Stallet!

Måndagar är vi i SORF stallet med Felix då han rider och torsdagar är vi där med mig när jag rider!!

Jag får så klart ofta åka ensam när det är min tur att rida, men ibland så vill Felix hänga med. Igår ville han jättegärna hänga med dit, han hade nämligen köpt egna hästvårdssaker som borstar, kam mm.

Letade häst att inviga sina saker med och han blev jätteglad när han upptäckte att Princess var ledig. Hon blev riktigt ompysslad av honom!!

Byte av häst den här gången och jag fick busfröt Stina. Hon är en stor häst som när man som ryttare gör fel så visar hon det med att göra JÄTTEFEL!!! Så det var till att jobba, jobba och jobba på henne och det var superkul när hon tillslut fattade att hon inte kunde göra som hon ville med mig!!!! Hon var rolig att rida!

Så det var torsdagskvällen för mig och Felix, mys i stallet!!

Kram

Vår!!

Efter 9 underbara dagar i fjällen så kom jag och Felix hem nu. Känns både skönt och tråkigt.
Här hemma har ju all snö nästan försvunnit så det känns som våren är här. DET firade Felix med att ta fram cykeln!!!


Kram

 

 


Fortsatt sportlovsmys!!

Felix och jag fortsätter vårat sporlovsmys i stugan!

Torsdagkväll kom Dante, Lotus, Diesel och deras mamma Carina till oss för middag, mys och övernattning!! Det blev bastu för grabbarna och det som hör bastu till: rullning i snön!!! Dom fnissade ihjäl sig när dom sprang ut och in.Riktigt trevligt hade vi och på fredagen åkte vi med dom till Ramundberget där dom bor med mormor och Sören i husvagn. Vi åkte slalom tillsammans och attans vad kul jag hade som fick följa efter Lotus på skogvägar!!!

Efter vi lämnat dom så åkte vi till Hamra för att hälsa på våra kompisar där och sån tur vi hade när det bjöds på hamburgare när vi kom dit!!! Mysigt att träffa dom alla, men det blev bara några timmar för sen ville vi hem.

Mamma, pappa och Nilla hade kommit till stugan då! Så på kvällen tog jag och Felix pannlamporna på oss och gick en riktigt lång promenad med henne!!Tittade på Minuten på tv tillsammans och det är en sorts lektävling som är riktigt rolig att se på. Felix nappade på det dom tävlade i och fixade till två av tävlingarna här hemma! Haha vad roligt det var att se honom!!

Idag sken solen upp och vi skynda oss med frukost och gjorde iordning fika i ryggsäck. Packade in längdskidor och Nilla i bilen och åkte till skidspåret!

Nilla var heltokig första km så jag stog rätt stilla där och bara höll i mig för glatta livet och FORT gick det, SEN lugnade hon ner sig och körde mer tillsammans med oss. Felix fick åka mest med henne och det är inte bara att åka med då utan man måste hålla reda på koppel och alla oss andra också, så lätt var det inte.Sen blev det fikapaus för att vila våra ben lite.Vände om och åkte hemåt. DÅ efter halva vägen blåser det upp och snön började falla riktigt ordentligt. Det blev 3 km i riktig härligt snöväder, så pass att spåren till slut var helt borta!! När vi kom tillbaka till bilen så tittade vi på kartan hur långt vi hade åkt. OJ DÅ, 1,2 mil!!! Inte undra på att vi var riktigt trötta och även då Nilla som somnade skönt när vi kom hem!!

Efter det är det bara tv-n som gäller!!!


Kram

 

 

 

 


Sportlov!!

Vecka 10 och sportlov!!

Hela familjen tog ledigt den här veckan så vi åkte upp i fredags till stugan i Ljusnedal!! Med oss då hade vi Tomas, Angelica, Lukas och Elin. Det blev två dagar slalom i Hamrabackarna och helt otroliga dagar med solsken och inte alls mycket folk i backarna. Man behövde inte köa in på någon lift!! Måndagen njöt jag och Angelica på solstolar i solen medans killarna tog skotrarna på några turer med barnen innan dom sedan åkte hemåt.

Så var vi bara 4-a, tyst och tomt kändes det. Tisdag åkte vi lite skoter och jag fick äntligen, efter 19 år, en egen hjälm och hur snygg var inte den till mina kläder!!!

Inte för att vi åkte så långt, men trött blir man av fjällen iallafall.

Nu kan vi verkligen inte klaga på veckan här uppe, men när vi på onsdagen tog slalomskidorna och åkte i Funäsbacken så var det kallt och blåsigt. Blev några åk där iallafall och dom backarna var inte så dumma alls. Brantare än Ramundbergen och Hamrafjällets men riktigt sköna att åka. När vi senare frågade alla vart det är bäst att åka så blev det som så här:

Hamrabackarna --- Henkan och Marie
Ramundberget --- Felix
Funäsbacken --- Simon

Så det gör inget vart vi åker, någon gillar inte det iallafall haha.

Torsdag och Henkan och Simon måste lämna oss för att åka hem. Träning ikväll för Simon på brottningen och imorgon fredag åker dom på tävling till Falköping.

Felix och jag fortsätter sportlovet med att idag åka 5 km längdskidor i härligt solsken!!

Men just nu sitter vi och väntar, väntar och väntar på att klockan ska bli fem. DÅ kommer Felix kompis Dante hit med sina småsyskon Lotus och Diesel och deras mamma Carina. Vi har bjudit hit dom på mat och gott att dricka till och övernattning. Ryktas om att killarna ska basta och ha disco!!! San Fransisco blev inköpt idag för det ska visst vara välkomstdrink för killarna också!!!

Imorgon kommer mamma och pappa hit.

Vi fortsätter alltså mysa vidare i fjällen!!

Kram
RSS 2.0