Valborgsmässoafton

Vilket namn. Idag blir det så klart kase nere på IP. Simon som är med i skolkören ska sjunga vid sju, så då ska vi dit. Kasen tänder dom inte förrän vid halv nio, varför så sent??

image379

Inge pigga här hemma. Lite halsont och huvudvärk. Skönt att det kommer nu så kanske vi mår bättre på lördag då vi drar till Stockholm.

Kram

Helgen

Okej, helt klart kommit på mig själv att sitta mindre vid datorn på helgerna. Därför blir det sällan någon uppdatering då på min blogg. Vad som hänt då?? Tja, tror inte att det hände så mycket. Simons kompis Erik sov över här i lördags. Första gången en kompis (ljuger här märker jag, Jennifer o Julia har ju sovit över rätt ofta ju) sovit över bara för kul. Det gick jättebra och Erik somnade före Simon.

Söndag förmiddag passade vi på att åka runt till våra respektive föräldrar. Först blev det stugan till Henkans föräldrar och åt frukost där, sen drog vi till mina föräldrar och tog förmiddagsfika där. Efter att kommit hem så hände absolut ingenting. Var så där rastlös i kroppen men orkade inte börja med någonting.

Igår var det jobb och sen babysim. Körde så hårt med dom äldsta barnen att jag själv blev helt slut efteråt. Klarade av ett perfekt dyk från kanten iallafall. Brukar göra magplask, men alla barn övertalade mig att visa dyket och det blev helt perfekt!! Fick applåder efteråt, hihi.

Nu ska jag på underbar fotvård innan det blir jobb.

Kram

Fredag

Det hände rätt mycket den här fredagen. Inte undra på att vi alla var trötta när vi kom hem vid tio på kvällen, stöp i säng och snarkade rätt snabbt. Iallafall Felix snarkade, han hörs i hela huset när han sätter igång.

Vid tolv träffade vi husköparna i huset. Läste av el o vattenmätarna och berättade lite snabbt vart alla sladdar ligger i marken. Hem och bytte om till motorcykelkläder och drog in till stan för att träffa dom igen på banken. Skrev klart alla papper och lämnade nycklarna till huset. NU är det helt klart och Lars-Gunnar o Erik har nu sovit sin första natt i huset. Dom flyttade in direkt.

Henkan o jag drog vidare med motorcykeln till Bollnäs för att hämta ut Felix pass. Tur att vi upptäckte i tid att det höll på att gå ut, fast det gick ju snabbt att få ett nytt. Drog mot Segersta och hälsade på Anders på hans jobb där. Mot Skog därifrån för att se vart Hedbloms bor. Fick honom framför oss på vägen dit, så vi hittade perfekt. Har letat förr efter deras hus och nu förstod vi varför vi inte hittat det. Dom bor på en liten grusväg och alldeles ensamma med skog runtom. Ändå ligger det inte långt från andra där i Skog, riktigt mysigt ställe.

Hem, hämtade barnen hos farmor o farfar och sen drog vi till familjen Norlunds. ÄNTLIGEN tog jag med kameran. Här är Elin, Jonas, Mimmi och Alice.


Vi blev bjuden på grillat där. Fast vi fick först se till att sätta ihop grillen, Ulrika hade köpt en ny. Inte lätt alls att förstå bruksanvisningarna. Fick ihop den förutom lite skönhetsfel som inte var viktiga alls, tror vi allafall haha. Sen var det ju att få igång grillen, ju fler kockar desto sämre soppa. Nej då, den kom igång så bra.

Henkan o Anders

Barnen lekte, mycket studsmatta blev det.



Simon som är helt såld på Elin fick hålla henne en hel massa gånger. Han har tillomed gråtit en dag i skolan den här veckan för han längtade så mycket efter henne. Felix passade på att mysa med henne när hon låg i barnvagnen.

Elin o Felix
 
Elin o Simon

Maten var jättegod. Ska verkligen köpa hem en sån där grillbricka med korvar, dom var jättegoda.

Mat

Kvällen måste som vanligt sluta med att killarna får se korna. Henkan fick ta med kameran ut och då blev det bara bakar på kossorna.

Kobakar

Måste även vissa deras underbara häst Ronja. Jag letade och letade efter henne, till slut fick Jonas hjälpa mig med att hitta henne. Han bara ropade efter henne så kom hon direkt. Henne har dom till att dra hem ved med. GUD VAD LÄCKERT!!!!

Ronja

Kram

Krukorna

För den som ville veta. Jag köpte krukorna på Åsbacka Trädgård i Sandarne. Dom hade inte så jättemycket nytt än, men det blir bara bättre och bättre där. Jag handlar rätt mycket blommor där och även på Håkes Blommor i Mo. Tycker det är roligare att handla på dom lite mindre trädgårdarna så hittar man lite annorlunda motför stora Plantagen. Nu börjar funderingarna hur jag ska kunna ha sommarblommor runt huset. Vill ju ha lite, men inte för mycket. Satt en hel del igår på trappan och funderade. Tror jag kommit på vart mina hjul ska vara iallafall. Ikväll är vi bjudna på grillat hos familjen Norlund. Måste bara komma ihåg att ta med kameran den här gången. Ska knäppa kort på korna isåfall, hihi.

Kram

Torsdag...

Äntligen klar med andra huset!! Imorgon lämnar vi över nycklarna. Hämtade mina hjul där idag som jag har till kryddland. Det var lite struligt att få med dom hem. Lätt att dra bort dom, men sen var det tungt att ta skottkärran och få bort all jord och tegelpannor. Inte blev det lättare av att det var punktering på skottkärran heller. Väl borta med det så skulle jag baxa in hjulen i bilen. Aldrig kom jag på, så jag hämtade släpvagnen hos svärföräldrarna och tog dom i. Låter inte så jobbigt kanske, men jag blev lite svettig iallafall.
  

hjul

Hem efter allt och tog cykeln för att hämta killarna på skola och dagis. Simon åkte till William och Felix fick hem både Elin och David. Studsmattan åkte äntligen fram.

Så här fina blev penseérna med krukorna.

penseér

Kram





 

En städig onsdag

Igår städade vi helt ur andra huset. Henkan och Gunnar hjälptes åt att få hem gungställningen. Dom ställde den på släpvagnen ovanpå kåpan, Gunnar stog på skärmen vid hjulet och höll i den över vägen hem. Barnen blev glad att få hem den. Nu har jag mina kryddland (hjul) kvar att hämta, SEN är vi helt klar. På fredag lämnar vi nycklar och då flyttar dom också in där. Skönt att se lite liv och rörelse i huset igen. Blev städat här hemma också. Ibland kommer man in i ett ryck att bara städa. Köpte penseér och nya krukor som jag ställde på bron, blev så fint. Det var riktigt skönt att duscha och sätta sig i soffan på kvällen.

Kram


Ännu mer söndag

Solen var ju underbar i söndags. Efter brottningen krattade vi gården. Ungarna fick köra runt med åkgräsklipparen med uppsamlaren bakom medans Henkan och jag krattade. Det gick ju jättesnabbt. Måste börja fundera på hur vi vill ha det ute på gården. Vi och vi, menar så klart hur JAG vill ha det. Tror inte att Henkan ens bryr sig så mycket. Utanför trappan har vi två land med kantstenar runtom, dom stenarna tog jag bort så jag slipper rensa ogräs i sommar. Vill hellre ha plats för spring åt pojkarna än en massa ogräs.

image361

Igår var det dags för orienteringsträning för Simon. Jag fick äntligen följa med. Så klart fick jag hjälpa till. Det var kul, men synd att barnen inte är så duktiga på att lyssna och sitta stilla. Min är inte så duktig heller, sitter ju aldrig någonsin still. Det var linjeorientering idag, då ska man gå efter en linje på kartan och hela tiden veta vart man är.

image362

Jag gick runt med två tjejer. Den ena vill hela tiden komma först, DÅ vinner man inte när det gäller sånt här. Hon genade och hade noll koll tills jag sa till henne att det är bäst när man tar det lugnt. Sen var hon hur duktig som helst. Den 10 maj ska jag följa med Simon och kanske Erik (kompis till Simon) till Gävle på tävling, vore jättekul.

Kram

Flood

En film som ni filmälskare bara måste se:


image360

En rikigt katastrofthriller.

Henkan hyrde den igår kväll och jag satt alldeles tyst hela filmen. Inte en sekund ville man missa. Skriv upp namnet på en lapp och lägg i eran plånbok så ni inte missar filmen!!!

Kram

Nybörjarcup

Sista nybörjarcupen i brottning var igår söndag. Den var i Gävle nu och det  var första gången för oss där. Vi var ett helt gäng från Söderhamn den här gången, riktigt kul!! Simon då?? Vad ska man säga om grabben?? Han slog alla med häpnad. Han tog motståndare efter motståndare med riktig kämparglädje. Så klart hade jag inte kameran med den här gången och hade sagt till honom att inte vinna eftersom vi inte hade den med. Han gick och vann iallafall, går ju inte att få honom att göra någonting som man säger hihi!!! Helt underbart att se honom. Han var superduktig. Okej, jag är hans mamma och måste tycka det men nu är det så att jag är en superstolt mamma!!!

Tur att Henkan har en mobil med rätt bra kamera.

bäst


etta

Hela ligan var jätteduktiga.

gänget

Nu blir det sommarlov, men vi längtar tills det börjar igen.

Kram

Lite roligheter!!!!

Ta fram din mobil och leta i din adressbok....uppmanar att alla gör detta viktiga test...eller vad det är ;-)


Har du kysst nr 7 ?
Nej, hon och jag har gått en kurs tillsammans.

Brukar du vara med nr 19?
Oj då, min käraste kusin var det länge sen jag umgicks med. Både långt från varandra och verkar som vi tycker att telefonen inte är till för att användas haha.

Gillar du nr 13?
Haha, om det är så att man kan gilla det nummer som man ringer för att kolla bilnummer...

Är nr 28 din bästis?
Inte är han en bästis, men Erik Ling nog är du en bra kompis iallafall. Gillad av hela familjen här.

Är nr 11 en sötnos?
Klart att hela Babysim är sötnosar!!! Instruktörer och barn!!!

Älskar du nr 43?
Nej, honom älskar jag inte. Undrar om han har kvar det här numret?? Eller framför allt, konstigt att jag har Hedbergs nummer kvar.

Är nr 3 bäst ?
HELT KLART ÄR AMANDA BÄST!!! Min brorsdotter!!!

Va du med nr 39 idag?
Ingen aning om ens Gert är i Sverige eller kanske i Norge och kör lastbil...

Jobbar nr 5 på ditt jobb?
Jo, det kan man ju faktiskt säga. Han är ju vaktmästare på babysimmet och jag är instruktör där.

Har nr 35 likadan mobil som dig?
Tror jag faktiskt inte att Frasse har.

Sista nr är sämst?
Tror jag inte... Lite rädd för honom är jag nog, revisorn på jobbet.



Kom fram till att jag har nog rätt mycket nummer på telefonen. Jag har snott den här få Nettan och du får gärna sno den från mig.

Kram

Vår!!!

Nu har våren officiellt kommit!! Henkan och jag tog en tur med motorcykeln. Underbart, men lite kallt. Nu börjar jag längta till sommarens alla åkturer. Hoppas på mer i år än i fjol.

Kram

Brottningsavslutning

Nu har säsongen för brottningen slutat. I tisdags var det avslutning med medaljer, diplom och så klart fika. Okej, vi har en cup kvar på söndag, men annars är det slut för den här gången. Har varit jättekul för Simon att börja med brottningen och hela familjen har ju tyckt det varit roligt med både träningarna och cuperna vi varit på.

image356

Bilden är tagen med mobilen, därför är den lite suddig.

Simons cross-skola börjar snart och han har börjat med orientering också. Så inte blir det soffan framöver heller. Det känns extra roligt nu tycker jag att han valt två sporter som Henkan och jag gillar. Henkan med sin motorintresse och jag själv har ju orienterat i mina yngre dagar. Längtar till måndag när jag för första gången ska följa med Simon.

Felix då, jo han har börjat tjata om att sälja sin cross och köpa en fyrhjuling istället. Okej, då gör vi det. Tills vi tog fram crossen igår, nu vill han ha kvar den och försöka börja på cross-skolan. Vi gör ett litet test så får han bestämma sig senare.

Nu ska jag upp och väcka grabbarna. Har lovat dom att cykla till dagis och skola idag.

Kram

Musikskolan

Idag hade musikskolan här i stan öppet hus. Simon och jag drog in för att kolla vad det fanns för roliga instrument. Han provade nyckelharpa, gitarr, klarinett, tvärflöjt, trumpet, saxofon, trummor och säkert något mer som jag inte kommer ihåg nu. Han tyckte det var jättekul med allting. Trummor har han länge trånat efter. Han valde iallafall två instrument som han skulle vilja prova på till hösten. I andra hand valde han saxofon och i första hand . . . . . . . klarinett!!! Det tyckte jag var jättekul!!! Helena, nu får vi hoppas att han fixar det så kan ni spela tillsammans.

Kram

Kanon så klart

Vår kära uppfinnare och tillika byggingengör (släng dig i väggen här Amanda) har varit i farten igen. Han var hem till farmor och farfar igår och när han kom därifrån fick farfar köra med bakluckan öppen. Dom hade byggt en kanon. Killen var överlycklig, medans vi skarpt funderar på att slänga ut köksbordet eftersom vi snart inte har plats med det här hemma.

kanon

kanon

Läcker blev kanonen iallafall!!!

Kram

TACK!!!!

Tack alla som grattat mig!!! Det blev en jättebra kväll. Föräldrar, svärföräldrar och farmor Lisa kom. Fick vinglas, ansiktsbehandling och presentkort på en affär!! Fick en jättefin blombukett från min syster, måste komma ihåg att ringa henne och tacka! Bästa var iallafall vad jag fick av Henkan, Simon och Felix. En dygn på spa i Mora!!! Lilla Spa-Lyx paketet: en behandling, 4-rättersmiddag, minisvit och frukost!!! Underbart!! Nu ska jag komma på när jag kan åka på det.

Kram

Bullbak

Tog fram assistenten igår och bakade bullar. Felix blev jätteglad och sa till mig "äntligen har du kommit igång med att baka". Okej, har inte bakat bullar sen vi flyttat hit. Så det blev bullar och chokladsnitt + en tårtbotten igår kväll och imorse gjorde jag en till tårtbotten. En tårta tänkte jag ta till jobbet. Inget att hymla om så här är det:

 
Vad är det för en dag? Vad är det för en dag? Jo det är ingen vanlig dag för det är Maries födelsedag, HURRA HURRA HURRA!!!!

Japp, jag fyller 35 år!!!

Kram

Underbara Hamrafjällen!!!

Det blev vår sista helg i Hamra för den här säsongen. Vilken helg!!! Solen lyste från lördag morgon till söndag eftermiddag. Lite typiskt bara när vi var på väg upp så sa Henkan att vi faktiskt inte sett en ända ren på hela vintern. 10 minuter senare så stod dom mitt i vägen och på tre olika ställen också. Nu börjar dom komma ner från bergen för att få i sig lite salt från vägarna.

ren

Lördag blev det skoter åkning. Vi åkte upp till Kariknallen och fikade. Barnen lurade Gert att ta skoterkälken bakom sin skoter. Henkan och jag har ju inge drag på våra skotrar. Så det blev lite buskörning för Henkan o mig när vi inte behövde ha grabbarna på skotrarna.

skoter

Felix har hoppat fram till Gert och Mimmi och Simon sitter kvar i kälken.

skotran

Henkans o min skotran.

skoter

Det tog lite tid för Gert att hinna ikapp oss så vi hann sola lite medans vi väntade på dom.

Åt faktiskt mat på värdshuset och sen blev det after ski med Coverakuten. När vi kom tillbaka till vagnen var det alldeles för fint väder för att gå in så vi blev sittandes ute en timme till.

solar

Felix försökte göra en pool påstod han. Han förstod inte varför vi inte ville bada i den för det skulle han ha gjort om det fanns badbyxor. Jojo, tur att han hade det att skylla på.

felix gör en pool

Söndag åkte killarna och jag slalom halva dagen. Underbart och superkul. Felix åker ju hela vägen upp till toppstugan och tar bananen ner. Det värsta är att han pratar hela tiden, så jag måste åka iväg en bit före för han tar sig inte ner framför mig. En gång när jag stod och väntade på honom kom han åkandes förbi mig sjungandes, han kan inte ens vara tyst när han åker själv.

Nästa gång får Henkan åka upp själv och hämta hem husvagnen.

Kram

JIPPI!!!

I fredags kväll drack vi champagne i husvagnen.

champagne

Inte för att vi åkt till fjällen, har ju varit där några gånger i vinter. Utan för i fredags skrev vi på papprena på gammelhuset. NU ÄR DET SÅLT!!! Känns jätteskönt och otroligt roligt för det är en kompis till Simon som kommer att flytta dit. Nu ska vi städa och se till att allt ser bra ut innan den 25 april, DÅ lämnar vi över nycklarna.

Kram

Utan känsel...

Imorse vaknade jag vid halv fem utan känsel i hela höger arm. Hatar när det blir så. Innan man får igång armen sen. Först måste man använda andra handen för att ens kunna lyfta upp armen. Skaka och skaka höger arm och försöka få igång handen i den. Sen kommer all pirr i arm och hand. SEN när armen väl har fått känsel vågar man knappt somna om för att det kan hända igen. Jag somnade iallafall och känsel var kvar när jag vaknade vid halv sju.

Kram

Fullt hus

Elvira följe med Felix hem efter dagis och Jonas följe Simon hem efter skolan så nu är det fullt hus här hemma. Det leks krig, fast jag har fortfarande inte fattat varför krig hålls inomhus och inte utomhus. Inget svar har jag fått heller från Simon och Felix än. Tror dom funderar på samma fast dom skulle ju aldrig någonsin erkänna att det är fel. Själv sitter jag i soffan och tittar på nature kanalen med Henkan liggandes bredvid mig. Oj då, han har visst somnat trots all krig.

Idag fick vi installerat en ny vattenmätare. Ingen aning om varför det ska vara bra för, men verkar som det ska göras hos alla. För några veckor sen byttes elmätaren ut också så det verkar vara något som hänt här i Söderhamn som gör att dom helt plötsligt kom på att byta ut alla mätare. Det skapar ioförsig mer jobb åt fler och vi behöver inte betala.

Ännu en dag till ända snart. Rent hus ikväll på tv att äcklas åt. Förstår inte hur folk kan låta det gå så långt att det blir såååå äckligt.

Kram

image344

Halv fem

Japp, jag vaknade halv fem i morse. Ingen aning varför, men det var väldigt varmt i rummet så det kan vara en orsak. Hatar att sova i varma rum, har helst fönstret öppet dygnet runt. Snart är det sommar och ännu värre. Jaja, tur att man har tv1000 och det går en hel massa Beck filmer där. Tittar på Gamen just nu.

Kram

ÄNTLIGEN!!!

Bloggen har varit nerstängd för det har gjorts om på serven. Abstenensen har varit hög hos mig, men äntligen är den igång igen.

Lördagkväll blev familjen bjuden av Henkan på Tassili, en restaurang i stan. Gott och mysigt + att barnen blev ännu gladare när vi sen gick ner till lekparken på stan. Hyrde varsina filmer, alltså barnen en film och Henkan och jag en annan, så det blev filmkväll. Först tittade vi tillsammans på Saltkråkan innan barnen gick till sängs och kollade på sin film och vi la oss med täcke nere i soffan och kollade på våran film. Riktigt mysig blev kvällen.

Söndag och IKEA. För en gång skull var det jag som ville betala och åka hem någon gång. Henkan var helt tokig och skulle köpa tavlor i massor, blev två bara. Handlade allt vi skulle ha + en stekspade till husvagnen. Sen blev det att åka till barnens muta. För att få dessa två att överhuvudtagen följa med på IKEA så är det att muta med Toys R Us. Blev där i tre kvart. Inte lätt att handla när det finns såååå mycket att välja bland. Det blev en turteldräkt och svärd till Simon och en leksakstelefon åt Felix. Jaja, telefonen var det någon särskilt med men inte fattar jag inte.l SEN fick Felix en ny cykel. En 18 tum, superläcker. Så nu cyklas det hela dagarna.

Kram

RSS 2.0