Ändrade planer

Nu tar hela familjen sportlov. Henkan och Felix kan följa med Simon o mig. SÅ nu drar vi till fjällen en vecka!!!!!!

Kram

Brottning

Det var brottning på söndag igen. Skulle ända till Matfors den här gången så vi fick kliva upp tidigt. Felix som inte ville med sov hos farmor o farfar. Packade en hel massa fika med oss, fast Henkan var snål på att göra smörgås så vi fick bara två såna var. Simon var inte på sin riktiga toppform tyckte vi. Lite synd för honom också när han får gå 29 - 32 kg och bara väger 26, det är en enorm skillnad på 3 - 6 kg. Han kämpade på iallafall.

brottning

Självfallet blev det fika efter alla matcher, Simon o Jonas.

fika

Blev 3-a av 4 och fick en bronsmedalj.

brons

Hela ligan som åkte.

ligan

Kram

Veckan

Det har varit en hektisk och jobbig vecka. Tänkte igår att jag skulle hoppa över fotvården, men svärmor övertalade mig och vilket underverk det gjorde. Jag var så stressad när jag kom dit och helt lugn när jag gick därifrån. Inte orkat bloggat heller och då är det verkligen illa. Lite trött idag med. Måste iväg och jobba även idag för att kunna vara ledig nästa vecka. Ska nu dra till fåren. Ha en trevlig lördag och glöm inte melodifestivalen ikväll!!

Kram

Bonden Marie

Ännu en tid som bonde. Har skickat iväg mamma o pappa till fjällen i några dagar, så jag får väl skylla mig själv att Nilla är hos oss och jag får ge fåren mat. Pappa påstår att man måste hålla ett öga på Pelle, baggen, hela tiden. Varför det?? Han bryr sig inte ett dugg om mig utan bara om min hink med gröpe i. Igår var Felix och Elvira med och gav dom mat. Då blev det hoppa i hön uppe. När han kom till dagis idag så berättade han det för dagisfröken och då kom minnena tillbaka när man själv var liten och hoppade i riktig löshö. Har linan kvar där vi lekte Tarzan ut över hön. Hur vi sov där, fast det var så kallt så vi gick in efter halva natten. Hur vi sov bland lammen och fåren? Fast samma där för fåren åt så mycket på oss att vi fick gå in för att kunna sova. När jag var liten hade vi tjurar, får och grisar. Det jag kommer ihåg bäst från grisarna är när vi slaktade dom och man fick stå o vispa blodet för det fick inte stelna, det skulle göras blodpudding, palt och annat gott av det. Wow, ibland känns det som ett privilegium att fått växa upp på bondgård. Har stoppat korv och kardat ull i mina unga år. Har demostrerat när min älsklingsbagge skulle slaktas, den fick faktiskt leva ett år till. Efter det året så gjorde det inget att den försvann. När jag var 5 år så hoppade jag ut från höskullen. Pappa visste inte att jag var där uppe när han gav djuren så han låste och gick in. Jag fick panik och gick upp och hoppade ut. Alldeles bredvid en sten. Sprang stammandes in och fick åka till sjukhuset för mamma blev livrädd att något skulle ha hänt mig. Inget var fel med mig iallafall, men är fortfarande lite orolig för att bli inlåst där fast jag lärde mig dagen efter hur jag skulle få upp dörren innefrån. Ojoj, nu blev det mycket minnen.... Ska fortsätta tänka på alla dessa minnen på väg till jobbet.

Kram

meeen

Jag är så duktig på att ta med kameran nu för tiden. Så den blev hemma i helgen igen. Det blev en bra helg. Skoter i fredags. Barnen o jag var med halva dagen och sen drog Henkan iväg med några kompisar. Det blev utelek för oss med en hel massa tefat och madrassåkning. Efter två timmar så ville Felix in, men vi skulle inte gå in förrän pappa kommer tillbaka. Så en halvtimme senare kom pappa och Felix SPRANG in. Lördag var det kallt när vi vaknade, -18 grader. Henkan drog igen på skotern och killarna o jag klädde oss och drog till Tännporten för slalom där. Där är barnbacken så härligt underbar. Det blev två åk i backen och sen var det skogen som gällde. Det finns en barnskog att åka i där och första biten är rätt brant, då höll Felix i mig i handen och sen drog han själv. Superkul!!!

Nu längtar jag o Simon till sportlovet. Åker upp på måndagen då så vi kan åka slalom i tre dagar utan någon som stör oss. Torsdag kväll kommer Henkan o Felix upp med Härjedalingen.

image320

Kram

Alla hjärtans dag

image317

Ha en underbar dag och var rädd om dig!!!

Jag ska få spendera min kväll med det bästa jag vet, eller egentligen inte. Vi åker bil hela kvällen upp till fjällen. Det är ju just det att vi åker till fjällen som är det bästa. Äntligen på väg upp dit igen. Till på köpet så ska jag få äta på MAX också!!! Den här gången ska jag försöka komma ihåg att ta med mig kameran och få lite kort.

Annars blir det ju faktiskt jobb före och lite handling av mat. Är hemma igen på söndag.

 Kram

image316image318

skridskor

Åkte med Felix till skridskobanan. Jag tog alla väskor i bilen dit så det inte blev så tungt för barnen. Kul när dom kom fram och blev överlyckliga över att se sina väskor där. Den här gången så fick dom ju ha fika med sig så det blev lite åka och mycket fika. Felix som är en riktig fikaunge läskade sig rejält på att få bestämma helt själv när det skulle fikas. Kan tänka mig att Snäckans barn inte hade något fika kvar när det var dags för det. Dom är så otroligt snälla också för dom bjöd till varandra hela tiden. Smakade på varandras smörgåsar, oboy och saft. Ett av barnen hade inget fika med sig, hon fick nog mest av alla där.

image316

Otroligt dålig bild eftersom den är tagen med min mobil som är extremt dålig på bilder.

Kram 

morgonstund har...

Tja, vad har morgonstund egentligen. Här hemma blir man utkörd från sängen rätt tidigt. Ibland sätter jag igång tv-n på morgonen efter att Henkan åkt till jobbet. Det brukar ta knappt tio minuter förrän man blivit av med det och det är barnprogram. Sen får man lägga sig i en kall säng utan barn under täcket som värmer en. Jaja, det är inte så illa. Myser faktiskt rejält varje morgon. Sen har vi morgonens höjdpunkt, Fåret Shaun!!! Det är ett superkul barnprogram. Skrattar varje gång åt fåret med sina påhitt. Det är i samma stil som Wallace & Gromit som också är en stor favorit hos oss här hemma.

image314

Nu ska det packas matsäck till Felix. Äntligen ska han få ta med sig egen matsäck till skridskorbanan med dagis. Det har han tjatat om varje gång.

Kram

slut i huvudet...

Idag har jag suttit med siffror och papper så det står mig upp över öronen. Babysim-papper som måste bli klar innan torsdag så jag får lämna det till någon annan som får klia huvudet av sig.

Julia är här och leker med Felix, just nu ligger det kulor och kapsyler i hela hallen. Jonas och Simon är i källaren. Funderar skarpt på att sätta Simons säng där nere och kanske en toa åt honom så kan vi träffas bara när det är mat. Ibland känns det som han bor där.

Kram

fest

En fest med tjejer och melodifestival + spelet "Så det kan låta", kan bara sammanfattas som en pratig-, skrattig-, rolig- och FAN mitt lag vann inte - kväll!!!! Sen blev det utgång och DET kan sammanfattas med att jag nu har ont i benen efter en kväll på dansgolvet. Vi rockade fett, haha. Satt faktiskt inte en enda gång förrän på kebaben där vi tog kvällsmat innan hemgång. Somnade som en stock när jag kom hem så det gick så bra att sova ensam. Tack Maria, Pernilla, Cilla och Sandra för kvällen!!!

Kram


utan karl i två dagar...

...försmektar jag på denna ö. Det gör ju faktiskt att man börjar få abstenens.
 
Stog i kassan på Söderala badet igår kväll så den kvällen försvann för sig själv. Kul var att Linda kom, funderade bara på om vi pratade något alls eller hur det var. Får ta igen det annars. Mormor o morfar kom o hämtade grabbarna så dom fick lite mat i sig i tid innan dom blev för suriga. Sen drog jag till dom också o fick lite mat o vin. Somnade ovaggad halv elva. Hände faktiskt inget alls idag, lördag. Bara haft en lugn dag. Ska iväg till Maria snart och dricka lite vin och titta på melodifestivalen. Så förhoppningsvis blir kvällen mysig och med en massa TJEJSNACK!!! Det kan jag behöva nu.

Just ja, första natten helt ensam i huset blir det nu. HUGA!!!!!

Kram

home alone

Idag blir jag gräsänka. Grabbarna, då menar jag stora och inte små, ska dra på sin vanliga fjällenhelg nu. Dom planerar och planerar vilka som ska åka när, var och hur hela tiden. Om dom bara kunde lyssna på sig själva en gång så skulle dom bli förvånade. Det ändras tider och sittplatser stup i ett. Enda som jag tror att alla är överens om är att slutstationen blir Hamra. Deras packning sen då. Det pratas inget om kläder hos dom iallafall, men destomer om öl, sprit och bensin till skotrar. I alla människor sitter en liten kärring fast den visar sig i olika former, haha.

Vi som blir på hemmaplan då. Fullt upp så klart. Brottning, bad, sova hos mormor o morfar och sova hos farmor o farfar. Händer en hel del här hemma alltså under helgen. Mer om det kommer under helgen.

Jobb nu.

Kram

ps. Marcus, ta det lugnt imorgon på badet... åk den röda rutchen, skitkul!!!

Liten och naggande go

Igår fick vi främmande på jobbet. Viggo, 4 dagar kom med tårta. Höll på att krevera innan jag vågade ta upp honom och nosa lite. Underbara bäbisdoft. Grattis Micke o Emelie till ett litet underverk!!!

image314

Kram

Äldre blir man...

Man säger att man ser på barnen att man blivit äldre. Varje år barnen fyller år så blir man ju själv ett år äldre.

Har kommit på ett till sett som man ser att man börjar bli gammal på.... Mamma o pappa är båda pensionärer!! Snacka om att man då blivit gammal.

Grattis mamma på födelsedagen!!!!
  

mamma

Härligt med tidigare pension!!!

Kram

ps. Amanda, snodde bilden från dig för den är så fin.

Familjen bad

Japp, det är vi det. Har sagt det förr och kommer att göra det fler gånger. Kan ju inte hjälpa att vi bara älskar att bada. I lördags blev det en familjedag till Sandviken och Parkbadet. Det blev en hel del rutchkana, alla åkte den gula och det var bara Felix som inte vågade sig på den röda än. Enligt honom så måste man nog vara 8 år för att åka den.

rutch

bad

Tre och en halv timme blev det där och vi åt så klart mat också. Lite orolig blev jag när vågmaskinen startade och Felix vägrade hålla i mig, fixade han ju ändå med lite stöd från mig och Henkan. Förstår ju honom när han simmar själv att han då ska klara det.

Henkan ville in på IKEA en sväng för att köpa sänglampor o tavlor till trappan. Blev en timme där med en sur Simon för han fick inte vara i lekrummet, men det fick Felix. Köpte även en fin lampa till trappen upp. Så nu måste elektrikern komma o fixa så jag kan ha bara den lampan tänd och inte både den och den i taket uppe i hallen.
image311

Kram

Lek och sjuka

Började dagen med att vara på E-center halv nio, lugnt och skönt att handla då och rejält dyrt blev det. Blev en riktig storhandling och knappt nå mat hemma ändå. Blir så dyrt när man behöver schampo,tvål, tandborstar och såna saker. Äntligen har jag köpt stång till Henkans garderob också så snart (om en månad) kan vi ta hit hans sista kläder från andra huset. Väl hemma med allt så kom Henkan hem och mådde dåligt, feber (fast när har inte han det?) huvudvärk och ont i kroppen. Simon drog till Erik för lek och efter en sväng till stan med svärmor så hämtade jag Felix och David på dagis. Det blev en massa bus runt om Henkan som ligger i soffan. Måtte han bli bättre till imorgon så vi kan hitta på något.

Kram

RSS 2.0