Kiitos paljon!!

Har haft en härlig helg i Finland med en hel massa kusiner. Som Felix sa, "är alla dina kusiner??". Träffade hälften av dom, ungefär 15 stycken blev det med respektive och deras barn. Många är dom.

Bröllopet var fint, synd att man inte förstår så mycket när dom pratar bara.
 

Minna och Rami

Simon blev jätteförstjust i Minna. Hon kan ju prata svenska så han var efter henne rätt mycket och pratade med henne. När jag tittade på korten från deras hemsida fick jag syn på att han även dansade med henne. Lyckliga Simon.

Minna och Simon dansar

En helkväll som vi avslutade vid tre för att vi skulle ju vidare dagen efter. Då åkte vi "hem" till Raanujärvi. Fick bo i Veikos stuga som är en jättefin bostad precis vid en sjö. Där bastade och badade vi. Barnen tyckte det var jättekul att basta och springa ner till vattnet och bada. Så dom sprang mest fram och tillbaka hela tiden.

Henkan, Felix och Simon badar

Pappa har en hel massa syskon där uppe. Här är han och Arvo framför Arvos jordgubbsland. Ett av alla land som fanns där. Dom odlade allt som gick, det dom inte odlar är inte värt att äta. Hebret som dom står framför var det enda som fanns kvar efter kriget. Alla andra bostäder var sönderskjutna så dom fick börja om från början och bygga upp allt. Första gången pappa var upp efter kriget när han var  5 år sov dom och alla andra barn i det huset.

pappa och Arvo

Alla vill träffa oss när vi är där uppe. Får åka runt och äta mat hela tiden känns det som. Var till Raili och åt grillad lax och pannkaka. Pappa, Henkan och barnen bastade där också. Här sitter dom framför uterummet (utekök) och bastun. Barnen kommer ut ur bastun i bakgrunden.

Hos Raili

Tisdag blev det Santa Park och Tomteland för oss. Santa Park var under marken där alverna hade sin skola, vi gick där och blev själv alver, hihi. En show bjöd dom också på med julsånger och en massa dans. Åkte ett tåg runt tomtenissarnas verkstad, dockor, supermysigt. Åkte sen till tomteland och där träffade vi riktiga tomten!!! Barnen blev alldeles lyriska och skönt att ge tillbaka tron på tomten.

Alver

Jag på tomteland

Som sagt så blev det mycket mat. Här är vi hos Oiva och nu grillas det efterrätt som är pannkaka. På bilden står 3 av pappas syskon och tre av mina kusiner. Så var det hela tiden, fullt med folk!! Helt underbart!!!

Grillar pannkaka

Längtar tillbaka!!

Kram

Kommentarer
Postat av: marcus

hör av dig vilken tid om ja ska komma på måndag :)

2008-07-19 @ 15:38:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0