1 dag

När Simon vaknade i morse så sa han direkt "Nu har det gått 1 dag". Jaha, vad ska man säga "Det är 9 dagar kvar tills du får köra cross". Det var ju ingen tröst alls. Fast han tyckte att det gjorde lite ont också idag, men det var bara när han vaknade. Hade nog legat på armen. Killarna fick åka till Oscarsborg idag med mormor o morfar. Tog en sväng till Flinken och åt mat och spelad lite minigolf hann dom också med. Allt medans jag jobbade. Det blev en bra dag för grabbsen.


Kram


ÄNTLIGEN!!!

NU har Simon tagit bort både gips och mitella. Läkaren sa till honom att inte köra cross på 10 dagar, men vad gör det nu. Det är så nära och han får ju iallafall cykla. Det var en strålande Simon som gick från sjukhuset. Först tog vi en fika och ringde runt till alla för att berätta.

utan gips

Fast än så håller han armen som om han hade mitellan kvar. Känns nog lite konstigt än.

Kram

Stockholmsvecka

Det blev några dagar till i stora staden. Åkte hem på fredagen. Farmor o farfar åkte hem på tisdagen efter att vi gått på stan i störtregn på måndagen. Bodde på Bredäng camping som vi gillar skarpt. Det tar ca 5 minuter att gå till tunnelbanan och 20 minuter med den till city. Det är lagomt det.

husvagn
 
grillning

På onsdagen åkte vi till Junibacken. Favoritsyssla nr 2 i Stockholm. Favoritsyssla nr 1 gjorde vi på torsdagen. Junibacken är så härlig med sagotåget som är så härligt att åka. Barnen var alldeles lyriska.
junibacken
 
junibacken
 
junibacken
 
Torsdag blev det GRÖNA LUND!!!!! Simon fick lova att inte tjata om dom värsta karusellerna eftersom han är gipsad. Det gick hyfsat bra för honom att hålla det löftet, bara ett par gånger blev det lite gnäll. Åkband på och sen ställa sig i alla dessa köer. Det var hur mycket folk som helst där. Köade till allt man skulle göra. Simon och jag var så sugen på att åka den nya bergodal banan, men orkade inte köa där för den var längst.

grönan
 
grönan
 
grönan
 
Simon som inte fattar vad rädsla är skulle så klart åka i gungorna. DÄR går min gräns för karuseller så Henkan fick så lov att ställa upp. Det blev två gånger i den för dom.

grönan
 
Döm om vår förvåning när Henkan fick syn på syrrans sambo Micke på grönan. Där var hela hennes familj och hade några härliga Stockholmsdagar. Häftigt att vi träffades bland alla dessa människor som var där. Rasmus står bakom Helena, han ville inte vara med på bild. Ebba är gärna med!!!

grönan
 
Hade en bra vecka med familjen.

Kram

förra söndagen

Tog husvagnen och drog till Stockholm i söndags. När Henkan fyllde 30 år så fick han en resa med luftballong av mig så äntligen var det dags. Halv sju på kvällen träffades vi som skulle åka i Bromma. Vi var 10 stycken, 5 svenskar och 5 engelsktalande. Åkte ut till Djurgården så långt som det gick. Fick vara med att starta upp hela ballongen också. Dra ur ballongen ur säcken.

luftballong

Henkan som var lång fick hålla upp ballongen medans två stora fläcktar började fylla upp med luft.

ballong

När dom började fylla upp med helium så fick vi hålla ner korgen.

ballong

Efter att korgen hade rest sig upp så hoppade vi i den. Då brände han på med gasen så hårt så vi fick lägga oss på botten för att inte bränna huvudet av oss. Tyvärr så hade det blivit en knut på ett av repen i ballongen så vi fick lägga ner och börja om från början en gång till innan vi kom iväg. Det kom folk från ingenstans och hjälpte till att hålla ner ballongen och sen sa han släpp och vi drog iväg med riktig snabb fart.

grönan

Här flyger vi över Gröna Lund. Vi var upp till 500 meter och ner ibland till närmare 100 meter. Det var super läckert! Tyst och lungt var det också.

luftballong

Hade jättefint väder.

När vi landade så stutsade vi bara upp en gång och sen stog korgen helt still. Vi landade på Ekerö och hade flygit i ca 1 timme o en kvart. Då blev det dags att få ur luften ur ballongen o sen packa ihop allting.

luftballong

Följebilen kom och när vi var klar med packningen så blev det champange. Sen bil tillbaka till Bromma där vi tog en hamburgare innan vi åkte tillbaka till killarna o farmor o farfar i husvagnen.

En otroligt vacker och härlig tur med luftballong!!!!

Tycker att alla ska testa det någon gång!!

Kram

Födelsedagskalas


fyrhjuling

Förra lördagen var det kalas för grabbarna. Simon fyllde 8 och Felix 5. Det blev en heldag med presenter. Det började med att Flosse kom med fyrhjulingen med vagn och tog med killarna och Jennifer o Julia på en tur. Simon o Felix fick varsina jobbarbyxor av honom, superläckra!!!



Simon hade önskat sig en rosa prinsesstårta. Tyvärr så fanns inte rosa, men det gick lika bra med en blå. Felix älskar jordgubbstårta. 

tårta

tårta

fika

På kvällen kom våran present till dom. X-box med fyra spel!! Simon strålade av glädje och satt sen hela kvällen. Felix blev så klart också glad, men han sitter inte lika länge o spelar.

Kram

Kalas dag!!!

Vaknade kvart i sju. Just ja, bullar måste bakas. Ska nu vid åtta baka ut degen som varit på jäsning i ca 30 minuter. Ska fixa jordgubbstårtan också. Har faktiskt gjort chokladbollar också, men nu får det vara nog. Köpte lite ballerinakex. Det får duga.

Kram

Mulle Meck

För dom som inte vet det så finns Mulle Meck i Hudiksvall. För tredje gången i barnens liv så packade jag in dom i bilen o åkte dit. Den här gången var det min syster Helena som lurade iväg oss. Hennes barn Ebba o Rasmus ville dit. Det blev först pizza o kebab lunch för att få så glada o mätta barn med dit som det bara går. 2,5 timmes lekandes, snickrandes och spelandes blev det sen på Mulle Meck. Alla blev lite sura när vi skulle åka hem. En glass som mormor bjöd på hann dom också med innan dagen var över.




Kram

Torsdag o trivselkväll

Letade efter nyckeln till gräsklipparen idag. Fanns ingenstans. Letade och letade i gräset vid klipparen och vad hittade jag där? Jo, den här lilla krabaten.


Söt så det förslår. Jag tog det lite lungt och drog mig undan ett tag. När jag sedan hade hittat nyckel (den hängde i garaget) så var den lilla igelkotten borta.

Det var trivselkväll också med Måns Zelmerlöv som artist. Kusinerna Ebba o Rasmus hade kommit så då åkte vi in med dom. Stackars Simon!!!!!!! Vi skulle så klart gå upp i Oscarsborg, Felix hade aldrig varit ända upp där. Sista biten är det en stege. Simon kom inte upp. Han kunde ju inte klättra. Bröt ihop totalt och skrek o grina ett bra tag. Mutade med glass, men det var inte så populärt. Mormor (som också var med oss) lovade Simon att gå dit när han blivit bra i armen, så nu är det bara att hålla det!!!


Det gick bra till slut iallafall och vi fick en bra kväll. Barnen sprang mest runt o lekte med kompisar, men kom tillbaka med jämna mellanrum. När det var slut så kom dom på stört. En stor kram var fick dom för att dom var sååååååå duktiga!!!

Bullar måste bakas innan lördag. Hur ska jag hinna?? Har ju inte ens nå mjölk hemma och föresten ska det väl vara jäst o kanske en hel del mjöl i degen också. Det får bli en sista minuten bakning i år. Hoppas alltså att jag hinner på lördag morgon. Typiskt hur slö jag har blivit och bara skjuter upp alla måsten.

Kram

Onsdag

Stora abborar såg vi inte ett dugg. Det blev iallafall lättare för Simon när vi köpt ett kastspö med knapp. Simon blev kvar i stugan ännu en natt, med farmor o farfar. Inte lätt att få hem honom.
Investerade ett par nya gummistövlar till Felix idag. Känns som det är en god sak att köpa dessa härliga sommardagar (regn, regn, regn).

stövlar

Snart dags för kalas i huset också. Simon fyller 8 år på lördag och Felix blir 5 år på måndag. Ihopslaget kalas på lördag.

Kram

Stugan

Blev så att Henkan, Gunnar och barnen sov i stugan på fredag när vi hade möhippa. Så jag o Cilla sov där med barnen på lördag när det var svensexa. Efter det så blev vi kvar, jag o barnen och även nu Henkan. Simon var iväg med Martin o kastade lite kastspö (lite svårt med en arm) igår kväll så idag har jag varit o inhandlat lite egna spön. Ikväll ska stora abborrar fiskas.

Kram

Möhippa och Svensexa

Igår var det möhippa för Maria. Vi var 8 tjejer som uppvaktade henne. Pernilla, Anna, Lotta, Annelie, Ingrid, Cilla, Sandra och jag. Pernilla bjöd henne på spraytanning (solsprayning) och en makeup, hon var jättefin när vi träffade på henne. Det blev moppe ut till hästbanan i Östanbo. Där kom Sandra med häst och travvagn, så Maria fick åka några varv och körde själv också. Hem till mig för att slappna av en sväng innan en raggarbil kom o hämtade henne för att åka till stan och på restaurang. Efter det blev det ännu en sväng hem till mig och sen drog vi på stan och in på krogen. Dansade, dansade och dansade. Sjöng, sjöng och sjöng. Fick upp henne på sen för att sjung diggilo diggiley. En urkul kväll med massor av minnen.

Maria

Maria

Idag är det svensexa för Jörgen. Dom är ute på vift för tillfället och jag har fått några bilder skickade till mig. Han fick svartsprayade skidglasögon på sig innan dom hoppade in i bussen. Sen drog dom iväg till flygfältet och han fick en sväng upp i luften med ett plan. Ännu är inte kvällen klar för honom så man vet inte än vad som hända skall. Uppgifter förtäljer iallafall att dom har, citat: "j... kul!!!"

Jörgen

Jörgen

Kram

Nilla

Fick besök av Nilla ett par dagar. Det skulle bara vara en dag, men jag bad om att få ha henne i två dagar så jag hann med lite promenader. Skönt att ha någon att gå med. Fast jag gillar att gå ensam med talbok i öronen, men en hund som sällskap är mysigt. Var med om något nytt när vi gick bakom flyget. Gick där i lugn o ro, talboken är lite spännande just nu för mördaren håller på att avslöjas. Då ställer sig Nilla alldeles stilla i ett par sekunder, sen rusar hon ca 5 meter in i skogen. Vad göra?? Nosen åkte rakt ner i marken o sen sprang hon runt lite så ett tag, samtidigt hördes ett väldigt litet piiip. Rusade in och drog ut Nilla, hon var enormt stark. Hon hade hittat på en liten kaninunge (såg inte ut som en hare). Stackars liten, men jag är rätt säker på att inte Nilla högg utan bara buffade på den så den blev rädd. När jag gick tillbaka så såg jag den och den blinkade iallafall.

image154

I helgen blir det Lövskär o stugan!!!

Kram

Besök

Igår kväll kom Lii, Patrik, Matilda, Moa och deras hund Carmen på besök.

Carmen

Verkligen kul!!! Det var länge sen vi träffades, men vad gör det. Vi pratar i munnen på varandra som vanligt. Nu är det våran tur att komma till er!!!

Kram

Doktorn

Idag var jag o Simon till Gävle. Det började med Valbo och lite tittande i affärer. Handlade mig en tröja. Fika var ju obligatoriskt.

Simon äter bakelse

Efter det åkte vi till Gävle Sjukhus för att röntga armen igen. Handleden hade rört sig väldigt lite, men axeln hade rört sig rätt rejält. Så doktor Emma skulle höra av sig imorgon för att berätta vad som ska göras åt det.

Simon hos doktorn

Hon sa iallafall till Simon att han inte kan cykla på några veckor till.

Tur var att hon ringde när vi satt i bilen på väg hem. Inget skulle göras åt axeln och om två veckor skulle nog gipset bort. Det blev att leva ett lika liv några veckor till för Simon med mitella och gips.

Kram

Energier och frustration

Vi drog till Järvsö i helgen med husvagnen. Jag försökte in i det sista att dansa soldansen, men det lyckades inte ett dugg. Tur att Gert o Mimmi hade förtält, för vårat tält låg så bra hemma i garaget. Det blev en skön helg iallafall med hela familjen Ivarsson, vilket är sällan man träffar tillsammans. Familjen Sundgren som består av en skock vilda gäss, upptäckte det i helgen, gjorde allt för att vara så civiliserad som man kan. Inte lätt när man har med ett energiknippe till pojk, Simon, som dessutom inte kunde göra så mycket för sin arm. En karl med lika mycket energi och en liten pojk som gjorde allt som inte Simon klarar av (bråkfaktor: hög). Frustrationen har varit stor i vår vagn. Tur att mormor o morfar kom hit i torsdags med UNO spel till Simon, det har spelats flitigt hela helgen av alla. Tror alla vann någon gång utom Mimmi. Idag, söndag, så kunde iallafall grabbarna gå iväg o fiska. Fick ingen fisk, men lyckades i vanlig ordning att bli osams. Trots allt så hade vi en härlig helg!! 

 

Kram

Regndans

Eller rättare sagt soldans är vad jag ska dansa idag. Vill verkligen ha allt annat utan regn i helgen. Vi tänkte dra iväg med husvagnen till Järvsö. Äntligen ta ut husvagnen på lite sommarliv, den som bara är van vid vinter.
Igår kväll blev jag klar med taket till köket i andra huset. Målat det i garaget hos svärföräldrarna. Känns i armbågen att jag har målat.
Jag är en liten bokslukare för tillfället. Jag läser en bok och lyssnar på en annan. Så dagtid blir det ljudbok och kvällen blir det läsa. Just nu läser jag en bok av Åsa Larsson som heter Solstorm. En bra författare som gör att man inte kan släppa böckerna förrän man har läst klart.

Solstorm

Lyssnar på Stieg Larssons bok "Män som hatar kvinnor". Också han har skrivit bra böcker. Den här är den första som jag lyssnar på och ska även lyssna på dom andra två böckerna som han hann skriva.

Män som hatar kvinnor

Ta en bok och en caffe latte, njut av ledighet!

Kram

kent

Sitter för mig själv framför tv-n. Reklam i massor. Känns som mer reklam än film ibland. En reklam visade en gammal kent skiva. Då kom en längtande känsla fram. Fick gå in på deras sida för att få en liten skymt av dom. Kent är helt klart en av dom bästa band som finns!! Väntar med spänning på deras nästa platta.

image143
Kram

Natten efter

Det blev en hård natt till klockan halv två. Ont i arm och axel och mycket gråt och funderingar. Många "tänk om jag hade ... " fick redas ut, men gjort är alltid gjort. Vid halv två hade Simon fått i sig både alvedon och citadon så han slocknade som en stock. Snarkade sig till morgonen. Jag vet det eftersom jag tog Felix säng och fick ligga o lyssna på Simon. Nu ligger han i soffan och tittar på tv. Idag ska Simon bara ta det lugnt. Gipset håller fortfarande på att torka och axeln måste vara så still som möjligt. Han är duktig, min stora kille!!!


Kram

Cross

En bra dag på IKEA idag. Har köpt garderober till hallen i nya huset. Tittat ännu en gång på kök också. Hem och sen iväg till Bollnäs för Henkan o Simon. Simon skulle äntligen få köra på crossbanan där. Det gick ju bra tills han kom på att han skulle köra om Daniel o en annan kille i ett hopp. Det blev ett riktigt höjdhopp.

Simon


Simon

En bruten handled och axel.

Simon

Det blev en kväll på sjukhuset istället för crosskörning. Det roliga är att han vill åka igen imorgon på samma bana. Hoppas han känner så när han får ta bort gipset och köra igen.
Jag är glad att jag inte var med och såg hoppet. Felix och jag var hemma i lugn o ro.

Kram

Bad

Hämtade mammas gräsklippare för att köra av gräset här hemma. Våran är trasig och inlämnad för lagning. Simon blev kvar hos mormor o morfar inatt. Efter gräsmattsklippning och trimning så åkte husvagnen på en tvätt. Mycket knott kom det. Henkan skrubbade och jag sköljde ren vagnen. När han blev klar så bara försvann han. Typiskt killar att bara dra från att ta undan efter allt. Hörde honom skrika en hel massa efter Felix. Vad är det nu då??

Felix o jag hittade Henkan i barnens pool. Snabbt åkte kläderna av på Felix och han tog också ett kvällsdopp.

Henkan o Felix badar

Kram

Helg

Ännu en helg har sprungit förbi. En trevlig helg blev det. På fredagkvällen kom det lite grannar över till oss på altan o vi blev sittandes ett bra tag där. Henkan jobbade så klart ett tag på lördag innan vi gick till Kenneth, Lotta o Amelia på mat. Var iväg o tittade på Amelias häst också. Han heter Kamir.


Söndag ägnade vi en hel del på Lövskärs crossbana. Simon o Daniel åkte en hel massa och innan vi skulle åka så kom Felix också på att det var kul så han körde för fullt medans dom andra var trötta. Det som Felix gillar mest med dessa dagar är fikat. Idag så kom även farmor o farfar dit o hade korv med sig som vi grillade.



Henkan o Micke har lite körigt med att visa killarna hur man ska tänka.


Har gjort det igen. En sån där sak som jag säger att jag INTE ska göra. Har kommit på att jag är nog specialist på att säga en sak och sen absolut inte hålla det. Har köpt en studsmatta utan skyddsnät. Gillar verkligen inte det och har ingen aning om vad som hände eftersom jag gjorde så. Har den i vårat andra hus som en muta till barnen så dom följer oss dit när vi måste hålla på där. Förstår dom att dom inte vill följa med dit eftersom det inte finns någonting alls för dom att hitta på. Så när dom väl fick den så skulle det bli lugnt. Trodde vi. DÅ kommer dom på att det finns en stege till taket. Felix, av alla människor, klättrade upp hela vägen till skorsten. Tur att jag var inne och inte förstod det riktigt för det är ju ändå ett tvåvåningshus som han klättrade upp på.

Kram

RSS 2.0