Vernissage

Förra veckan hade Felix klass tillsammans med F-1-2 vernissage. Dom har "verkstäder" på måndagar och jag har inte riktigt full koll på det men det är lite olika ämnen som dom hittar på roliga saker runt.

"Späckhuggarna" som Felix klass heter kom vid 10 för att titta på sina verk. Sann vernissage-stil så bjöds det på lite tilltugg så klart och där hamnade barnen mest hela tiden.

Efter mycket letande och faktiskt blev jag lite rädd att något barn kanske inte har något att visa upp för fröknarna verkar inte ha nå koll om vilka som hade något där eller inte. Men till slut hittade vi en bild som var Felix. Eftersom han själv hann bli ledsen att inget var hans där så blev han riktigt riktigt glad när han kunde berätta om hur han hade gjort sin bild.

Farmor och farfar kom också dit och tittade.

Funderade ett tag på det där med fröknarnas koll på läget. Hur förklarar man för ett barn som kanske inte vet vad en vernissage är att "sorry, du valde att ta hem ditt verk". Såg på lucia hur ett av barnen blev jätteledsen över att inte vara med på själva lucia för han hade valt att baka. Just när dom frågade om vad barnen skulle hitta på så var ju "baka" det roligaste. SEN när allas föräldrar kom dit för att titta på sina barn så upptäckte han att hans inte tog ledigt för att komma o titta på vad han hade bakat. Inte lätt som fröken att förklara för typ 50 barn hur allt går till heller. Varför då slå ihop Förskoleklass, 1 och 2 i ett o samma team. Det är såna här små små saker som känns för barnen.

Och ni ska bara veta att vi har världens bästa fröknar på skolan!!! Dom är omtänksam och tar sig tid för våra barn, men det kan inte alltid vara lätt att vara fröken åt alla barn med sina olika behov och sätt att vara på.

Kram

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0