Cross-avslutning i lördags

I lördags var hela familjen iväg på cross-skole avslutning. Det är alltid lika kul att komma dit och surra med alla. Många föräldrar och syskon var med.

Alla får ställa upp och vara flaggvakter runt hela banan och Felix stog så klart vid pappa.

Simon körde på som bara den. Gick inte så bra dom första träningsvarven, tur det inte var tävling. Fast vad gör det om man ligger några gånger med crossen under träningsvarven.

Det tar på krafterna att köra.

Men inte Felix krafter, han lekte på hela tiden.


Så körde dom vidare och NU gick det mycket bättre!!!

Efter hamburgargrillning, diplom och t-shirt utdelning var det slut för dagen. Felix och jag hade ju tagit fyrhjulingen med oss så vi lät honom ta några varv med den på lilla banan.

Simon hängde på några varv med crossen också.

Dags för herrarna Sundgren att sluta för dagen!!

Kram
ksjh

Kalas!!!

Igår var det dags för Julia att fylla 9 år!!!

Herregud vad åren går fort.

Hon hade fått jättemycket fint och massor av pengar som hon skulle köpa kläder för. Härliga tjej!!!

Kram

Räkcocktail

1481fcd16d4c6012da9bb2d6e43aac8f.png

Räkcocktail blir det till förrätt ikväll. Sen hasselbackspotatis, grillad pepparbiff och beasås med så klart ett par glas rödvin. Avslutar kvällen i badtunnan som snart är varm och skön. Kram


Men ibland

0-6a6a5eb7cd0b0793363205bd56da6125.png

Men ibland måste han ta ut svängen lite mer när han ska vända, haha. Bara att knuffa. Kram


Felix

0-5cfa027d1935ab411e1b655275dea5f9.png

Felix tog fyrhjulingen till Simons cross-skole avslutning! Kram


Ännu en morgon

Inte lätt att få upp Simon ur sängen. Han snor in sig i täcket så mycket att man knappt får tag i honom och där ligger han sååå skönt. Hur lätt är det då att dra av sig det varma täcket och hoppa upp?? Förstår honom på det sättet. MEN det är inte så kul när man får ropa, ropa och pussa på honom tusen gånger och det ända man hör är ett grymtande. SEN när det är lördag och söndag vaknar han vid åtta och är superpigg. DÅ har man lust att slänga tillbaka honom i sängen och hota honom att sova, haha.

Här cyklar han och Erik till skolan.

Kram

Shabang

Haha, ibland är det rätt tråkigt att hitta på en överskrift till bloggen.

Gårdagens film var bra. Kanske lite dumt att man läst boken före, för så klart kan inte allt vara med. Blev mat på kina före filmen också och hade riktigt kul med minnen från lördagens fest. Shit vad kul vi hade då kom vi verkligen på nu.

Nu har jag skickat iväg barnen till skolan. Simon cyklar först iväg och äter frukost där. Felix äter frukost här hemma och tar bussen till skolan. Så läcker när han går ut och väntar på den.

Kram

Today

Jag hade verkligen velat åka till Bollnäs idag och inhandlat lite smått o gott på Åhlens, men icke sa nicke. Inte hade det kommit in någon lön till mig inte. Så det är bara att gilla läget och hoppa storschoppingen idag.

Ikväll blir det bio med Pernilla och Maria, "Flickan som lekte med elden"

Tror den kommer vara bra. Kul att gå på bio iallafall, hur länge sen som helst nu.

Annars blir det bara att vara här hemma och småstäda då, huga.

Kram


Potatisupptag

Så har vi tagit upp årets potatis hos mina föräldrar. För första året har barnen egna potatisar att hacka upp. Blev inte så många, men det var kul att se det växa under sommaren för dom.



Sen åkte traktorn fram och det plockades potatis i stora lass.









Så klart satt Nilla och tittade på oss hela tiden.



Kram


Vi plockar p

4119bf8aee04e75a140bb1e3c6be17f4.png

Vi plockar potatis! Kram


Anna blev

24dd6b165ddc5483194a19f476f39263.png

Anna blev enormt nöjd för presenten. Kram


Anna-Lena 25 år

-cf385d208947e5553f1c9f3cd6365b1.png

Anna-Lena 25 år idag. Riktigt party nu. Kram


Onsdagkväll

Äntligen har lugnet lagt sig över familjen Sundgrens hus. Idag var det livat här hemma. Hade Rasmus och Emil över natten här för deras mamma var borta med jobbet. Gick jättebra och det är verkligen två härligt underbara pojkar!!

Det var inte det som gjorde allt livat. Det har bara varit 8 barn i huset ikväll. DET var lite mycket kanske. Inte för att det gjorde något alls, jag lovade alla att komma. Eller rättare sagt, det bara dök upp en efter en här hemma. Tur att källaren finns och studsmattan ute, märkte inte av dom faktiskt.

Barnen var jättenöjda med kvällen och det är ju huvudsaken.

Kram

Världens Bästa Mamma

0-399b46b257072545898be389cbd38afc.png

Världens Bästa Mamma har stickat en superhärlig sjal till mig. Ska ha den i husvagnen tänkte jag, men det dröjer lääänge tills jag lämnar den där. Kram


Turkiet

Äntligen har jag tagit fram lite bilder från vår härliga resa till Turkiet.

Vi bodde på ett härligt hotell med Allinclusive. Två pooler, en liten o den på bilden, och ett stenkast till havet.





Vi åkte tillsammans med Gert o Mimmi. Flygresan ner gick bra, trots att det var nog det värsta flygbolag vi åkte med. Dom pratade mest tyska ombord och kunde absolut inge svenska, konstiga skinnstolar, motorerna hördes rätt rejält och luktade jättekonstigt. Fast dit och hem kom vi!!!

Vädret var toppen hela veckan!! Ingen riktig aning om hur varmt på dagarna, men två kvällar så var det 29 grader vid halv tolv. Kan bara tänka mig hur varmt det varit på dagen då.

Havet var lika varmt som poolen och det syns på den här bilden. Dom som känner oss alla förstår, er andra ska jag förklara för. Mimmi badar väldigt, väldigt sällan. Den här veckan bodde hon i vattnet!!!



Vi hyrde Jetski också. Henkan och Felix åkte först.



Jag o Simon efteråt.



Gert o Mimmi fick ta sista turen.



Efter en dag med hav och pool var det skönt att sätta sig inne ett tag. Gert lärde oss ett nytt kortspel, vet inte riktigt om vi tror på att det fanns eller hur det var. Det hette iallafall Mas och vad det gick ut på eller hur det spelades har vi nog ingen aning om än. Tror han hittade på lite som han ville där ett tag, haha.



Storgrabbarna paddlade ut med kanot ett tag också. DET var rätt kul att se. Dom och en cykelbåt på hela havet och vad gör Gert o Henkan??? Klart dom körde rakt in i den andra båten, helt otroligt.



En dag åkte vi ett par timmars båt med en guide. DET var riktigt kul!! Han berättade jättemycket om Turkiet och beskrev det vi åkte förbi.





Efter ett tag så fick vi stanna och bada lite. 10 meter till botten och hur klart som helst att se ner. Det var jätteskönt!!



Sen tog hela grusklanen cykelbåten ut på en sväng.



Massor med lek i poolen!!!

     

Kram


Ännu en känd man borta

Patrick Swayze gick bort igår. Cancern har tagit ännu en människa.

När man läser om det i tidningen så börjar man direkt att fundera på vad man kommer ihåg mest från honom. Så klart blev det direkt Dirty Dancing som kom upp i hjärnan. Vem blev inte kär i honom då?? För att inte prata om Ghost med Demi Moore. Wow, vilken kille han var då.



Kram

Var till Norlunds

0-56c144a0e102308069fa9c48121262c7.png

Var till Norlunds i fredags en snabbis. Då passade vi på att hälsa på i lagården och klappade Märta lite extra mycket. Kram


Ska ta mig i kragen

Idag bara måste jag fixa bilder från resan och slänga in här. Skriva några rader, men jag har ju feber.

Kände mig hängig hela dagen igår och på kvällen bara måsta jag kolla febern och japp, den gav utslag. Brukar inte ha feber så lite paff blev jag. Blev iallafall lite rödvin på kvällen för lite kul måste man ha när man är sjuk.

Simon sov hos kompis i fredags och igår sov kompisen här, ska snart få upp dom ur källaren och all tv-spelande. Felix har sovit över hos Hugo och dom ska jag hämta och skjutsa på kalas vid halv tolv. Full fart som vanligt alltså.

Ska skräpa mig!!

Kram

Hemma igen

Borta bra, men hemma bäst!! Alltid blir det så.

Ska fixa lite bilder och skriva lite någon dag i helgen. Just nu orkar jag inte.

Kram


Turkiet

Vi har det otroligt bra!! Varmt i luften och pool o hav ar lika varma. Barnen badar mest hela tiden. Hotellet ligger 25 meter from havet. Kan inte skriva alla bokstaver here, haha. Bara badat idag och trolıgen lika imorgon. Ska kolla om vi kan hyra bil en dag sen. Ha en bra helg hemma!!!

Kram fam. Sundgren


Min nya favvo

08af8ba97ffe2591a5c58dac80e6f845.png

Min nya favvo är Powerade citrus! Gott så här på morgonen. Kram


Simons orienteringstävling

I söndags drog jag o Simon iväg till Hudiksvall för orienteringstävling. Det var DM-kavle och Simon o Wilma var ett lag. Spännande värre för dom båda. Första sträckan stack Wilma ut på, nr. 34.

En evig väntan för Simon och hans klubbkompis Fredrik.

Sen kom Wilma och växlade till Simon.

 

Ger honom hans karta så han kan sticka iväg på sträcka två.

Efter en hel del väntan så kom han äntligen i mål, med en väldans fart.

Det hade inte gått så bra och som han själv sa "Jag hittade lite fel". Det säger ju allt. Han var jättenöjd, trots allt.

Kram

RSS 2.0