Kossor och barn

Bestämde med Norlunds att komma dit på fredagkväll för vanliga pizza och prata-ihjäl oss kväll. Allt blev helt annorlunda den här gången. Henkan kom hem igår och sa att han måste jobba över ikväll, fredag, så det blir inge Norlund. Han ringde dit och kollade läget och JIPPI, vi kunde komma samma kväll istället. Simon och Felix skrek rakt ut av glädje när vi sa att vi skulle till dom. Väl framme så var inte Anders klar i ladugården. Hihi, riktigt kul att se Henkan stå där inne och titta på när kossorna mjölkades. Full fart blev det iallafall när vi kom. Undrar om det alltid är så där. En karl kom och skulle köpa ägg, en var på väg dit med bil för att köpa ost och Anders ropar att det är 2 minuter kvar tills kossorna ska ut. Jag fick ta Elin och sätta henne i vagnen. Tog med barn och Henkan bort där kossorna skulle över vägen. Eftersom jag varit med en gång förr på det där så gjorde jag som Ulrika gjorde då och tror faktiskt att jag det blev rätt. Kossorna kom så snälla gående över.

Det blev pizza ute och en hel massa prat. Barnen härjade på som vanligt med mycket studsmatta.

Nyfikna på Norlunds gård?? Här är deras hemsida, Norränge ost.

Kram

Midsommarhelg

Midsommarpojkar

Helgen har gått över till vardag och äntligen har vi börjat landa hemma igen. Kändes lite konstigt i torsdagsnatt när vi vaknade och inte visste vart vi var riktigt. Ett evigt flaxande mellan cypern, hem och husvagn blev det. Helgen då?? Jo, den var ju helt otrolig. Solen lyste hela tiden så vi kunde bara vara ute.

Midsommarafton. Lugn förmiddag med promenad till havet så barnen fick bada. Fixade en stång så klart och som vi dansade runt på kvällen. Åt tillsammans i vårat förtält för det kom faktiskt några droppar regn när vi började duka borden. 

Sitter o njuter i solen

Vår Midsommarstång...

Långbord

Med vin o nubbe

Madicken

Ida

Midsommardagen. En otroligt slö dag blev det. Blev ju rätt sent dagen före och förstår inte varför några klagade på huvudvärk. Gick till havet på kvällningen så barnen ännu en gång fick bada. Grillade och spelade både kubb och ett sällskapsspel tillsammans.
Felix och NicklasMed Simon efterLinn myste


Vi andra myste i solen...

Söndag. Hemfärd med alla dom bestyr som blir då. Hopstädning och rivning av förtält. Familjen Nord och vi stannade på Max och åt. Där var det invigning för nya Max, det gamla hade visst brunnit ner. Så det fanns hopptorn för barnen + att dom fick ansiktsmålning. Fick spendera en timme där så dom hann med allt.

Ida - tigerFelix - SverigeNicklas - monsterSimon - pirat

Sen blev det Hem Ljuva Hem och faktiskt så städade jag ur hela vagnen så det är bara att sätta fast den bakom bilen och dra iväg igen.

Kram 

Cypern

En otroligt härlig, skön och lugn vecka blev det på Cypern. Åk aldrig utan All In Clusive, det var det bästa av allt. Gick omkring lite halvfull hela veckan, haha. Barnen kunde ta hur mycket dricka och glass som dom ville och vi gjorde inget annat än åt. Frukost, lunch och middags buffé var det + att man kunde ta annan mat mellan målen ända fram till elva på kvällen. Hamburgare till kvällsfika gillade Simon medans Felix mest drack Killer Zombie, alkoholfri drink. Ni får bilder istället för ord.

Simon o Felix vid havet.

Vilar mellan baden

Tog hamburgare istället för lunchbuffé

Felix och jag spelar

Felix, Isak och Casper leker

Felix och jag ska hoppa


Filip, Simon och Felix. Det blev många kompisar under veckan.

Hittade ett nöjesfält. Felix åkte larven.

Simon åkte spöktåget.

Tyvärr så var flyget hem 3,5 timme försenat och vi fick vänta på flygplatsen. Skulle ha startar 22.45 och det blev istället 02.10 ungefär. Jobbigt när det är mitt i natten. Fast vi klarade det också.

Nu drar vi till Rullsand och campar över midsommarhelgen!!

Kram

Hej då...

En dag kvar... eller natt...

Imorgon bitti drar vi!!! Hela familjen mot varmare länder. Hur dum får man vara... Jaja, skönt ska det bli med ledighet tillsammans.

Hotel Cavo Maris på Fig Tree Bay i Cypern. Där ska vi spendera en vecka nu.

Hörs.

Kram

Uppdatering

Har gått några dagar sen jag skrev. Faktiskt inte mitt fel utan bloggen som ännu en gång har bytt plats så det tog ett tag för mig att kunna logga in.

EXAMEN har ju varit. Det blev en fin tillställning med mycket sång.

På bron hemma innan skolavslutningen

Simon på väg in i kyrkan med klassen.

Klass 2 sjunger.

Rasmus och Simon

Simon o Julia

Efteråt bjöd jag hem mormor, farmor och farfar på jordgubbar o glass med kaffe till. Felix, Simon och Erik fick så klart också.

Sommarlovet är i full gång här hemma nu!!!

Mycket lek har det blivit för killarna. Haft massor av kompisar här nu ett par dagar. Måste passa på att skynda oss att leka av killarna innan dom ska iväg och bara leka med varandra. Fast Simon brukar kunna hitta nya barn när vi åker bort. Han har lättare för det än Felix. Felix är mer blyg.

Felix var med till garaget i går en sväng och där fanns Pontus fyrhjuling. Felix och pappa tog en sväng med den och Felix fick köra hela tiden.

Felix kör Pontus fyrhjuling

Igår kom familjen Norlund hit på mat. Äntligen kunde vi ta hem dom till oss. Kallt blev det ute när vi satt och åt så det blev efterrätt inne istället. Barnen lekte på som vanligt. Roligaste är Felix och Jonas som jag tror har något släktskap mellan sig. Dom två är som om dom alltid känt varandra och leker jättebra.

Idag ska Henkan och jag passa på att ta en motorcykeltur. Medans barnen får åka till stugan och vara med farmor och farfar.

2 dagar kvar och man räknar med idag
Kram

Vilken dag...

Det blev en full dag av glädje igår.

Började med att köra bil o släpvagn till dagis och backade in där. Sen var det avslutningsfest för 6-åringarna. Dom blev bjudna på glass och jordgubbar. Det var några föräldrar där också. Sen fick barnen paket från Snäckan.

felix

Det var en häftig ödla och kritor i påsen. Sen var det dags för alla 6-åringarna att ge bort sin present till Snäckan. Dom hjälpes åt alla barnen att öppna släpvagnen och där i låg en studsmatta. Populär blev den bland alla barn och det blev snabbt kö för att studsa. Roligt att ge bort något som alla barn tyckte om.

studsmatta

Åkte och jobbade en snabbis för att sedan hämta upp Henkan hemma och Felix på dagis. Åkte till skolan för att se teater med alla 2-or. Dom hade dramatiserat en gammal folksaga som hette "Åsneprinsen". Simon var trollkarl och jätteduktig!!!

simon

trollkarl

Rasmus och William kom och lekte med Simon. Vi andra drog en snabbis till stugan innan det var miniknatte-fotboll för Felix. Första gången det var och det kom jättemycket barn. Kul som bara den och det ska vi fortsätta på.

Två barn stupade i säng på kvällen.

Den dagen var det  5

Kram

Helgen

Underbart väder blev det hela helgen. Söndag toppade det verkligen med värme och sol.

Vi har fixat med gården. Lånade hem en grävare och tog hem en traktor. Tagit bort stubbar och jämnat till marken bakom garaget så nu har vi en bra plan att ställa husvagn och sånt. Fick bort tre stubbar från gården också. Sen grävde vi upp runt källartrappen. Där ska det torkas och läggas en platomatta runtom. Sen blev det grillat med lite vin på kvällningen.

Söndagen var lugnare.

Nu är det måndag igen.

Ingen aning om hur veckan kommer att se ut än. Felix går 3 dagar på dagis, sen slutar han där för att börja 6 års till hösten. Simon har examen på torsdag. Fast han har ju fullt upp i skolan. Idag har dom Stenödag och ska vara hela dagen där för olika aktiviteter. Imorgon har klassen teater så då ska vi dit och titta på dom. Han är så hemlig med vad han ska göra och vara. Fast han har sagt att han ska ha två roller och den andra är lite skämig för vi kommer att skratta åt honom. Fick så klart fråga om det är meningen att vi ska skratta och så var det.

Idag luktar det rök ute. Det brinner visst enormt mycket uppe i Hassela som ligger ungefär 12 mil norrut. Blev lite paff när jag kände lukten först, men efter att läst Aftonbladet så förstod jag att det verkligen kan vara därifrån det luktar.

Jobb.

7

Kram


RSS 2.0