Hemma igen

Simon o jag hade lite resa-hem-ångest igår, varför tar veckan slut så fort??? Henkan o Felix ville hem snabbt som bara den.

Veckan var härlig!!

Dag 1 var Simon lite för mycket Simon bara. Han skulle hinna med allt på en minut helst. Det fanns ju en hel del att göra också så det blev en del konflikter innan han lugnade ner sig o kom på att vi har en vecka på oss.

Lägger ut lite bilder för att visa en vecka i snabb fart.

Bad

SpökenEn kväll gick barnen på spöknatt. Henkan och jag fick två timmar ensamma. Vi gick o åt tillsamman. Hur kul är det då?? Vi hade inget att prata om och hade ätit klart på en halvtimme. Barnen däremot hade ju superkul och kom tillbaka som två spöken med tröjorna bakofram. Hade ätit efterrätten först, glass och varmrätten sist, Simon pizza o Felix hamburgare. Toppenkväll utan föräldrar!!!

Efter halva veckan där så kom farmor o farfar. Det var kul både för barnen och oss. Henkan kunde äntligen prata jobb med någon.

Rekomenderar Rhodos och Sunwing Kallithea från djupet av mitt hjärta till alla er barnföräldrar. Hände något hela tiden. Bästa var vattengympan varje dag, då låg jag o tittade på med en öl i handen. Det värsta är att det är såååå dyrt att äta i Grekland nu för tiden.

Skönt ändå att vara tillbaka hemma.

Kram

Rhodos

Känns inte bra idag att städa inför resan. Har tagit bort Donnas filten och dammsugit upp det sista av allt grus efter henne. I 11 år har man blivit irriterad på allt grus som hon har dragit in. Alla andra kan ha mattor men inte vi. NU vill man ha kvar allt det där.

Barnen är iallafall i upplösningstillstånd nu. Idag bär det iväg till Rhodos. Ska bli skönt nu med en veckas frånvaro från verkligheten.

Hörs efter resan!!

Ha det så bra alla här hemma!!!!

Kram

Älskade Donna

Älskar dig så mycket. Gör ont i hela mig.

2 veckor


4 m?nader


B?ttur


Kommer att sakna dig.

Född 960810
Död 070521

Helg

Nu känns det som det har varit en hel vecka med helg bara. Fester hit o dit har det hunnits med.
Sammanfattning:
Fredag fick vi främmande av kompisar som är nyfiken på nya huset, trevligt!!! Fikade o surrade på med dom. Lördag ösregnade det. Vad göra då??? Jo, det blev Fjärran Höjder badet med barnen. Tre timmar bad, lek och mat så klart. Lämnade av två trötta barn till mormor o morfar. Tog en tur med motorcykeln eftersom det hade slutat regna och det bara blåste. Härlig att glida (snabbt som bara den) fram med Henkan. Kvällen blev det party. Det var återvändardagar här i stan och då slås det upp ett öltält med fullt drag i. Mat hos Sandra o Mattias först och hade trevligt där. Ner på stan o drog runt och pratade med allt o alla som man knappt träffar nu för tiden. Henkan drog i vanlig ordning hem rätt tidigt så jag delade taxi med Flosse o Kenneth. Söndag hann jag med mer än jag ens hade tänkt. Tror ju alltid det värsta om dagen efter, men där lurade jag mig själv. Så jag hann till jobbet, klippa gräsmattor och sen iväg på babysim hela kvällen. Nöjd med hela helgen!!!

2 dagar kvar.

Kram

Fest

Det har varit fest under veckan. Onsdag fyllde Lennart 40 år. Eva och han bjöd på lite party i stugan.


Det blev en trevlig kväll ute i Lövskär. Det var lekar och god mat. Små tävlingar blev det också. Simon skulle vara med om vem som var sötast. Han fick äta munk utan att slicka sig runt munnen, han vann!!!

Simon ?ter munk


Felix tävlade om vem som var kladdigast. Han fick äta mums mums med händerna bakom ryggen. Anita vann den tävlingen.

Felix ?ter mums mums


Mycket skratt blev det. Henkan vann inte "vem som är vackrast", vilket han blev grymt besviken över. Det blev storebror Lennart som vann den tävlingen.

4 dagar kvar till Rhodos!!!

Kram

Cirkus

Här ställer man upp på babysim och vad händer då? Jo, cirkusen kommer till stan. Klart att jag var fullt upptagen och kunde inte åka dit. Henkan och barnen drog så klart dit direkt. Var en aningens avis på dom när dom kom hem och pratade i mun på varandra om allt som hänt där. Det märks att allt som händer uppfattas på olika sätt. Henkan var lite imponerad av ett katt nummer, Simon tyckte bara att det numret höll på för länge. 
 
Felix o Simon p? Cirkus
 
Jag har ju ingen aning om vad som hände där, men fick ett par bilder iallafall av Henkan. 
 
Clown
 
NÄSTA gång det är cirkus i stan kommer jag göra allt som står i min makt för att kunna gå på den.

Kram

Jag

Hittade lite bilder på mig när jag var liten. Kan väl vara kul att se lilla tjockisen på nio månader ungefär.

nio m?nader

Kolla in vecket som jag har i pannan. Vilken liten bit jag var där. Söt så det förslår.

Här är morgonen när jag fyllde fem år.

Fem ?

Har sagt till mina föräldrar att om jag någonsin kommer att behöva psykvård så är det för vad som hände mig den dagen. Kolla vad söt jag är på kortet. SEN såg minsann min kära mor till att jag skulle klippas och vara fin innan kalaset. Så min faster kom med stora saxen och förstörde lilla söta Marie till en kortklippt liten kille. Jag har ett kort från senare på dagen här hemma och jag ser verkligen ut som en kille.

Fem och ett halvt ?

Här är jag ungefär fem och ett halv år gammal.

Kram

Helg

En helg har sprungit förbi.
RÄTT LÅT VANN!!! Eurovision Song Contest var igår kväll. Jag tyckte om den vinnande låten direkt. Den var härlig. Fast nog hade det varit bättre om den näst bästa låten hade kommit tvåa, dvs The Ark.
 
Här är vårat nya hus.
 
hus
 
Ska bli kul att jämföra den här färgen på huset mot den nya i höst. Men vi har så klart inte blivit sams om någon färg än. Hann tyvärr inte knäppa kort på köket när det fanns kvar, men här kommer några bilder från idag.
 
      Den här väggen kommer rivas bort. 
 
Vi tog bort alla garderober idag och kakel så nu är det bara en vägg kvar att riva innan det går att börja sätta in nytt kök. Spis, kyl, tvättmaskin och en frys är urtagna ur huset också för att skrotas imorgon. Igår fick vi även gräsmattan klippt där och tog bort lite grenar på några träd. Ett äppelträd åkte ner också, det hade farmor Lisa sagt till mig att vi borde ta bort. Passade oss perfekt det eftersom det ändå måste ner. Nu kommer det nog bli lite stiltje med allt ett tag. Tror att snickaren kommer den 21 maj och sätter igång lite medans vi är borta.

Nio dagar kvar till Rhodos.

Kram

Tågmuseum och klassfest

Vilken dag det blev!!

När bussen kom till dagis så blev det liv i barnen. En av dom små killarna blev ledsen o började grina, stackarn tänkte man ju då. Det visade sig när vi kom in i bussen att han var ju bara så rädd för att inte få följa med. Han blev knäpptyst och bara njöt när vi åkte iväg. 21 barn och 6 vuxna blev vi, med mig och busschauffören som var ett av barnens pappa. Vägen ner till Gävle var det mycket "Är det långt kvar?" "Är vi framme snart" och Scooby Doo på tv. Järnvägsmuseet var jättekul, både för barnen och oss vuxna. Det gick att gå in i några av loken och vagnarna och det som var mest spännande var fängelsevagnen. Där inne var det lite mörk också och när man var där inne så hördes det lite ljud, en gubbe som ropade att han ville ut. Stora kaxiga 6-åringarna blev också lite fega där inne, fast vi berättade att det bara var en bandspelare.

Felix p? mus?et

 Helt klart värt att gå på någon gång. Det fanns även ett lekrum där dom kunde klä ut sig till konduktörer och leka tåg.

Lekrum

Fanns en grillplats där som vi så klart använde till att grilla korv. Där fanns också ett miniatyrjärnväg där, fast den skulle ju öppna till sommaren. Tur för våra barn att några karlar var där och krattade runt den järnvägen, en av karlarna startade upp tåget och barnen fick åka en runda. Lyckat!!! Det var ett trött gäng som åkte hem på eftermiddagen.

Mys i bussen


Sen var det Simons tur. Vi drog till ÖB och köpte popcorn i massor o dricka. Hem o poppade så micron glödde och la i 30 små påsar. Felix åkte till stugan med farmor o farfar. Henkan, jag och Simon åkte iväg till Stenö för att träffa alla där. Många barn och föräldrar kom, jättekul!!! Kallt var det så det var lätt att få igång en brasa att värma oss vid och papporna spelade fotboll mot barnen. Vid åtta var alla nöjda.

Fotbollsmatch

mer fotboll


En härlig kväll blev det för alla!!

En hemlis, Simon har idag frågat chans på Frida i hans klass. Hon svarade ja.

Sen hade jag bara ett möte kvar som jag åkte på, var hemma elva. När jag la mig i sängen efter en lång härlig dusch så kände jag att jag var helt slut i kroppen efter en härlig dag med barnen!!!

Kram

Soldans

Klev upp vid fem imorse för att dansa soldansen för denna dag. Hittills ser det lovande ut, hoppas att det håller sig så här hela dagen. Fast det var som vi sa på dagis. I fjol åkte vi till Järvzoo i regnväder och hade en helmysig dag! Dock så fick jag för mig att ta en liten danstripp. Nu är det dags att väcka barnen. Ska nog försöka dansa leendedansen först. Tror inte att den skulle funka på mina små trötta gossar.

Kram

Morgondagen

Imorgon torsdag blir det en heldag i barnens tecken. Först ska Felix dagis på resa till Gävle och gå på järnvägsmuséet. Tur att det är vi som sponsrar med den resan så jag får följa med. På kvällen har Simons klass en liten klassfest med grillning och lek. Så jag får lite att skriva om på fredag när jag återkommer. Om jag har någon energi kvar då.

Kram

Crosskörning

Det blev cross på Lövskärsbanan istället för att riva ut garderober ur huset ikväll. Fast det var ju skönt det med, slapp ett bråk ikväll. Annars är vi ju såååååå sams när det gäller huset. När det gäller cross så är vi helt överens. Simon o Felix blev överlyckliga när vi sa att vi skulle åka iväg till banan. Dom till o med klädde på sig alla kläder själva. Häftigt nu när dom har lika crossar, Felix myser mest på det.

Barnens crossar


Det gick lite vingligt för Felix på banan, men det tar sig. Han kaxar till sig lite mot slutet så kanske det går bra imorgon när det är cross-skola.

Felix kör


Simon vet som vanligt inte vad fara är för nåt. Han kör som en tok.

Simon k?


Kram

Plantor

Uppdatering på Simons plantor!! Jodå dom lever faktiskt fortfarande. Okej, en solros har dött. Fast den råkade Simon ha av när han bar hem den så den gick inte att rädda. Och en tomatplanta har gått åt, men det är inte hela världen heller eftersom det var så många. Dom växer på så nu måste jag byta krukor igen tror jag.

Simons plantor 2


Felix kom hem igår från dagis med paprika plantor. Det var bara två plantor som han hade så nu är det bäst att lägga manken till och se till att ingen dör där inte.

Felix plantor


Kram

Måndag

Hela måndagen har sprungit iväg. Har varit till farmor Lisas hus idag med lite vinterkläder. Dom kan ju lika gärna ligga där nu eftersom vi kommer att bo där nästa gång dom ska användas. Felix har fått en ny cross. Han är väldigt stolt över en KTM lika som Simon fast så klart en 50cc. Han är lite harig när han kör än, men det går bra och kan ju bara bli bättre.

Felix cross


Var till Söderala badet och hämtade saker. Där var visst Linn och badade. Ja Sandra o Mattias var ju så klart med henne. Hon går ju nybörjare på babysim. Såg när hon dök och det gick så klart jättebra. Hon skrattade och mös mest hela tiden.

Linn


Har slängt ut köket nu ur huset. Imorgon ska vi fortsätta med att riva ut lite garderober och ha heta diskutionen om hur vi ska ha stället.

Kram

Måndag morgon

ZZZZzzzzz. Vill inte upp. Ingen av oss ville kliva upp i morse. Trötta som bara den. Fick upp barnen till slut och ner för att slänga i sig frukost innan Simons buss kom. Han hann precis borsta tänderna sen stog bussen utanför. Tur att han åker taxi och inte en vanlig buss som han skulle ha missat eftersom den inte stannar utanför dörren o väntar.

Kram

Lördag

Det hanns med mycket igår. Efter Me&I partyt hos mig så åkte Simon, Felix och jag till Granngården. Dom hade familjedag där. Så vi tittade på får, hästar, en kalv, kaniner och höns. Åkte häst och vagn runt och barnen åt korv och glass medans jag åt kolbulle.

glasspojkar

Raka vägen till affären för att inhandla det sista till tacosen som vi ska äta ikväll och så klart godis i massor.

godispojkar


Jennifer, Julia och Cilla kom över på tacos. Papporna i husen är i fjällen för att hämta hem vår husvagn.

tacoskv?ll

En mysig, härlig och trevlig lördag blev det!!

Kram

Me&I

Stina kom och visade upp Me&I kläder idag. Jag hade bjudit hit några stycken så vi som var här shoppade loss. Jag handlade T-shirtar åt killarna, dom fick välja själv. Det blev fotbollar åt Simon och pirat åt Felix.

piratfotbollar

Köpte en klänning och knickers åt mig själv och byxor till barnen som dom ska få i födelsedagspresent från farmor. Bjöd på kaffe och sockerkaka som jag hade slängt ihop på morgonen. Barnen, för det var mer barn än vuxna här, fick chokladbollar.

Mer kommer om denna dag.

Kram


Nerräkning

Nu har nerräkningen för Rhodos börjat. Drar ju den 23 maj, det är 20 dagar kvar nu. Har visst i ett sånt där svagt ögonblick lovat mina barn att dom ska få en varsin kamera och en undervattenskamera. Kommer verkligen inte ihåg när jag lovade dom det, men dom är helt överens om att jag gjort det. Så nu har jakten på engångskameror börjat. Ska leta på Coop idag tror jag. Den här gången ska jag börja packa i tid också. För två år sen så skulle jag packa kvällen innan vi skulle iväg. Vad händer? Jo, jag får världens magsjuka, ligger hela kvällen o kan inte komma ur sängen. Samma dag som vi ska åka så kom svärmor över o hjälpte mig att packa. Det slutade med att Simon hade 4 kalsonger med sig medans Felix hade 21 stycken. Tur att Simon kunde ha Felixs. Jag hade nästan bara t-shirts med mig och shorts. Den resan blev ju också bra. Vi längtar iallafall efter en vecka i lugn o ro och mycket bad.

Dykande barn


Badkillar på Söderala badet.

Kram

Cross-skola

Ikväll var det premiär för cross-skolan. I år ska både Simon o Felix vara med. Henkan får så klart vara med Simon bland 65 cc så jag kan ta det lugnt med Felix bland 50 cc. Felix körde runt hela banan om o om o om o om igen. Trodde aldrig att han skulle ta ett enda varv eftersom sist vi var där så var det för "guppigt" när det blev en liten backe. Nu körde han alla tre passen som var. Kul som bara den och nu längtar vi alla till nästa onsdag. Två trötta killar kom man hem med också. Kvällsfika, dusch och snabbt i säng och det sa snark direkt när dom små huvudena kom på kuddarna.

Cross-skolan


Kram

Jag

Vet inte om det är en för tidig 40 års kris eller om jag bara är dum, har gjort hål i näsan. Skönt, nu var det sagt. Har haft det inom mig sen i fredags när jag o Cilla gick iväg o fixade ett varsitt hål. Vi var såååå nervösa att vi faktiskt inte kunde prata i bilen på väg in. Det var inte så farligt, gjorde ondare att ta hål i öronen. Så nu ser jag ut så här, fast kanske inte alltid så här sur.

H?l i n?san

Kan ju passa på att visa upp mina tatueringar också. Det blev en vädur eftersom det står för hela mitt väsen. Jag är och förblir en vädur.

V?dur

Sen blev det en G-klav. Älskar musik och den är så fin.

G-klave

Kram

Sista april kväll

Gårdagen gick ju bra. Simon åkte inte iväg på någon raket och Felix lekte trots smällare en bit bort. Det säger allt om att kvällen blev lyckad. Vi var ett helt gäng som började kvällen med att grilla hos Gunnar o Cilla. Höjdpunkten för barnen var när lilla Linn kom. Julia, Simon och Felix tog Linn i vagnen och gick en promenad som värsta familjen. Sen gick vi ner till IP för att se på barnen som skulle sjunga in våren, Jennifer och Julia var med. Sen var det en evig väntan i duggsnö innan kasen tändes. Det blev fiskdamm och chokladhjul, Felix vann en liten chokladask. När vi pratat och frysit färdigt så gick vi tillbaka till Gunnar o Cilla ett tag innan läggdags för familjen Sundgren.

Tack alla som gjorde kvällen så trevlig!!!

Kram

RSS 2.0