Simhallen igen

Så är det fredag igen och jag ska ännu en gång stå på Söderala Simhall. Nu får det vara sista gången för den här terminen. Körde ihop sig lite så jag fick ta två helger i rad. Fast det är ju trevligt iallafall.

Ikväll kommer hela min familj för att bada.

Kram

Fotomodell

Igår när Felix skulle till dagis så blev den vanliga morgongrälet lite lugnare. Han skulle ju helt klart ha shorts på sig, surade ihop när han inte fick det. Sen kom han på att han skulle ha mormors nystickade tröja och mössa. Jättefin blev han i det.

läckerbit

Det är ju traktorer på den.

traktorer

Kram

Tapeter

Nu är det snart färdigt tapetserat i andra huset. Det fattas några rullar till hallen som målar-Micke beställde idag. Imorgon ska det börjas skuras där. Tänkte fixa klart sovrummen uppe och helst alla fönstren i hela huset. Får väl se hur det går.

Kram

Visning 1 är avklarad!!!!

Det kom en familj. Eller rättare sagt ett par som väntade barn. Jag och barnen åkte till Myskje iallafall, vill inte vara hemma och se vilka som kom. Henkan jobbade. Enligt Anna på Länshem så hade det gått fort för dom att titta igenom och dom hade gillat det dom såg. Håller nu tummarna att dom tar det. Så slipper vi en visning 2.

Idag ska besiktningsmannen komma för att kolla av huset. Så nu får man magvärk för den saken också. Det får inte vara några fel!!!

Kram

Visningsdags

Idag är det dags för vårat hus att visa upp sig. Hoppas det gör bra ifrån sig så vi får någon som vill köpa det. Har nu nästan tomt i garaget, tvättstugan och skrubbarna i huset här och det börjar bli fullt i garaget vid andra huset. SÅ det närmar sig med storsteg.

Måste städa nu.

Kram

Disco

Glömt att berätta om våran härliga grabb. Simon var på disco i fredags. Han och Moa hade dansat på danstävlingen som dom hade. Det blev en tryckare och dom slog till och vann den!!!! Han var så stolt.

Kram

Potatisupptagning

Plockade upp potatis igår hos mormor o morfar. Det är ju ett måste att hjälpa till varje år. Nästan så det inte blir någon höst utan det. Det var fint väder fast otroligt blåsigt så egentligen kan jag inte säga att det var så fint väder. Det var otroligt lite potatis i år i landet.

Här väntas det på att traktorn ska komma.

Simon

felix o mormor

traktorn

Felix o Simon var riktigt duktiga att plocka.

potatisplock

Tills efter fikat då dom gav upp och gick hem. Det var viktigast med fikat.

fika

Sen vart det bus på morfars mage när vi var klar.

bus

Vet inte om det var morfar eller barnen som hade roligast...

Har slängt ut nästan allt från tvättstugan nu och allt från skrubben i barnens rum. Henkan o Kurt gjorde en vind i garaget  på andra huset igår och det blev kanonbra.

Kram

Simhallen

Idag ska jag stå i kassan på Söderala simhall. Det är ju faktiskt kul att göra det ett par gånger per termin. Står då helst på fredagar, det är flest folk då.

Henkan o Felix kommer o badar. Simon ska på disco i skolan. Göra av med alla pengar på godis och dricka, det är därför han ska dit.

Kram

Huset

Det går framåt. Jag har ju inte klarat av att sköta min del i det som ska göras i andra huset. Det som låg på mig var att måla alla lister i huset. Har jag gjort det? Nej. Igår gav målar-Micke upp hoppet om mig så nu tog han över den biten, TACK!!! Eller som Simon skrev i sms-et när han svarade mig på att han skulle ha en bra dag, TAK.

Imorgon har vi barnvakt. Hade tänkt se på bio. Vill se Tatuerad Torso, men så klart så går den endast i Stockholm. Den filmen har jag längtat efter sen vi såg att den skulle komma och när det finns barnvakt så finns så klart inte filmen. Jaja, det får väl bli som de flesta andra filmer. Tittandes i soffan med avbrott för att kolla vad grabbarna ropar uppe i sovrummet för. Barnvakten är iallafall bokad så något annorlunda måste ju kunna hända.

Kram

Birka

Så har man provat på att åka Birka Paradise en tisdag. Det var spännande. Klev på bussen här i Söderhamn och kunde konstatera att på den bussen satt mest gråhåriga. Inte blev det mindre gråhårigt under kvällen heller. Det var helt klart pensionärernas resa. Absolut inget fel med det. När vi träffade på Eva på terminalen så tänkte vi att vi ska nog samla på hörapparater ikväll, fast det skulle behövas en till resväska för att få plats med alla. Det var alltså jag, Henkan, Kurt, Birgitta och Kjell-Åke som åkte från Söderhamn i vårat gäng. Mötte upp Eva med hennes mamma Sonja och en vännina Berit som alla åkt från Örebro. Lennart stog och väntade på oss direkt när vi klev ombord, dom hade redan spelat en resa. Mat tillsammans vid sex och sen göra sig redo för kvällens dans. Startade vid nio och jag dansade riktigt mycket. En riktigt trevlig kväll blev det.


Onsdag blev det bad för Henkan o mig tillsammans med Lennart och Eva. Häftigt bad har dom ombord. Bubbelpool och en vanlig pool som det dagen till ära blev lite våger i eftersom det var lite blåsigt ute. Sen var det som stora solarium så man låg o solade i 50 minuter där. Fick faktiskt lite färg. Klockan två började Erik Lihms igen så då blev det lite dans igen. Härliga killar som är med i bandet. Synd att Jocke slutar till nyår, men lycka till i Mats Bladhs orkester!!

Erik Lihms Orkester

En härlig resa...

Tillbaka till verkligheten...

Kram

Penganöd

Felix diskuterade "till salu" skylten som hänger på vårat staket imorse. Enligt honom så betyder det att det är gratis att få vårat hus. Nej, nej så är det inte. Vi måste få pengar för det för vi lägger ner pengar på det andra huset ju. Okej då tyckte han, dom kan få betala lite. Då lägger sig Simon i samtalet och undrar. "Har jag råd att köpa det här huset för jag vill bo kvar". Jaha, vad svarar man??? Nej du har inte råd, med gråten i mitt hjärta för han inte vill flytta.

Kram


Resa

Imorgon, tisdag, drar vi iväg på en kort semester. Det blir en 24-timmars med Birka Paradise tillsammans med svärföräldrar och några till. Vi ska lyssna på Henkans bror Lennart som spelar med i Erik Lihms Orkester. Han är trummis. Ska bli riktigt kul att få lyssna till dom OCH att få dansa till dom.

Idag sätts klinkers i hallen!!!

Igår blev det IKEA. Köpte till en låda till köket som vi hade valt bort. Den under spisen. Och ÄNTLIGEN, efter tre försök så har vi sista stommen till garderoben i hallen. SÅ nu är det att sätta ihop den när golvet är klart.

Kram

Övergiven

Har jag berättat att sovrummen är klara?? Jag menar HELT KLARA!!! Det är bara att putsa fönster och skura golvet och sen flytta in där.... UNDERBART!!!

Nu när snickarna har gjort sitt så kanske det är dags för en uppdatering för er. Så här ser köket ut än så länge.

ugn

baksida ö


kök

Känns som att det kommer att bli bra, men det är ju en bit kvar. Ska välja golv till köket nästa vecka. Tapeter har kommit hem och väntar på uppsättning, det fixar Micke!!!

Måndag läggs även klinkers i våran hall.

Snart är det bara alla tak och golv lister kvar att måla i hela huset. Undrar vem det är som skulle göra det i sommar, men inte fått det klart än??? Kan det vara lilla jag??!!!!

Kram

PS. Linda, det går inte att använda diskhon än, inget draget inunder... hihi...

Kompisar

Idag skulle det lekas med kompisar. Simon ringde runt och hittade Jonas hos sin pappa. Körde dit honom. Felix ringde till Elvira. Hon skulle åka o köpa godis och ringa senare. Ännu efter 4 timmar så har inte telefonen gjort ett enda ljud ifrån sig. Felix väntar o väntar. Han leker lite och sen kommer o kollar telefonen. Hoppas hon kan leka snart för hans skull.
Här är en väntande Felix:

Väntande Felix

Kram

Hemnet

Nu är vårat hus till salu. Ni kan titta själv på hemnet, Sandarne, Nålvägen 3.

Kändes lite när vi såg det på internet. Ska någon annan kunna tycka om det lika mycket som vi gör?

Kram


Inte alls en sån där superstäd dag

Nej, inte blev det så mycket städat. Allt onödigt åkte in i garderober och skrubbar. Det är ju huvudsaken att bilderna blir bra nu och sen får vi rensa ur garderober och skrubbar innan visningen blir.
Imorgon är det sista dagen för våra snickare. Sen hänger det på Henkan och mig om det ska bli inflyttning inom en månad som vi hade tänkt oss. Känns lite nervöst. Skyndade oss idag för att inhandla det sista till snickarna. Dom måste ju hinna så mycket som möjligt imorgon.

Kram

Stora jätte super städa dagen!!!

Så har dagen D kommit. Dags att se till att vårat hus ser så fint ut att någon vill köpa det genom att bara titta på bilder. Imorgon kommer mäklaren hit för att knäppa kort i huset. Men huga  vad svårt. Har någon sett hur mycket saker det finns överallt i detta hus??!! Ungarnas rum måste röjas rejält. Har redan bestämt att det inte får bli kort i tvättstugan, räcker med att den ska städas inför visningen. Så det är ljudbok i öronen, stora svabbarhinken och ta tag i den här röran. Resultat kommer.

Igår körde vi över lite sommarsaker till andra huset. Förtält till husvagnen, poolen och lite såna stora saker. Tänkte att vi måste nog röja ur garaget inför visning.

Kram

Babysim

Det blev mycket nu. Med babysim alltså. Badade i söndags med Felix på Firren, kul!!!

Hade babysim på måndag, börjar komma in mig mer nu med barnen där. 

Gästspelade igår tisdag som instruktör bland mina gamla barn. Kul att se dom igen efter hela sommaren, stora hade dom blivit. Lika bra fart i vattnet som vanligt också.

Sen tar jag ledigt två veckor igen. KUL KUL KUL är det iallafall!!!!

Så inte slösar jag på vattnet här hemma inte...

Kram

Huset

Det börjar likna något nu. Alla tre sovrum är tapetserade!!!! Vi har valt tapeter till hall, vardagsrum och kök också. Hämtade ugn, mikro, spis och fläkt igår för det skulle visst snart in också. Kyl och frys kan vänta ett tag till och diskmaskin ska nog snart hämtas för installation...

Kram

Köket

Igår skrek jag rakt ut när jag kom till huset. Janne, snickaren, hoppade högt. Köksön var ju klar!!!
 

ön

Blev riktigt riktigt nöjd. Nu är det bara resten av köket kvar. Mycket står kvar i sina lådor och de få saker som är upp packat står så enormt huller om buller att man inte kan se att det ska bli något kök än. Vatten och avlopp är iallafall borrat nu för den nya diskhoplatsen.

Felix som var dit i onsdags och sa till målaren Micke att han skulle måla Felixs skrubbdörr blev också glad igår när den var klar.
 

Han är så lycklig av att ha en egen liten skrubb.

felix i skrubben


Idag drar vi till Hamrafjällen med husvagnen. Äntligen börjar den rätta årstiden komma, vintern!!! Ska bli riktigt skönt att komma upp dit nu.

Kram


Pengar, pengar, pengar

Klockan har bara passerat 8.30 och jag har redan spenderat 753 kronor... Har varit hos tandläkaren.
tandis


24 kronor var i och för sig till nya tandborstar åt Simon o Felix, men annars är det lite dyrt att sätta sig där i stolen. Hade inget hål!!! Det var ju verkligen skönt så då känns det inte så hemskt med alla pengarna. Nu blir det nog raka vägen till affären och hänga på låset för att inhandla godis!!!

godis


godis

Kram

Cross-skola

Det var sista cross-skolan ikväll för det här året. Efter att Simon bröt arm o axel så har han blivit lite försiktigare att åka. Idag var han jätteduktig iallafall, även om farten kunde ha varit lite mer. Blev bjuden på korv med bröd och dricka. Det blev tävling mellan 50 cc, 65 cc och 85 cc. Det räknades ihop hur många varv alla gjorde på tio minuter. 85-orna kom trea, 65-orna kom två och vann gjorde dom minsta 50 cc. Grattis till det!!!
Nu blir det vinterlov och nyladdning för nästa säsong.

Kram

Orkanen Felix

Det är hemskt hur naturen kan ställa till det för oss människor. Nog för att vi ställer till det ännu mer för naturen, men det känns iallafall otroligt. Vilka makter det finns i väder. Fyra liv står det i Aftonbladet att orkanen Felix har tagit.

Orkanen Felix

Sen att de döps till människonamn. Lite otroligt det med. Fast det är ju bara vi människor som kan komma på en sån idé.

Här hemma har vi ju också en orkanen Felix för tillfället. Han är som förbytt. Säger emot och kaxar sig så mycket. Slår mot en om han inte får som han vill och skriker. Inte van alls att ha honom så här. Vi älskar honom enormt iallafall!!!! Dom här korten har han tagit på sig själv. Kolla tungan...




Kram

GRATTIS!!!

Grattis till världens bästa farfar!!!

Farfar


Kramar från Simon o Felix

Träslöjd

Idag kom Simon hem med första alstrena från träslöjden. Han hade redan skvallrat om smörkniven och längtar efter att få använda den nu. Fast jag sa att jag vill ha den som fint ett tag först. Det står Simon S på namnskylten. Den var han riktigt nöjd med för han fick ju använda "en penna som man bränner med när man skriver"

Träslöjd

Kram

Kök

Inte så mycket osämja faktiskt. Riktigt nöjd med min karl idag. Hann sätta ihop alla stommar som ska vara på golvet och alla lådor till dom. Det får duga så här till en början. Nu har vi måttat exakt också och tror faktiskt att det kommer att bli bra. En supertappe har vi fixat iallafall, den som hälsar på oss kommer att få se det. Lite hemlisar måste jag ha här på bloggen, vill inte visa upp mina sämsta sidor.

Dagen började lovande, en massa kartonger och ingen stjärnmejsel.

Henkan


Det fixade sig med mejsel och nu är det faktiskt några kartonger mindre, fast det syns knappt.

Stommar

Fortsättning kommer.

Kram

Skruvdax

Idag ska det skruvas kök i stora lass. Henkan har nu ringt mig två gånger för att jag måste komma o bli osams med honom. Det är vad som kommer hända när vi två gör en sån sak tillsammans. KUL!!!!

Kram

P.S Linda, det dröjer några veckor innan det går att använda diskhon, inget avlopp eller vatten draget ens till den platsen, haha. D.S

KÖK

KÖKET HAR KOMMIT!!!

Ligger i små små delar visserligen, men det ligger i köket där det snart (hoppas jag) kommer att stå färdigt!!!

Kram

Bio

Hela familjen Sundgren var på bio igår. Det var "Shrek den tredje"!! En rolig film för att vara den tredje av Shrek. Det går ju inte riktigt att få detsamma som i dom andra två. Det roliga i den här var att det är flera från andra sagor med. Snövit, Askungen, Rapunsel. Helt klart värd att se!!!


Kram

Delfinen


Så har höstterminen på Delfinen börjat för Simon. Det är babysim som har även den träningen och det är för de större barnen (6-10 år) och håller till på Hällåsens simhall. Där blir det riktig simträning och mycket annat som är bra att kunna. Tar även dom riktiga simmärkena. Simon har tagit upp till bronsmärket.


Nu är han inte så jättesugen på att simträna, men är mer än gärna med när det är andra roliga övningar. Jag vill ändå att han är med ett tag till för att komma riktigt igång med simningen.

Kram

Ännu en helg att bocka bort i livet

Fredag kväll så började badet på Söderala för oss. Hade inge jättesug så det blev ett snabb bad med lite bastu efteråt för en gång skull. Lördag var städning o målning av lister i andra huset. Måste se till att få iordning där tills köket kommer. Swebank har invigningsfest i stan idag, så på kvällen var Markoolio där. Drog in för att lyssna och han är ju helhäftig. Vilken energiknippe!! Han står inte still en minut och var jättebra!! Gick över till Gunnar o Cilla och spelade ett parti UNO sedan med barnen. Söndag blev städning ute på gården här hemma. Äpplen och gräs på grusgången. Tråkjobb. Ska sätta ut huset på försäljning så jag måste börja städa överallt och rensa lite också.

IMORGON KOMMER KÖKET!!!!

Kram

RSS 2.0