Gamla telefonen

-a0f88007ddc9c4a17bdce6668553ae6.png

Gamla telefonen åker ännu en gång undan. Har haft min telefon på lagning för 4-de gången. Tur man har sin gamla kvar som funkar rätt bra ändå. Kram


Godmorgon

Vet inte vad som har tagit åt mig.  Vaknar så tidigt den här veckan. Det är ju skönt att få en tid för sig själv innan man ska få upp grabbarna grus ur sängen, men ändå. Varför vakna före 6 varje morgon??

Idag ska jag kolla hur många resväskor det får plats i lilla C-isen, bilen alltså. Kan vara kul att veta hur det är på den fronten.

Jobb och städning av källare är det annars som gäller idag. Fick tag i en så bra hylla till källaren när vi var till Ikea i onsdags. Den var inte så stor heller så det blev helt perfekt nere. Nu ska här hängas in jackor och läggas in täckbyxor i stora lass.

Ska passa på att kolla om grabbarna grus kan ha sina vinterkläder. Kan bara tänka mig att en viss liten kille vuxit ur allt sitt. Felix har ju vuxit ur det mesta han äger. Simon har bara vuxit ur alla byxor.

MEN vilket härligt väder. Kanske ska berätta att efter snart två somrar i det här huset så fick jag i förrgår ÄNTLIGEN en torkvinda. Vad händer då??? DET BARA REGNAR. Jag har hängt ut tvätt ändå, hoppas på fint väder. Får nog ta ner tvätten och hänga in den iallafall, tråkigt.


Kram

Skolskjuts

Helt klart nu, det finns inga småbarn i vårat hus längre.

Idag åkte Felix buss till skolan för första gången. Han får skolskjuts till skolan, men inte hem. Simon får samma sak, fast han vill mest cykla själv.
Här väntas det på bussen.


Här är den och nu drar Felix iväg till skolan.


Busschaufförer Eva skrattade när jag knäppte en massa kort, men det är ju så härligt när det är första gången!!

Just nu när jag skriver det här så kom jag på att han även kom till skolan alldeles ensam för första gången. Utan mamma. Fick fråga honom om hur det kändes och den lilla fulingen bara skrattade och sa att det var så kul!! Hmm, där fick man för att man blir irriterad när det ropas "mamma" hela dagarna och man tror att det ändå alltid ska vara så. Behövs inte jag längre nu då?? Hihi, jo då. Nu ropas det "mamma" här hemma och jag måste fixa frukost, underbart!!!

Kram

Åboresa

Blev en rolig resa till Åbo med Gunnar, Cilla, Jennifer och Julia. Inte så mycket kort dock, fast vi hade ju inte tid att knäppa.

Började med tåg ner till Stockholm, skönt det så barnen kunde springa runt lite och att vi alla kunde vara tillsammans.Sen blev det Viking Line över till Åbo. Vi sov på båten när vi åkte över och kom fram sju på morgonen. Huga vad tidigt. Upp och ur båten, hoppa i en taxi och drog till Holiday Club Caribia Hotell. Klockan tio på förmiddagen hoppade vi i vattnet där och klev upp vid 17 på kvällen. Förutom drink och mat pauser ibland. Här är en liten del av bassängen, snodde bilden på deras hemsida.


Åt mat på hotellet och spelade minigolf innan läggdags. Sov en natt på hotellet alltså. Upp tidigt även nu för båten hem gick hem åtta på morgonen, svensk tid. En dag på båten hem. Det blev mycket spel och  lek för barnen för att säga om drinkar för både barn och vuxna.


Tack fam. Byléhn-Olsson för en trevlig och rolig resa!!

Kram

Kräftskiva

Kräftskiva i Ljusne! Kram


Kartonghuset

Felix, vår lilla uppfinnare/exprementerare, fick en idé att bygga ett kartonghus för några månader sen.
Det slutade med att jag fick slänga ut köksmöblerna och ha hans hus där istället. Helt klart skulle han få utveckla sin fantasi. Det slutade med att han sov över där 3 nätter. Med Hugo, Simon och jag fick också ställa upp en natt.Hur läckert som helst och det fick bli avslutningen för detta hus, som Felix rev idag.

Kram

TeWes konditori

0-2d8e09363358ac8f6b39e3f3201889be.png

TeWes konditori blev en bra avslutning på sommarlovet. Kram


Det som hänt hittills i Augusti

Nu börjar snart skolan och verkligheten med den så då blir det nog bättre inlägg på min blogg hoppas jag. Här är augustimånads bravader i en sammanfattning.

Började månaden med att ta några dagar i Dalarna hos kusiner, det har ju ni sett hur det gick för Simon med benet. Vi hann iallafall med lite annat än hälsocentralen där.

Ebba spelar tvärflöjt och Simon klarinett och dom försökte hitta en låt att spela tillsammans.


Vi var på Framtidsmuseet i Bolänge. Det var superkul. Fanns en hel massa saker att exprementera med där och vi var på planetarie  "Hållplats Vintergatan" där vi fick resa genom rymden och lära oss om stjärnor och planeter. DET var intressant.
Här är Felix o Rasmus som gör en stor såpbubbla.


Efter det åkte vi till en Strutsfarm och tittade på dom stora djuren. Otroligt hur stor dom är på nära håll. Fast barnen var ju söta som attan.

  

Inte slutade det med djur där inte. Dagen efter var vi till en grisfarm och kollade på alla grisar i alla dess storlekar. Det fanns hur många som helst där.

  

Förstår inte varför jag inte knäppte något kort över älven som går precis vid systers hus. Det är så fint där.

Sen var det brottarläger I Östhammar för Simon. Vi drog dit husvagnen och bodde där, fast han själv sov med alla brottare. Lördag eftermiddag till onsdag lunch höll dom på. Träningspass 3 gånger per dag och sista passet bytte Simon ut dom sista två dagarna så han körde med dom stora grabbarna istället.

     
 
 
Det var mycket kortspelande, lek, bad och bus också för dom.


Vi andra hade också härligt med massor av lek, bad och bus.

     

    Sen kan man ju fundera på vad vi föräldrar och även tränaren gjorde när alla barn somnat. Tja, fundera på det ni.

  
 
Tränarna är värst!!


Sen vart det en resa till Åbo med Gunnar, Cilla, Jennifer och Julia. Den resan måste jag fixa bilder från Cilla, glömde faktiskt min kamera. Hade iallafall en skitkul helg med båtresa, bad och god mat!!

Nu är vi hemma ett tag, härligt!!!

Kram

På väg hem

0-2e9d50ee9ef3dfe77f93569dc698b483.png

På väg hem från en härlig helg med familjen Byléhn-Olsson på Åbo. Kram


Felix o Lea

0-359f100be88a6d0f1b181d5630d73049.png

Felix o Lea leker i skogen medans dom andra tränar. Kram


Brottningsgänget!

-3869cf50ec7906b11460f7abbfb9059.png

Brottningsgänget! Kram


NU ÄNTLIGEN

66dc52269a9ec42f41f01cdfd5c30993.png

NU ÄNTLIGEN börjar det kännas som hösten är på ingående. Brottning inomhus, livet är underbart!! Kram


Östhammar

Nu har vi hamnat i Östhammar. Jag försöker mms blogga, men det funkar visst inte. Har jättemysigt här med Söderhamns gänget och vädret har ju varit toppen hittills så det har varit massor av bad. Simon har roligt på sitt håll och honom bara skymtar man när han springer förbi till någon aktivitet. Skitungen hade första natten tagit sin mobil, ställt larmet på 2 på natten och lagt utanför tjejernas sovrum, haha. Den som vakna var bara ledaren, tji fick busgrabbarna. Igår åkte Henkan hem för att jobba ett par dagar och då passade mamma o pappa på att komma hit. Kram

Vi tog vägen fö

272827e94554ca6dce25d023727b781f.png

Vi tog vägen förbi Medskogssjön när vi ändå skulle neråt landet. Så en övernattning här o idag rullar vi vidare på brottarläger med Simon. Kram


Simons bravader

Simon kom på idag hos sina kusiner att han skulle hoppa upp på deras kojtak som var av plåt. Slutade ju bara på ett sätt med värsta såret i benet.


Det blev att åka till distriktläkaren i Säter och sy 5 stygn.


Kram

Kaffe

42db801153430c300cec25908456416c.png

Kaffe är gott att ha med i bilen. Jag o barnen var ett par dagars semester och åker till min syster o barn i Dalarna. Henkan får vara hemma o jobba. Kram


RSS 2.0