Funderingar

Idag känner jag mig 80-talig!!

Köpte ny tröja på HM och när man har den på sig känns det som gamla ljuva 80!!

Vårkänlsorna har också kommit efter en underbar vit vinter. Även om vinter visade sig igår med sin vita prakt, såg knappt något ett tag när jag körde, så känner man ju att solen riktigt börja värma.

Det där med sommartid har jag inte riktigt blivit sams med än bara. Har jättesvårt att sova om nätterna. Fast stugan spökar den också, VILL upp och titta på den igen. Känna att den är våran. Tända brasan och bädda sängarna!!

Började diskutera det där med sommartid på jobbet i måndags. Varför finns sommartid?? Enligt Wikipedia:
"Sommartid föreslogs första gången 1895 av George Vernon Hudson med motivet att ge arbetare mer användbar fritid efter arbetets slut.Sverige införde 1916, samma år som flera andra länder, sommartid på försök mellan den 15 maj och den 30 september, men bönderna protesterade så mycket att försöket inte upprepades efterföljande år. Infördes igen först år 1980. Sedan 1996 har hela EU gemensam sommartid: den börjar sista söndagen i mars och slutar sista söndagen i oktober."

Vintertid finns inte ens utan är enligt Wikipedia:
"Normaltid är en gemensam tid för ett större område eller land som jämkar de olika tider som kan uppstå när man på varje plats ställer tiden efter solen, så kallad soltid. Detta innebär oftast att man ställer klockan till tolv när solen står som högst på himlen eller, i tropiska länder, till sex på eftermiddagen vid solens nedgång. Genom införandet av normaltider har världen indelats i tidszoner, där en normaltid gäller i varje tidszon. I listor över länders tidszoner anges respektive normaltid. Sommartid är en tillfällig omställning av klockorna i förhållande till normaltiden."

Det var faktiskt intressant att läsa om dessa två tidberäkningar!!

Nu måste jag fortsätta jobba lite, ingen rast ingen ro. Just ja, tog ju just rast...

Kram

Kommentarer
Postat av: Lii

Härliga 80-talet =) Snygg tröja! Kram kram!

2011-04-01 @ 07:38:17
URL: http://www.metrobloggen.se/liinygren

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0