Simon

När jag hämtade Simon i Ljusne sken han som solen. "Jag önskar att vi hade det här varje dag och inte bara den här veckan!!!"  Härligt att han hade haft det kul. Imorgon är det innebandy och dans som gäller.

Kram


Sportdagar

Vi här hemma är sååååå duktiga på att ta in posten. Postlådorna har ju flyttats (säkert för ett år sen) ut till vägen lite längre bort så vi har jätteproblem med att komma ihåg att ta in den. Så hände i fredags. Så lördagen gick och hela söndagen och så på kvällen när vi hade varit över till andra huset så tog Simon hand om posten. TUR var ju det!! Han hade kommit med på sportdagarna som Ljusne-Ala IK har under höstlovet. Tre dagar ska han prova på 6 olika sporter. Idag är det pingis och orientering. Ska bli riktigt kul att få höra vad han tycker om det sen.

Felix och jag tog en sväng till Barnens Hus för att inhandla lite smågrejor. Det blev en typ spindelmannen dräkt till honom + att vi köpte två saker till Ebba fyller år i december.

Nu ska jag planera kvällens babysim.

Kram

Häromdagen

Henkan kom hem med 35 kg älgkött häromdagen. KUL!!! Helst när han lämnade mig där med allt jobb och stack själv tillbaka till garaget. Då var min man lite billig att köpa kan jag berätta. Efter att svurit ett antal gånger åt köttkvarn så gav jag upp och lät småkillarna fixa det istället. Okej, kanske fick göra det mesta av jobbet själv, men grabbarna tyckte det var jättekul.
 

älg

älg

Har nu satt in vitrinskåpet i köket i andra huset. Blev jättebra där!!! Längtar, längtar och längtar efter att få flytta in!!! Har packat ner bokhyllan också, men den åker inte över förrän om ett par dagar. Snälla rara säng, kom!!!

Kram

Trollkväll

Torsdag morgon vaknade man av ett "mamma, det är trollkväll idag!!!". Äntligen var den efterlängtade dagen här. Så strax innan 18.00 packade vi fikaväskan och åkte iväg tillsammans med Cilla, Jennifer och Julia till bussgaragen här i Sandarne. Där skulle kvällen börja med en promenad till skolskogen som hela Sandarne skola har fixat iordning och det nu skulle vara invigning för. Sägs att det var 200 personer som kom den kvällen, riktigt kul. Väl iväg på stigen som var upplyst lite här och där med marshaller så träffade vi på lite troll. Felix som är lite rädd höll mig i handen hela tiden, medans Simon så klart drog iväg före. Trollgodis bjöds det också på, russin.

troll

troll

Sen kom vi fram till elden och Trollmor själv.

trollmor

Hon berättade en saga om Smörbocken. Satte oss för att fika i mörkret och hade riktigt mysigt. Härlig idé av Sandarne Skola att göra en sån invigning av skogen. Har bestämt med killarna att vi ska gå dit en dag och titta på vad som gjorts där.

Kram

Här kommer dom!!!

Bilderna på köket är här nu. Svårt att förklara en känsla, men jag är supernöjd med köket. Det tog mig 9 ritningar innan jag fick det att bli så här. Fast vi var säker på att det skulle bli för trångt vid diskhon som står rakt ut i rummet, det blev perfekt.

kök

Köksön, den som Henkan ska få ha en ölpump på, blev lite för stor över själva bänken. Vad gör det? Vi märker om det blir jobbigt och då är det bara att gilla läget.

köksö

Kyl och frys står lite lite för nära fönstret. Vi visste det i tid, men blev sååå kära i skåpen så det fick bli så. Hade tänkt bara en ismaskin i frysen, men när Henkan såg dom här så blev det han som fick bestämma.

kylskåp

Jag hade tänkt mig ett ljust rum till alla gråa luckor. Det blev brun tapet och grått golv, tji vad man kan bedra sig när man tänker och sen tittar på verkligheten.

NU längtar jag mer än någonsin in i huset!!!

Kram

Kort

Har faktiskt knäppt kort på köket nu. Glömde bara kameran i köket, så jag fixar det imorgon.

Kram

Soffan

Nu är den på plats, våran soffa!!! Den var en aningen FÖR stor, så det går inte att ha en dörr till köket där. Fast vad gör väl det om hundra år. Jag är såååååååååå nöjd med soffan så jag skulle kunna bygga ett nytt rum bara till den om det skulle behövas. Städat ur huset så nu börjas det med inflyttning lite smått. Måste knäppa kort på köket snart för att visa er där ute.

Kram


TJOHO!!!

Nu är andra huset klart. Jaja, lite smått är ju kvar fast vi kan nu bo i det!!!!!!!!!!

Idag var jag dit och skruvade på kranen i köket.


Vattnet rann och inte ut på golvet utan genom avloppet och ut dit det nu tar vägen. Så Linda, snart kan du komma och hälla kaffesump i mitt avlopp. Det som fattas för att kunna göra det är ju att vi har flyttat dit. På söndag SKA jag städa ur vardagsrummet och få in soffan där. MÅSTE ju börja någonstans. Idag far vi till Myskje för att hjälpa till att tömma farfars huset och då ta hem mina saker som jag fått därifrån.

Kram

Vatten

Utan vatten så dör man. Jo, visst är det så.

Nu håller vattenledningarna på att dras i det andra huset. SEN är det klart!!!!

Vad gör man då?? Nu har vi väntat och väntat på att det ska bli klart för inflyttning. Men hur gör man?? Är det riktigt säkert att flytta från sitt hem till ett annat hus?? Kommer det verkligen att bli sitt hem?? Nu kommer nervositeten som ett band i magen. Vi väntar en vecka eller två så får vi se. Har inte tid att flytta än som tur är...

Kram


Just ja... jag brukar blogga...

Lite dålig på bloggande nu för tiden. Det händer väl inte så mycket i mitt liv. Det är jobb, husen och babysim för hela slanten. Tur att barnen bråkar ibland så jag vet att jag lever.

Kram

Hudiksvall

Igår blev det en tripp till Hudiksvall med Cilla. Det skulle handlas som bara den. Det ska ju vara en sååå stor stad och såååå mycket roliga affärer. Besvikelsen blev stor. Jo, HM fanns ju där och det är ju ett stort plus, men annars så har vi ju själv Lindex och Kappahl här hemma också. Blev en tröja till mig, mysbyxor till Felix och två långkalsonger till Simon. Köpte present till Jennifer, kan inte berätta vad eftersom det kan tänkas att hon läser det här. Sen fanns ju Hemtex där!!! Det blev ett duschdraperi och en fleecefilt till Felix att ha i husvagnen med Spindelmannen på. Fikade och senare tog vi en lunch, tacotallrik. Hade jättekul!! Just ja, drog till Dollar också och hittade köksgardiner där!!!!

Kram

Andra huset

Den här helgen skulle det fixas rejält i andra huset. Det skulle städas, sättas upp rullgardiner och även gardinstänger och helst av allt hängas upp gardiner på dom stängerna. Det skulle listas klart nere och garderoberna skulle upp i hallen. Den som läser riktigt noga ser att allt handlar om vad som skulle göras. Alltså har inget blivit gjort. Jo, Kurt har fixat alla lister nere och Henkan o jag fixade garderoberna i hallen och Birgitta städade uppe så nu går man inte med skor på sig där. Garderoberna var ju också ett kapitel för sig. Kan kanske bara nämna att det är tre stycken IKEA garderober så förstår dom flesta att det kan ta sin tid. Det var lättare efter att gjort en garderob. SEN var det ju bara det att vi glömde att sätta dit spotlighten innan vi ställde upp garderoberna. Vi fixade det till slut, fast då hade vi använt garderobdörrarnas skruvar till lamporna så en dörr ligger än. Jaja, snart är det klart. Tog fram tiden för inflytt ännu ett par veckor nu. Så har jag otur så blir det inte förrän i november.

Kram

Vatten

Jag håller ju på att bli ett vattendjur eller odjur. Konstaterade det igår kväll. Har jag inte babysim så är jag med någon av killarna på sina simkurser. Är vi inte på simkurs så har vi fredagsmys på Söderala simhall med bad och lek. Så vad gör jag när jag får lite tid att göra något för mig själv? Jo, jag åker till Hällåsen och simmar. Skönt var det verkligen och det blev 700 meter vilket jag är riktigt nöjd med. Jag hade tänkt ge upp vid 500, men det var ju två tanter som simmade bredvid mig som jag inte kunde ge upp före. Envis som en fura.

Kram


Gräsklippning

Nu håller jag på, för sista gången iår hoppas jag, att klippa alla gräsmattor. Har för tillfället tre stycken att fixa till. Har tagit svärföräldrarnas idag och igår för sista gången någonsin (måste ju bara få det sålt innan nästa sommar) tog jag våran gräsmatta här hemma. Imorgon sägs det att snön ska komma för en liten stund så nästa vecka ska jag klippa andra husets gräsmatta. Dags att laga lite mat.

Kram

Presenter

Felix har varit feberfri hela dagen, alltså blir det dagis imorgon igen.

Jag överaskade grabbarna med att åka till Barnens Hus på eftermiddagen. Dom har fortfarande kvar presentkorten på 300 kronor var som dom fick av Ebba och Rasmus. Så det blev mycket funderingar och spring inne på affären. Det slutade iallafall med:

X-box spel för Simons del


simons present

Bärgarn och en dammsugare för Felix del

felix present

Dom var nöjda när dom kom hem och det blev så klart lek och spelandes i massor.

Kram

Sjukling

Idag har jag en sjukling här hemma. Felix har fått feber, låg hela kvällen igår. Det som är positivt är att han inte blev sjuk förra veckan. För två år sen så blev han sjuk varje gång vi skulle till fjällen. Det slutade med att vi aldrig berättade för honom innan vi skulle åka. Inte för att jag tror att det var för det, men han blev inte sjuk när vi slutade att säga till. Ibland tror jag att livet spelar små spratt med en. Jag måste till jobbet idag en sväng så det är tur att farmor är hemma. Han har redan ringt och kollat så hon har fruktsoppa hemma till honom. Snacka om att jag blir avis när jag vet att dom två kommer att sitta och mysa framför en film idag när jag måste vara på jobbet. Det här går ju inte. NU måste jag passa på att mysa med honom när han kommer från duschen.

sjukling

Kram

Visningen i torsdags

Glömt att berätta att visningen i torsdags gick åt fanders. Ingen aning om varför dom som var där o tittade åkte till ett sånt här litet hus. Det var ju så att dom var en familj på fyra personer och behövde ett större hus. Jaja, jag kanske inte alltid tänker lika som alla andra.

Kram


Hamrafjället

Det blev en otroligt härlig helg i fjällen!!! Gert och Mimmi kom också med oss upp.

Lördag var vi upp till Svansjön och vandrade runt där lite. Grabbarna blev blöt om fötterna, men det gjorde dom ingenting.

fjäll

vandring

felix

simon

simon o felix

vandring

Efter en matbit hemma vid husvagnen så drog vi till vattenfallet. Henkan hade varit upp en bit vid det så vi testade. Gick. gick och gick. Trodde att det var bara till toppen på fallet, men det var någon kilometer till uppåt. Eftersom grabbarna hade blivit blöta vid den andra promenaden så gick dom nu i foppatofflor, som om det gjorde dom någonting. Sprang runt iallafall.

vattenfall

vandringsled

Blev otroligt trött efter all promenad.

trötta

Det blev dusch med bastu på kvällen innan tacos i vagnen och somnade tidigt.

Kram

Underbara lekande barn

Ibland blir man alldeles sjuk när man tittar på barnen. Solig höstdag är ju underbart. Två pratande, skrattande och lekande barn ute på gården är underbart!!!! Kunde inte låta bli att smyga mig på dom och lyssna och knäppa lite kort.

lek

simon

felix

Kram

Visningsdags igen

Imorgon ska det komma någon och kolla på vårat hus igen. Ännu en gång ska huset städas och se någotsånär lovande ut. Nu låter det som om jag aldrig städar mitt hus, men det händer faktiskt.

Kurt lägger vårat köksgolv i andra huset också nu. Och tapetserarna är där för att göra sista rycket. NU närmar det sig med pirr i magen.

Kram


Farfars guldklimp

Jag har varit och snott lite saker. Farfar dog ifjol och nu står huset där i sin ensamhet och bara samlar damm. Så äntligen har pappa kommit fram till att hyra ut det ett tag iallafall. Nu har jag varit och snott lite saker därifrån. En servis som jag ska använda till vardags. Farmor hade tre serviser och den som jag nu tagit var den ända som hon använde som finservis, dom andra två bara stog där i sina gömmor. Det blev även en byrå, spegel och karmstol som jag ska ha i hallen. Sen har jag tagit farfars guldklimp. En öronlappsfåtölj. Den ska kläs om så nu håller jag på att raggar någon som kan sånt.

öronlappsfåtölj

Kram

Lördag

I lördags fick jag med Henkan till Gävle för att leta soffa och säng åt oss. Varför ger jag mig in i den leken hela tiden? Inte alls kul att gå i affärer med den killen. Vi hittade helt olika soffor hela tiden också. När vi väl hittade möbelaffären. Blev några extra varv med bilen innan vi hittade på stället. Ingen soffa som vi kom överens om där inte. Så vi drog mot Valbo istället. Då hittade vi Lindholms på vägen. Så de pengar som vi skulle köpa säng och soffa för blev bara en soffa. Vi blev helt kära i samma soffa så vad ska man göra, det var bara att slå till. Nu kommer vi bara att köpa madrasser istället för en helt ny säng. 

Kram

RSS 2.0