Funderingar

Idag känner jag mig 80-talig!!

Köpte ny tröja på HM och när man har den på sig känns det som gamla ljuva 80!!

Vårkänlsorna har också kommit efter en underbar vit vinter. Även om vinter visade sig igår med sin vita prakt, såg knappt något ett tag när jag körde, så känner man ju att solen riktigt börja värma.

Det där med sommartid har jag inte riktigt blivit sams med än bara. Har jättesvårt att sova om nätterna. Fast stugan spökar den också, VILL upp och titta på den igen. Känna att den är våran. Tända brasan och bädda sängarna!!

Började diskutera det där med sommartid på jobbet i måndags. Varför finns sommartid?? Enligt Wikipedia:
"Sommartid föreslogs första gången 1895 av George Vernon Hudson med motivet att ge arbetare mer användbar fritid efter arbetets slut.Sverige införde 1916, samma år som flera andra länder, sommartid på försök mellan den 15 maj och den 30 september, men bönderna protesterade så mycket att försöket inte upprepades efterföljande år. Infördes igen först år 1980. Sedan 1996 har hela EU gemensam sommartid: den börjar sista söndagen i mars och slutar sista söndagen i oktober."

Vintertid finns inte ens utan är enligt Wikipedia:
"Normaltid är en gemensam tid för ett större område eller land som jämkar de olika tider som kan uppstå när man på varje plats ställer tiden efter solen, så kallad soltid. Detta innebär oftast att man ställer klockan till tolv när solen står som högst på himlen eller, i tropiska länder, till sex på eftermiddagen vid solens nedgång. Genom införandet av normaltider har världen indelats i tidszoner, där en normaltid gäller i varje tidszon. I listor över länders tidszoner anges respektive normaltid. Sommartid är en tillfällig omställning av klockorna i förhållande till normaltiden."

Det var faktiskt intressant att läsa om dessa två tidberäkningar!!

Nu måste jag fortsätta jobba lite, ingen rast ingen ro. Just ja, tog ju just rast...

Kram

After after Ski!

26032011107 (MMS)

After after Ski!


Bordet

25032011103 (MMS)

jaha så hamnade man på bordet igen. 800 grader med Eva Ling då är det bordet som gäller på after Ski! Kram


SMS-inlägg

25032011093 (MMS)


Morgonmys!

dsc00072_1 (MMS)

Underbart att vakna med två gosiga pojkar. Att vi dessutom ligger i husvagnen gör saken bara bättre. Himlen är blå och solen är härligt varm. Nu bär det av upp i slalombacken snart. Kram


Fortsätter...

24032011082 (MMS)

Musiken är på högsta volym och resan går vidare norrut. Kram


McDonalds kaffe

24032011076 (MMS)

Dagen börjas med kaffe on the road! Nu blir det nya äventyr. Kram


Norränge-ost!!

23032011075 (MMS)

Imorse blev man väldigt glad när man tittade i postlådan. DÄR låg Ulrikas underbara ko-ost. Nu var det alldeles för länge sen vi åt den så abstinensen har slagit till. Länge sen vi träffade familjen Norlund också och den abstinensen är svårmedicinerad. Ända sättet att fixa den är ju att bestämma en dag, inte lätt med oss tyvärr. Ska nog ordna sig. Iallafall så ikväll ska det mumsas ost i stora lass!! Kram


Soffläge

Är ju så skönt när barnen åkt till skolan på morgonen att bara kunna sitta i soffan och mysa för sig själv. Ta det lugnt med egen frukost och fixa sig i lugn o ro. Njuter av att kunna ha det så här bra!!

Solen lyser och värmer upp hela världen och kropp och själ på mig. Längtar upp till fjällen i sånt här väder. Kunna lägga sig i en snöhög efter en dag i slalombacken och bara njuta av grilllukten och ett glas vin i handen. Barnen som leker runt omkring och alla vänner som pratar, pratar och pratar. DET kommer man sakna sen. Alla som är på campingen nu. Fast vi har ju vetat hela tiden att tre vagnar med vänner i försvinner till hösten.

En ny era startar i vårat liv. Japp, vi pratar inte om annat i vår familj för tillfället och alla längtar vi efter första natten i stugan!!

Mot jobb och babysim ikväll!!

Kram Solen

Idag är det så där underbart väder så det nästan gör ont i en, solsken i massor. Lite synd tycker jag såna här dagar att barnen inte är små längre, då kunde man leka med dom ute. Bygga snögubbar, göra snölyktor och framför allt bara sitta och lyssna på dom när dom leker!!

Jag har sitter på trappan ute med Nilla bredvid mig. Lyssnar på fåglarna som kvittra till varandra runt omkring. En satt visst i trädet alldeles bredvid mig och pratade med en annan som satt i ett träd 50 meter bort. Lyssnade sen på grannmamman med barn som spelade fotboll. Härliga skratt och glada rop vid mål!! Ett av mina barn kom hem med två kompisar. Inte skulle dom gå in än inte, nä det är kojbygge som gäller så dom försvann bakom huset. Tänker på min stora kille som är på brottarläger i Matfors, tror han har väldigt roligt just nu!!

Funderar på stugan. Ojojoj, vuxenpoäng tror jag det blev den här veckan när man skaffade en stuga. Allt gick så fort, vi som hade bestämt oss för att glömma den underbara stugan och nu är den vår!! Lite nervöst var det att berätta för barnen:
-Nästa år blir det inge husvagn och fjällen
-
VA?????????
-Nä det blir stuga och fjällen.
-JAAAAAAAAA!!!!!!

Dom blev riktigt glada och nu längtar vi alla till första gången vi får kliva in där och göra den till vår!! Var och tittade på den i januari och jag har ju glömt hur den verkligen såg ut, har ju kort som tur är men ändå. Vi får med möbler och lite annat, men vet inte riktigt vad. En sån där det-pirrar-i-magen-av-spännning-längtan-nervösitet känsla är det just nu.

Hihi, nu kom det fler barn ut från grannhuset och spelar fotboll i snön, tror dom fått vårkänslor!!

Åker lite bilar förbi på vägen och då och då tutar det till och det är någon man känner, le och vinka!! Ler gör man ju utan att tänka på det iallafall nu när man sitter och mår så här härligt skönt!!

Igårkväll hade vi en trevlig kväll hos Gunnar och Cilla. Blev bjuden på tre rättersmiddag som dom alla hade hjälpts åt att fixa, mycket gott! Ska komma ihåg att sno receptet på förrätten, en toast med räkröra på som var underbart god!!

Just ja, måste åka och handla fika till imorgon. Dags för nybörjarcup i Gävle för Felix!!

Fryser om händerna gör jag också nu. Dags att gå in och göra lite nytta istället för att sitta här och fundera.


Kram

Nilla

19032011070 (MMS)

Sånna här dagar är det riktigt härligt att vara hundvakt. Vi tog en skogspromenad i solskenet och bara njöt! Kram


Tandställning!

16032011069 (MMS)

Nu har Simon satt in en ny tandställning. Det blev en som han ska ha på natten och jag kan säga att det var inte lätt att sätta in den första gången. Gick ändå bra att sova med den så det ska nog funka. Hoppas han inte behöver ha den så länge för hur ska vi komma ihåg att ha med den när vi åker bort?? Nu måste mamman komma ihåg ännu en sak varje gång.... Kram


Så snabbt det kan gå!!

Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig. Ibland går det bättre!!!

Vi har blivit med fjällstuga!!!

1 april är den våran och jag fattar det inte riktigt än. Berättar senare om allt. Men vi är grymt nöjd, alla fyra!!!! Kan bara citera Felix "Jag är gladare än er!!"

Kram

Hmm...

15032011061 (MMS)

Korvstroganoff med keso??? Jo, det ser ju gott ut och kan faktiskt säga att det var riktigt gott också. Man tager det man haver. Kram


Mumsigt ser det iallafall ut!!

13032011056 (MMS)

Ibland chockar jag mig själv. Väntar på att få hämta Felix i stallet så jag sätter igång med maten och kan bara säga så här: Visst ser det riktigt gott ut??!!! Currykyckling från www.lchfrecept.com och lite sallad. Felix får ris också till. Nu ska vi äta. Kram


FT-cupen

dsc00049_1 (MMS)

Simon är i Falköping för att brottas i helgen. Igår blev det en vinst och en förlust nu har väntan börjat på första och kanske då sista matchen för idag och denna helg. Vinner han går han vidare. Jobbig helg verkar dom ha haft det man hört av Henkan som är med honom där. Började dagen i hallen igår kl.8.30 och åkte därifrån 19.30 och idag var dom i hallen före 8. Det blir så mycket väntan eftersom det är så många som ska brottas. Nervösa mamman sitter hemma och biter bort naglarna. Kram


Alirs Öga

12032011053 (MMS)

Det blev nästan 3 timmar vid Alirs öga med pulkåkning för Felix och Hugo. Fika hör ju också till och idag blev det oboy, mackor, muffins och apelsiner! Själv låg jag och läste bok och solade i det underbara vädret! Kram


SMS-inlägg

12032011051 (MMS)


Ridläger

11032011043 (MMS)

http://helahalsingland.se/soderhamn/soderhamnc/1.2841916-ridlager-det-basta-pa-lovet Felix ridläger som han bara älskade!! När jag hämtade honom på fredagen så stog han och smörjde sadlar för fulla muggar!! Munnarna gick på alla som var där så det märktes att dom hade haft roligt. Bästa var nog att nu har han galoperat!!! Kram


SMS-inlägg

08032011039 (MMS)

senare på natten...


SMS-inlägg

07032011036_1 (MMS)

Cappuccino eller hur det stavas! Här på Pinnens Krogen har dom världens bästa Cappuccino! Kram


SMS-inlägg

Felix mår dåligt

Igår fixade vi iordning oss och gick iväg på restaurang. Här i fjällen finns ett underbart ställe att äta på. Henkan och jag med barnen tillsammans med Tomas, Sussi och Martin gick för en myskväll och Simon och Felix älskar sånna saker. Beställde maten och fick in drickat. Felix tog in en alkoholfri drink som han älskar. Efter att han druckit hälften så hände det, precis när förrätten kom in DÅ kräktes han. Stackars kille! Det var bara att gå hem för honom och mig. Tur nog kräktes han inte mer så lite tror jag att det var drinkens fel. Kram


Morgonmys i husvagnen! 


Felix är uppe fö...

06032011027 (MMS)

Morgonmys i husvagnen! 


Felix är uppe först av oss. Idag ser det ut att bli riktigt fint väder och då är det slalom som gäller!
Kram


On tour! 


Gott med kaffe i bilen när man...

04032011021 (MMS)

On tour! 


Gott med kaffe i bilen när man rullar på vägarna! 
Kram


Grattis Alice! 
Idag blir Alice 1 år! Stor...

foto1089_1 (MMS)

Grattis Alice! 
Idag blir Alice 1 år! Stora tjejen. Kramar från oss till dig Alice.
Kram


En sjukling!

03032011019 (MMS)

En sjukling!


1 år sen...

och några dagar faktiskt. Det var visst den 25 februari som jag brände mig. Ett tränat öga kan se att det är ljusare där, men helt fantastikt vad fint det är nu när man kan jämföra med hur det såg ut i februari och mars ifjol.Jag har lite känning när det blir väldigt varm där. Blir lite chockad själv då eftersom jag glömt bort det. Har slutat använda ett vanligt durkslag nu till makaroner och spagetti utan jag har hittat ett gammalt som man måste ställa nere i diskhorn för att det ska funka. Känns lite bättre.

Livet leker med en. Fram och tillbaka så man verkligen ska få känna att det är värt att leva men inte ta allt för givet!!

Kram

Blir såååå irriterad!!!

Har skaffat en ny telefon. Kan man bli mer irriterad än när man byter telefon??!! Inget är som förr och man börjar snabbt längta tillbaka till den gamla och som faktiskt var väääldigt bra. Fast något gjorde ju ändå att jag bytte till en ny så något borde ju vara positivt. Jaja, det är väl bara att sätta sig och lära sig den. Det är ju egentligen bara det att jag inte klarar av att få med text när jag ska blogga med den. Förr skrev jag ett vanligt mms och skickade till bloggen, nu kommer bara bilden med till bloggen. Måste leta vidare.

Livet annars då???

Jo här är det full fart mot framtiden och inte hinner man stanna upp och fundera på vad som hände igår!! Vad hände igår egentligen?? Just ja, jag har stor städat HELA huset. Japp, HELA huset. Är såååå fint från översta våningen och ända ner i källaren. Kom och titta om du inte tror mig för nu kan jag lätt visa upp hela huset!! Men skynda dig, det går snabbt att stöka till igen hihi.

Har varit på brottarläger här i Söderhamn i helgen också. Både Simon och Felix var med, Felix hoppade med eftersom vi ändå skulle vara där och hjälpa till hela helgen. Bilder finns här om ni vill titta. Vi hade alla väldigt roligt och det kom hem två riktigt trötta, men glada barn.

Mamma och pappa har flyttat från vårat underbara stora hus till min farmor o farfars underbara men lite mindre hus!! Gick väldigt bra med flytt och jag har tillomed sovit över för första gången i hela mitt liv i det huset. Gick jättebra och det kändes som hemma!!! Roligast med flytt är att man hittar massa roliga saker sen man själv var liten. Slängde mycket men sparde en del också. Som lite foton:

     

Hittade dom här bilderna bland min syster Helenas bilder, därför hon är med på alla!! Läskar mig mest på brorsans snygga tomtebyxor hihi!!! 

Bäst av allt är ändå att jag nu har hittat förebilden till  Michelingubben:

Hihi, jag är bara för söt på den bilden!!!

Henkan har börjat fundera på Pontiacen inför sommaren också så om vi har tur så funkar den även den här sommaren. Måste bara fixas lite, så nu ser jag nog inte till honom mycket mer innan våren.

Jobbar på och kör babysim som vanligt och mår helt underbart kan jag nog till slut sammanfatta livet!! Och när man nu ha skrivit av sig här så stämmer inte rubriken längre för nu mår jag bara bra och tar nya tag med telefonen min!!!

Kram

RSS 2.0