God fortsättning

Nu är julfirande över. En bra helg blev det både för stora och små.

Här är kusinerna hos mormor o morfar, tittar på Kalle Anka.

kusiner

Felix fick en bilbana som blev lika populär hos honom som hos Simon.

lek

Jag fick Marimekko underlägg av mamma!!!!!

Idag bär det av till fjällen, en dag tidigare än planerat.

SÅ:

GOTT NYTT ÅR!!!

Kram

GOD JUL

Vaknade med ett ryck imorse. Felix kom springandes in i sovrummet med ett paket i handen. Tomten hade varit här i natt och lagt paket bredvid sängarna och under barnens gran. När jag sen skulle hämta tidningen så låg även två paket på bron från Linn, tack så mycket!!!

Igår firade vi jul med familjen Sundgren. JAG FICK EN MARIMEKKO RYGGSÄCK!!!! Här är kusinerna i väntan på tomten, men titta vem som står i fönstret bakom dom.
 

kusinerna

Ska sätta mig med kameran nu och lära mig hur jag blir av med röda ögon.

Ha en riktig trevlig och GOD JUL!!!!

Kram

Dan före doppare dan...

Vi är helt klar med julen här hemma. Måste vara första året i hela mitt liv som jag kan sätta mig två dagar före jul och känna att faktiskt allt är klart. Våran jul börjar redan idag hos farmor och farfar. Barnen håller på att gå upp i limningen som man säger. Hittade julklappar under granen redan imorse ju så nu kommer dagen att bli lååååååång. Ska ta en långpromenad senare innan all julmat och för att få i killarna lite frisk luft. Ha en mysig jul.

GOD JUL

god jul

Kram

Julstök

Ikväll ska barnens julgran in iallafall. Hoppas verkligen på att även vår stora gran kommer in, även om den inte kommer att kläs förrän imorgon. Skinka måste inhandlas idag också, har tänkt göra det en massa dagar nu. Förhoppningsvis är alla klappar klara. Känns som en genomgång av dom måste göras efter småttingarna somnat ikväll. Kanske, kanske kommer julen i det här huset bli klar imorgon. Drar till fjällen på annandagen så vi vill hinna känna av julen lite innan dess.

Jaja, nu till jobbet...

Kram

Julbloggande

Märks att julen börjar närma sig.

Kollar igenom alla kompisarnas bloggar. Det händer inte mycket hos någon. Alltså, ingen skriver ju något på sina sidor. Kan det helt enkelt vara så att nu när julen står för dörren så hinner man inte slå på datorerna?? Kanske ligger något i det.

Ikväll blir det sista babysim för den här terminen. I söndags var Felix och jag iväg på Firren. Då tog han två simmärken, Firren och guldgrodan. Han simmade 13 meter och längddykning 7 meter.

Kram

Pepparkaksbak

Glömt vårat årliga pepparkaksbak. Inför varje jul så är det storbak hemma hos mamma. Klart att det är superkul och väldigt jobbigt innan all deg är slut. Första gången barnen stog ut i en halvtimme. Blev många roliga figurer, mumin, Lilla My, raketer och Felix favorit Hundben.
  

pepparkaksbak

pepparkaksbak

pepparkaksbak
Kram

Luciamorgon

Så har det varit Lucia på dagis. Klockan sju var det dags. Jobbigt att få upp dom små liven, men en sån här dag så går det lättare än annars.
Vilket otroligt fint luciafirande. Sjöng massor med fina låtar och roliga "sankta lucia, skänk mig en tia, inte en femma, för det har jag hemma". Mycket applåder blev det och sen fika efter det.

TACK SÅ MYCKET ALLA FRÖKNAR OCH BARN!!!

Lucia

stiliga

Förresten, Felix var den enda som var stjärngosse. Så han syns lätt.

Kram

Bilder

Några bilder på Simon.

Vid hans nya skrivbord i rummet.
simon ritar

Jaja, klart att Felix är med när det är mys i soffan som gäller!!
mys i soffan

I väntan på att bussen ska svänga ut på vägen och Simon rusar ut. Allt för att inte frysa ute.
simon väntar på bussen

Kram

Mina älskade små barn

I morse åkte jag o Felix in på drop-in för att klippa honom. Vi hade kommit till den punkten att antingen spara ut hans hår eller klippa av det, så det blev så klart att klippa honom. En riktig snygging blev det!!!

felix

Simon kom hem från slöjden med sina senaste skapelser idag. En bil och en adventsljusstake. Snabbt fram med ljus och inviga vår nya ljusstake.

ljusstake

Kram

Dåliga jag

Nu har jag nog slagit rekord på att inte skriva i bloggen. Tror inte jag har klarat av en hel vecka utan ett ord här förut. Skärpning nu.

The Boppers är verkligen bra!! Fick riktiga flash-back till mina yngre år (typ 6 - 8 år) när storasyster Helena gick på buggkurs och sen kom hem och övade på mig. Riktigt härliga bugglåtar!!! Synd att man inte kan bugga. Ska gå en kurs när jag får tid i mitt andra liv.

I fredags bjöd vi över gamla grannarna (hihi) Gunnar, Cilla och barnen Jennifer och Julia så klart. Det blev krabba för oss stora och tacos för dom mindre. Idol-final och Marie var bra, men Amanda har så häftig röst. Bra gjort iallafall av båda tjejerna!!!

Lördag hade jag och Simon för oss själva ett tag. Henkan och Felix drog till Gävle och Fjärran Höjderbadet med Gunnar och Julia. Vi åkte till Barnens Hus, kalasdags för Simon så vi skulle inhandla present. Sen drog vi på stan och då vart det så klart en fika där. Kvällen blev lugn. Henkan och jag tog ett parti Monopol, jag skrattade så jag höll på att dö. Henkan var såååå arg för att han inte hade nå pengar, trots det slutade det med att han vann. Tur var nog det annars hade kvällen varit helt förstörd, haha.

Kalasdag igår igen. Grabbarnas kusin Ebba fyllde 8 år. En sväng till Dalarna då.

Ska försöka fixa lite kort snart igen. Kameran ska visst ha hamnat i våran källare nu efter att vi fått bort allt ur det andra huset. Kruxet är att det ligger en hel massa lådor i den här källaren nu som ska rensas upp och läggas på bra platser i huset. Ingen aning än bara vart dom där "bra" ställerna ska vara.

Jaja, dags för ännu en vecka med jobb, inte dumt det heller.

Kram

RSS 2.0