Solen lyser

Det ser ut att bli en härlig sista april. Bäst ändå att sätta på sig en varm jacka ikväll för det blir lite kallt när solen går bort på kvällen. Inatt har det visst varit frost också, undrar om mina penseer klarat sig?!


TIdig uppe idag, inget vanligt hos mig nu för tiden. Har slängt ut täcken o kuddar på balkongen, skönt att lägga sig ikväll i nybäddat. Jaja, vad mer.... Inget alls faktiskt. Sitter vid tv-n nu och funderar på att väcka barnen så dom kommer tidigare till skolan idag. Ska åka till stan och kolla om jag kan få klippa mig lite nu på morgonen. Måste ta lite i topparna känner jag.

Kram

Jobb och städdag

Eftersom jag hållit mig ifrån jobbet ett tag nu så fanns det lite att göra. Skönt det!!


Sen har jag städat här hemma. Inte dammat och dammsugit och så, utan städat ur lite i barnens rum, rensat papper och tvättat, tvättat och vikit tvätt. Sparade strumporna till sist och hade sån tur att Henkan hann hem från mötet så han fick sortera dom, haha.

Imorgon är det sista april. Barnen ska sjunga på majkasen så dit ska vi helt klart.

Kram

Bollnäs idag

Jag drog en sväng till Bollnäs idag. Skulle till Glössbo för att lämna in ett fönster på lagning så då fortsatte jag mot Bollnäs när jag ändå var på väg.

Höll på att skratta på mig när jag kom dit. Där höll dom på att flytta Brostugan. Fullt med pensionerer runt om överallt. Gubbar, gubbar och gubbar som stog och tittade och pratade. Tur att det händer något för de gamla att samlas vid.

Har iallafall äntligen köpt krokar till handdukarna på toaletten. NU är det bara att försöka få hjälp av Henkan att få upp dom, så det kan ta tid ändå.

Dags strax för babysim.

Kram

Morgonstund har...

Morgonstund har, vadå?? Inte nå guld i mun iallafall!!! Simon och jag funkar inte så där jättebra på mornarna. Helt klart har vi för lika humör, skitkasst när det är morgon. Vi blir arg utan anledning hela tiden. Så idag tog vi en dusst om att knyta hans byxor, att han fick spelförbud i en vecka för han glömde att stänga av tv-n nere igår, att han var törstig efter han satt på sig skorna och sen att eftersom det bråkas så mycket så hade vi kommit tidigare till skolan. Ni märker ju att det bara är skitsaker och vi både hetsar upp oss som bara den. Helt knäppt!!! Måste verkligen bli vuxen snart och klara av mornar.

Kort-vecka också nu. Vi börjar ju vår vecka idag, tog en dag ledigt igår eftersom vi kom sent hem i söndags.

Kram


Helgen...

För det första så var inte Simon med på tävlingen i Göteborg. Han är för liten, men nästa år kanske han är med.

Klev på bussen här i Söderhamn 10.00 på fredagen och kom till Göteborg 18.30. Gick faktiskt jättebra fast alla barnen var uppspelta. In på vandrarhemmet som var väldigt mysigt. Hade ett rum för oss fyra med en dörr till ett annat rum där familjen Söderblom-Larsson bodde, den dörren var bara stängd när vi sov!!! Ut och åt hela gänget på en pizzeria och sen satt vi inne hos oss några stycken och pratade lite.

Lördag skyndade vi oss till McDonalds för frukost, läckert tyckte barnen, innan vi kollade grabbarna som brottades. Såg en match var på dom och dom var riktigt duktiga!! Sen drog vi ner på Avenyn. Vi umgicks hela helgen mest med Söderblom-Larsson och det var härligt för oss alla. Efter mys i parken och lite dricka tog vi en halvtimmes paus på rummet innan Liseberg. Vi började med att åka Flumriden och sen var det "släpp fångarna loss det är vår" för Simon och Lucas. Vi släppte dom helt fri att åka vad dom ville själv, hade ju telefoner med sig.Deras åkband blev riktigt använd och tror det var bara "uppskjut" och "nedskjut" som dom missade. Åkte rätt mycket med Felix och hann med en berg-och-dalbana som var riktigt kul!! 6 timmar senare var vi alla trötta och rätt nöjda.

Söndag tog vi en promenad på Avenyn innan vi kollad lite på brottningen. Gick till en lekpark och kollade lite ormar på "Universum" innan bussen gick hem vid halv tre. Elva var vi hemma med ett helt gäng trötta barn och föräldrar.

En underbar, härlig och rolig helg!!

Kram


Vädret är härligt! V

0-5eb39cc2fac9fbcab5b703b2b7007b4c.png

Vädret är härligt! Vi sitter på Avenyn i Göteborg o tar en cider. Har underbart här. Snart blir det Liseberg! Kram


Lite kul tyckte jag det var...

Marie på jobbet samlade in pengar igår för att lämna till Fylking och Aschberg. Så idag fick hon tag på dom när dom vandrade förbi Vågbro. Aschberg hade hunnit en bit före Fylking så hon fick bara tag i Gert. Han var som en stor kramig nallebjörn sa hon, Riktigt trevlig.


Bra gjort av dig Marie!!

Kram

En härlig morgon

Vaknade av små tassande steg mot sängen. Felix kom och la sig för att mysa innan vi ska kliva upp. Bara älskar det!!! Sen tassade vi två in till Simon och det blev lite mys där också. Underbart!!
SEN fick jag ta i innan vi kom iväg till skolan. Det tar sån tid för Simon att gå på toa när han ta med en tidning in dit. Killarna cyklade och jag halvsprang till skolan. Sen blev det en timmes promenad därifrån och hemåt, jo det blev en liten omväg eftersom det bara tog 10 minuter att gå till skolan.

Idag blir det en hel massa jobb eftersom vi ska vara lediga imorgon. Drar till Göteborg med brottarna i helgen!! Ska försöka komma iväg på   också så klart. Dom öppnar visst nu i helgen.

Åker buss och den går imorgon vid 10, det blir en lång dag för alla barn i bussen hela den vägen. Ska ladda med mp3, game boy och fika.

Kram

Fylking och Aschberg

Nu passerade Gert Fylking och Robert Aschberg förbi vårat hus på deras väg till Haparanda. Spenstiga grabbar det där. Dom gör en bra sak för en god sak. Helt klart ställer jag upp på en peng för cancer. SÅ fram alla med det lilla ni kan ge och skänk det till hjälp för forskningen av en hemsk sjukdom.

Kram

2 timmar som flög förbi...

Började med ryggmassage. Efter det färgades ögonfransar och ögonbrynen, som sedan noppades. DET gör ont, förstår inte att folk gör sånt ofta. Rengöring av ansiktet med olika medel och slutade med en ansiktsmask som fick sitta en kvart så jag somnade skönt. Underbart härligt och värt att fylla år fler gånger om jag får mer sånt här!!!!

Kram


Presentdags

Nu ska jag iväg och lösa in presentkortet jag fick av Henkan och barnen i födelsedagspresent. Två timmar med ompyssling på Harmoni. Underbart!!


Kram

2 år sen

Jag har visst bloggat ett tag nu. Mars 2007 började jag. Mycket har hänt och framför allt så har barnen blivit större.


Kram

MEEEEN så kul det var i lördags!!!

Simon och jag åkte på brottartävling i Sundsvall. Upp tidigt och iväg med 6 brottare och 4 föräldrar till. Som vanligt hos mig så blir jag så nervös innan invägningen. Vill inte att han går upp en viktklass än. Inte en chans, han gick lätt kvar i 29 kg. Pampig start med inmarch och en hel massa tal, SAIK firade 90 år i år. Vårat gäng i gröna tröjor med ryggen mot kameran.
 


Sen startade brottningen. Vilka matcher alltså, man blir helt svettig av att bara stå bredvid och titta på och heja för fullt. Simon vann första, vann andra och sen vann han tredje. Snacka om att mamma var helt slut. Sandviks kompisen Lucas gjorde samma sak under hela resan mot finalen. Här sitter dom och pratar tv-spel, haha.


Sen blev stora rysaren. Dom två gick i final mot varandra. Simon i blått och Lucas i rött.




Simon vann en period och Lucas vann den andra. En period kvar bara.


Spännande som bara den och vi skrek och skrek. Simon var så nervös så han fick nästan tunnelseende och hörde inget som tränaren ropade. 3 - 3 stog det till slut.


Då hängde det bara på tiden och den som tog sista poängen när tiden är slut vinner.

GRATTIS SIMON!!!!!!!!


Stolt mamma!!!

Kram

Måste väl erkänna....

Tja, det är ju så här att...hmmm... Jag har inte min vanliga mobil igen.


SÅ var det sagt, härligt.


Varför då?? Jo, ungarna och jag var ute och åkte slalom. Allt gick bra med det. Jo, jag stog hela tiden på fötterna. Sen gick vi och fikade. Man blir ju lite fikasugen efter att åkt ett par timmar. Gott var det också med en kopp kaffe och bulle, mums. Måste bara springa iväg och kissas lite innan vi drar iväg vidare tillbaka mot Hamra. Det var då.... telefonen låg i min jacka som hängde bak på stolen jag satt på. Stolen brakade rakt ner i golvet när jag reste mig upp och PANG, så sprack displayen. Så var det med den. En tredje gång som jag lämnar in den på lagning, men den här gången var det ju mitt fel.

Börjar verkligen tro att min telefon inte gillar mig nå vidare.....

Kram


Två dagar med jobb

Det har blivit två dagar med jobb. Både så klart på jobbet och hemma. Fast hemma har jag inte hunnit städa, bara tvättat en hel massa. Nu steker jag pannkakor i stora lass. Det blir det till lunch imorgon på brottningen för mig och Simon. Felix och Henkan blir hemma, Felix ska på kalas.

Annars är livet rätt lugnt nu. Händer inte så mycket här hemma. Längtar efter att få börja kratta gården och sätta ut lite blommor. Nästa vecka kanske.

Kram

Kanske är det vårat fel??...

Riktigt skönt att komma hem till bar mark. Här hemma får snön mer än gärna hålla sig borta nu. Vad har hänt när man vaknar idag då?? Jo, det har snöat. Kanske tog vi med oss det hem ändå...

Kram


Simon, Felix o jag

MMS

Simon, Felix o jag åker slalom idag. Solen lyser o himlen är blå, härligt. Har åkt hela liftsystemet ut och det är första gången för Felix. Kram


Det är det här

MMS

Det är det här som kallas after ski! 18 personer i vår husvagn. Kram


och

MMS

och så klart hos Nadine. Kram


Ikväll ä

MMS

Ikväll är vi hos Joline. Kram


I väntan på...

MMS

I väntan på... Nu har vi gått klart o väntar på prisutdelning! Kram


Nu är det g

MMS

Nu är det gåbingo. Bara jag o Felix som går i vår familj. Kram


Felix

MMS

Felix leker i snön. Här är underbart! Kram


Sillfrukost

MMS

Sillfrukost i solskenet! Gott! Kram


Detta

MMS

Detta är after ski! Kul som f..! Kram


Henkan

MMS

Henkan köpte en öl på after ski, bara 5 liter. Ni får lägga huvudet på sne för att se den. Kram


Lunch

MMS

Lunch ute i finvädret! Snart dags för after ski. Kram


Tack

MMS

Tack för alla gratulationer idag! MIN DAG IDAG! Kram


Ingen som kom på det???

Henkan sa att jag inte fick berätta det här. Jag trodde någon skulle lägga ihop 1 och 1 och komma på det själv. Det är alltså Fröjda, kossan som jag berättade om, som vi nu har hemma i frysen. Åt biff igår kväll och den var jättegod!!! Tur att man är bonde-tjej så man är van att äta de som har namn.

Torsdag var det lugnt. Jobb och brottning med Simon. Idag fredag blir det bad och pizza med Norlunds. Felix har åkt med Anders hem dit redan för att hinna leka extra mycket med Jonas. Imorgon drar vi till Mora på brottartävling. Ska blir kul. Det ska visst vara en stor tävling så vi räknar inte med att Simon kommer så långt. Erfarenhet!!!

Kram

Blev några kilo kött

MMS

Blev några kilo kött att ta reda på ikväll. Gott med riktig nötkött som man vet var den kommer från. Nu ska det göras köttbullar o stek till fjällen nästa helg. Kram


Sen lördagen....

Hittade lite kort sen i lördags när vi firade Mattias. Började dagen med Go cart, där kom Maries lilla Finn-humör fram. Bilen ville ju inte som jag ville, den var faktiskt sönder. Jaja, sånt är livet är tävlingsinstikten kommer fram. Sen bar det iväg med Limosin för grabbarna till Mo Skola och vi tjejer hängde med i våra bilar. Började med att äta McDonalds där.


Sen blev det uppvärming, någon sorts "hajen tar dig"-lek, discota och skeppsbrott. Riktigt, riktigt roligt.


Hem till Matte och Pilla för tacos och fest. Roligt!!


Kram

Den första i denna härliga månad

Så är äntligen april här!!! Denna härliga underbara vår-månad. Det är nu som solen börjar värma rejält och snart kommer gräset att synas. Helst eftersom jag alltid börjar skotta bort snön för att skynda på det. Sen vet jag en som fyller år denna ljuvliga månad!!! Fast den dagen spenderar man i bilen på väg till fjällen och påsken.

Som vanligt får man passa sig för aprilskämten idag. Ungarna försöker hela tiden och bara skriker april, april. Tidningarna är rätt kul att läsa. Hmmm, dagens skämt i vår lokala tidning är nog att hundar ska få börja simskola i kommunens badhus och att vi ska bygga en bandyarena tillsammans med grannkommunen och den då ska hamna mitt mellan våra städer. Det tror jag vad jag vill om. Kruxet är att man knappt vågar tro något alls som sägs i radio eller tiningar idag. Längtar tills imorgon när det är som vanligt igen, haha.

Kram

RSS 2.0