Tisdag

Den sista september är alltså här nu och snart över också. Ikväll ska jag ha babysim. Det var 6 veckor sen jag hade det sist. Känns lite konstigt att ha varit ledig så länge. Inte för att jag inte velat haft det, men Pia ville ha min gång och jag har bytt med Camilla lite så då blev det så här. Får nog köra på mer nästa kurs och då har jag bytt till tisdagar istället för måndagar!!!

Var på kalas hos Julia igår och hon är rätt lätt att handla till. Hon är en riktig tjej-tjej. Älskar kläder, smink, smycken och såna saker. Vi köpte en nessisär med smink och duschsaker i. Svårare blir det nog med Jennifer, fast jag har faktiskt redan klurat ut vad jag ska köpa. Kan inte skriva det här utifall hon läser...

Ska packa badväskan nu.

Kram

GRATTIS!!!!

Grattis Julia på 8 års dagen!!!!!!!!


 

julia


 Kalas blir det ikväll!!!!

Kramar från oss alla!!!


Vilken vecka....

Det blir sällan en vecka blir som man tänkt sig och vissa veckor blir HELT annorlunda. Började bra med måndag, Bollnäs en sväng på dagen och orientering på kvällen. Det var avslutning för sommarens träningar så det blev glass efteråt.

träningsorientering i måndags

Tisdag. Jobba som bara den, mycket var det för en gångs skull, riktigt kul. Sen mitt i allt stök på skrivbordet, vilket jag inte gillar alls, så ringde det från skolan att Felix har verkligen ont i magen. Släppte allt och stack fort dit. Han satt i mat-tanten Kerstins knä och grät som bara den. Han krampade och när det blev en kramp, grät-skrek han och bara tog sig för magen och blev helt svettig. På väg hem så stog jag inte ut med att höra honom så vi drog in till akuten direkt.

akuten i Söderhamn

Tog bilden mellan värkarna.Där blev det lavemang och han tömde hela magen för att sen också kräkas ut det som råkar finnas kvar i magsäcken, så han tömde sin mage på allt. Fortfarande ont, men doktorn tyckte att vi skulle åka hem och vila lite. Två timmar med sova, krampa, sova, krampa så orkade jag inte mer utan vi åkte tillbaka. Nu hade han ont precis över blindtarmen när doktorn tryckte på magen. Doktorn tyckte att nu åkte vi till Hudiksvall. Han fick sitta fram i bilen med mig och vi hade med spypåse och det var ju tur. I Iggesund fick vi stanna en stund för att vila och kräkas lite. Lång väntetid på akuten så vi hann se halva Toy Story innan vi fick ett rum att ligga på. Nu var Felix helt slut och sov mer än krampa.

akuten i Hudiksvall

Doktorn sa att det är nog blindtarmen som spökar, kan ha kommit in något i den som legat där ett tag men säkert åkte ur när han rensade magen. Vi fick åka hem, men kom tillbaka direkt om det blir värre. Doktorn var jättebra och tog sin tid för oss för att prata och undersöka. UNDERBAR PERSONAL var det där uppe, trots all väntan. Vi åkte hem och somnade skönt.

Morgonen efter vaknade Felix och mådde bra, ömmade i magen lite bara. DÅ händer nästa sak!!! Han tappade sin framtand uppe. Nu är han utan tre tänder fram.

tandlös

Lugn onsdag och torsdag. Fredag blev lugnare än vi tänkt oss, skönt det med. För lördag var det dags för orienteringstävling!!!

Vi drog till Ljusne för samling och sedan till Skålsjögården! Simon sprang H10 ensam medans Felix och jag sprang Inskolningsklass. Felix var jätteduktig och jag behövde bara hjälpa honom att vända kartan rätt sen berättade han precis hur vi skulle springa. Simon kom ihop med kompisar så dom kunde hjälpas åt. Både Simon o Felix kom 1-a!!!! Stolt mamma!!! Hela tävlingsgänget från Ljusne:

Hela gänget som sprang

Hamnade hos Gert och Mimmi sen några timmar innan vi åkte hem. Tittade på film med barnen innan vi alla gick och la oss. Söndag hände det inget särskilt. Badet på kvällen var det märkestagning på Delfinen. Felix fixade Silverfisken och Silverpingvinen. Simma 10 meter, flyta i 10 sec, dyka efter sak på botten var det som skulle fixas för pingvinen och en simma 25 meter och hoppa från kanten så var fisken klar.

   


Simon skulle göra silvermärket. Började simma klädsim 150 meter och sen bröstsim 300 meter och sen var orken slut. Han får fortsätta med den nästa gång.

Nu förstår ni kanske att alla veckor inte blir som man tänkt sig. Det blev en kväll på akuten och dagen efter hemma med sjukt barn, vilket i sig är rätt vanligt för oss småbarnsföräldrar. Upp på allt det så sportas det som bara den. Jaja, fixade också den här veckan. NU har jag tänkt mig en lugnare vecka.

Kram


Utkast

MMS

Utlåst och inget att göra. Jag glömde väskan med nyckeln i så nu väntar vi på att Henkan ska komma hem och släppa in oss. Han var i Mo och fikade så det är bara att vänta, vänta o vänta. Det bästa är att han kan hämta upp min väska så även den kommer hem. Nu ska jag lägga mig i studsmattan o sova lite tror jag. Kram


Grävning

MMS

Grävning hos svärföräldrarna. Henkan jobbade hela dagen igår så han hann inte med det här då. Vänder upp o ner på trädgården nu. Kram


Potatisupptagning

MMS

Potatisupptagning hos mormor o morfar idag. Dom har inte så stort land i år, men potatisen måste upp. Kul tycker barnen. Själv knäpper jag mest kort. Kram


Fredag

Helg!!! Lite att göra, men på hemmaplan för en gång skull. Idag har jag iallafall äntligen tagit mig till stan med min telefon som krånglat. Uppgraderad och som ny för tillfället + att äntligen funkar internet på den!!!!

Ikväll är det som sagt fredag kväll. Vad brukar familjen Sundgren göra då på vintertid?? BADA!!!! Dags för nya ryck för oss att åka till badet. Pizza med familjen Norlund efteråt, ÄNTLIGEN!!!!

Imorgon är det potatisupptagning i Myskje.

Söndag blir grävning i Myskje + städning i garaget här hemma.

Nu ska jag hämta barnen på skolan och sen åka till deras gammelfarmor Lisa en sväng.

Kram

Badkalas

Ingen kamera med idag. Har blivit dålig på att ta med den nu för tiden. Kanske lika bra nu ikväll.

Simon har haft badkalas för sin klass. Han fyllde ju år i Juli, men eftersom vi inte har orkat riktigt så blev kalaset inte av förrän nu. Alla kom utom en i klassen och 7 föräldrar stannade på fika. Hade riktigt trevligt och det såg ut som om barnen hade kul!!

Kram

KM

Avslutning på cross skolan blev med KM. Riktigt kul att heja på alla 50 cc. Dom lät ju knappt någonting deras crossar, man glömmer snabbt hur lugnt det var på den tiden. Sen var det dags för 65-orna på stora banan. Simon var lite nervös.

På väg till start

Det är ju bara andra tävlingen han är med på. Starten gick riktigt bra.

Start!!!

Han körde jättesnyggt. Fast han är inte så snabb. Var riktigt nöjd när han kom i mål, fast han vill inte alltid komma sist som han sa. Det gjorde inte så mycket, men det börjar nog bli lite tävlings människa i honom också nu.

Prisutdelning

Nöjd iallafall att alla fick lika pokaler.

En härlig kväll, men vad fort det blir mörkt. Felix och jag som tog hans fyrhjuling dit var riktigt glad när vi åkte hem och Henkan hade fixat lyse på den. Annars hade det varit svårt att se guppen i vägen.

Kram

DSC00571

MMS

Orientering är härligt tycker Emil o Felix. Här är vi i skogen o springer. Inge dåligt dom springer heller, jag har svårt att hänga med. Kram


Husvagnen på plats

MMS

Husvagnen på plats i Hamra! Vi hade jättehärligt väder och satt ute till elva igår kväll. Kram


Smekmånad!

MMS

Smekmånad! Vad kan vi annars kalla det här? Gifte sig i somras o äntligen ute ensam utan barn. Fast nu är ju vi här så det blir nog ingen smekmånad, haha. Kram


Ombord!

MMS

Ombord! Nu har vi klivit ombord o hittat baren! Kram


Jaja, vi är med.

MMS

Jaja, vi är med. Ser ju riktigt bra ut. Utsikten framför bussen alltså. Cilla o jag. Kram


Bussen!

MMS

Bussen! Nu sitter vi på bussen på väg till Lasse Stefanz och kusinerna läskar sig. Kram


Roligt

Sitter på garaget och skriver ut lite saker. Kollar runt på internet medans och VIPS där hittade man något kul. Kolla själv:

http://tjuvtittat.se/

Kram

Helgen + lite till

Det var inte så farligt som det såg ut på bilden när vi spelade kubb. Eller egentligen var det så mörkt halv nio på kvällen när vi spelade, men vi hämtade dit en bil som fick lysa åt oss. Snabbt det blir mörkt nu. Vi började spela vid halv åtta och PANG så var det mörkt.

Hade en jättetrevlig helg i Orbaden. Tur med vädret också för det regnade inte.

Igår, måndag, var jag och grabbarna och orienterade. Anmält oss på tävling också så Simon ska få springa riktig klass där. Jag och Felix springer inskolning som är perfekt för oss två. Om jag inte lurar Henkan att ta Felix så jag kan skugga Simon. Vet inte om jag pallar med att skicka ut honom själv så där i skogen.

Idag blev det hel dag på jobbet. Om man nu kan kalla tio till halv fyra för det. Fast det gör jag. Varför det blev så länge?? Jo, imorgon drar jag och Henkan med Gunnar och Cilla på 24-timmars för att lyssna på Lasse Stefans. Ska bli riktigt kul!!!

Kram


Kanske det är lite sent?!

MMS

Kanske det är lite sent?! Vi spelar kubb med barnen. Är det någon som ser vart vi ska kasta? Kram


Sista campinghelgen för sommaren.

MMS

Sista campinghelgen för sommaren. Vi drog iväg till Orbaden med fam. Nord, fam. Lindvall och Anna. Riktigt kul! Grilla hör till campinglivet o här samlades alla runt värmen. Kram


Klarinett!

MMS

Klarinett! Simon har börjat spela klarinett. Han fick lära sig vad alla delar på klarinetten heter och hur man sätter ihop den o gör rent efter man använt den. Nu spelas det i huset. Entonigt, men det är ju så man börjar. Kram


Cross.

MMS

Cross. Idag fick jag åka ensam med Simon till cross skolan. Tur att det finns andra karlar här som kan hjälpa mig att få in o ur den från bilen. Dags för Simon att köra igen. Kram


Frukost!

MMS

Frukost! Idag blev det McDonaldsfrukost på väg till Hudik. Kram


RSS 2.0