Alltid ont om tid

Felix är den i det här huset som inte får så mycket utrymme från oss vuxna. Jo, han får mest närhet eftersom han helst leker där vi är, men han har inte lika många kompisar hos sig + att han har inga aktiviteter än. Skönt det när Simon har så mycket, men han tycker inte det är så kul att inte kunna göra vad han vill när vi ska skjutsa Simon hit och dit. Så idag tog jag med honom och Julia till badhuset och för en gång skull blev det Hällåsen!! Vi hade bara en timmes bad på oss och den timmen tog vi till vara på rejält. Fick hämta Simon sen på brottningen....

Kram

Seg morgon

Idag hade varken jag, Felix eller Simon lust att kliva upp. Varmt och skönt var det i sängen och varför då kliva upp till kylan??


Upp kom vi iallafall. Tur att det är skolplikt, annars hade det varit svårt att få killarna att förstå att man MÅSTE till skolan varje dag.

Fin himmel på morgonen, mycket rött var det fast det kanske inte syns med min kamera.


Igår bakade jag för glatta livet. Ska vara försäljning för brottarklubben på lördag så det var bara att ställa sig att baka. Gick faktiskt bra, ska äta upp några trasiga kakor nu till frukost...

Kram

Roligt främmande!!!

Ikväll fick jag ett sms "Fullt upp ikväll?". Vad svarar man när det är från en 18 åring som inte alls så ofta kommer och hälsar på. Tur att vi bara var hemma ikväll. Frida kom med sin Jon. Första gången vi träffade honom och hoppas att det inte var sista. Felix blev lite fundersam över den nya killen, men Frida hoppade han på som vanligt.


Nästa gång bjuder vi på kaffe så nu är det bara att lära sig dricka det, haha!!!

Kram

Varför???

Tja, varför inte... Henkan undrade varför jag satte mig med datorn istället för att bara titta på tv-n. Man är väl kvinna och kan göra två saker samtidigt!!

Sen blev det krig i soffan. Henkan hoppade på Felix och började kittla honom. Klart lillgrabben måste få lite hjälp så jag fick ner Henkan och sen var det bara för Felix att kittla tillbaka.
 



Livat blev det och enormt med skratt.

Kram

Orientering

Träning med orienteringen igår. Om man tror att det bara ska springas hela tiden så är det helt fel. Igår var vi på Ljusne badet och härjade rejält. DET är träning för benen om något... En övning körde vi iallafall och det var att se hur kartan ser ut. Jag köpte med lite fika också för det är barnen värda ibland. Eftersom jag älskar att bada så härjade även jag runt där i vattnet. Mest eftersom Felix var med och man vet inte bland dom större barnen om dom ens bryr sig om de små. Märkte att den kaxigaste killen tog väl hand om Felix och var lite orolig när Felix var på det djupa och simmade runt. Dessa kaxiga killar, dom är oftast sååååååååå go!!!


Kram

En söndag

Tack för en trevlig lördagskväll, Anders och Ulrika med barn!!!

Söndag.

Lite lugn dag tycker jag. Städade undan lite leksaker som blivit kvar ute, Felix åkte lite fyrhjuling och vi satte upp julljusen på balkongen. Fick besök av Henke, Mia och lilla Lova. Lova är 1 år o 8 månader och helt fantastikt härlig. Första gången hon är hos oss och vad gör det när det finns traktorer i leksakslådan. Det blev väldigt populärt. Hon kom också till mig och ville upp i famnen, stolt jag blev!!!!!!!!! Henke är Simons brottartränare, om ni undrar. Felix var på kalas hos Denise och som han själv sa "klart hon bjuder mig, hon är ju kär i mig!!". Mat hos svärföräldrarna och där tittade vi på gamla filmer från Simon var 6 månader, underbart!!!




Så har en helg till i livet sprungit iväg. Känner på mig att veckan kommer att springa ännu fortare och snart är det första advent

Kram

Ansiktsmålning

Tack för en trevlig fredagskväll Gunnar o Cilla med barn!!!

Idag hade jag babysim. Det var riktigt roligt att prova en annan dag och lördag när det mest är små barn var underbart!!! Fast när jag kom hem blev jag så slut så jag sov en timme direkt efter lunchen.

Simon är på maskerad-kalas nu och vi andra väntar på att det ska ta slut och vi kan åka till Norlunds. Det var inte lätt att komma på vad han skulle klä ut sig till. Helst ville han vara Ninja, men vi hittade ingen dräkt. Då köpte han lite riddarsvärd och skulle vara riddare. Det slutade som....


En turtle. Kul när han sa att han skulle vara blå runt ögonen. Köpte ansiktsfärg och sen var det ju riktigt roligt att måla honom.


Felix blev lite avis och så klart fick han också bli målad på.


Nu är det Bamse och Trollskogen i videon, härligt!!!



Kram

Skoldag

En dag i skolan och jag kan förstå barnen när dom kommer hem och vill sätta sig i soffan framför tv-n. Jag var helt slut. Det var mycket fri lek på 6-års igår, typiskt mig att ta en sån dag och vara med på. Dom hade vikare + utvecklingssamtal så därför blev det så. Följde med på kören och där var ju även Simon med. Lite samling med sånger och lekar hade dom iallafall innan lunchen. Snåla kommunen här bjöd inte en förälder på mat och inte fick man betala heller för att få äta så jag åkte hem en halvtimme på lunch. Sen var det dags att vara med Simon. Dom började med ett nytt ämne idag, NO. Fick starta med att göra expriment med vatten och aluminiumfolie, häftigt. Klassen var rätt lugn, bara när fröken lämnade rummet så blev det ramaskri. Hade min gamla mobil med mig så bilderna blev jättedåliga men jag lägger in dom iallafall. 

Evelina, Magda och Felix ritar.


Simon, Tilda och Frida exprimenterar.


Kram

Kvällen

Så har hela dagen gått. Jobbat, jobbat och städat bilen + lagade en älgstek med potatisgratäng trots att det bara var onsdag. Kvällens program är Bonde söker Fru. Skulle inte missa det!!!


Har helt rätt hittills på vilka killar Peter och Hanna ska välja. Liten aning om hur Per tycker, men ingen alls koll på Magnus. Sen är det Oskyldigt Dömd som gäller. Gillar ju Persbrandt i allt han har gjort. Iallafall allt som är svenskt.


Imorgon ska jag följa med barnen i skolan. Tänkte börja att vara med Felix eftersom han går minst med timmar i 6-års. Sen går jag in i 3-an och killar vad som händer i Simons klass. Kan vara kul att se hur det är i skolan hos dom båda.

Kram 

Morronzoo

Har ju sån tur att jag inte har så bråttom på mornarna. Måste hämta posten innan jag drar till jobbet och den kommer inte förrän halv tio, skönt. Det gör att jag kan följa med Rix morronzoo på TV6 varje morgon!!!


Hur kul är inte det då?!! Tycker det är häftigt att kunna se dom där pratarna som är så bra och roliga.


I måndags satt jag på jobbet och lyssnade vidare på rix och efter morronzoo så börjar Maria att prata. Hon sa då att hon skulle lära sig att sluta stava mail så som jag nu skrev det för det var visst ett gammalt sätt att stava det på. Kunde inte hålla mig så jag mailade in och undrade hur det skulle stavas och vad händer?? Hon läste upp mitt mail!!! Hur häftigt kändes inte det!!! JAG tänkte iallafall fortsätta stava det  m a i l och inte något försvenskat m e j l.

Kram

Kram

Desperate Housewifes

Tisdag och klockan 21.00 är det Desperate Housewifes som gäller!!! Tittade så klart även ikväll, fast nog är det lite lika hela tiden. Tja, kul är det iallafall.


Annars har kvällen varit som en vanlig tisdag utan babysim. Jag har varit med Simon på brottningen och sen blev det läxförhör. Han har ju börjat få hem engelska glosor som både ska läsas och skrivas. Han fixar det rätt bra, det hänger ju även på oss som föräldrar att förhöra honom ordentligt, något vi håller på att lära oss. Läste bok för Felix och sen läste Simon en bok för mig. Nu ligger ALLA pojkar i huset och jag tittar på "Christine" på tv-n. Snart dags att sova.

Kram

Tvätt

Innan barnen fanns så älskade jag att stryka. Om jag tar fram strykbrädan idag så blir det samma effekt att jag bara älskar att stå där, MEN..... det är ju sååååååå jobbigt att ta fram strykbrädan. Har verkligen dragit ner på strykning nu för tiden.

Igår var det tvättkväll hos oss.

Den vanliga diskussionen kom upp när jag stog och vek ihop all tvätt... Strumporna!!! Jag slänger dom till Henkan som bara sitter i soffan och tittar på tv och det blir ett himla liv. Vadå?? Vem tog ner tvätten till maskinen, tvättade och hängde upp tvätten på tork, tog ner tvätten och sen viker ihop den för att till sist lägga alla plagg på sina rätta ställen så barn och karl kan hitta sina egna kläder??? Kan inte han då bara vika ihop strumporna? Han behöver ju inte ens lägga dom där dom ska vara. Jo, han viker ihop strumporna varje gång, men med gnat och tjat.


Kram

Okej, för döpa rubriken till HELG

Lördag, hände inte så mycket. Henkan var liggandes, undrar om det var en influensa eller kanske det att han var ute med grabbarna på fest igår?? Tyckte inte synd om honom idag, haha.

Skjutsade Simon, Felix och Erik till Ljusne idrottshall för två timmars träning med orienteringen. Ångrade mig djupt att jag inte tog med kläder för dom hade jättekul med en hel massa boll-lekar och sånt. Nästa gång ska jag också vara med. Efter att vi lämnat av Erik hemma hos sig så åkte hela familjen till stan för att äta på Kina. Det var stängt, snacka om att vi blev snopna. Då blev det Dragonen istället, riktigt mysigt och GOTT!!! Tidig säng eftersom det skulle bli en lååång söndag.

Klev upp halv sju på söndagen. Jag åkte iväg på "Första hjälpen - Hjärt-lugnräddning BARN"  kurs hela dagen genom babysim. Riktigt bra och faktiskt kul att gå igenom det där. Vi måste förnya oss vart 5-e år så det var verkligen dags för många av oss.



Simon hade nybörjarcup i brottning här hemma i Söderhamn. Han gick tre matcher och vann två och förlorade en. Blev tvåa sammanlagt och var nöjd. Mormor, morfar, farmor och farfar hade varit där och tittat på dom två vinnarmatcherna.

Jobbade idag och hämtade Felix och Emil vid tre, Simon och Rasmus gick hem till oss. Sen kom Jennifer och Julia och det leks uppe som bara den nu. Kul att lyssna på dom. Lättare att vara fler ibland än bara Simon och Felix.

Kram

Bowling

Ikväll var vi iväg och bowlade. Jag körde bilen dit med en hel massa barn, Simon, Felix, Erik och Sandra. Ett helt gäng var det som kom. Var där med orienterarna. Första gången grabbarna bowlade och så här efteråt så kan jag bara säga att dom ÄLSKADE det. Felix körde en bana utan dom där groparna på sidorna, ingen aning om hur jag ska förklara det.
  

Bowling gäng

Mer bowling gäng

Några till bowling gängkillar

Det hade beställts t-shirt till alla, med namn på. Jag fick också en tröja, en svart luvtröja med mitt namn på!!!!!!!!! Vilket jubel det blev när musiken sattes igång, lamporna släcktes och det blev discobowling!!

Disco bowling

Här är hela gänget som var med förutom Simon som blev sur eftersom han inte fick någon Coca Cola av mig, vi skulle ju hem och köpa pizza.

Nästan hela gänget tillsammans

En jättekul kväll!!

Kram

Bloggare

Kan ju inte påstå att jag är så där jätteduktig på att blogga nu för tiden. Om någon råkar läsa min blogg så får ni ta det med ro. Jag finns här och försöker få ihop ett litet inlägg då och då.

Igår lurade jag med min mamma och pappa till Valbo. Riktigt trevlig dag blev det. Letade kläder till pappa, men det gick inte så bra. Mamma hittade iallafall en skjorta som var vad hon ville ha. Själv skulle jag inte köpa några kläder alls så jag kom hem med en tröja, leggins och en klänning. Handlade så klart på Gina Tricot, älskar deras kläder. Sen var det IKEA som gällde. Det var ju därför jag skulle dit. Åt lunch där först, det blev kyckling!!! Köpte stänger till våra draperier i sovrummet och glödlampor och faktiskt inget mer. Däremot så skulle inte mamma o pappa ha något där och det blev dyrt, haha. Finns ju alltid något att köpa. Jag glömde att köpa servetter, vilket aldrig hänt förr. Tur nog hade mamma tagit två så jag fick en!!

Ikväll ska Henkan dra ut på krogen. Barnen och jag ska bowla med orienteringen och sen blir det nog film och mat i soffan.

Kram


Tjobido

Det där med rubrik är inte lätt. Kan ju inte alltid döpa helgens inlägg med "Helgen" så idag blev det lite annorlunda.

Det blev bad och pizza på fredagkväll!!!!!!!!!

Efter Simon och jag hade fikat i lördags så gick vi på biblioteket. Märker att man inte känner sina barn så bra som man tror jämnt. Han ville låna en Sigge bok. Ingen aning om vad det var så han gick själv och frågade tjejen vid informationen. Hon följe med oss och visade vad som fanns hemma och DÅ kom den stora chocken. Det var en bok om en häst...


Det är visst en hel serie och han har läst två i skolan och lånade hem en nu. Det är den vita hästen som är Sigge. Läste så klart lite i den själv och den var jättegullig. Lånade också en sago-cd så även Felix fick något att lyssna på, det blev "Biblioteksmysteriet" med Lasse Majas detektivbyrå.

Lördag eftermiddag drog vi iväg till Mattias, Pernilla, Jennifer och Josefin. Blev bjuden på supergod mat där och sen badade barnen tunna och vi efter dom. Barnen somnade i sofforna där och det blev så att Henkan och jag tog Jennifers säng och sov över vi med. Söndag lånade vi min pappas fyrhjuling och drog iväg ut i Mo skogen med Matte och barnen, Pernilla och jag tog bilen. Dom hade ett jättefin ställe där bredvid en bäck där dom höll på att göra en superfin stuga. Grillade korv och barnen lekte så dom var superblöt när vi drog därifrån.


Tack för en härlig helg Matte och Pernilla!!!!!! Nästa gång vi kommer till er så ska vi ha hela garderoben med oss plus lite till, haha.

Hann med att fira morfar, farfar och Henkan på farsdag också.

Våra småttingar gillar inte att bada på Delfinen längre. Tror vi ska hoppa över att anmäla dom till nästa kurs. Kan ju inte tvinga iväg dom och så mycket som vi badar iallafall så tror jag att Felix inte kommer att glömma hur man simmar.

Kram

Är på stan

MMS

Är på stan med Simon. Han har köpt en innebandyklubba och så klart kunde vi inte hålla oss från att fika. Kram


Ger mig nu...

Imorgon SKA jag lämna in mobilen på lagning. Fick iallafall över alla bilder till datorn så det var ju skönt.

Det som hände med att lägga över bilderna var att jag hittade lite roliga bilder att lägga ut.

Felix och Rambo (hunden) i Finland:


Simon o Felix klättrar på Ljusnebadet:


Simon ska åka buss till mormor o morfar:


Jag, när barnen o jag var i stugan och hade en härlig dag tillsammans (jag hittade en häftig gren):


Henkan på akuten i Hudik när han hade ont i mun:


I fjällen när alla hjälps åt att få upp Jonny och Karins kur, okej inte Henkan o Kurt hjälper till eftersom dom fixar vår kur:


Jag provar sängen i Göteborg:



Henkan kör nybilen från Göteborg:



Kram

Jävla mobil

Nu måste jag försöka ge mig. Hatar min envishet ibland. Min mobil funkar inte!! Helt klart. Så det är ju bara att åka iväg med den. Går inte att ladda den om jag inte håller i laddaren och nu försöker jag föra över bilderna till datorn, men det går inte. Fast nu är min envishet så stor att jag bara VILL ha mina bilder så jag ger mig en timme till att försöka. Inte lätt det här. Tur att jag är ensam hemma för nu kan jag få lite spel och skrika lite åt min snälla, söta, fula, hemska telefon!!!!! 

Kram

Efter Göteborg kom . . . . fjällen

Hemma på torsdag, jobbade fredag och drog sen till fjälls.

Simon o Felix fick följa med Jennifer o Jossan (+ Matte så klart) till Hällåsen och bada på fredagen, väldigt kul!!!

En snabb helg i fjällen. Härligt väder, men inte så mycket snö som förra gången. Vi var upp för det är den årliga pyttipanna-festen på värdshuset med alla campare. Riktigt kul var det och jag vann 500 kr på sportboden!!!!!!!!! Dansade riktigt mycket till vår discjockeys musik. Kom ju på där att det inte fanns någon DJ, så Henkan ställde upp med glädje. Inte alla tyckte det var så kul, han spelade lågt eller för högt, byte låtar hur som helst och lyckades till o med byta låt mitt i en dansbandstryckare till en hårdrock. DÅ blev det livat, haha. Elva gick vi hemåt med två trötta barn. Felix hade dansat och breakdancat så han var slut.

Måndag och skolan började igen. Lite svårt att få upp killarna i morse.

Kram

RSS 2.0