Markerad!! ...

foto1117 (MMS)

Markerad!! Lilla My in action. Kram


SMS-inlägg

foto1120 (MMS)


Frukost på badet! ...

foto1116 (MMS)

Frukost på badet! Ska ha babysim en lördag. Länge sen jag hoppade in en sån dag så lite nervös är jag. Vaknade tidigt så jag till o med hann vika en massa tvätt innan det var dags att åka. Ingen frukostmänniska är jag heller så det blev ett stopp efter vägen för att köpa lite. 9.00 istigning i vattnet o 12.25 uppstigning!! Sen hem o ladda eller vila ett tag. Kram


Det här är jag...

Hittade den här hos Lii, så jag snodde det helt enkelt!!

Ditt fullständiga namn: Anna Marie Sundgren

Vart föddes du:
Timrå

Ögonfärg: Blå-gröna

Hårfärg: Brun

Längd: 1.63

Favoritfärg som äldre: Svart

Favoritfärg som barn: Tror lila, men kan ha varit rött också

Din första kärlek: Per

Din nuvarande kärlek: Henrik

Barndoms "bästis": Lii

Umgås ni fortfarande: Citerar Lii: "När vi träffs så pratar vi som om vi umgås varje dag. Men det är sällan vi ses.. Måste ändra på det kanske."

Hur gammal va du när du lärde dig gå: Måste ha varit vid 1 års ålder.

Vad är ditt största barndoms minne : Ojoj, största. Men måste ännu en gång hålla med Lii, när jag följde med dom till Kolmården. DET var stort för mig. Ensam med hennes familj, bodde på hotell och hade såå roligt!!! 

Vart är du uppvuxen:
I Myskje

Vilket dagis gick du på: Mamma var alltid hemma med mig så det blev aldrig något dagis.

Vem var din största förebild som barn : Måste ta två, bror och syster!!

När fick du din första kyss/av vem: Daniel

Vad får dig att bli riktigt arg: Jag och mitt humör. Riktigt arg blir jag hmmm.... Riktigt arg blir jag när folk behandlar varandra olika fast vi alla är lika. Från små till stora gör vi det. Vi tror att vi inte gör det men så är det ändå. Även jag gör det. Då är jag inte ens inne på politiskt prat utan vanliga vardagen bland oss.

Vad gör du om ett år: Lika som i år. Fullt upp med skjutsningar på träningar, tävlingar, jobbar med vanliga jobbet och babysim, åker så mycket som möjligt till fjällen och tar en vecka utomlands. Dvs, umgås massor med familjen!!

Vad gör du på fredag kl. 19.00?: Skjutsat Simon på kalas, har Henkan i Skutskär på båtlossning och är med Felix hos Jennifer och firar hennes 14 årsdag!!


Trollkväll

Ikväll var det dags för Sandarnes årliga Trollkväll!!

Kl.18.00 samlas många och då menar jag riktigt många för att gå trollstigen mot trollpackan för att höra en saga.

Mörkt är det så det är bara att följa marshallernas väg mot mörkret i skogen. DÄR, bland träden bor ju våra härliga troll. Många var dom också och riktigt skygga så inte gillades min kamera med blixt så mycket.Snälla är dom ändå och bjuder alla på russin.Inte bara trollen visade sig, även en groda satt o mös i ljusets sken.Det blev en bit att gå där på stigen mot elden och många troll smög omkring i mörkret.Några var lite latare än andra, sitta och läsa när vi kommer förbi...För att inte tala om sovande trollet!! SÅ går det väl inte att göra.Men titta vem som satt där mot slutet av stigen, tomten kom och hälsade på en sväng!!Än så länge hade bara några kommit fram till den varma brasan och trollpackan. Innan sagan började var det fullt runt henne och många stog runt omkring också. Tror det slogs rekord i år.Sen fikade vi bland skenet av ljus, brasa och ficklampor. Supermysigt var det!!

TACK Sandarne Skolas fröknar som gör det här till en härlig mysig kväll varje år!!!

Kram

 

 

 

 


Mumsigt! ...

foto1115 (MMS)

Mumsigt! Simon ville hitta på något i köket. Har ju liksom inte handlat ikapp i skafferiet så jättelätt är det där. Mat höll jag på att laga så det kändes inte heller så aktuellt. Chokladbollar fick det bli! Och riktigt goda blev dom!! Kram


Rymdresa

Igår var vi på Rymdresa!!

Förskoleklass tillsammans med 1-3-orna hade gjort en föreställning som redovisning för sitt arbete med rymden. Härligt var det när man kom in och barnen satt o väntade. Det vinkades hit o dit hela tiden. Skrattade åt en flicka som överlyckligt vinkade o vinkade tills föräldrarna som hade sett henne hela tiden vinkade tillbaka, DÅ slutade hon hihi!!

Mycket sång och massor av fakta om rymden i en otroligt rolig blandning! Underbara modiga barn! Sjöng högt och väldigt fint gjorde dom också. De som hade repliker pratade väldigt bra. Felix hade en replik!

Kram

Bara att inse faktum!! ...

foto1102 (MMS)

Bara att inse faktum!! Felix är riktigt intresserad av hästar! Idag fick han lära sig att köra sulky. Tror man kan bli rätt rik på att vara kusk så det här ska han helt klart få utveckla! Roligt med Östanbo Travteam som fixade den här familjedagen! Jag red också och det var jättekul!! Tänker inte berätta att Johan höll min häst hela vägen, men det kändes skönt eftersom det var år sen jag red. Kram


SMS-inlägg

foto1101 (MMS)


SMS-inlägg

foto1103 (MMS)


SMS-inlägg

foto1104 (MMS)


Förresten!! ...

foto1094 (MMS)

Förresten!! Så här blev det. Mums!! Kram


Jag tror jag dör!! ...

foto1092 (MMS)

Jag tror jag dör!! Haha vart är min bullkniv och pensel?? Jag skratta så hemskt när jag rotade bland ALLA mina bestick. Som helt klart är mycket mindre än jag kommer ihåg. Det blev tårtspaden o hittade en ny grillpensel. Allt går bara man vill. Kram


Inte lätt. ...

foto1091 (MMS)

Inte lätt. Hade glömt att jag inte hade någon brödkavel. Hittade barnens lilla iallafall. Kram


Bullbak! ...

foto1090 (MMS)

Bullbak! Fast nu när jag såg hur stor degen blivit så ångrar jag mig lite. Nej nu ska det bakas för glatta livet!! Kram


Världens bästa granne ha...

foto1089 (MMS)

Världens bästa granne har kommit på besök. Pallar upp kuddar runt Alice så leker hon för fullt! Kram


Ett fel fanns där. ...

dsc00326 (MMS)

Ett fel fanns där. Det är motorn som är urplockad o ska ersättas av en med mer hästar i. Fick ett ont öga av Henkan när jag frågade vilken av dom här som är den värsta. Okej kanske syns för andra men inte såg jag att den högra med lila luftfilter (lila saken ovanpå var mina ord) var en vassare. Förresten, vad var felet på gamla? Jag tyckte den gick superbra!! Nu var ju jag emot denna bil från början så jag har väl ingen talan. Kram


Finn ett fel! ...

foto1084 (MMS)

Finn ett fel! Kanske är lite svårt att se ett fel, men titta riktigt noga! Kram


JIPPIIII!!!!

Ett paket, 9 påsar och ett antal påsar med galjar kom Ocab med från tvätten. Paketet blev man mest nyfiken på och där låg gardiner!! Härligt, nu ska gardinstängerna upp. Klänningar, skjortor, min balklänning, folkdräkten, mer byxor (hur många har man??) tröjor, ytterkläder (äntligen Felix regnkläder), täcken, dukar och mer kläder. Härligt, härligt, härligt!!! Målarna som var här och fixade till tapeterna skrattade när jag snabbt gick igenom alla påsar medans det kom in en till och en till och en till. Lite ledsen kände jag mig ändå. Kollade igenom alla en gång till och DÅ ..... DÄR ..... ett riktigt glädjeskrik så målarna hoppade högt MINA MERIMEKKO GARDINER KOM TILLBAKA!!!!!!!

Nu börjar jag känna längtan till att fixa här hemma igen, nu finns bara inte så mycket tid till det, men på söndag SKA gardinerna upp!!!

Kram


Lilla julafton

Ännu en gång är det lilla julafton hos oss i år. Alltså så här härligt har jag inte haft någonsin!!

Ocab kommer med tvätt!! Ingen aning om vad det ligger i dom påsarna så det är jättespännande!! Förra veckan jublade jag när jag öppnade kartongerna med porslin som var inslagna i papper. Öppnade ett "paket" och jublade "EN MUGG", öppnade nästa "paket" och jublade "EN TALLRIK" och höll på så nästan hela tiden!! Värsta skriket blev nog när jag upptäckte Lilla My burken som jag var helt säker på att dom slängt!!

Nu ska det rotas i påsar.

Kram

JO, det är underbart!!

Det var såå skönt att komma in i huset. Sova i varsina rum för barnen, en med lampa tänd på natten och en med kolsvart!! Själv låg vi på madrasser på golvet, men madrasserna var breda och inte en säng på 140 (nu har riktiga sängarna kommit!!). Man får ropa på barnen när man vill något, inte råka sätta sig på dom i husvagnens soffa. Allt är helt UNDERBART!!!

Men men men. Köksredskap, maskiner och allt i skafferiet är ju borta. Soffan har inte kommit än. Vitrinskåp i köket fattas. Inga gardiner, äger vi några??? Köksstolarnas överdrag, äger vi några??? Tavlor?? Tänkte att jag ska fixa pannkaka. Går till grannen och lånar elvispen. Tar fram mjölk och ägg. Sen då??? Nej, jag hade inge mjöl, salt, socker eller en skål att göra det i. Ingen stekspade heller, men en stekpanna!! Så av 9 saker äger jag 3. Så är mitt liv nu. Inte vill man bara springa iväg och handla heller. Och vart är kast-listorna så vi verkligen får veta vad som är slängt. Måste ju få veta hur mycket vi får i lösöre från försäkringsbolaget också. Vet ju att det inte täcker ALLT vi hade så man får prioritera vad man vill ha och sen önska om allt annat i julklapp och presenter. SÅ hädanefter fyller jag år igen!!!

Har tappat lusten för att fixa här också. Fick snabbt ordning så det är rätt fint här hemma, lite dukar i köket och ett par fåtöljer och saccosäckar i tv-rummet. Sen tog lusten slut. Kanske det blir roligare när vi kan åka och handla lite, eller när soffan kommer eller någon helt annan dag.

Kan bara säga ändå att livet är på topp!! Helt underbart!! Mår såå bra och har inte haft huvudvärk i 2 veckor nu!!

Kram

RSS 2.0