familjen i en halvtimme, även dom behöver lite luft. Och DET var hela helgen här hemma i sjuklinghuset.

Just ja, har ju haft Nilla hela helgen också så det har blivit en hel del promenader faktiskt mellan allt slöande. Det var riktigt skönt att komma ut i skogen.

Igår stack jag iväg rätt sent. Klockan var runt fyra och det var ljust ute, men inte länge till märkte vi när vi väl kommit en bra bit från bilen. DÅ var man inte lika kaxig längre, haha. Nilla hoppade för minsta lilla ljud ett tag då.

Ny vecka och nya möjligheter!!
Kram

Vilken dag....

Felix vaknade imorse med feber. Jaha, så vart det med det. Han har varit hemma hela dagen med upp till 40,1 grad, men DÅ fick vi äntligen i honom lite alvedon!! Tror det har med att han fick sprutan i måndags och inte med pappas feber. Henkan ja, han ligger än i feber (fjärde dagen) men under eftermiddagen gick den äntligen ner under 38 grader. Han var tillomed o kollade om han hade svininfluensan och det hade han INTE!!!

Själv var jag iväg imorse och drog en tand. MEN HUR KUL ÄR DET??!!

Dom borrade först sönder den i bitar och innan dom drog ut den. Hade ju så klart fått bedövning, men hur lätt är det att inte spänna sig när man HÖR hur dom borrar, borrar o borrar tills det luktar bränd borr?! Sen blev jag alltså en tand mindre och 1500 kr fattigare.

Började stark fundera på att bli tandläkare! Kunna plåga folk OCH få betalt för det!! Vore väl helt klart livet! Snacka om att gå till jobbet med ett leende på läpparna och ännu större leende när man går hemåt och gnussar händerna för alla som plågats under dagen.

Simon mår bra!!! Skönt att en av oss är som vanligt!

Kram

 


Brottningsträning

Simon har börjat träna med "stora" gruppen även kallad "tävlingsgruppen"!! NU får han träna i en halvtimme längre och mot dom som är mycket bättre. Började denna träning med Killerball.

Tror dom gillar det för det blev mycket skratt medans dom sprang runt. Inte lätt att hålla sig från bollen och ännu svårare blev det när det var två bollar i omlopp.



Mer uppvärmning tillsammans.



Mer uppvärmning, ser så häftigt ut när dom står på huvudet allihopa. Här är Simon.



Nackövningar.



Efter lite taktikprat så blev det lite träning av Kryss och andra slag.



Själv satte jag mig i fikarummet efter ett tag tillsammans med Christian, Monica, Angelica o Olle. Idag var det inte så många på träningen och inte så många i fikarummet heller då. Annars kan det vara ett riktigt kackel där inne, hihi.

Så medans Simon tränar och har roligt därinne så har vi föräldrar roligt i fikarummet!!

Kram


 

 

 

 

  

 


Nintendo DS

Felix har en dröm!! Eller nu kan man ju faktiskt säga att han HADE en dröm!! Efter mycket sparande med många Barnens Hus presentkort från hans födelsedag i somras och han vann ju ett i helgen också så åkte vi till Barnens Hus idag. Löste in 1500 kronor i presentkort, la till 500 kronor av sina sparpengar och köpte sig ett Nintendo DS och ett Svampbob Fyrkant spel!!! Han valde en grön, snygg. Nu spelas det mest hela tiden. Skrattade när jag hittade honom på toaletten, spelandes!! DÅ är man glad över vad man fått.

Lovade honom att lägga sig i sängen och spela lite innan sovdag ikväll!

Kram

 


Hamrafjällen!!

Äntligen har man fått känslan av vinter i kroppen!!

Var upp till Hamra över helgen för lite husvagnsfest och äntligen träffa snön. Vi åkte upp redan på torsdageftermiddag när Felix hade slutat bandyskolan. Det var ju lov från skolan så det var bara att passa på. Fredag köpte vi säsongskort i backen åt mig o Simon, så nu är det bara att åka. Simon kunde inte ha sina pjäxor och efter mycket tur fick vi köpa ett par hyrpjäxor åt honom. Skitsnygga, vita Head och han var supernöjd!! Dom var knappt använda heller!! Själv glömde jag mina pjäxor hemma, så det blev ett par nya åt mig också. Måste passa på när det var rea och jag behövde verkligen ett par nya. Dom jag har är säkert från mitten av 90-talet.


Lördagen sken solen så Påskhärligt! Det var underbart och barnen åkte hur mycket skidor som helst. Joline och Nadine också!!

Självklart blir man hungrig och fikasugen så det blev fikapaus efter ett tag.


Alla fikade inte på dricka, öl i solen var inte helt fel denna underbara dag!!

Lördagkväll var det dags för husvagnsfesten på Wärdshuset. Då samlas man för att få information om säsongen däruppe, har lotterier och äter pyttipanna med nubbe så klart. Iår hade Jonny o Henkan fixat ett eget lotteribord åt barnen, väldigt uppskattat med första pris på Barnens Hus 500 kr och andra pris Barnens Hus 250 kr, Felix vann andra priset!! Massor med små roliga priser också åt dom så alla barn blev väldigt nöjda. Sen blev det dans. Barnen härjade loss som bara den och vi vuxna försökte allt för att hänga med. Fick lite discjockey problem ett tag. Henkan tyckte inte att låtarna var så bra som spelades så han tog rodret vid panelen och började fixa musiken. Inte så väldigt populärt. Han lyssnade ett tag på en låt, sen bytte han... lyssnade lite på den låten och så byttes det igen. Det blev bua rop åt honom innan han förstod att det nog var bäst att lyssna klart på en hel låt INNAN man byter. Haha.

Hade en härlig helg i fjällen!!

Kram

RSS 2.0