Städning

Inte för att jag tycker att man gör annat än städar. Städar, tvättar o viker tvätt. Ska det vara livet det?? Fast så är det nog, inte gör någon annan det åt mig iallafall så det är bara att kavla upp skjortarmarna o jobba vidare.

Igår slängde jag äntligen ner gardinerna i fönstrena uppe och vädret håller sig bra idag så nu blir det putsning av dom. Strök gardinerna till "Hells Kitchen" så dom är redo att hängas upp. Nja, inte i Felix rum, han hade inga. Så jag drar till Dollar o kollar om det finns nått där till honom, billigt och bra.

Simon började träna brottning med tävlingsgruppen igår. Nu blir det längre och mer att lära sig, HÄRLIGT!! Eftersom det var höstlov och nybörjargruppen hade ledigt så blev det 2 timmar träning. Undrar hur han känner sig idag, lite träningsverka skulle jag kunna gissa.


Felix har rejäl träningsverk i benen efter all bandy åkning. Idag vill han inte dit eftersom han har ont, fast jag tror han kommer igång bara han är där. Vi åker dit och kollar läget ett tag iallafall. Han älskar ju sporten så inte ge upp nu fast jag kan förstå honom.

Kram

Heja Broberg!!

Idag lämnade jag av Felix på sin första dag på bandyskolan här i stan. Det ska vara 4 dagar nu under höstlovet och mellan 10 - 14. Han var rätt nervös när vi kom dit, hade ju ingen kompis med sig där. Bytte om på honom och han fick en matchtröja, klubba och vattenflaska där!

Följde med honom ut till isen och regnet för att se till att han kom med i sin grupp. Många gul-svarta tröjor var där.

Sen åkte jag och jobbade lite. Felix hade lekt, spelat, ätit lunch och spelat ännu mer bandy i regnet så när jag kom o hämtade honom sa han att han inte ville hålla på med bandy mer. Okej, kul. Jaja, han har ju iallafall testat, fast nog tycker jag att han kan prova några dagar och känna riktigt efter.


Ja, vadå blev svartet från honom. AHA, mamma hade missförstått allt. Han ville inte mer IDAG, men var supertaggad för morgondagen!!! DÅ åkte vi iväg och köpte benskydd, strumpor och handskar till honom!! Klart han ska ha utrustning när han vill spela!!


Kram

Kalas i Dalarna

Det blir verkligen en heldag när vi åker till kusin Rasmus på kalas i Dalarna. Eftersom vi var vaken så tidigt så blev vi försenade. Typiskt. Låg o mös i soffan lite för länge så det blev vild panik och frukost drive-in på McDonalds, mums.

Eftersom Henkan fick åka iväg o jobba så passade vi på att åka tillsammans med mamma o pappa.

Rasmus blev jätteglad för sin present, pengar. Han håller på att spara till ett Nintendo DS och efter dagens kalas så hade han fått ihop alla pengar till den.

Mycket lek blev det för barnen och Felix o Rasmus pratade på under maten så vi fick lugna ner dom lite, härligt!! Vid två började kalaset med muffins o chokladbollar som barnen gjort och en god tårta som Rasmus bestämt vad som skulle vara i och på FAST han inte äter tårta, hihi.


Fyra fikasugna barn!! Ebba, Simon, Rasmus och Felix.

Kram

Lördag

Felix drog till en kompis och Simon stannade hemma med en kompis medans jag o Henkan åkte mot stora staden för lite shopping. Tror nog att alla andra i kommunen hade samma tanke, MASSOR med folk överallt. Det tog oss nog 1,5 timme att handla fyra kassar mat. SÅ många som vi kände o pratade med.

Sen åkte vi och köpte en ny torktumlare. Kul när man torkar tvätt i två timmar och det är lika blött ändå, DÅ är den gamla tumlaren slut tror jag. Henkan blev lite irriterad att den som är så ny redan gått sönder. Japp, den var ju BARA 12 år gammal, haha. Så vi hittade en som klarar 8 kilo!!! Nu ska här tvättas igen.

På kvällen gick vi över till grannarna och åt lite pizza med dom. Riktigt trevligt och vi fick träffa lilla Alfredh. Passade på att snosa lite på honom!!

En trevlig dag blev det och inte sent i säng heller. Skönt det idag när vi fått dragit tillbaka klockan och alltså kom Felix vid halv sju o väckte mig. Längtar faktiskt tills han blir så gammal att jag blir irriterad att han sover bort hela sina dagar, haha.

Nu gör vi oss klar för en dag i Dalarna med Rasmus som fyllde 8 år i torsdags!!

Kram

Fredagsmys

Vi började killarnas höstlov med lite fredagsmys tillsammans. Tog bussen in till stan och gick till bowlinghallen. Där tog vi två matcher tillsammans.



Killarna gav verkligen järnet när dom spelade












Som mest låg Felix två meter in på banan och sprattlade.



Efter det gick vi på kinarestaurangen och åt 3 rättersmiddag.







Fick springa till bussen efter för att inte behöva vänta en timme i småregnet. Hemma blev det lite mys i soffan innan pojkarna däckade i sina sängar.

En riktigt mysig fredagsmys!!

Kram

 

 

 


vilken j... dag

Shit vad jag är trött i huvudet. Dagen på jobbet blev riktigt jobbig. Mycket, mycket som händer och ska göras. Jaja, snart är det helg och det är bara en dag till på jobbet. DEN kan väl inte bli så hemskt iallafall. Det positiva var att det var liv o rörelse där och träffade många roliga människor!! Älskar det!!

Kvällen gick i barnens tecken. Idag var det dags för den årliga "Trollskogen" i skolskogen här i Sandarne. Det är så mysigt att gå iväg med matsäck i ryggsäcken och massa spralliga förväntansfulla barn mot skogen. Ljus och marshaller finns efter vägen och många med ficklampor som lyser upp vägen. Väl framme i skogen brinner brasan och "stortrollet" berättar en trollsaga för barnen runt elden. Det är såå mysigt.

Barnen somnade jätteskönt ikväll av all roligheter och härliga Felix snarkar så han hörs i hela huset för tillfället, hihi.

Kram

Onsdag och vanliga livet är tillbaka

Lördag i Derby var hur kul som helst!!! "Sjukt kul" är nog det enda jag hittills kommit på att beskriva det på. Shoppade loss under dagen innan vi tog det lugnt några timmar hos Frida för att fixa oss till kvällen. Åkte bussen in till stan och åt lite snabbt på ett kebabställe. Sen kom Emma dit och följde med oss hela kvällen!! SÅ det var bara att prata engelska för fullt och vi skrattade jag o Frida när vi kom på oss att prata engelska med varandra när vi var ensamma. Gick till en pub där man kunde sitta o prata o dricka i lugn o ro. Eller lugn o ro var det inte, jättemycket folk. Drack "dubble vodka with lemonade" hela kvällen. Sen gick vi vidare till Coyote Wild för lite dans och en cider innan vi drog vidare till Syn. Frida glömde sitt leg hemma så där kom hon inte in, det var 18 år och hon är 19. Jaja, vi drog vidare till Lime och där kom hon in, fast åldersgränsen var 21 där. Dansade flera timmar där och pratade en massa!! Hade superkul!!! Taxi hem efter en till sväng på Coyote.

Söndag var som alla andra söndagar, lite hängigt. Fast vi tog oss ut en sväng till stan och handlade lite och en biltur ut och tittade. Bjöd på middag ute på kvällen och det blev ett indiskt ställe som vi råkade springa på.

Måndag morgon fick vi kliva upp supertidigt för min hemresa, den gick jättebra!!!

Hade en underbart, rolig och härlig helg med Frida!!!!!!!!!!!! TACK!!!!!!!

 Saknar redan henne och stället. Kanske man kommer tillbaka en vacker dag.

Hem till två underbara barn och en kramgo man!! Det var inte så dumt heller!! Borta bra, hemma bäst!!

Tisdag blev en rätt jobbig dag. Jobb, jobb och massor av jobb. Avslutade kvällen i vattnet på babysim, härligt!!
Idag onsdag, ännu mer jobb, jobb och jobb. Men vad hände?? Jag lämnade jobbet i 2 dagar och det var mer än kaos där tror jag. Haha, kanske jag råkade lämna lite förra torsdagen också eftersom resfebern härjade med mig.

Jaja, även jag ska väl få känna att jag lever någon gång.

Kram

England

Sitter i Derby på Fridas rum. Resan hit gick jättebra. Lite trött blev jag när jag körde bilen i störtregn och kolsvart ute.Tur telefonen fanns då! Fick leta en stund på Arlanda också innan jag hittade vilken gate jag skulle till, stog ju inte i boardingkortet så som jag är van vid.

Flygresan sov jag mig mest igenom. När vi kommit till Manchester skulle jag leta tågstation, inte svårt alls. Det var bara att följa pilarna genom en kulvert så var man framme. Stog i biljettkön och min tur kom "run to the train" sa han i kassan, japp jag sprang och hann med. Annars hade jag fått vänta 45 minuter till. Tåg till Sheffiled, byte och sen tåg till Derby. Underbar resa med tåget, blev kär. Vilket vackert land. Jag var inte alls beredd på det. Det såg verkligen ut som "Hem till Gården" ute på landet. Med stenmurar runt åkrarna och smala vägar med häckar eller murar på sidan och alla tegelhus!!! Otroligt vackert!!

Väl framme i Derby blev det kramkalas med Frida, underbart att träffa henne. SEN ut till bilen och HON sätter sig på fel sida av den. Konstigt det kändes. För att inte prata om när hon kör ut på vägen och över på helt fel sida. Haha, jag reagerade direkt "NEJ VAD GÖR DU" haha. Snacka om skratta när man kör "fel".

Följde med henne på jobbet på eftermiddagen.

Hon är ju aupair i en familj med två barn på 6 och 9 år, Finn o Lena. Hämtade dom i skolan halv fyra, fullt med folk som hämtade barnen där. Alla slutade samma tid och hade börjat halv nio på dagen. Låånga dagar här för dom små. Kul att se alla i samma kläder, skoluniform. Varför har vi inte det i sverige, och samma skolväskor hade dom alla + matlåda. Sen var det läxläsning och simskola, tacos och film för barnen och när vi ätit klart åkte vi därifrån.

Drog ut på tre ställen under kvällen och träffade lite av Fridas kompisar, det var kul!!

Idag ska vi shoppa lite... Iallafall springa runt i affärer!!!

Kram

Supernervös

Oj då. Imorse slog det mig. Vaknade 4.50 och kom på att imorgon sitter jag i bilen den här tiden, SEN var det kört att sova mer.

Gick ner o slängde i en tvätt istället och vek alla strumpor som jag inte orkade fixa i gårdagens mörker. Det blev strömavbrott i hela vårt lilla samhälle och snacka om att det blev mörkt. Tur nog hade jag myst till med tända ljus så det blev inte helt mörkt direkt. Men ute, vad mycket gatlyktor och grannarnas utelampor gör märker man en sån här gång.

Imorse när jag vaknade tände jag ljus igen och DÅ kom julkänslan fram. Inte långt kvar alls nu!!! Japp, jag ÄLSKAR julen!! Nog för att det blivit helt annorlunda sen man var liten, men ändå så härlig. Nya traditioner skapar man ju också med sin egna familj och det är härligt!! Nog om jul nu. Måste låta Oktober gå först åtminstone.

Haha, det där säger allt om att mina tankar kretsar runt allt möjligt just nu. FOKUSERA!!!

Okej. Idag blir det färgning av håret, jobb, jobb och lite till jobb. Fixa kvällsmat, åka på brottning och sen PACKA!! Kollade nyss yr.no och vädret ser ut att bli ett par grader varmare i Derby än här. Nu vet jag iallafall vad jag ska ha för kläder med.

Nu ska jag försöka få upp barnen ur sängen.

Kram


Tisdagkväll

Älskar helt enkelt babysim Vet nog alla ni som känner mig. Men jag kan nog aldrig sluta skriva om hur roligt det är. Framförallt när det är avslutningsgång.

Jag åker inte alltid dit med ett leende på läpparna och hur mycket planerat som helst. Igår stog det verkligen still i mitt huvud, vad ska vi hitta på ikväll... Så det blev en lite snabb planering på ett ungefär och som vanligt... Det gick åt ett helt annat håll. Många simbanor med skattjakt!! Uppskattat som bara den. Och inte var skatten där den skulle heller... Superkul att dyka runt o leta med barnen. Sen vågar dom inte kolla i skattkistan vad som finns däri. SEN när en börjat så slutar dom inte istället. SÅ en liten liten skattjakt kunde ta 40 minuter märkte jag, SUPERKUL!!!!



Tack för lite prat Linda, länge sen vi träffades och pratade märkte jag!!!

Kram

Ocab-cup i Matfors

Vilken rysar dag det var igår. lördag!!!

Simon o jag hoppade in i bilen strax före halv sju igår morse för att åka till Matfors på brottartävling. Det var 12 brottare från Söderhamn som åkte.

Invägning och det visade sig att Simon nu äntligen gått upp lite i vikt vilket gjorde att han gått upp en viktklass.

Tävlingen började med att alla klubbar gick in till Queen låten "I want it all" och klubbarna fick ta emot applåder!!

Liten väntan sen satte det igång. Det blev ett virrvarr utan dess lika för oss föräldrar att hänga med vem som var ute och på vilken av dom tre mattorna dom var på.

Simon började mot klubbkompisen Patrik. Simon vann!!

Väntan på nästa omgång för killarna.


Nästa match blev lite värre. Han plockade poäng och var nära att ta killen på fall några gånger.


Bägge tränarna pratade med honom emellan. Snacka om massa teknikpeppning på honom!!!!

Sen tog han i och rullade och rullade killen.

Ännu en vinst blev det.

Efter tre segrar var det dags för FINAL för min älskade Simon!!!

Där mötte han klubbkompisen Lukas som är riktigt riktigt duktig kille!!!

Simon blev 2-a!!!!!!

Hela gänget!!

Kram

En dag

Efter att varit hos massören igår hade jag "träningsvärk" i axlarna. Idag har jag lite ont i en axel också, fast det förstår jag eftersom massören sa till mig att det sitter fast som bara den. Jaja, det kan väl bara bli bättre.

Det var ju inte det enda som hänt mig iallafall. Jag har ju beställt resa till Derby, England. Åker, helt ensam, nästa fredag till måndag för att hälsa på Frida!!!

Ska bli såååå kul!!!!!!!!! Längtar!!!!!!!!! Både efter att få se vart hon jobbar och framför allt träffa henne!!!! Barnen och Henkan är rätt mycket avis, men den här resan är BARA min!!!!

Just ja, idag blev han äntligen 36 , Kenneth nu är du ju lika gammal som mig... GRATTIS!!!

Kram

Vernissage

I tisdags hade 3-or, 4-or och 5-or vernissage med sina konstverk i teamat "Gemenskap". Klockan 10.40 var det 4-ornas tur att komma till lokalen och titta och berätta om sina tankar runt ämnet.

Det var så kul att höra när dom gick runt där och pratade med varandra om sakerna och visade upp sina. Riktigt duktiga och dom var så intresserade fast det hördes att dom faktiskt sett varandras medans dom skapat.

Här är Simon, William och Rasmus konstverk. Det är "en pojke som spelar fotboll i trädgården"!!


Härligt!!

Kram

Vad jag är less

0-6f55d96ae7ab54e5b9d005a17f2f09dc.png

Vad jag är less på att ännu en gång ha lämnat in min telefon på lagning. Så jag har min gamla igen. Väntar på att alla barn ska komma och börja busa i vattnet med mig! Kram


Inspirationen

097f24686665eeb4b63ae8dabe14b279.png

Inspirationen har kommit och gått med en väldig fart idag. Nu är jag trött! Kram


Jeffan

-29590ecae7e3a06869474fc8ac80474.png

Jeffan har fixat mig för en kväll på stan. Kram


Städat

770a46ade39b392896cae22e5e5490c0.png

Städat lite iallafall idag. Lagt ut mina nya tallriksunderlägg. Ska prova ha det så här ett tag. Kram


Inte alltid

Det blir inte alltid som man vill här i världen.

Ikväll hade vi planerat stort. Nej, nej, nej så blev det inte. Henkan fick jobba. Jaja, sånt är livet och ändå fast vi saknar Norlunds så mycket nu så var det skönt att komma hem efter badet och ligga i soffan. Är ju fortfarande lite spänd i nacken. Fast nu längtar vi ännu mer, blir ju kladdkaka nästa gång vi kommer till dom!!!!

Kram

Godmorgon värld!!!

Igår var jag äntligen iväg och fick massage, helt underbart. Kom dit med en blixtrande huvudvärk och åkte därifrån med en lite mindre värk, men lite yr och väldigt trött. Hon var jätteduktig som masserade. Fick verkligen tag i alla mina knutar och blixtrana for genom huvudet hej vilt där ett tag. Ska tillbaka nästa vecka och eftersom jag fortfarande känner av lite spänningar så ska det bli härligt!!

Igår fick jag lite "skäll". Kom till brottningen, först av alla för en gång skull. Det var inte det jag fick skäll över. Hjälpte till att ta fram dom tunga mattorna så då blev jag nog poppis. DET jag fick "skäll" för var ju faktiskt något väldigt smart. Jag bloggar aldrig om brottarträningen. Sant, varför gör jag inte det??? SÅ nästa vecka ska jag ta min kamera med och knäppa en hel massa kort och blogga om hur det är DÅ.

Ikväll blir det äntligen bad med Norlunds igen. Länge sen nu. Undrar vad Elin säger nu?? Hon har ju blivit en riktig pratkvarn, men en busig sån. När hon ser mig och framför allt Henkan säger hon jämnt "katten", hon vet att då skrattar vi. Härliga tjej. Längtar efter Alice också, alltid får man kramar av henne!! Felix längtar extra mycket efter Jonas, dom två passar så bra ihop!! Och så har vi läckra Mimmi, ikväll kanske vi tar en duell i Sing Star!!! Fyra underbara barn!!

Kalla mornar, härliga vinter på gång!!!!



Kram


Morgon hos oss

Ännu en morgon hos oss är på väg att bli till katastrof. Hur gör man för att det inte ska bli så?? Slutar ofta med att jag med mitt "härliga" morgonhumör blir tokig. Finns det något värre än mornar?? DET tror jag aldrig att jag kommer "växa" från. Tur att barnen ändå blir bara större och större så dom måste fixa mycket själv. Förstår mig inte på grabbarna som kliver upp 6 för att ta det lugnt på morgonen och ÄNDÅ så får jag tjata om kläder, frukt och "CYKLA NÅGON GÅNG TILL SKOLAN!!!". Huga för mornar. Skulle vara lag på att hoppa över dom och gå direkt på förmiddagarna. MÅSTE försöka vakna nu!!


Kram

RSS 2.0