GOD JUL

God jul på er alla!!!


Idag blir det åka runt en hel massa, men vad härligt att få träffa alla!!!

Julkramar

Dagarna rusar fram

Oj oj oj vad tiden rusar fram så här till jul. Jag är helt säker på att dagarna förkortas med någon timme varje dag så på julafton (idag) så ska vi vara glada om det finns ens finns 12 timmar.

I lördags var vi hos Gert o Mimmi på lite mat och mycket prat!!!! Fram för allt så blev det Ole Ivars!!!!

Söndags var vi till skogen och tog granar. En till barnen och en till hela familjen. Som vanligt var grabbarnas finast. Sen hem och storstäda klart i huset för att granarna ska kunna komma in. Så på kvällen kläddes barnens gran och på måndag morgon fixade vi vår gran.

Barnen fick vara på fritids måndag o tisdag, tror det var ungefär 10 barn där. Själv jobbade jag så att jag blev riktigt slut i huvudet. Strular det inte annars så är det inte så konstigt att ALLT strular dom här dagarna. På måndag kväll bjöd vi över mor och farföräldrar på fika så dom fick se barnens gran.

Snabb resumé över hur dagarna gått på ett ungefär.

Kram


Sakta men säkert

Lite vad som hänt sen sist.

Fick en jättehärlig julkorg från grabbarna och tjejen på jobbet!! Underbart!! TACK!!


Det har varit julshow på skolan också. Det blev som "Idol" med jury och "Petra Jidhe". Riktigt rolig dag med alla barnen från hela skolan. Julia var med och sjöng.



Simon, Erik, Rasmus och William mimade till "I Love Rock´n Roll" och dom fick jättemycket applåder. William blev lite nervös innan dom skulle upp så han tänkte dra sig ur. Sa till honom att ställa sig bakom de andra killarna och det slutade med att även han sjöng och härjade. Han var nog mest nöjd efteråt!! Det var inte lätt att knäppa kort för dom rörde sig hela tiden + att jag stog så långt bak.


Fredag kväll hade jag badet i Söderala. Vi drog dit allihopa och sen kom farmor o farfar och hämtade barnen. Själva åkte vi med Tony och Malin till stan och åt mat och drog ner på krogen efteråt. Riktigt rolig kväll förutom att jag har så ont i min rygg så jag kunde inte dansa. DET tar vi nästa gång!!

Kram

Helkväll

MMS

Helkväll med Tony. Det kan bli vad som helst, haha. Kram


Sista i

MMS

Sista innebandyn för hösten. Hoppas verkligen den fortsätter i vår för Simon tycker det är så kul. Kram


Lucia

Felix klass med 1-orna och 2-orna hade lucia igår. Felix var den enda stjärngossen. Jag som tycker det är så fint med stjärngossar.


Det var många barn och så klart många föräldrar där också.


Efteråt hade dom utställning med alla dinosaurier som dom gjort och målat i höst.



Det var jättemysigt, men alldeles för mycket folk. Fick stå och fika i matsalen och jag vet dom som hoppade över fikat för det var ju så trångt.

Kram

Brottarhelgen mest i bilder!!

Vilken helg det blev.

Luciacup i Stockholm på lördag och bussen gick halv sex från stan. Felix passade på att sova hos mormor o morfar i helgen så slapp han följa med. Vi var rätt många som drog iväg. Blev många matcher att heja på. Här står gänget och hejar på någon av sina kamrater på mattan.


Första matchen har Simon röd trikå. Killen var jätteduktig, men Simon gav honom en liten match iallfall!!! Andra hade Simon blå trikå och här fick dom kämpa lite mer och till slut vann den andra killen.

  

Så det slutade med att han kom 3-a och fick sin första pokal som han är väldigt stolt över!!


Här är hela gänget som kämpade!! Många pokaler blev det och många som var duktiga, men blev utan pokal ändå.


Dag 2 på helgen drog Henkan och Simon iväg till Sandviken för fortsättning på nybörjarcupen. Det blev en spännande match mellan Jonna och Simon. Jonna kommer snart att spöa Simon!!!! Hon har verkligen blivit duktig nu!!!

   

Tur att pappa/tränare Jari inte bara ser till sina egna. Här förklarar han lite grepp för Simon i en av dom andra matcherna för honom. Tränarna är så bra för dom tar sig tid att förklara och visa alla barnen vad dom ska tänka på!!!


Lukas vann den här gången och Simon kom tvåa. Dom fick även medaljerna sen Gävle och titta noga på andra bilden, där kom Simon etta och Lukas tvåa. Dom där två är ungefär lika duktiga skulle jag tro.

   

Vart var jag på söndagen då?? Hade så otroligt ont i munnen hela helgen så jag orkade inte följa med på söndag. Lördag var jag nog rätt hög på smärtstillande hela dagen. Har nyss kommit hem från tandläkaren och det  var ju såååååå kul. Rotfyllning i tanden längst bak. Hoppas nu att värken försvinner. Undrar om det är smittsamt, Henkan hade ju samma sak för inte så länge sen. Fast faktiskt tror jag att han ändå hade lite värre för han fick inflamationer i massor sen.

Kram

Luciacupen

MMS

Luciacupen i Stockholm är avklarad. Simon kom 3-a o fick sin första pokal i brottning. Har varit en rolig dag. Kram


12/12 Luciamorgon???

Eftersom vi drar på brottartävling till Stockholm halv sex imorgon bitti så tog vi luciamorgon redan idag. Väkte alltså familjen klockan 6 (Henkan fick ta lite sovmorgon) med varm choklad, grädde och pepparkakor. Gott och mysigt!!! Sen är det tv som gäller. Måste ju se julkalendern som vi bara älskar.


Eftersom inte Felix kan läsa än så kan jag berätta här att jag köpt Lages blå tröja med moln på till honom. Jag vet att han kommer att bli överlycklig, den är sååååå läcker.

Ikväll är det luciadisco på skolan för grabbarna. Felix längtar som bara den för det är första discot för honom + att han ska till en ny kompis före.

Kram

Lucianatta

Igår kväll var det Lucianatta med orienteringen. Samling och genomgång av hur tävlingen går till. Först drog dom vuxna iväg och sen var det ungdomarnas tur. Pannlampor på eller ficklampor i händerna. Det är ju mörkt även om vi sprang runt i samhället.
  


Två banor fanns det och snacka om att jag skrattade när jag kom fram till andra kontrollen med Felix och de andra hade hängt på dom som hade en längre bana. Så går det när man inte kollar kartan. Felix hade ont i foten, frös och ville inget, tills han kom på vilken väg vi skulle ta och han bara rusade iväg. sen fixade han orienteringen själv!!!!

Efteråt var det fika och ungdomarna lussade för oss!!


Kram

Fest är nog inte så bra ändå...

Tre på åkeriet är sjuka idag. Jag har ont i halsen och likaså hörde jag om två till som var med i lördags. Så kanske det inte är så bra med fest iallafall.... Fast otroligt vad kul det var!!!!!!!!!!

Kram

Söndag kväll

Igår kväll bjöd grabbarna på Tacos. Tja, Felix skar iallafall gurkan och sen var händerna för trötta och Simon stekte köttfärsen. Gott blev det och åt till "Höjdarna"!!!



Fyllde upp fruktskålen också. Felix äter jättemycket frukt här hemma så det kommer nog inte ta många dagar tills det är dags att fylla den igen. Bra att det går mycket frukt här hemma!!!


Kram

Julbord nr. 2

Så är julbord nummer 2 och förhoppningsvis det sista för i år innan julafton avklarat.

Stenö wärdshus igår kväll tillsammans med alla på åkeriet med respektive. Jättegod mat där och man äter ju så man håller på att storkna. Alla var med också i år och det var första gången, eller det fattades två respektive fast det är ju inte hela världen. Av 36 stycken så drog 30 vidare hem till oss. Hade förberett med dom stolar vi hade och det är ju tur att vi har en rätt stor soffa, fick inte plats iallafall. Så det stog folk och satt på golvet i köket. Bordet och lampan i taket åkte bort i rummet efter ett tag och så blev det dans och som vanligt en hel massa sång. Dom första som drog hem lämnade stället runt ett och sen smög Henkan i säng. Sista som lämnade byggnaden gick vid halv fyra. Hade jättekul och tack alla som läser det här och var med!!!!


     

Sen var det ju det där med mig, Cilla och mikrofoner. Vi har ett litet förhållande där tror jag. Kan aldrig låta bli att ta fram micken och sjunga som bara den.



Kram

Grattis

Idag fyller Ebba 9 år GRATTIS!!!!

Hoppas du hade en bra dag igår och får en bra dag idag!!!
  




Simon och Felix åkte dit igår tillsammans med mormor och morfar.

Kram

Fredagsmys

Simon drog hem till Erik efter skolan så honom fick man ju se sig i stjärnorna efter ett tag. Tur att Felix är alldeles för liten än. Drog med honom till Söderala badet och lekte så jag tror jag blev rätt röd om ögonen efter all dykning. Riktigt kul hade vi och bästa var att det var så lite folk som badade så vi kunde härja fritt. Sen hämtade vi kina mat, äntligen!!! Hämtade hem Simon och satte oss framför tv-n med maten.
  


Det blev "Shrek den tredje" som vi såg på.


Vår favvomat på kina är "middag för 2" och byter ut biffen till "biff med tomater" och vårrulle till förrätt så klart!!


Vi njöt av både mat och film.


Kram

Kungsholmen

Det blev en trevlig kväll med babysim på Kungsholmen. Maten var helt okej. Blev rätt sent därifrån och var inte hemma förrän elva.
 



Kram

Julbord nr. 1

Ikväll går julbord nummer 1 av stapeln. Det är babysim som för en gång skull ska bjuda på det. Kul att träffas och bara kunna surra på om allt annat än badet. Vi ska äta på Kungsholmen i Segersta, ska bli kul att prova det stället. Ska försöka få några kort därifrån, men kan inte lova. 

Idag storstädar jag. Inte en av mina favvosysslor, men med hög musik på så går det skapligt. Tagit en kaffepaus nu.

Kram

Onsdag kväll och vilken kväll!!!

Ikväll bjöd Henkan oss i familjen på bio, Madagaskar 2. Den var så klart rolig och som dom flesta filmer så kan vi vuxna skratta på skämt som barnen inte uppfattar. Helt klart sevärd för er alla!!! Dricka, smågodis och popcorn mitt i veckan, barnen njöt!!

  

Kram

Onsdagmorgon

Underbart är kort och nu regnar all snö bort. Vem ska man be till för att få snön att ligga kvar?

Än så länge funkar våra mornar bra här. Vi har kommit överens om att fixa iordning oss innan det är dags för julkalendern. Tandborstning och fixat skolväskorna och sen tv. Idag var det Simons tur att tända ljuset, kör varannan dag.


Kram

Underbart

Felix ville absolut inte in när vi kom hem idag. Det är det bästa med snön!!!!!!!



Undrar hur jag kommer att kunna köra till och från babysim???

Kram

Hej hopp!!!

Det snöar!!!!!!!!!!!!!!!!!

Härligt!!!!!!!!!!!!!

Nu blev det genast finare med alla ljusstakar i fönstren.

Kram

Första advent

Äntligen har julkalendern på tv börjat. Kvart över sju imorse satt barnen och så klart jag framför tv-n för att titta. Vi blev helt sålda direkt och längtar redan efter nästa avsnitt. Lyssnade också på radion, men där hängde vi inte lika med på en gång.

I fredags var det stora pepparkaksbaket hos mormor!!
 




Lördag åkte barnen till farmor och farfar och vi drog till Stockholm tillsammans med Tomas och Angelica. Skrattade åt Henkan när vi upptäckte att han glömt ölen till bussen. Tog en öl på hotellet innan vi drog in i folkmängden i city. Köpte en julklapp var åt Simon och Felix sen blev det inge mer. Golden Hits på kvällen och riktigt kul hade vi, inga bilder därifrån tack!!! Maten där var inge vidare. Kantarellsoppa till förrätt och den var gudomligt god, men sen var det fläskfile med en potatiskaka och någon mörk sås. Det var nästan så att dom tänker lite FÖR mycket när dom ska göra maten. Underhållningen var bra och bäst var Elvis på slutet, kunde inte sitta still och inte låta bli att sjunga.

Söndag blev den stora handlar dagen. Fixade två till julklappar åt barnen + att jag fixade min julklapp också, annars får jag ju ingen.

Idag har Henkan och Gunnar dragit till Eksjö för att hämta hem lastbilen, julafton för dom nu!!

Kram

RSS 2.0