Tuva

Stormen Tuva är på ingående. Sägs att det kan bli rejält blåsigt. SÅ inge fjällen för vår del den här helgen. Hittar man på då? Känner redan rastlösheten gnaga i kroppen. Något måste ju hända. Annars blir jag sittandes i soffan och blir tokig...

Kram


Kartonger

Felix har ju kommit på att det är kul att bygga med olika saker. Så det samlas på toarullar, äggkartonger och andra fiffiga saker att bygga med. Det har byggts hus, gubbar och båtar.
Idag kom vi till farmor o farfar för att få Simons jacka lagad. Där, innanför dörren i hallen, stod den. Felix blev helt salig. En JÄTTESTOR kartong fanns det. Lycklig blev han och tog den direkt. Kanske en det skulle kunna bli en säng?! Men ack så han bedrog sig. Ibland har även mamma en talan när det gäller allt skräp som dras hem från allt o alla. SÅ, det blev en....

robot

ROBOT, som heter X3000.

Kram

Onsdag

Henkan skrev ihop en lång lista på saker som måste göras idag om vi ska åka till fjällen imorgon. Blir nog att skaffa lite barnvakt på eftermiddagen för att hinna allt som ska lämnas, bytas, hämtas och skjutsas. Nu till badet en sväng och sedan jobba iallafall.

Kram

morgonstund...

Snooze-knappen går rätt varm på mornarna. Hade ställt klockan på halv sju och kom ur sängen fem över sju, det blev alltså 4 tryckningar på snooze. Nilla kom imorse också så då är det bara att hoppa upp ur sängen. Felix vaknade till och frågade vilken dag det var. Tisdag. SKRIDSKOR IDAG!!! Just ja, det hade jag helt glömt bort. Upp med barnen, packa väskan, borsta tänder, på med keps och jacka o skjutsa barnen till dagis/skola. När dom ska till skridskobanan så är frukosten tidigare än vanligt så det är lite svårt för oss att komma i tid. Idag var vi 5 minuter tidigare fast jag hade totalt glömt. Skönt att barn längtar och kommer ihåg själva. Nu ska jag fixa mig o dra till jobbet.

Kram


TACK!!

Glömde säga TACK till dig som tog hem Simons badshorts som han glömde på badet igår. Tror vi kom på vem du är och då kan ju sambon som brukar kolla min blogg ibland hälsa till dig och tacka!!! Annars får Helen ringa och säga till dig, svägerskan din alltså.

Kram


Trött

Efter brottningen igår så var det som vanligt Delfinen för Simon och Firren för Felix, alltså bad. Den här gången var det min tur att åka med Simon. Eftersom det är kallt på Hällåsen så vill man hellre åka till Söderala. Det var trampolin och simträning på programmet. Så det blev en massa hoppandes från 1-an, 3-an och så klart på frileken blev det hoppande från 5-an. Det som var mest chockande var att även jag hoppade från 3-an. Själva hoppandet därifrån är ingen sak, det värsta är att gå ut på trampolinen. Mina ben skakar när jag tar mig ut, riktigt skönt då att hoppa i vattnet. På simträningen så tränade dom verkligen allt, crawl, bröstsim, ryggsim med både crawl och utan, fjärilsim och att dyka iväg från kanten. Fått en ny simlärare så det känns bättre nu. Inte det att dom andra varit dåliga alls, det är bara det att nu har vi fått en utbildad simlärare. Hem och i säng för en trött kille.

Efter en skön natt med mycket sömn, så vaknade Simon och var sur, grinig och så klart fortfarande trött. Låg och skrek på golvet för han inte fick på sig skärpet i byxorna. När han lugnat ner sig kom han på den smarta tanken att fråga mamma om hjälp. Han drog ett djupt andetag och bad snällt om hjälp, klart man fixar det!!

Förstår att han fortfarande var trött efter en sån spännande, rolig och utmattande söndag.

Kram

Brottning

Andra gången för Simon på nybörjarcupen. Idag var det i Sandviken så det var spännande bara att åka iväg för honom. Jonas åkte med oss också.

fika

Började med lite fika där.

stadigt grepp

Fullt fart på Simon var det idag. Han var riktigt duktig och körde på utan att kolla efter oss. Han har den röda dräkten på sig. Han fick gå upp en klass den här gången och det var jättebra för han fick kämpa lite mer då. 4-a av 7 kom han!!!

Felix som är lite blyg på en gång hittade på Wilma sen och hade jättekul med henne.

lek

Här är hela gänget

gänget

Kram

Födelsedag

GRATTIS HENKAN PÅ DIN DAG!! 
   

   henkan

Du får ligga i soffan idag och knäppa med fingrarna och jag o barnen ska fixa allt till dig.

Kram

Semlor

Underbara februari är på ingående. Det betyder SEMLOR. Japp, har redan köpt min första. Lovade Felix att vi ska baka egna iår, så det är ju bara att leta fram receptet och baka ihop en bulle eller tio. Det bästa är att Henkan gillar inte dom så vi har dom för oss själva. Får köpa lite extra smågodis till honom istället då när vi ska mumsa semlor. Inte tid mer nu. Ska äta min första nu.
image302
Kram

Sjukling

Idag är Felix hemma. Han hostar lite otäckt tycker jag så det kan vara skönt med en ledigdag. Han blev lite ledsen för det var visst lillmöte med hans grupp på dagis. Ibland måste man ju kunna missa lite. Som tur var kom pappa hem med en överaskning. Han hade hyrt Nicke Nyfiken filmen som Felix har trånat efter i ett par veckor nu. Kudde, filt, film, glass och dagen är räddad.


Själv letar jag allt möjligt på Tradera. Som tur var blir jag lite för snål så jag bjuder iallafall inte. Än.
 
Kram

is...

Hur kan det finnas is innomhus om det inte finns ute??? Fast frågan var svår att förklara, det finns aggregat som gör att det är kallare inne än ute, så förstod Felix efter att ha varit i ishallen. Det bästa var att ishallen var i Ljusne, alltså inte långt från jobbet. Henkan o jag passade alltså på att åka för att titta på alla barnen som åkte. Det var alla stora barn, de som fyller 6 år iår, på de tre dagisarna som finns här i Sandarne. Ett gäng av liggandes, gåendes och åkandes barn på isen alltså. Det var första gången av 4 som dom var där. Hinner jag så ska jag åka dit sista gången också för att se om det är fler som åker själva då. Jättebra var att dom har ställningar för dom som behöver lite hjälp.
 
ishockey

iskungar

Felix och Hugo hade varit längst av alla på planen och så klart så somnade bägge två på läsvilan efter lunchen. Underbart!!!

Kram

Tidig

Som vanligt vaknar jag när Henkan drar till jobbet, på med tv-n så somnar man skönt. Jaha ja, då kom Felix för han ska iväg med dagis idag och åka skridskor så han tror att klockan är halv åtta och inte sex på morgonen. Mellan sex och tjugo över frågade han var femte minut vad klockan var, men nu är tv-n på med Nalle Phu så då glömde han tiden. Själv har jag läst Kuriren och Aftonbladet, gått igenom bloggarna och nu är det dags för min senaste aktivitet. Har länge hört folk som är helt inne i Tradera. Har kollat det lite smått då och då, nu har jag lagt lite bud också. Ska kolla om något har gått ut och jag inte fått det. Är ju inte så hängiven att jag sitter i sista minuten och försöker få det sista budet. Fortsättning följer, måste kolla nu hur det går.

Kram

Nämen snö???

Bråttom iväg imorse. Vi sover lite lite för länge på mornarna. När vi fått på oss ytterkläder och öppnar dörren ut så säger Felix "Nämen det är ju snö här??!!". Kan det ligga 1 cm på backen och barnen blir överlyckliga. Fast här kan man inte sätta fast sig och leka hjälpa-lekar. Hjälpa-lekar lektes det i fjällen. En "fastnade" i snön och den andra fick skotta sig fram och dra bort den andra. Det gick hett till, men Felix var lite feg så han "fastnade" ovanpå snön medans Simon satt fast till midjan.

Det här är väl vad en svensk behöver. Alltså snö på vintern och sol på sommaren. Hela livet får en helt ny dimesion. Man blir piggare, gladare och ändå lugnare.

Inte undra på att man behöver fjällen i dessa snöfria dagar. Alla skulle ha ett fjäll att åka till en gång för att ladda upp batterierna.

Kram

och snö fanns det...

Underbara härliga snö!!! Skojar inte om jag säger att det var 1 meter snö i Hamra. Fredag blev det 8 mil skoter. Ner till Funäsdalen och sen runt upp på fjället och tillbaka. Riktigt kul var det. På kvällen tog vi pulka, madrass och tefat med upp till skidbacken och åkte så det stog härliga till. Jobbigt bara att klättra upp för backen, men vad gör man inte för att åka pulka. Sen gick vi och duscha och basta innan det blev tacos i husvagnen. Somnade skönt på kvällen. Lördag var vädret lite sämre. Det hade kommit upp några fler till vagnarna som skulle ut o åka skoter, Henkan drog med dom. Simon, Felix och jag drog på oss slalomutrustning och drog till backen. Trots blåst och snöande så åkte vi lite i barnbacken innan vi gick in och åt lite mat. När vi kom ut igen för att åka lite mer så blåste det rätt så rejält så killarna gav upp. Det blev en eftermiddag i vagnen. Åkte upp till värdshuset på kvällningen en sväng så killarna kunde spela lite och jag fick mig en cider. Efter god mat i vagnen så var Henkan slut så vi la oss tidigt. En härlig helg i snön, nu längtar vi tillbaka!!!

Kram

snöööööö

Inte en snöfläck vart man än tittar. Is, ja och vattenpölar i massor, men inge snö. Kul januari. Vi skiter i det här och drar till snön istället. Det blir en helg i Hamra nu!! Ha det så bra här hemma, själv ska jag åka pulka i helgen.

Kram

Skönt...

Äntligen börjar jag känna igen mig.  Inte gått en meter på en vecka nu.

Kram

Brottning

Det var första gången igår för Simon att  gå upp i match på brottning. Det var nybörjar-cup i Söderhamn. Inte så många som kom och eftersom vi har en lite smal och lätt kille till son så fick Simon möta tre stycken som var 2 år yngre än honom. Inte för att det gick bättre för det, dom var ju jätteduktiga. Fast enligt mig så var Simon bäst!!! Han fick gå ut först på mattan och eftersom vi ALDRIG varit med på brottning förr så hade vi ingen aning om hur det gick till. Tur att det var Simons tränare som var domare, han berättade hur det gick till hela tiden. Det ska tas i hand åt höger o vänster, både före och efter matchen. Han förlorade första gången, men dom andra två vann han över. Lite problem hade han att koncentrera sig för han kollade poäng, oss och domaren nästan hela tiden, något han måste lära sig att strunta i. Det slutade iallafall med att han kom 3-a och fick en medalj.

brottning

vinner

På kvällen så frågade vi honom om han vill sluta med brottning nu. Det blev ett NEEEEEEEEEEEEJ till svar. Så nästa gång blir det Sandviken den 27/1.

Kram

Fredagkväll

Lämnade kidzen till varsitt håll, en till farmor o farfar och den andra till mormor o morfar. Dom skulle få mysa så mycket som dom bara kunde för sig själva. Vid fem åkte Henkan och jag till stan för att äta lite mat på restaurang Dragonen, underbar mat. Sen var vi på film National Treasure , den var jättebra och det hände något precis hela tiden. Efter filmen gick vi till Cillas mamma för där var alla bandytokiga. Dom hade varit på Broberg - Bollnäs och var rätt upptagade, så det var riktigt kul att komma dit.

Imorgon ska Simon på nybörjarcup i brottning, spännande.

Kram

något måste ha gått fel hos mig...

Herregud, om jag får säga så. Något har nog slagit slint hos mig. Det värsta av det värsta hände idag. När vi låg i sängen imorse, bröderna grus och jag alltså, så hände något hemskt. Jag sa till killarna att kliva upp och klä på sig. Okej, inget hemskt med det. SEN kom det. "Vi ska till dagis och skola idag". GÅ??? Vad händer??? Det var bara att klä sig och på med reflexvästar, är ju faktiskt rätt mörkt vid halv åtta. Det är ju skönt att röra på sig och varför ta bilen varje dag när det är så nära. Tog mig en liten extra promenad vid hemfärden, men inte så långt.

Jobba!!!

Kram

duktiga jag...

Måste bara få skryta om mig själv nu. Känner mig så nöjd.

Idag blev det en 40 minuters promenad!!! Det blev den första för år 2008 och absolut inte den sista.

Efter det så blev det till och med en promenad till dagis för att hämta Felix. Han älskar när jag går och hämtar honom. Han får så mycket tid att bara prata med mig när vi går, man har ju inget annat att göra än att lyssna. Så han pratar, pratar och pratar medans en annan bara går och "mmm", "mmm" och "mmm"-ar. Om jag tänker efter så vet jag nog inte hälften av vad han sa, men det gör inget. Huvudsaken är att man lyssnar och låter honom ta sin tid. Bara jag inte lovat något som han kommer ihåg senare.  

Simon har man inte sett så mycket av alls idag. Han kom hem efter skolan, packade sin brottarväska, tog ett x-box spel och gick till en kompis. Sen kom han hem efter sju när han hade varit på brottning. Härligt ändå att han kan få vara borta med kompisar så där. Ska väl erkänna att halv sex funderade jag på om han kommit till brottningen och mellan halv sju, då slutar träningen, och tills han kom så sprang jag mer eller mindre mest i fönstren o tittade efter honom. Han är ju ändå min lilla lilla kille. Herregud vad stor han börjar bli.
 
Imorgon blir det barnfritt. Vi ska ut och äta gott och sen gå på bio, härligt.

Kram


Vardagen börjar åter...

Första dagen för Felix på dagis efter jullovet. Han hoppade upp och längtade efter gröten på frukosten där. Väl där så var det bråttom med hej då och vinka för nu skulle det lekas!!!! Härligt.

Själv ska jag ta mig till jobbet. Simon, som är ledig idag med, ringde till farmor för att kolla om hon måste jobba eller om han kunde vara där. Så klart så hoppade hon över jobbet för att vara med honom. Underbart att kunna göra så för både Simon och farmor. 

Upp och iväg för mig nu.

Kram
 

E-center

För att komma till E-center ibland så krävs det mutor. Simon brakade ihop idag och ville absolut inte med och handla. Ibland tycker jag det hör till även för barnen att åka iväg för matköp. Så det blev inte bara matköp idag, fick muta dom små med Barnens Hus och göra av med lite julklappspengar. Snällt hjälpte dom till med maten, efteråt fattade jag att det var ju för att det tog så lång tid för mig. Sen blev det närapå några timmar på deras favvoaffär. Inte lätt när man har lite pengar att handla för och man inte har en aning om vad man ska ha. Simon har länge trånat efter ett litet trumset som vi sagt att om han kostar på dom 400 kronorna själv så är det helt okej. Så klart så var dom slut nu, jippi!!! Han blev ledsen och fick leta, leta och leta efter något annat. Felix hittade en robot för 1800 kronor, nope den bidde det inte heller. Så det slutade med att Simon köpte två svärd och en pilbåge och Felix köpte en gitarr och en matmixer. Inga dumma saker alls för mina små gossar. Fast inte blev dom glad när jag tvingade dom att ställa upp på kort med sakerna.

storhandling

Kram

Källaren

Har fixat till ett lekrum i källaren. Jaja, så där jättefint är det ju inte men den fyller verkligen sin funktion. I helgen fixade vi lite el till tv-n o dvd-n där nere. Nu ser vi inte till barnen uppe nå alls. Ska även sätte in X-boxen där nere så sen får man ropa neråt för alltid när man vill barnen något, hihi.

Vardagen har börjat komma närmare nu. Idag hade vi klockan på sju och då åkte tv-n på. Eftersom inte Henkan läser min blogg kan jag här erkänna att barnen tittade på tv och jag sov till närmare halv tio. Imorgon börjar allvarlet på riktigt. Då kommer Nilla strax efter sju och Felix ska till dagis. Simon får vara hemma en dag till innan det är skoldags.

Ska iväg till affärn och köpa plastbaljor med lock till alla julsaker, sen ska här städas undan julen.

Kram

Vad är det man brukar säga???

Nytt år, nya möjligheter.

Pappsen har skaffat bredband, kors i taket!!!! Helt otroligt att han äntligen fixat det. Nu behöver man inte mötas av upptagenton hos dom eller att det tar så lång tid med alla sidor på internet där. Tror nog att han är sist i världen att skaffa bredband. Jag var dit idag iallafall och fick ihop det, så nu kan jag tänka mig att han sitter där hela dagen o natten. Knepigt blev det med första uttaget bara, det är ju så klart i ett helt annat rum. Han får ordna till det.

Ikväll blir det grillad älgbiff, hasselbackspotatis och rödvinssås, mums. Självfallet blir det ett eller två glas rödvin till det också.

biff med rödvinssås

Kram

hemma igen

En hel vecka blev det i fjällen. Kom upp på juldagen vid tio efter att mött säkert hela 20 bilar efter vägen, lugnt o skönt alltså. Annandagen var solig och underbar bland all snö!! Barnen njöt i snön och var faktiskt rätt svåra att få in från denna vita uppenbarelse. Skotern ska vi inte prata om här, men inte gick Henkans nya många meter innan den gick sönder. Torsdag regnade det, inte kul alls. Som tur var så försvann inte all snö utan den packade ihop sig för att sedan frysa på och bli snorhal. Fredag var vädret bättre så det blev slalom för mig och barnen. Underbart och härligt var det att svischa ner för dom snorhala backarna. Jaja, det var inte så snorhalt så det var faktiskt kul, vädret kunde ha varit lite mindre blåsigt bara. Lördag kom Felix älskling Joline upp med sin mormor och morfar så då blev vi av med honom nästan. Har någon gång berättat att dom två ska gifta sig och köpa ett rosa hur i Arbrå, av alla ställen. Dom är såååå kära att det gör ont att titta på dom. Söndag hade alla kommit upp som vi brukar umgås med, så det blev fest i vår husvagn. 14 personer var vi där + våra småttingar som sov. Sjöng och hade jättekul iallafall. Nyårsafton blev det slalom hela dagen för Simon med dom stora barnen, han var helt slut när han kom hem och sjönk gråtandes ihop bara innan vi fick av kläder och i med pannkaka. Kvällen var vi hos Ivarssons på middag och sen över till resten av gänget innan vi klädde oss och gick ut. Tolvslaget stog vi ute och tittade på alla fyrverkerier som lyste upp himmelen så vackert. Hemfärd på nyårsdagen och var hemma vid sex.

fjälls

En underbar och härlig vecka med mycket frisk luft och roliga vänner!!!

Kram

RSS 2.0