Huset

Okej, jag var helkass på att knäppa kort idag. Måste göra om det någon kväll, ikväll orkar jag inte. Fick iallafall en bra bild på utsidan.

huset

Bytt dörren nu till en vit istället för den bruna som var där från början. Den ska vi nu sätta på garaget.

Idag har vi beställt klinkers igen, den här gången ska dom finnas. Henkan har valt sovrumstapeter, tack vare Lena o Nabben som vi nu kommer att härma. Läckra iallafall, som ni får se om ni hälsar på hos oss. Okej, kanske knäpper ett kort när det är klart. Målarn kommer imorgon o ska börja spakla på väggarna. IKEA ringde idag också, köket kommer på måndag!!!!!!!! Det är så att det pirrar i kroppen nu.

Kram

Kameran

Nu ska jag ta kameran o dra till andra huset. Måste ju föreviga lite, det var jättelänge sen.

Kram

Dessa lister...

Golvlistorna blev lika färg som taket och taklistorna, vit lasyr. Det gör väl inget?? Orkade inte åka o köpa ny färg.

Kram

Paradiset

Har varit på IKEA idag med pappa. Jag skulle köpa en garderobstomme och skjutdörrar till en annan garderob. Snickaren skickade efter ett väggskåp också till sig själv. Vi började med skjutdörrarna. Hmm... det skulle vara 3 stycken 60 cm, gick åt pipan totalt. Det fanns inte dom måtten alls där. Okej då. Åt en bit mat innan jag gick för att beställa stommen. Nepp, den finns tyvärr inte hemma för tillfället. MEEEEEEEN. Fick iallafall tag på snickarns skåp. Så efter att kört med släpvagn ner till Gävle så blev det att vända hem med lika tom vagn. Min dag är inte så bra just nu. På vägen hem så ringde snickaren och berättade att klinkersen som vi hade beställt tyvärr hade slutat säljas. MEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN. Nu är det konstaterat att min dag inte var alls så bra. Tur att jag fick en ensam dag med min pappa iallafall!!! Guld värd!!!!

Kram


Närmar oss målet

Idag fick jag bestämma vilka sorts element vi ska ha uppe i sovrummen. Snälla söta ni där ute: Ta inget för givet när ni fixar hus. JAG klarar nog inte av att välja tapeter snart för det har varit så mycket beslut som jag inte hade en aning om. Listorna runt dörrar ska dom sitta så?? Eller ska golvet vara si?? Vart kommer datorn stå?? Jag har ju inte flyttat in så jag vet inte exakt vart den kommer att stå i hallen. Vet inte ens om jag kommer att använda det datorbord som vi har idag. Suck.
Köket ska komma snart!!!!!!!!!!!!!!!

Kram

Donna

I lördags när solen sken så var det dags att sprida ut askan från Donna. Hon fick en sista tur med båt och blev spridd i vattnet vid stugan där hon älskade att vara.

Donnas aska

Donnas blommor

Vår älskade Donna, du är otroligt saknad och för alltid älskad av oss alla!!!

Kram

Lyskväll

Städning, städning och lite till städning. Har gjort fint i andra huset åt snickarna. Det är faktiskt kul att sopa o få till det efter dom. Nu har ju väggar kommit upp och rivits ner så man ser hur det kommer att bli. Den här veckan ska nog köket komma också. Har börjat fundera på tapeter så nu är det nära.

Lyskväll ute i Lövskär i lördags. Mysigt o fint. Åt nere vid bryggan. Efter maten så blev Felix nödig. Så jag sa till honom att ropa högt inne från toa när han var klar. Han orkade inte ropa så högt sa han så han tog dasset istället så vi skulle höra honom. Där satt han och sjöng för glatta livet. Vi på bryggan kunde knappt prata för att han sjöng så högt.
 

Dass

Killarna hjälptes åt att tända alla marschallerna senare.
 
Tändning av marschaller

Det blev 50 stycken när vi var klara. Upp mot stugan och så ner längst hela bryggan ut mot havet. Det blev jättefint.

Stugan

Tog en tur runt ön med båt för att se alla lysen, det är så otroligt fint överallt. Blev kvar vid bryggan till ett på natten och gick sen till grannarna och tog ett kvällsbad i badtunnan.

Kram

Onsdag = Cross-skola

Felix har slängt in handduken. Som man brukar säga i sporttermer. Efter Simons gips i sommar så har Felix bestämt sig för att inte köra mer cross. Han vill inte ens sätta sig på den. Ingen fara, det hade vi förstått från första början. Det storebror gör ska ju lillebror också göra, även om motorer inte är något för Felix. SÅ äntligen har han själv kommit underfund med det. Simon däremot är lika taggad som förr, fast han kör lite lugnare och det är ju bara skönt. Tror att han tänker mer på tekniken nu och förr bara hängde det på gasen. Kul att titta på honom iallafall. Felix och jag tog en promenad hem sen därifrån. Han hade med sin cykel och för en gång skull kunde jag inte lyssna på talbok när jag gick, hade en talande 5 åring bredvid mig.
 

Felix cyklar

Han har fått övertagit Simons hoppcykel också nu. Det var Simon som kom på att han kunde få den. När vi kom hem så stöp Felix mer eller mindre i säng. Halvsov redan vid kvällsfikat. Simon o Henkan blev kvar o tittade på drag-racing efter träningen, kul att dom två hittar på lite tillsammans.

Huset kanske ni undrar över. Idag (onsdag) har jag varit springflicka åt snickarna. Först var jag där o fixade mer jobb åt elektrikern, det ska vara många uttag i huset. Sen fick jag igen det med att åka runt o hämta brädor och sladdar och allt möjligt. Kul iallafall. Nu håller dom på att sätta upp väggen mellan vårat o Felix sovrum. En vecka kvar till köket kommer!!!! Måste dit o knäppa lite nya kort.

Kram

Fåren

Hade Nilla och fåren en vecka nu. Det vill säga att jag hade dom från måndag till onsdag och sen från söndag till tisdag igen. Nilla var i Bollnäs hos min morbror medans vi var i Kolmården och min bror skötte djur och vattning hos mamma o pappa. Så på söndag när jag kom hem o skulle åka efter Nilla så tog jag först vägen förbi mamma o pappa för att vattna o kolla djuren. Lycklig jag blev när jag fick syn på 4 får utanför stängslet. När jag hämtat stövlar och lite gröpe åt dom så upptäckte jag att det faktiskt var 5 får utanför. KUL. Det tog ett tag att få in alla fem, den sista blev rädd när dom andra hade kommit in. Så igår var det dags att åka hem med Nilla innan jag skulle hämta mamma o pappa på tåget. Kan väl säga som jag skrev i mms-et till min pappa:
"Jag står i hagen och dom här står på andra sidan stängslet för mig. Fin två fel?"

fåren

Fick in dom också innan det var dags för hämtning.

Kram

Skola o dagis

Äntligen börjad skolan o dagis!!!

Felix vaknade fem i morse och undrade när han fick gå till dagis och fröken Marie. Hon har varit borta ett år och är nu tillbaka. Det har varit ett enormt tjat på honom hela helgen om fröken Marie och äntligen idag så fick han krama om henne. Hon var där som tur var när han kom. Han hade satt sig tidigt till frukost för att få sitta bredvid henne också. Det är skönt att veta att han trivs där. Bäst att nämna att även dom andra två som jobbar där fick bamsekramar av honom.

Så följde jag med Simon till KLASS 2!!!! (NU får han sluta bli större!!!) Han satt som ett ljus när dom började och var med direkt när dom sjöng och lyssnade på vad kompisarna sa. Hoppas han har växt på sig och sitter mer stilla i år än förra året. När fröken ville att någon skulle läsa från tavlan så var Simon snabb med handen upp. "Rita och skriv era namnlappar till lådorna"  läste han utan att staka sig. Sen tittade han på mig och bara sken som en sol. Min stora älskade kille som är så duktig!!!!

En stolt mamma!!!
Kram

Kolmården

Det blev en härlig helg. Regnade enormt när vi åkte ner. När vi var på McDonalds i Sandviken blev vi dyngsur när vi sprang som dårar till bilarna. Vädret hann bli fint innan vi var framme.
En heldag på fredagen med Kolmården. Mycket djur och Bamseland så klart. Barnen var jätteduktiga på att gå hela dagen. Delfinshowen var så klart underbar. Man får ju lust att hoppa i till dom.

Delfiner

Hade med oss kycklingsallad. Hittade ett härligt ställe så man kollade ut på Savannens alla djur när man satt o åt.

mat

kamel

Lördagen åkte vi Safari. Det är ju också häftigt!!!

Lejon


Giraff

Sen blev det lek o bus på campingen. Simon blev klippt inför skolstarten.

Simon


Julia


Jennifer

Felix

Kram

Husvagn och roligheter

Idag drar vi iväg till Kolmården. Husvagnar neråt Sveriges rike och glider förhoppningsvis in på campingen på eftermiddagen. Det ända stopp som vi måste göra efter vägen är bilprovningen i Sandviken. Gunnar o Cilla har glömt att besikta husvagnen så det är körförbud. Tur att dom fick en tid idag. Imorgon är det en heldag på Kolmården!!! Hemma igen på söndag.

Höres vidare....

Kram


Helg

Så har ännu en helg sprungit förbi. Otroligt hur veckorna mest har måndagar. Måste gå mest måndagar på ett år.

Så vad hände i helgen då. Hmm.

Fredag skulle Henkan o stora grabbarna (kompisarna) åka på dragracing, som blev inställt för det regnade. Simon hade åkt timmerbil med Gert på dagen (verkligen uppskattat!!) och blev sen kvar hos mormor o morfar under natten. Kusin Markus var där så då ville Simon också vara där. Felix o jag gick över till Cilla och tjejerna. Där blev Felix kvar över natten och sov med Julia efter dom hade badat i badkaret hos dom.

Lördag. Tja. Henkan hade ju hamnat på krogen på fredagkväll så där var det lite slött halva dagen. Lyckades få med honom till Max i Bollnäs, bara älskar chili cheese!! Sen överaskade vi grusarna med att åka till Joline och Nadine. Det blev ett rejält pusskalas mellan Felix o Joline!!! Verran var så gullig och berättade för mig att det var Bollnäsmarknaden, så det blev en sväng dit också. Tog en sväng till stan på vägen hem o kollade på Cruising. Häftiga bilar!!!

Söndag då blev det städning, fixning i andra huset och en massa lek för grabbarna som hade kompisar här hemma hela dagen. Felix hade Linus här hemma och det var jättekul.

Lek

En lugn o skön helg!!!

Kram

Kalas nr. 2

Mellan 16 - 18 idag var det dags för Felix 5 års kalas. Det kom 12 stycken som lekte, badade och härjade. Kul hade dom. Det bjöds på bulla, kex och chokladbollar, sedan blev det vaniljglass med sås o strössel.

Kalas

Det blev även idag fiskdamm och där kunde man få upp allt från hårborstar till badbyxor, det viktigaste var nog iallafall pimpim påsarna som smaskades upp direkt.

En riktigt trevlig fest blev det!!!

Kram

Solsken

Idag har jag gjort något som jag aldrig gjort i hela mitt långa liv. Jag tog barnen med mig till Ljusnebadet. Det blev verkligen uppskattat hos kidzen som direkt hittade kompisar och fördrev tre timmar utan problem. Jag hade inte heller några problem med talbok i öronen och en varm sol på mig. Tog ett dopp också, fast jag tycker det är lite kallt. Hade med oss sallad o fika. En mysig dag i solen.

Kram

Kalas

Mellan 16 - 19 hade Simon sitt kalas. Alla var i toppform och hade jättekul. Lekte som bara den och mycket bad blev det. Musiken gick på högsta volym. Fika, godis och grillad korv bjöds det på. Fiskdamm där det kom upp allt möjligt som skräp, liggunderlag, nycklar och faktiskt en hel del godispåsar. Simon fick mycket fint i present och mest pengar som han gillar allra mest. En lyckad tillställning!!!

kalas

Kram

Kalasdag

I väntan på kalas.... Amerikanska makaroner på altan.

mat

Spänningen är på topp. Hur ska denna dag bli??

Godis är inhandlat, stereon är reda på altan och tårta o saft väntar i köket.
Låt det strax börja!!!

Kram

Kalasförberedelser

Idag så har det inhandlats muggar, tallrikar och servetter. Det är så att imorgon tisdag ska Simon ha 8 års kalas och på torsdag är det dags för Felix 5 års kalas. Det blev godis också så klart till Simons fiskdamm som han vill ha. Han har beställt muffins, chokladbollar och bullar. Tårta med mandariner på och glass så klart. Undrar om dom hinner annat än att äta?? Första kalaset han ska få ha för kompisar. Hoppas bara att jag klarar den här veckan.

Kram

4 dagar

Så har det gått 4 dagar sen Simon tog bort gipset. Nerräkning för dag 10 är det crosskörning!!!
En sak som har varit bra med den här tiden i gips är att knän och armar har läckt från alla sår som kommit med cykel, spring och klättring. Sommarbenen har alltså fått läka. Tyvärr så tog det bara tre dagar tills det var dags för såna ben igen. Skönt var det att få plåstra om igen. Konstigt att det är något som man faktiskt saknar när det försvinner.

Det har börjat komma mer kompisar hit. Märks att semestrarna börjar ta slut nu och alla är hemma igen. Felix har hittat på fler nu och det är kul. Annars är det mest Simon som har många kompisar. Amanda och Alex var här o lekte med Felix.

Felix o Alex

Alex o Amanda

Sen har det blivit blåbärstider. Måste ta mig i kragen och plocka lite i år. Barnen älskar ju blåbärspaj. Det blev lite blåbär från stugan iallafall. Felix var blå runt hela kroppen när dom var klar. Byxor och tröja och för att inte säga munnen och kinderna.

blåbärsmys

Och så har Nilla varit här och hälsat på en sväng. Hade henne i en natt så det blev en timmes promenad i skogen med henne igår.

Nilla

Kram

RSS 2.0